Elche – Getafe 0:1 (kon.)
koniec
Elche CF
0:1 (0:0)
Getafe CF
cz Pondelok 31.10.2022, 21:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování 12. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Elche a Getafe.
     
    Elche CF

    Fotbalisté Elche mají nad čím přemýšlet. V dosavadních jedenácti kolech totiž nasbírali pouhé čtyři body, s nimiž se nachází na chvostu celé soutěže. Letos ještě nevyhráli, zapsali pouze čtyř remízy. Svěřenci kouče Almiróna sice v předešlých čtyřech střetnutích jenom jednou prohráli, jenže třikrát brali jen bod, naposledy remizovali 2:2 na půdě Espanyolu. Nejlepším střelcem je Pere Milla s třemi góly.
     
    Getafe CF

    Getafe na tom není o moc lépe, také tento celek je namočen v pásmu sestupu. Nachází se ovšem ve výrazně lepší pozici, protože s deseti body vzhlíží z osmnáctého místa na sedmnáctou Sevillu pouze s horším skóre. Floresova družina z posledních tří klání vydolovala po jednom bodu, v tom doposud posledním uhrála remízový výsledek 1:1 na půdě Celty Vigo. Střelecké produktivitě mužstva vévodí třígólový Enes Ünal.
     
    Úvodní sestavy:

    Elche CF: Badía – Lirola, Roco, Verdú, Bigas – Gumbau, Mascarell, P. Milla – Morente, Boyé, Clerc.
    Náhradníci: Lopez, Werner – Collado, D. González, Guti, Nwankwo, Josan, Martí, Nic. Fernández, Ponce, Quina.
    Trenér: Jorge Almirón

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Dakonam, Mitrović, Duarte, J. Iglesias – Aleñá, L. Milla, Maksimović – Mayoral, Ünal.
    Náhradníci: Casilla, Conde – Alderete, Algobia, G. Álvarez, Amavi, Latasa, Mata, Munír, Portu, Seoane.
    Trenér: Quique Sánchez Flores

    Rozhodčí: Soto – De Francisco, Álvarez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté Getafe pro dnešní dohrávku zvolili dresy barvy modré.
     
    3
    Z velkého úhlu střílel Pere Milla. Z pravé strany vyslal zajímavou tvrdou ránu na přední tyč, avšak Edgar Badía byl včas na zemi a míč schoval v rukavicích.
     
    4
    Na druhé straně zahrozil Nemanja Maksimović. Skákající balón však trefil holenním chráničem, ten tak proletěl vysoko nad břevnem.
     
    5
    S těžkým zpracováním si Lucas Boyé neporadil. Výborně proti němu vystoupil Stefan Mitrović, jenž získal hrací předmět pro sebe.
     
    6
    Hosté rozehráli standardku zajímavě po zemi. Na pravé straně převzal balón Domingos Duarte, stříleným pasem na střed ale trefil jenom prvního bránícího soka.
     
    7
    Útočným faulem se provinil Enes Ünal, když loktem trefil do břicha Gonzala Verdúa, protihráči se ihned sportovně omluvil.
     
    8
    S centrem Boyého do vnitra poutového území si poradil Domingos Duarte. Vyskočil vysoko do vzduchu a balón odhlavičkoval mimo pokutové území.
     
    9
    Na trávníku zůstal ležet otřesený Damián Suárez. Podle prvních záběrů to s ním nevypadá vůbec dobře, zřejmě se bude muset střídat.
     
    10
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Jordan Amavi.
     
    11
    Nově příchozí Jordan Amavi se hned zapojil do hry. Poradil si velmi dobře, pod tlaem posunul balón po lajně na Enese Ünala.
     
    12
    Domácí fotbalisté zkouší štěstí konstruktivně. Pere Milla si narazil s Lucasem Boyém, načež neuspěl kličkou proti Duartemu.
     
    13
    Šikovně si pod tlakem počínal Tete Morente. Nastřelil dobře pozičně stojícího Dakonama a pro domácí vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    14
    Obranný odkop přes hlavu Pedro Bigas zvládl. Míč udržel ve hře, navíc naslepo našel spoluhráče Tete Morenteho.
     
    15
    Svěřenci kouče Almiróna zkouší štěstí konstruktivně. Postupnou kombinací se jim ale nedaří najít prostor k proniknutí do šestnáctky soupeře.
     
    16
    Naopak přišlo nebezpečí na druhé straně! Borja Mayoral se po pravé straně prohnal do šestnáctku, ránu na přední tyč Edgar Badía vyrazil levou nohou.
     
    17
    Od pravé lajny centroval Pol Lirola. Odražený míč si našel Pedro Bigas, míč napálil z voleje vysoko nad horní tyčku.
     
    18
    Konstruktivně zkoušeli štěstí i hosté. Luis Milla nakonec vyslal průnikový pas na Jordana Amaviho, ten úspěšně vystihl Enzo Roco.
     
    19
    V jednu chvíli se na hrací ploše objevily dva balóny. Brankář Getafe David Soria rychle zareagoval a balón odkopl do autu, takže se ani nemusela přerušovat hra.
     
    20
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Juan Iglesias. Chytře nastřelil Carlose Clerca, ten kulatý nesmysl ve hře neudržel.
     
    21
    Prodloužený centr do malého vápna zamířil do prostoru, kde se nacházel jenom Enzo Roco, jenž neváhal a z první odkopl balón na útočnou polovinu.
     
    22
    Tete Morente v rychlostním souboji s velkým přehledem přesprintoval Duarteh, načež centroval do vápna a David Soria pravou rukou prodloužil míč mimo dosah nabíhajícího konkurenta.
     
    23
    Proti centru z levé strany vystartoval hostující gólman. Ve vzduchu nezaváhal, balón bezpečně schoval do náruče.
     
    24
    Mizernou zpětnou nahrávku Pere Milly vystihl Borja Mayoral. Z velkého úhlu nastřelil Bigase a získal rohový kop.
     
    25
    Centr zamířil do prostoru, kde kraloval Luis Milla. Nikým neatakovaný snadno nasměroval balón pryč z pokutového území.
     
    26
    Už to vypadalo, že Lucas Boyé bude postupovat do slibné příležitosti, jenže arbitr Soto mu odpískal útočný faul na Domingose Duarteho.
     
    27
    Centr od pravé lajny hlídal bránící Djené Dakonam. Rozhodl se neriskovat a míč odhlavičkoval nad břevno vlastní svatyně.
     
    28
    Po pravé lajně nastartoval Carles Aleñá. V pokračování do příležitosti mu zabránil Pere Milla, který soka nedovoleně podrazil.
     
    29
    Balón na zadní tyč si našel Domingos Duarte. Do míče se opřel z voleje pravou placírkou, vystřelil o pár decimetrů vedle pravé tyče.
     
    30
    Pol Lirola přeskočil Jordana Amaviho, jenže míč nasměroval nad sebe a ztratil o něm pojem, na rozdíl od soupeře, který jej tak snadno získal pro sebe.
     
    31
    Prodloužený centr zprava vyslal Tete Morente. Djené Dakonam odvrátil balón pouze k Gerardu Gumbauovi, který vysoko přestřelil.
     
    32
    Do vápna soupeře dostal přihrávku Borja Mayoral. Cítil jemný dotek od Roca a šel k zemi, o penaltě ovšem nemohla být řeč.
     
    33
    Defenzivní povinnosti si splnil Jordan Amavi. Stál se společně s Lucasem Boyém a dostal ho pod takový tlak, že útočník i s míčem doběhl mimo hrací plochu.
     
    34
    Carles Aleñá správně odhadl, kudy Gonzalo Verdú bude rozehrávat na Pedra Bigase, jenže středopolaře zradilo zdánlivě lehké zpracování
     
    35
    Volnějšího středu využil Luis Milla. Nakonec vyzkoušel průnikový pas na Borju Mayorala, útočník na míč i přes velkou snahu nedosáhl.
     
    36
    Na druhé straně vystihl rozehrávku Pere Milla. Akci završil pasem na pravou stranu, kde číhal Tete Morente, jeho pokus zblokoval Enzo Roco.
     
    37
    Hosté se pokouší zklidnit hru trpělivou kombinací na vlastní polovině. Z domácích řad momentálně presuje Lucas Boyé.
     
    38
    Pod tlakem vysunutého Pedra Bigase si Djené Dakonam poradil na jedničku, pěkným obloučkem posunul balón k k levé lajně, kde čekal osamocený Domingos Duarte.
     
