Minnesota – Winnipeg 6:1 (kon.) | Florida – Boston 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 2:1 (3:2 po s.n.)
Columbus – Montreal 1:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 6:2 (kon.) | NJ Devils – Toronto 1:2 (kon.)
Detroit – Nashville 3:0 (kon.) | Carolina – Arizona 0:4 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 3:0 (kon.)
Washington – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:4 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 3:2 (kon.)
Vegas – Ottawa 4:1 (kon.) | Seattle – San Jose 8:5 (kon.) | Colorado – Vancouver 3:4 (kon.)
po s.n. (3:2)
Pittsburgh Penguins
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Calgary Flames
cz Štvrtok 24.11.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Pittsburgh má za sebou excelentní trip a po sérii tří venkovních výher se vrací zpět do PPG Paints Areny, kde bude proti Calgary usilovat o čtvrtou výhru v řadě. Flames se dostali do správné provozní teploty, když po sérii sedmi porážek vyhráli čtyři z posledních 5 utkání.
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins vyhráli pět z posledních sedmi zápasů a po špatném vstupu do sezóny se začínají dostávat do formy. Pittsburgh má za sebou sérii tří venkovních zápasů a je stoprocentní, když postupně vyhrál v Minnesotě, Winnipegu a naposledy 21.10. v Chicagu.
     
    Calgary Flames

    Flames získali z posledních deseti střetnutí šedesát procent možných bodů, když čtyřikrát vyhráli, čtyřikrát prohráli v základní hrací době a dvakrát padli až po prodloužení nebo nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 16 body Elias Lindholm (6+10).
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, P. Joseph, Rutta, Dumoulin – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Andersson, Hanifin, Weegar, Zadorov, C. Tanev (A), Gilbert – Toffoli, E. Lindholm (A), Ružička – Mangiapane, Kadri, Dubé – Coleman, Backlund (A), Huberdeau – Lewis, Rooney, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Furman South. Čároví: CJ Murray, Tommy Hughes.
     
    Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, během něhož byl dnes Jevgenij Malkin oceněn za 1000 zápasů v dresu domácích Penguins. Jako dar dostal stříbrnou hokejku a obraz, složený z tisíce obrázků. Každý jednotlivý obrázek pochází z každého jednotlivého zápasu z celkového tisíce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Jevgenin Malkin vyhrál úvodní vhazování zápasu a utkání mezi Pittsburghem a Calgary bylo zahájeno. Kris Letang vypálil na pravém křídle a Dan Vladař puk vyrazil.
     
    01:20
    Jake Guentzel se snažil prosadit na pravém křídle, jenže se ocitl v obležení dvou protihráčů a Flames mohli otočit hru. Penguins jsou v úvodu hodně aktivní.
     
    02:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku! JAN RUTTA převzal puk na vrcholu mezikruží a nádhernou střelou zápěstím vymetl nad vyrážečkou Dana Vladaře vzdálenější levý horní roh brány – 1:0 Pens! Asistence: Jeff Carter a Danton Heinen.
    02:09 Jan RUTTA - 1:0
     
    03:23
    Nikita Zadorov vystřelil na levém křídle od modré čáry a Tristan Jarry šel rychle do kolen, aby jeho střelu mířící doprostřed brány ukryl ve svém náručí.
     
    04:28
    Sidney Crosby dostal nádhernou přihrávku před bránu z pravého křídla, jenže puk usměrnil těsně vedle vzdálenější levé tyče! Velká šance Pens.
    04:28 Sidney Crosby dostal nádhernou přihrávku před bránu
     
    05:49
    Dillon Dubé práskl do puku na levém křídle a jeho prudká rána mířila od hrazení do vzdálenějšího pravého rohu sítě, Tristan Jarry ale zasáhl levým ramenem.
     
    07:29
    Marcus Pettersson zkusil vypálit na ose útočného pásma od modré čáry, jeho střela ale byla zablokována. Penguins jsou mnohem lepší a snaží se opět skórovat.
     
    08:19
    Pierre-Olivier Joseph vypálil na levém křídle od modré čáry a v hledišti to zahučelo, protože jeho prudká střela těsně minula přední horní roh brány Calgary Flames.
     
    09:42
    Bryan Rust si najel na bodu pravého kruhu na přihrávku Jevgenije Malkina zpoza brány a parádní ránou bez přípravy poslal puk ke vzdálenější levé tyči! Calgary si vzalo Coach Challenge kvůli postavení mimo hru a gól nakonec neplatí! Stav zápasu tedy zůstává 1:0.
    09:42 Jevgenij Malkin si nakonec asistenci na gól nepřipsal
     
    10:15
    Nahození Penguins doklouzalo pod lapačku Dana Vladaře a zatím stále čekáme na první reklamní přestávku. Domácí každopádně vedou nad Calgary 1:0.
     
