Mladá Boleslav – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Sigma Olomouc 1:1 (kon.)
koniec
1. SK Prostějov
1:1 (0:1)
SK Sigma Olomouc
cz Piatok 09.12.2022, 11:00 • Prostějov • Tipsport liga
Predzápasové kurzy
    73. Vasil KUŠEJ - 1:1
     
    73
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Zasloužené vyrovnání domácího týmu vystřelil ze značky pokutového kopu VASIL KUŠEJ. Stoppen neměl na zakončení k horní tyči nárok, klidil se mu z cesty skokem ke své levé tyči.
     
    72
    Jiří Spáčil kopal rohy hned dva. Nebezpečný se ale ukázal být pro branku Sigmy. Kušej ukořistil balon na půlce a v úniku byl sestřelen skluzem Sedláka. Bude to žlutá karta a penalta pro Prostějov.
     
    69
    Kuligova sražená střela se ocitla pod nohama Šedivého. Stoppen se proti jeho nebezpečné ráně už poněkolikáté vyznamenal a zachránil Sigmě vedení.
     
    65
    Poslední dvě změny Sigmy. Dohráno mají Navrátil se Zifčákem a nahrazují je Šíp s Uričou.
     
    62
    Obrana Sigmy v těchto minutách nepůsobí moc jistě. Kušejem vytvořenou šanci Karáska Stoppen včasným výběhem zneškodnil a Kulig v pokračující situaci mířil ze střední vzdálenosti kousek nad břevno.
     
    57
    Václav Jílek vypouští do boje Mojmíra Chytila, Tomáše Zlatohlávka, Matěje Hadaše a Adama Bednára. Končí Slavíček, Vaněček, Růsek a Beneš.
     
    55
    Stoppenův první kontakt s balonem znamenal těžký zákrok! Domácím se povedl protiútok s minimálním počtem hráčů, zakončen byl jedovkou z ostrého úhlu.
     
    48
    A krátce po startu poločasu v prostějovském dresu dorazil na umělý trávník Ondřej Šedivý.
     
    46
    V krátké přestávce tradičně došlo k několika změnám. Digaňa, Sláma Breite přepustili místa Stoppenovi, Zmrzlému a Spáčilovi.
     
    45
    Sláma se Slavíčkem přetočili hru na pravou stranu, kde se zrodil další z centrů. Zbožínkovi se nepovedl odkop a málem si vstřelil vlastní gól! Balon se ocitl těsně nad břevnem.
    14. David VANĚČEK - 0:1
     
    14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po autu Slavíčka centroval Zifčák na Breiteho. Ten z jedničky trefil ze svého pohledu pravou tyč, ovšem po bezprostřední dorážce DAVIDA VANĚČKA už nebylo co řešit.

    Michal Břuchanský

    Góly: 73. Kušej (pen.) – 14. Vaněček

    Karty:   72. Sedlák (OLO)


    1. SK Prostějov: Krynskyj – Gáč, M. Zapletal, Zbožínek – Bolf, K. Spáčil J. Zapletal, Kulig, Vlachovský – Bartolomeu (C), Kušej.
    Náhradníci: Mikeš – Růžička, Šedivý, Karásek, Vyhlídal, Šumbera.

    Tréner: Pavel Šustr

    SK Sigma Olomouc: Digaňa (46. Stoppen) – Slavíček (57. Hadaš), Pokorný, Beneš (57. Bednár), Sláma (46. Zmrzlý) – Sedlák, Breite (46. Spáčil) – Zifčák (65. Uriča), Růsek (57. Zlatohlávek), Navrátil (65. Šíp) – Vaněček (57. Chytil).
    Náhradníci: Stoppen – Šíp, Uriča, Zlatohlávek, Chytil, Zmrzlý, Hadaš, Bednár, J. Spáčil.

    Tréner: Václav Jílek