Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference A-týmu reprezentace (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference reprezentace U21

cz Utorok 08.11.2022, 11:00 • Sídlo FAČR, Praha-Strahov • Tlačové konferencie
     
    Je tu konec tiskové konference. (11:17:45)
     
    Martin Gregor: „Tým se sejde v neděli 13. listopadu. Do středy trénuje v Praze a poté odlétáme do Portugalska. Po zápase s Portugalskem se přesuneme do Španělska a tam odehrajeme druhý zápas."
     
    Jan Suchopárek: „Portugalsko i Norsko mají vynikající kvalitu. Uvidíme, jak budou vypadat jejich nominace. Oba soupeři hrají odlišným stylem, s různým rozestavením a samozřejmě ještě nevíme, jaké hráče nominují. Bude to ale skvělá prověrka."
     
    Jan Suchopárek: „Kdyby všechny týmy měly vůli uvolnit své hráče, nominace by byla patrně trochu jiná. Byly by v ní hráči ze Sparty nebo třeba z Baníku a i dalších týmů. Beru to ale pozitivně, teď budeme mít možnost otestovat hráče, kteří tolik zkušeností s jednadvacítkou ještě nemají."
     
    Michal Černý: „V březnovém termínu plánujeme další dva zápasy. Teď aktuálně to vypadá na Belgii a Nizozemsko. Pokud to vyjde, tak oba zápasy odehrajeme v zahraničí v teple."
     
    Jan Suchopárek: „Komunikace se všemi kluby byla korektní a jasná. Samozřejmě nám budou chybět hráči, kteří ve stejném termínu budou hrát MOL Cup, ale to jsme věděli dopředu. Přesto věřím těm, kteří jsou v nominaci. A jak jsem říkal na začátku, ten tým se mezi prvním a druhým zápasem změní. Někteří hráči, hlavně z Liberce, se od týmu odpojí a poletí do Čech a naopak jiní se k týmu připojí."
     
    Michal Černý: „Absolvovali jsme inspekční cestu do Gruzie, abychom viděli prostředí. První dva zápasy budeme bydlet v Batumi a před třetím zápasem se přestěhujeme blíže k místu konání třetího zápasu."
     
    Zdeněk Psotka: „Víme, že i v kategorii U20 máme mnoho velmi šikovných hráčů a právě ti se budou moci ukázat nyní proti Portugalsku a Norsku. Pak budou mít šanci i na jaře a uvidíme, jestli si třeba někdo z nich nevyslouží nominaci na EURO."
     
    Zdeněk Psotka: „Postup na EURO bereme jako velký úspěch. Po postupu jsme si stanovili celoroční harmonogram. Řekli jsme si, jak se budeme chtít připravovat na EURO a jak bude vypadat naše kvalifikace na další EURO. Víme, že listopadový termín není oficiálním termínem pro mezinárodní zápasy, chtěli jsme hrát. A to i přesto, že jsme věděli, že některé týmy nám hráče neuvolní."
     
    Jan Suchopárek: „Jedná se o trochu atypický sraz. S velkou pravděpodobností se stane, že po prvním zápase s Portugalskem někteří hráči odcestují a k týmu se připojí jiní hráči, kteří jsou nyní mezi náhradníky."
     
    Nominace týmu U21 na zápasy s Portugalskem a Norskem

    Brankáři:
    Antonín Kinský (MFK Vyškov)
    Jakub Markovič (FK Pardubice)
    Jakub Trefil (SK Sigma Olomouc)

    Obránci:
    Jakub Elbel (1. SK Prostějov)
    Michal Fukala (FC Slovan Liberec)
    David Heidenreich (FK Jablonec)
    Robin Hranáč (FK Pardubice)
    Adam Gabriel (FC Hradec Králové)
    Tomáš Vlček (FK Pardubice)
    Jakub Kolář (FC Trinity Zlín)

    Záložníci:
    Lukáš Červ (FC Slovan Liberec)
    Marek Icha (FK Pardubice)
    Vasil Kušej (1. SK Prostějov)
    Petr Pudhorocký (AC Sparta Praha)
    Pavel Šulc (FK Jablonec)
    Matěj Valenta (FC Slovan Liberec)
    Lukáš Vorlický (Atalanta Bergamo)
    Jan Žambůrek (Viborg FF)

    Útočníci:
    Václav Sejk (FK Jablonec)
    Matyáš Kozák (FC Slovan Liberec)
     
    Tisková konference začala
     
    Dnešní tiskové konference se vedle trenéra Jana Suchopárka zúčastní také sportovně-technický ředitel FAČR Zdeněk Psotka, vedoucí týmu U21 Michal Černý a samozřejmě také tiskový mluvčí Martin Gregor.
     
    Hezké dopoledne ze sídla Fotbalové asociace České republiky, kde v 11 hodin odstartuje nominační tisková konference reprezentace do jednadvaceti let. Tým trenéra Jana Suchopárka čekají v listopadovém reprezentačním okně dva přípravné zápasy – v portugalském Portimãu s domácím výběrem Portugalska (18.11.) a ve španělské Murcii s Norskem (22.11.).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Aleš Strouha