    39
    Pol Lirola skvěle natlačil tělo před Boryu Mayorala. Forvard Getafe ještě zabojoval, avšak protihráče atakoval pouze za cenu nedovolených prostředků.
     
    40
    Netradičně v roli centrujícího fotbalisty Lucas Boyé, jehož přetažený centr skončil u Juana Iglesiase, dezorientovaný bek odkopával na roh.
     
    41
    Po centr od rohového praporku vyskočil nejvýše bránící Enes Ünal, nejlepší střelec týmu v sezóně nasměroval míč za postranní čáru.
     
    42
    V závěru úvodního dějství jsou aktivnějšími domácí fotbalisté. Pere Milla řešil situaci dvou proti třem individuálně, klička proti Amavimu mu vůbec nevyšla.
     
    43
    Brejk zahájil Enes Ünal. Nakonec se u levé lajny i dostal k centru, který však nasměroval přímo do rukavic gólmana.
     
    44
    Narážečka mezi Enesem Ünalem a Luisem Milou vyšla na jedničku, rána prvního jmenovaný zamířila vysoko nad břevno.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Na polovině hřiště došlo k nepříjemnému střetu hlavami mezi Gonzalem Verdúem a Enesem Ünalem, hostující útočník potřebuje zdravotní péči.
     
    45+2
    Do centru na zadní tyč vložil nastavenou pravou nohu Domingos Duarte, kulatý nesmysl ale poslal přímo do Badíových rukavic.
     
    45+3
    Z hranice velkého pokutového území centroval z pravé strany Pol Lirola, na středu Djené Dakonam s přehledem přehlavičkoval Lucase Boyého.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Elche a Getafe příliš fotbalové krásy nepobral, o čemž svědčí i bezbrankový výsledek. K vidění nebyla ani žádná výraznější gólová šance, za zmínku stojí snad jen ostrá rána Pere Milly z úhlu, kterou Soria udržel v rukavicích. Domácí jsou na míči aktivnějším týmem, ale pokud nezlepší finální fázi, tak se dnes jen těžko dočkají prvního vítězství v sezóně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním ta zůstává stažení otřeseného Damiana Suáreze po střetu s Boyém.
     
    48
    Po centru od rohového praporku se na přední tyči procpal k hlavičce Pedro Bigas, kulatý nesmysl nasměroval v pádu nad břevno.
     
    49
    Lucas Boyé sklepl balón k pravé lajně na Tete Morenteho, střílený centr o vnitra pokutového území odkopával Djené Dakonam.
     
    50
    Pravou lajnou hledal prostor k průniku Pere Milla. Nenašel, Luis Milla mu výborně zkřížil cestu a kulatý nesmysl získal pro sebe.
     
    51
    Enes Ünal hrál na krátkou vzdálenost přes Jordana Amaviho, jemuž vůbec nevyšel centr, balón nasměroval vysoko nad břevno.
     
    52
    Na polovině hřiště hlavou prodlužoval za sebe Borja Mayoral. Byl to Enzo Roco, kdo posléze vystihl kličku Aleni.
     
    53
    Zpoza vápna vypálil z pravé strany Tete Morente vedle levé tyče. Marně se dožadoval rohového kopu po údajné teči skluzujícího Dakonama.
     
    54
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí hosté! Aleñá na levé straně šestnáctky soupeře úspěšně obral Lirolu, narazil si se spoluhráčem a odcentroval na střed přesně mezi dva konkurenty do prostoru, kde se nacházel ENES ÜNAL, ten zacílil pravou placírkou z první nechytatelně do levého dolního rohu.
     
    56
    Nyní je na domácích, jak zareagují. S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Lucas Boyé, avšak mezi dvojicí protihráčů se neprosmýkl.
     
    57
    Na polovině hřiště si vyžádal ošetření Nemanja Maksimović. Na trávníku skončil poté, co do něj zezadu bolestivě naskočil Gonzalo Verdú.
     
    58
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Pol Lirola, přichází Ezequiel Ponce.
     
    59
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Ángel Algobia.
     
    60
    Fotbalisté v modrých dresech po inkasovaném gólu více zatáhli hru. Po centru Pere Milly byli u adresáta Boyého hned tři protihráči.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Getafe se dočkalo gólu jako první a je tedy o krok blíže z vyskočení ze sestupového pásma, v případě Elche to ani dnes nevypadá na premiérovou výhru v sezóně.
     
    62
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Pedro Bigas vyslal příliš dlouhý pas za obranu na Pereho Millu, který balón dostihl až mimo hrací plochu.
     
    63
    Skvěle zapracoval hostující kapitán Djené Dakonam. Vystoupil proti Tetemu Morentemu a kulatý nesmysl ve skluzu odpálil do zámezí.
     
    64
    Přes čtyři protihráče se chtěl do vnitra vápna probít Pere Milla. Už to vypadalo, že se štěstím do něj skutečně projde, nakonec ho zastavil Djené Dakonam.
     
    65
    Carlos Clerc už mohl střílet, nakonec ale ještě volil nahrávku do středu na Gerarda Gumbaua, jehož pokus doprostřed brány schoval David Soria o rukavic.
     
    66
    Pořádně zkřivený malíček má autor zatím jediného gólu Enes Ünal. Turecký fotbalista ovšem po ošetření vypadá býti připraven k pokračování ve hře.
     
    67
    Se zpracováním Badíova odkopu si Pero Bigas neporadil, byť kolem něj široko daleko nikdo nebyl. Hosté budou vhazovat.
     
    68
    Individuálně pokusil štěstí Tete Morente. Osobního strážce se zbavil, výborně však zapracoval Jordan Amavi, jenž soka odstavil tělem.
     
    69
    Elche nelze upřít snaha. Po centru Morenteho zprava hlavičkoval Lucas Boyé nedůrazně, Soria pomalu letící míč snadno lapil.
     
    70
    Výborně Stefan Mitrović prodloužil nákop hlavou k levému rohovému praporku na Enese Ünala, tomu ale pomezní správně odpískal ofsajdové postavení.
     
    71
    Srdnatě bojoval Enes Ünal se stoperskou dvojicí. Enzo Roco si ve finále akce pomohl malou domů hlavou k Badíovi.
     
    72
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Jordan Amavi. Pravou nohu dal příliš vysoko a lehce se dotkl hlavy Morenteho.
     
    73
    Standardka se domácím vůbec nepovedla. Z pravé strany přišel nepovedený centr, který vyprodukoval Tete Morente.
     
    74
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Tete Morente, přichází Josan.
     
    74
    Za obrannou linii domácího mužstva nabíhal Carles Aleñá. Domingos Duarte se jej pokusil najít, ve vzduchu dobře zapracoval hlavou Enzo Roco.
     
    75
    Od levé lajny přiletěl do vápna kvalitní centr z levačky Lucase Boyého, Ezequiel Ponce ovšem místo zakončení hlavou trefil hlavu Duarteho. Jasný faul.
     
    76
    Výborně směrem dozadu zapracoval Domingos Duarte. Předskočil Lucase Boyého, jehož vzápětí nastřelil a získal autové vhazování.
     
    77
    Hodně zbytečná žlutá karta pro Domingose Duarteho. Hostující bek dohrál a podrazil gólmana Badíu dávno poté, co měl míč v rukavicích.
     
    78
    Na levou stranu šestnáctky obdržel přihrávku Enes Ünal. Vyzkoušel z otočky přízemní centr naslepo, trefil blokujícího Bigase.
     
    78
    Tak pozor, Getafe míří do deseti! Jordan Amavi u levé lajny hodně bolestivě skočil na pravou nohu Josanovi a obdržel druhou žlutou kartu během šesti minut.
     
    79
    K Josanovi se sběhli zdravotníci. Jordan Amavi proti červené kartě příliš neprotestuje, je si velmi dobře vědom svého přestupku.
     
    80
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Portu.
     
    81
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Gastón Álvarez.
     
    81
    Na křeče si stěžuje Gonzalo Verdú. V tomto případě se bude muset střídat, domácí fotbalista není schopen utkání dohrát.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Gonzalo Verdú, přichází Nicolás Fernández.
     
    83
    Enes Ünal se nikam zbytečně nehnal. Kousek za polovinou hřiště si rozmyslel náběh do přesily soupeřů a raději poslal pas směrem dozadu na Luise Millu.
     
    84
    Centr Lucase Boyého zleva pohlídal Gastón Álvarez, jenž se vyšponoval vysoko do vzduchu a kulatý nesmysl poslal mimo velké vápno.
     
