Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference A-týmu reprezentace (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

cz Utorok 08.11.2022, 18:00 • Galerie Šantovka, Olomouc • Tlačové konferencie
     
    Závěrem ještě jednou připomínám, že už ve středu 16.11. se reprezentace utká v Olomouci s Faerskými ostrovy. Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost. (18:19:26)
     
    Nominační část tiskové konference skončila. Na scénu dorazili také Tomáš Vaclík a Tomáš Ujfaluši. Následovat bude pasáž, při které mohou klást dotazy také fanoušci.
     
    Podle Šilhavého se zlepšuje forma Adama Hložka, který si zvyká na bundesligové nároky. Alex Král v klubu hraje stabilně a podle trenéra jej neovlivní, že se Schalke příliš nedaří.
     
    Jaroslav Šilhavý: „Mojmír Chytil je kvalitní útočník, který pracuje po celý zápas, kvalitně presuje a má určitě na to, aby se v kariéře dostal ještě výše.“
     
    Podle Šilhavého hraje Petr Schwarz stabilně v polské lize, je to pracovitý hráč, kterého realizační tým dlouhodobě sleduje.
     
    Jiří Chytrý: „Faerské ostrovy jsou houževnatý a fyzicky skvěle vybavený tým, který hraje velmi organizovaně. Bude důležité, zda se nám brzy podaří vstřelit branka.“
     
    Všichni hráči v nominaci jsou podle trenéra Šilhavého připravení pro utkání v Olomouci.
     
    Jaroslav Šilhavý: „Rozhodnutí klubů musíme respektovat. Lidé kvitují nominaci olomouckých hráčů, pro které je to šance se ukázat. Mojmír Chytil má navíc střeleckou formu.“
     
    Jaroslav Šilhavý se hned na úvod vyjádřil k absenci hráčů a termínové kolizi s Mol Cupem. Podle trenéra nejde o snadnou situaci, ale věří, že si lidé v Olomouci najdou cestu na fotbal.
    Nominace pro listopadová utkání
     
    Do nominace se při absenci hráčů Slavie, Sparty i Plzně dostali David Zima a Mojmír Chytil z Olomouce. Jejich nominace sklidila bouřlivý potlesk.
     
    Nominace

    Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Matouš Trmal

    Obránci: Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Matěj Chaluš, Aleš Matějů, Dominik Plechatý, Patrizio Stronati, David Zima, Ondřej Zmrzlý

    Záložníci: Antonín Barák, Václav Černý, Alex Král, Petr Schwarz, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal

    Útočníci: Martin Doležal, Mojmír Chytil, Adam Hložek, Patrik Schick
     
    Reprezentace se před listopadovými duely sejde 14. listopadu v Praze. Ve středu 16.11. vyzve v Olomouci Faerské ostrovy. O tři dny později se pak představí v Turecku.
     
    Tisková konference právě byla zahájena. Přítomni jsou Jaroslav Šilhavý, Jiří Chytrý a Tomáš Pešír.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka