NJ Devils – Chicago 3:0 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.) | Tampa Bay – Detroit 2:4 (kon.)
Ottawa – LA Kings 2:5 (kon.) | NY Islanders – St. Louis 4:7 (kon.) | Winnipeg – Florida 5:2 (kon.)
Dallas – Toronto 0:4 (kon.) | Anaheim – Carolina 4:3 (po pr.) | Seattle – Montreal 2:4 (kon.)
koniec po predl.
Anaheim Ducks
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Streda 07.12.2022, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 30 – 37 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9 %, odchytal 61:56
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 61:56

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 22:41

    Tři hvězdy utkání
    1. Ryan Strome (ANA) – 1+0
    2. Mason McTavish (ANA) – 0+1
    3. Sebastian Aho (CAR) – 1+0 (06:54:01)
     
    Ryan Strome se stal hrdinou utkání proti Carolině, když v prodloužení rozhodl o výhře Ducks a ukončení série šesti porážek v řadě. Vyrovnání nejhorší série Anaheimu v letošní NHL se tedy nekoná a překvapivě proti rozjetým hráčům Canes, kteří vyhráli úvodní tři venkovní zápasy a po dnešku chtěli být stoprocentní. Výsledek. Anaheim Ducks 4 Carolina Hurricanes 3.
     
    Konec zápasu.
    61:56 Ryan STROME - 4:3
     
    61:56
    Anaheim právě vstřelil branku! Andrej Svečnikov jel ve špatnou chvíli střídat a už se nestíhal vrátit, čehož pak RYAN STROME využil, když nádhernou střelou zápěstím zamířil z pravého kruhu pod vyrážečkou Pjotra Kočetkova ke vzdálenější levé tyči! Ducks konečně vítězí a doma. Asistence: Cam Fowler a Frank Vatrano.
     
    60:38
    Troy Terry se málem protáhl až před bránu, dvojice protihráčů ho ale nakonec zastavila a do slibné brankové příležitosti nepustila. Střela tedy nepřišla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí třetině už žádný gól nepadl, a tak nás čeká prodloužení. Pokud by ani to nerozhodlo, přijdou na řadu nájezdy. Skóre po třetí třetině vyrovnaného zápasu. Anaheim Ducks 3 Carolina Hurricanes 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Pjotr Kočetkov musel zasahovat proti několika střelám z blízkosti, všechny zákroky ale zvládl a na opačné straně mířil do lapačky Johna Gibsona z levého kruhu Sebastian Aho! Hra přerušena.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    57:26 Adam Henrique mohl rozhodnout po zadovce Terryho
     
    57:26
    Adam Henrique si najel v pravém kruhu na zadovku od Troye Terryho a dobře mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk ale skončil na vyrážečce Pjotra Kočetkova – 3:3!
     
    56:56
    Ve středním pásmu došlo k přihrávce rukou a hra byla přerušena. Čekáme na gól, který by rozhodl o vítězi, příliš mnoho času do konce šedesáti minut ale nezbývá.
     
    56:17
    Jordan Martinook vystřelil na levém křídle od hrazení a jeho střela z ostrého úhlu skončila na boční síti. Vypadá to vypadá, že v normální hrací době už gól nepadne.
     
    55:48
    Jeden z hráčů Caroliny se natlačil z levého křídla před bránu, jeho pokus z blízkosti ale skončil na levém betonu Johna Gibsona. Konečně nějaké vzrušení.
     
    55:00
    Andrej Svečnikov teď vystřelil přesně pět minut před koncem na vrcholu levého kruhu, jenže puk skončil v lapačce připraveného Johna Gibsona. Komerční brejk.
     
    54:06
    Ve třetí třetině je hra poměrně hodně opatrná, jako by ani jeden z týmů nechtěl prohrát a pomalu počítal s prodloužením nebo nájezdy. Není to moc pěkný hokej.

    Dávid Švec

    Góly a asistencie: 4. Henrique (Shattenkirk, Terry), 12. Comtois (Silfverberg, Carrick), 31. Leason (McTavish, Max Jones), 62. R. Strome (Fowler, Vatrano) – 6. Skjei (Drury, Stastny), 31. S. Aho II (Jarvis, Slavin), 36. J. Staal (Burns, Fast)


    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Benoit, Vaakanainen, Shattenkirk, Beaulieu, White – Terry, Zegras, Henrique (A) – Silfverberg (A), R. Strome, Vatrano – Leason, McTavish, Max Jones – Comtois, Carrick.
    Tréner: Dallas Eakins

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Aho, Jarvis – Teräväinen, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Stastny, Drury.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Rozhodca: Chris Lee, Justin St. Pierre. Čároví: Shandor Alphonso, Travis Toomey

    Diváci: 14576