    10:57
    Jonathan Huberdeau se pokusil vyrovnat střelou z pravého kruhu, jenže kotouč skončil v náručí Tristana Jarryho a prostor dostává krátká komerční přestávka.
     
    11:09
    Tyler Toffoli na přední tyči brány skvěle tečoval nahození od modré čáry a puk mířil do pravého horního rohu brány, nakonec ho ale zastavila tyč!
    11:09 Skvělá teč Tylera Toffoliho skončila na bližší pravé tyči
     
    11:42
    Jason Zucker mířil střelou z pravého kruhu pro vhazování ke vzdálenější levé tyči, Daniel Vladař ale fantasticky zasáhl vyrážečkou! Skvělý zákrok.
     
    12:13
    Bryan Rust byl vyloučen na dvě minuty za držení a Calgary si zahraje po komerční přestávce první přesilovou hru dnešního zápasu. Dokáží hosté vyrovnat?
     
    12:52
    Noah Hanifin vypálil na levém křídle od modré čáry, jeho střela zápěstím ale zamířila pouze doprostřed brány a náruče klidně chytajícího Tristana Jarryho.
     
    13:01
    Noah Hanifin zbytečně fauloval v útočném pásmu vyhazujícího Joshe Archibalda a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Přes minutu se bude hrát v hře 4 na 4.
     
    14:13
    Vyloučený Bryan Rust naskočil zpět na ledovou plochu a začala zkrácená přesilová hra domácích Penguins.
     
    15:01
    Jevgenij Malkin vystřelil na levém křídle z úhlu a Dan Vladař vkleče dobře zasáhl, aby poté zmrazil puk pod svou lapačkou. Komerční přestávka.
    15:01 Daniel Vladař nyní zneškodnil střelu Jevgenije Malkina
     
    16:29
    Bryan Rust se ocitl u levé tyče ve slibné šanci, jenže těsně minul přední tyč. Kris Letang poté mířil od modré čáry do sítě, Dan Vladař ale zasáhl pravým betonem.
     
    17:42
    Calgary vede v závěru úvodní části dnešního zápasu na střely těsně 8:7, jenže zatím je mu to k ničemu – 1:0.
     
    17:57
    MacKenzie Weegar to přeháněl v rohu obranného pásma s krosčeky a nakonec byl za jeden vyloučen.
     
    18:08
    Jeff Petry se opřel na pravém křídle do zpětné přihrávky a střelou bez přípravy mířil pod horní tyč, Daniel Vladař byl ale připraven a předvedl dobrý semafor. Přerušení.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:07
    Penguins vypálili na levém křídle od modré čáry a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Daniel Vladař se ale stačil přesunout a dobře zasáhl svým levým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Penguins vstoupili do zápasu skvěle, když se po dvou minutách a devíti sekundách prosadil nádhernou střelou český obránce Jan Rutta. Na jeho gól poté navázal Bryan Rust, jeho branka ovšem nebyla uznána kvůli postavení mimo hru. Největší šanci Flames měl Tyler Toffoli, jeho skvělá teč ale skončila na tyči. Skóre po první třetině. Pittsburgh Penguins 1 Calgary Flames 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:14.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-8; Zablokované střely: 2-6; Vhazování: 65%-35%; Hity: 12-15; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Bryan Rust vystřelil na levém křídle bekhendem z ostrého úhlu a puk mířil pod břevno, Daniel Vladař ho ale maskou vytáhl do ochranné sítě!
     
    20:45
    Daniel Vladař skvěle zasáhl pravým betonem proti střele z levého kruhu a poté vytáhl spektakulární semafor proti střele Rickarda Rakella, který ho z blízkosti nepřekonal!
    20:45 Daniel Vladař předvedl spektakulární zákrok lapačkou
     
    21:55
    Sidney Crosby byl vyloučen na dvě minuty za držení a Calgary má tak k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    22:02
    Rasmus Andersson vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a připravený Tristan Jarry puk podržel.
     
    22:47
    Penguins mohli skórovat během oslabení, jejich nahození z pravého křídla ale skončilo pod lapačkou Daniela Vladaře, který puk nadvakrát dokázal zastavit.
     
    24:51
    Pierre-Olivier Joseph vystřelil od modré čáry, Daniel Vladař byl ale připraven a kotouč podržel ve výstroji.
     
    25:06
    Jonathan Huberdeau se podruhé v zápase dostal ke střele na bodu kruhu pro vhazování, jeho střela z levé strany ale skončila v lapačce gólmana Tristana Jarryho.
     
    25:18
    Nazem Kadri mohl vystřelit na bodu pravého kruhu, jenže kotouč mu při pokusu o střelu zápěstím sjel z čepele hole a domácí hokejisté toho poté využili.
     
    25:53
    Kotouč skončil mezi střídačkami a po přerušení hry dostává prostor krátká komerční přestávka. Tak ne.
     
    26:03
    Marcus Pettersson se snažil dostat k dorážce u pravé tyče a uspěl, Daniel Vladař ho ale vychytal a zmrazil puk pod lapačkou. Po přerušení následuje reklamní brejk.
     
    27:32
    Adam Ružička se ocitl v šanci v pravém kruhu, Tristan Jarry ale jeho střelu vyrazil a poté si poradil i s dorážku Flames, která přišla na vzdálenější levé tyči brány.
     
    28:37
    Calgary právě vstřelilo branku! DILLON DUBÉ skvěle tečoval nahození Christophera Taneva od modré čáry a puk se od ledu odrazil nad levým betonem Tristana Jarryho k přední pravé tyči! Asistence: Christopher Tanev a Dennis Gilbert.
    28:37 Dillon DUBÉ - 1:1
     
    28:57
    Bryan Rust se z levého křídla skvěle natlačil před bránu, na bližší levé tyči ale přetlačit klečícího Daniela Vladaře nedokázal! Málem odpověď.
     
    30:50
    Marcus Pettersson si protáhl během inkasovaného gólu střídání přes dvě minuty na ledě a unavené Penguins zřejmě stálo velmi dlouhé střídání vyrovnání na 1:1.
     
    31:51
    Penguins se nepodařilo diagonálně přesně vyhodit a kolmá přihrávka Briana Dumoulina skončila na zakázaném uvolnění. Vhazování po pravici Jarryho.
     
    32:37
    Dennis Gilbert využil otevřeného prostoru na levém křídle ke střele od modré čáry, která zamířila nad bránu. Penguins poté neuspěli se střelou z levého kruhu.
     
    33:35
    Rasmus Andersson dobře vystřelil na vrcholu pravého kruhu zápěstím a jeho střela mířila pod horní tyč, Tristan Jarry ji ale dokázal lapačkou vyrazit před sebe.
     
    34:12
    Milan Lucic zkoušel štěstí na levém křídle útočného pásma střelou od hrazení, Tristan Jarry šel ale na přední tyči rychle do kolen, aby puk betony opět vyrazil mimo.
     
    35:03
    Brock McGinn si najel v pravém kruhu na žabku, jenže střelou zápěstím zamířil pouze do náruče Dana Vladaře! Komerční přestávka. Stav 1:1.
    35:03 Brock McGinn mohl vrátit Pens vedení po krásné žabce
     
    35:37
    Penguins propadli a Flames se řítili rychle do přečíslení dva na jednoho, jenže Blake Coleman dostal v blízkosti pravé tyče přihrávku na paty. Velká škoda.
     
    35:57
    Kris Letang mířil střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Dan Vladař ale vytáhl další semafor!
    35:57 Vladař předvedl parádní semafor proti střele Letanga
     
    36:18
    Nahození Penguins skončilo v ochranné síti a po přerušení hry dostává prostor krátká reklamní přestávka. Stav utkání je stále vyrovnaný 1:1.
     
    36:42
    Sidney Crosby se na levém křídle prosadit nedokázal, protože Penguins nepřesně rozehráli podél trestných lavic a proti Pens se tedy pískalo zakázané uvolnění.
     
    36:49
    Calgary se usadilo v útočném pásmu a dobře vystřelilo na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, oba brankáři ale chytají dobře a Tristan Jarry puk podržel v náručí.
     
    37:37
    Elias Lindholm vypálil po přihrávce Tylera Toffoliho zpoza brány na bodu pravého kruhu a jeho prudká střela bez přípravy skončila v náručí Tristana Jarryho.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně jako v úvodní části i po přestávce padl pouze jeden gól, tentokrát se o něj ovšem postarali hosté, když v dresu Flames vyrovnal Dillon Dubé. Oba góly padly po tečích a jsme zvědaví, co nás čeká ve třetí třetině. Skóre po druhé třetině poměrně vyrovnaného střetnutí. Pittsburgh Penguins 1 Calgary Flames 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:09.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 24-24; Zablokované střely: 8-11; Vhazování: 53%-47%; Hity: 21-31; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Tristan Jarry se teď vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Nikity Zadorova od trestných lavic a usnadnil svým spoluhráčům rozehrávku. Stav je vyrovnaný 1:1.
     
