Mladá Boleslav – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Sigma Olomouc 1:1 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
1:1 (0:1)
SK Sigma Olomouc
cz Piatok 09.12.2022, 11:00 • Prostějov • Tipsport liga
Predzápasové kurzy
     
    Sigma v Tipsport lize ani na třetí pokus nezvítězila. Na druholigový Prostějov vyrukovala se silnou sestavou a podle toho první půle také vypadala. Z dorážky Vaněčka Olomouc od 14. minuty vedla. Vedení si ale nenavýšila a po změně stran o hubený náskok několikrát málem přišla. Střídající brankář Stoppen zlikvidoval přinejmenším tři gólovky, nicméně v 73. už kapituloval z penalty Vasila Kušeje. V závěrečné čtvrthodině Sigma zase zabrala, ale z množství rohů a centrů už remízový stav 1:1 nezměnila. (13:04:56)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Zmrzlého centr přeletěl Chytila, jenž ho měl na přední tyči prodlužovat. Bartolomeu nestihl míč zakopnout, jenže důrazný Uriča ho v souboji pouze odrazil k ležícímu Krynskému.
     
    89
    Hadaš si v pohybu řekl Sedlákovi o přihrávku na osu. Zhruba z šestadvaceti metrů vypálil směrem k levé tyči, ovšem Krynskyj nepřesvědčivým způsobem vyrazil balon na roh.
     
    88
    Adam Bednár v defenzivní činnosti přehlavičkoval Karáska. Kulig to na hraně vápna ještě zkoušel z voleje, jenž proskákal vedle Stoppenovy pravé tyče.
     
    86
    Olomouc po inkasovaném gólu zabrala a ještě se snaží zajistit první vítězství v Tipsport lize. Obrana Prostějova každopádně odvádí výbornou práci.
     
    85
    Mojmír Chytil si hledal místo u malého vápna. Přihrávku zleva proměnil v zakončení patičkou, kterou odklonil balon až za vzdálenější tyčku.
     
    83
    Faulující Jakub Vyhlídal investoval síly do napadání, se kterým se dnes rozehrávka Sigmy moc nepotýkala.
     
    82
    Při bránění rohového kopu byla nejvýše hlava Gáče. Sigma se ještě drží v útoku, ovšem ani centr zleva ji do šance nepřivedl.
     
    80
    Sigma se hezky vykombinovala až do zakončení. Zlatohlávkově střele ze sedmnácti metrů ale scházela razance a Krynskyj ji vytlačil na roh.
     
    79
    Po centru zprava se Uriča zmohl jen záchranný odkop. Gáč si poté nerozuměl s Karáskem a přihrál do autu.
     
    78
    Chytila si domácí obrana dvakrát za sebou pečlivě pohlídala. Dovolila mu jenom aut, ze kterého se hra vrátila na půlku.
     
    76
    Kušej na sebe nalákal dva stopery. Chtěl je přechytračit kolmicí na Karáska, jenže ta k jeho smůle odcestovala do autu.
     
    75
    Znovu se roh opakoval bez valného ohrožení prostějovské branky. Sigma ve druhé půlce ještě pořádně nezahrozila.
     
    74
    Šíp z druhé vlny sebral propadlou přihrávku Hadaše na Zlatohlávka a nalevo od pokutového území vytvořil další roh pro Sigmu.
    73. Vasil KUŠEJ - 1:1
     
    73
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Zasloužené vyrovnání domácího týmu vystřelil ze značky pokutového kopu VASIL KUŠEJ. Stoppen neměl na zakončení k horní tyči nárok, klidil se mu z cesty skokem ke své levé tyči.
     
    72
    Jiří Spáčil kopal rohy hned dva. Nebezpečný se ale ukázal být pro branku Sigmy. Kušej ukořistil balon na půlce a v úniku byl sestřelen skluzem Sedláka. Bude to žlutá karta a penalta pro Prostějov.
     
    71
    Čtvrtý tým české nejvyšší soutěže zkusí něco vymyslet z rohového kopu.

    Michal Břuchanský

    Góly: 73. Kušej (pen.) – 14. Vaněček

    Karty:   72. Sedlák (OLO)


    1. SK Prostějov: Krynskyj – Gáč, M. Zapletal, Zbožínek – Bolf, K. Spáčil J. Zapletal, Kulig, Vlachovský – Bartolomeu (C), Kušej.
    Náhradníci: Mikeš – Růžička, Šedivý, Karásek, Vyhlídal, Šumbera.

    Tréner: Pavel Šustr

    SK Sigma Olomouc: Digaňa (46. Stoppen) – Slavíček (57. Hadaš), Pokorný, Beneš (57. Bednár), Sláma (46. Zmrzlý) – Sedlák, Breite (46. Spáčil) – Zifčák (65. Uriča), Růsek (57. Zlatohlávek), Navrátil (65. Šíp) – Vaněček (57. Chytil).
    Náhradníci: Stoppen – Šíp, Uriča, Zlatohlávek, Chytil, Zmrzlý, Hadaš, Bednár, J. Spáčil.

    Tréner: Václav Jílek