    85
    Bude se kopat penalta! Do vápna Getafe přiletěl další centr z levé strany. Ve vlastní šestnáctce posléze zahrál rukou Luis Milla a arbitr Soto ukázal na bílý bod.
     
    86
    Hlavní rozhodčí ještě řeší celou situaci s videorozhodčím.
     
    86
    Původní stanovisko zůstává nezměněno, balón si postavil na puntík Lucas Boyé.
     
    87
    Mizerně kopnutá penalta! Luca Boyé zacílil po své pravé ruce, což David Soria správně odhadl. A protože střela nebyla vůbec prudká ani přesná, tak míč dokonce udržel v rukavicích.
     
    88
    Není čas na hroucení, domácí musí pokračovat v aktivitě, hrají totiž proti oslabenému soupeři. Rohový kop kopal Pere Milla, nejvýše vyskočil bránící Luis Milla.
     
    89
    Skvěle zahrál tělem kapitán Getafe Djené Dakonam. Odclonil Pedra Bigase do té doby, než kulatý nesmysl nepřešel brankovou čáru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90+1
    Proti vysokému centru Pereho Milly vystartoval z brankové čáry David Soria, hrací předmět s přehledem lapil do koše.
     
    90+2
    Josan dostal na pravé straně velkého vápna dost času na zpracování. Posléze si přes Álvareze vytvořil prostor ke střele, kterou Soria reflexně vyrazil nad břevno!
     
    90+3
    Z uctivé vzdálenosti vypálil Ángel Algobia. Edgar Badía mohl zůstat ledové klidným, kulatý nesmysl se vznesl vysoko nad břevno.
     
    90+4
    Tlak Almirónovy družiny je čím dál tím větší. Polovysoký centr od pravé lajny letěl na hranici malého vápna, pozorný Stefan Mitrović odvrátil míč jenom na roh.
     
    90+5
    Proti centru úřadoval Enes Ünal. Turek stál na přední tyči a míč s velkým přehledem poslal hlavou až za postranní čáru.
     
    90+6
    S Getafe to vypadá velmi dobře! Do brejku vystartoval po pravé lajně Ángel Algobia. V rohu udržel cenné vteřinky, nakonec jej Enzo Roco odstavil čistým způsobem.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Pondělní dohrávku 12. kola španělské LaLigy zvládlo za tři body Getafe, které zvítězilo na stadiónu Elche těsným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl v 54. minutě, kdy Aleñá nejprve obral Lirolu, načež po narážečce s kolegou odcentroval zleva na Enese Ünala, jenž skóroval střelou z první do levého dolního rohu. Hostům zkomplikoval cestu za vítězstvím Jordan Amavi, který byl v 78. minutě po druhé žluté kartě vyloučen. Ještě větší příležitost dostali domácí po ruce Milly ve vápně, avšak Boyé pokutový kop neproměnil, čímž definitivně zhatil šance Elche na bodový zisk.

    Svěřenci kouče Florese se díky výhře vyšvihli v tabulce na čtrnáctou příčku. Elche zůstává bez vítězství na chvostu s pouhými čtyřmi body a s mankem šesti bodů na předposlední Cádiz.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:11.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:01:29)

    Milan Huppert

    Góly: 54. Ünal (Aleñá)

    Karty:   72. Amavi (GET), 77. Duarte (GET)   78. Amavi (GET)

    Nepremenená penalta: 87. Boyé (ELC), brankár Soria zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:11.
    Elche CF: Badía – Lirola (58. Ponce), Roco, Verdú (C) (82. Nic. Fernández), Bigas – Gumbau, Mascarell, P. Milla – Morente (74. Josan), Boyé, Clerc.
    Náhradníci: Lopez, Werner – Collado, D. González, Guti, Nwankwo, Martí, Quina.

    Tréner: Jorge Almirón

    Getafe CF: Soria – Da. Suárez (10. Amavi), Dakonam (C), Mitrović, Duarte, J. Iglesias – Aleñá (80. Portu), L. Milla, Maksimović (59. Algobia) – Mayoral (81. G. Álvarez), Ünal.
    Náhradníci: Casilla, Conde – Alderete, Latasa, Mata, Munir, Seoane.

    Tréner: Quique Sánchez Flores

    Rozhodca: Soto – De Francisco, Álvarez

    Diváci: 19 588