    42:09
    Jan Rutta využil volného prostoru na pravém křídle a po přejetí útočné modré čáry napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou Daniel Vladař ukryl v svém náručí.
     
    42:47
    Bryan Rust je v dnešním zápase hodně aktivní a nyní na pravém křídle vypálil téměř z nulového úhlu, puk ale minul hlavu Daniela Vladaře a skončil tedy mimo.
     
    43:31
    Ryan Poehling se dostal na ose útočného pásma k nahození od modré čáry a Daniel Vladař toho příliš mnoho neviděl, přesto puk dokázal ukrýt v své lapačce.
     
    43:55
    Sidney Crosby byl zřejmě hráčem, který vystřelil na bodu levého kruhu, jeho střela ale každopádně postrádala razanci a Daniel Vladař puk podržel.
     
    44:39
    Jeff Carter si zpracoval puk do jízdy rukou a poté se řítil sám na bránu, ani nadvakrát ale Daniela Vladaře mezi betony nepřekonal! Velká šance.
    44:39 Daniel Vladař nadvakrát vychytal Jeffa Cartera v úniku
     
    45:29
    Milan Lucic odpověděl střelou z pravé strany útočného pásma, na přední tyči byl ale připravený Tristan Jarry, který jeho pokus podržel v náručí a přerušil hru.
     
    45:57
    Blake Coleman si najel na vrcholu mezikruží na zpětnou přihrávku z levé strany a střelou zápěstím našel pouze náruč Tristana Jarryho. Oba brankáři chytají skvěle.
     
    47:27
    Josh Archibald předvedl za bránou Calgary tvrdý hit a puk zůstal pod jedním z hráčů Flames. Po přerušení hry dostává prostor krátká komerční přestávka. Stav 1:1.
     
    48:03
    Jason Zucker dostal u pravé tyče nádhernou přihrávku zpoza brány, jenže z blízkosti Daniela Vladaře střelou zápěstím poté nepřekonal!
    48:03 Český brankář tentokrát skvěle vychytal Jasona Zuckera
     
    50:31
    Dillon Dubé se ocitl na levém křídle pod tlakem a od hrazení chtěl puk nahodit směrem na bránu, jenže Penguins dokázali jeho táhlý pokus zablokovat.
     
    51:08
    Dnešní utkání sleduje 18149 diváků.
     
    51:43
    Rickard Rakell dostal nádherný zpětný pas na vrchol mezikruží a střelou zápěstím sundal masku Danielovi Vladařovi! Komerční přestávka.
    51:43 Daniel Vladař se rozhodl, že jeden inkasovaný gól stačí
     
    51:48
    Penguins vystřelili ihned po vhazování na bodu pravého kruhu a před bránou Flames bylo takové horko, až nakonec došlo k jejímu posunutí. Hra byla přerušena.
     
    52:50
    Danton Heinen vystřelil před vrcholem levého kruhu pro vhazování přes clonícího protihráče a jeho následná střela zápěstím skončila v lapačce Daniela Vladaře.
     
    53:21
    Jevgenij Malkin se tlačil před bránu a jednoho z hráčů Flames podrazil. Z obrovského tlaku je oslabení.
     
    54:01
    Penguins teď odvádí během třetího oslabení v zápase fantastickou práci a Flames se ani nadvakrát nedokázali dostat přes útočnou modrou čáru. Stav je stále 1:1.
     
    55:21
    Jakmile se dostanou Flames k puku, z hlediště se ozývá hlasité bučení, zatímco po vyhození hlasitý jásot. Domácí hráči bez problému přečkali třetí oslabení.
     
    56:05
    Blake Coleman vystřelil na ose útočného pásma přes jednoho z clonících protihráčů, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější levou tyč brány Tristana Jarryho.
     
    56:32
    Elias Lindholm se ocitl po přihrávce zpoza brány v obrovské šanci a z mezikruží mířil do levého rohu, Tristan Jarry ho ale dokázal vychytat!
    56:32 Elias Lindholm mohl otočit zápas ve prospěch Calgary
     
    57:18
    Daniel Vladař zasáhl proti střele Penguins z vrcholu mezikruží a prostor dostává komerční přestávka.
     
    57:49
    Rickard Rakell vystřelil na bodu pravého kruhu a jeho následná střela skončila na brankové konstrukci! Horní tyč nyní zachránila Vladaře.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dillon Dubé po přestávce odpověděl na úvodní a brzký gól Jana Rutty, jinak ale žádný gól nepadl a souboj brankářů bude muset rozhodnout prodloužení nebo poté nájezdy. Pittsburgh Penguins 1 Calgary Flames 1.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Elias Lindholm se ocitl u pravé tyče pod tlakem a jeho střela zápěstím minula přední tyč brány Penguins.
     
    61:20
    Nazem Kadri dostal pěknou přihrávku do jízdy a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, která minula bližší horní roh brány.
     
    62:02
    Rickard Rakell mohl poněkolikáté skórovat v dnešním zápase, když na vrcholu levého kruhu zamíchal s pukem, jeho střela ale minula levý horní roh brány.
     
    62:48
    Elias Lindholm fauloval rozjetého Sidneyho Crosbyho a dostal dvě minuty za hákování. Přesilovka 4 na 3.
     
    63:10
    Kris Letang vystřelil na vrcholu pravého kruhu a chtěl zamířit do vzdálenějšího levého horního rohu brány, puk ale skončil pouze v ochranné síti. Hra byla přerušena.
     
    63:30
    Jake Guentzel se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže po přihrávce Sidneyho Crosbyho od modré čáry nedokázal ani nadvakrát skórovat!
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Calgary přečkalo v závěru prodloužení přesilovou hru Penguins a o udělení extra bodu rozhodnou nájezdy. Skóre zápasu. Pittsburgh Penguins 1 Calgary Flames 1.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Nazem Kadri chtěl rychle zamíchat s pukem, což také udělal, jenže před bránou mu sjel z hole.
     
    1. séria
    1:0
    Rickard Rakell si najel z levého křídla před bránu a rychlou střelou zápěstím zamířil k levé tyči!
     
    2. séria
    1:1
    Jonathan Huberdeau také před bránou zpomalil a rychlou střelou zápěstím zamířil mezi betony Tristana Jarryho!
     
    2. séria
    2:1
    Sidney Crosby to udělal nádherně, když rychlou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Daniela Vladaře vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    3. séria
    2:2
    Noah Hanifin musel dát a také dal, když u pravé tyče poslal puk mezi betony Tristana Jarryho!
     
    3. séria
    2:2
    Jake Guentzel mohl rozhodnout, jeho střela z levého kruhu ale skončila na levém rameni Daniela Vladaře.
     
    4. séria
    2:2
    Mikael Backlund neproměňuje, protože jeho střela zápěstím skončila na masce Tristana Jarryho.
     
    4. séria
    3:2
    Jevgenij Malkin zpomalil u pravé tyče a bekhendem poslal puk nad levým betonem roztaženého Daniela Vladaře do bližšího horního rohu brány!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Autorem vítězné branky je JEVGENIJ MALKIN.
    Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Jevgenij Malkin byl před zápasem proti Calgary oceněn za 1000 zápasů v dresu organizace Pittsburghu a nakonec se stal hrdinou, když po senzačním výkonu obou brankářů rozhodl o čtvrté výhře Penguins v řadě během nájezdů. Konečný výsledek vyrovnaného střetnutí. Pittsburgh Penguins 2 Calgary Flames 1.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 39 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Tristan Jarry (PIT) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 65:00
    Daniel Vladař (CGY) – 38 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 64:50

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 1+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:33
    Daniel Vladař (CGY) – 38 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 64:50
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:22

    Tři hvězdy utkání
    1. Jevgenij Malkin (PIT) – 0+0
    2. Tristan Jarry (PIT)
    3. Daniel Vladař (CGY) (04:04:19)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 3. Rutta (Carter, Heinen), rozh. náj. Malkin – 29. Dubé (C. Tanev, Gilbert)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Nazem Kadri (CGY)
    1:0   Rickard Rakell (PIT)
    2. séria:
    1:1   Jonathan Huberdeau (CGY)
    2:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. séria:
    2:2   Noah Hanifin (CGY)
    2:2   Jake Guentzel (PIT)
    4. séria:
    2:2   Mikael Backlund (CGY)
    3:2   Jevgenij Malkin (PIT)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, P. Joseph, Rutta, Dumoulin – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Tréner: Mike Sullivan

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Andersson, Hanifin, Weegar, Zadorov, C. Tanev (A), Gilbert – Toffoli, E. Lindholm (A), Ružička – Mangiapane, Kadri, Dubé – Coleman, Backlund (A), Huberdeau – Lewis, Rooney, Lucic.
    Tréner: Darryl Sutter

    Rozhodca: Eric Furlatt, Furman South. Čároví: CJ Murray, Tommy Hughes

    Diváci: 18149