Švajčiarsko – Česko 6:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
6:4 (1:1, 4:2, 1:1)
Česko
cz Nedeľa 30.10.2022, 09:30 • Uppsala - Švédsko • Euro Florbal Tour (juniorky)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Vážení florbaloví příznivci, vítám Vás u třetího vystoupení českých juniorek na Euro Floorball Tour ve švédské Uppsale!

    Zápas s nepříjemnými Švýcarkami čeká naše hráčky zítra od 9:30 ráno, u sledování zápasu Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    Češky na turnaji zatím proti severským mocnostem vytasily dva kvalitní výkony. Na výhru proti dominantním Švédkám to ještě nestačilo (3:5), nicméně duel s Finskem se naší reprezentaci povedl náramně! Finky sice úvod zápas zvládly o řád lépe, Češky se ale vrátily, vyrovnaly, ustály bezbrankovou pasáž a na startu třetí třetiny zlomily vedení na svou stranu.

    Fenomenální zápas zažila teprve patnáctiletá dorostenka Linda Fuchsová, jenž při své reprezentační premiéře vsítila vítězný gól! Skvěle zahrála i Andrea Břenská (2+1).

    Jaký zápas očekávají obě české střelkyně proti Švýcarsku?

    "Švýcarky budou podobně náročné jako Finky, ale pokud do zápasu vstoupíme tak, jak máme, tak to určitě zvládneme" říká Linda Fuchsová, na niž ihned navazuje Andrea Břenská:

    " Očekávám napínavý duel, ve kterém snad budeme více držet míček a budeme tak mít zápas ve svých rukou,"
     
    Pár detailů ze zápasu s Finkami:

    Česko vs Finsko 4:3

    Branky a nahrávky: 10. Břeská (Klubalová), 15. Břeská (Baldrreichová, Klubalová), 17. Baldreichová (Břeská), 42. Fuchsová – 2. Rytkonenová (Mertanenová), 7. Mertanenová (Lahtiová), 14. Ranneová (Mertanenová)

    Sestava Česka: Švrčková (Novotná) – Kudlová, Hlaviznová, Machálková, Matýsková, Fáčková, Gocová,Venerová – Kubalčíková, Zerzánová, Vaculová – Fuchsová, Seidlerová, Sikorová – Klubalová, Baldreichová, Břeská – Soukupová, Lovisková
    Trenér: Tomáš Martiník
     
    Průběžná tabulka EFT:

    1. Švédsko: 4 body
    2. Česko: 2 body
    3. Švýcarsko: 2 body
    3. Finsko: 0 bodů

    Jak vidno, dnes jde o přímý souboj o druhé místo, máme se tedy na co těšit!
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Florinová (Pleischová) – L. Mullerová, Moserová, Wiedmerová, Bertiniová, Hartschová, Fasslerová, Gasserová – Haldemanová, Von Arxová, Wyssová – Misteliová, Morfová, Reusserová – Schiligerová, von Rotzová, Siegenthalerová – Wagnerová, S. Mullerová
    Trenér: Amos Coppe

    Česko: Novotná (Švrčková) – Fáčková, Venerová, Klubalová, Matýsková, Kudlová, Hlaviznová, Gocová – Soukupová, Lovisková, Vernerová – Fuchsová, Žeržánová, Stuchlíková – Kubalčíková, Seidlerová, Sikorová, Baldreichová Břerská
    Trenér: Tomáš Martiník

    Rozhodčí: Broadhall, Nordin.
     
    Zahajující pětka Česka: Novotná – Fáčková, Venerová, – Lovisková, Soukupová, Vernerová



    Zahajující pětka Švýcarska: Florinová – Mullerová, Moserová – Von Arxová, Wyssová , Haldemanová
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Na míčku začínají Švýcarky, nicméně skvěke zapracovala Pavlína Soukupová, která soupeřky obrala.
     
    00:58
    Přetlačovaná v rohu, ještě tam zůstává Linda Fuchsová, nicméně soupeřky jsou v přesile a situaci ustojí.
     
    01:31
    Nela Kubalčíková si šikovně pokryla balonek na mantinelu a pokusila se založit útok, nicméně neuspěla. Situaci opět kontrolují Švýcarky.
     
    02:14
    Kristýna Venerová jen na krátko předala Lucii Vernerové, ta si chtěla míček potáhnout a vystřelit, jenomže balonek se jí smekl a nic z toho nebude.
     
    03:19
    Fasslerová předala po mantinelu na von Rotzovou, která ještě pokračovala, nicméně daleko se nedostala.
     
    03:33
    První střela! Na pravé straně dostala trochu prostoru Nela Sikorová, která tahem pálí, brankářka Florinová si však dobře povystoupila a nechala se balonkem trefit.
     
    05:24
    Jedna z českých útočnic, zřejmě Fuchsová se snažila někoho najít pasem zpoza brány, nikdo se jí však nenabídl dostatečně kvalitně a míček tak letí až na naši polovinu kde jej sbírá Klubalová.
     
    06:30
    Vyloučení v týmu Česko:
    Šárka Kudlová – 2 min., Nedovolené vrážení.
     
    06:50
    Švýcarky zatím kombinují beze střely, vše řídí napravo stojící Lisa von Artzová.
     
    07:01
    Právě von Artzová teď z první pálí, jen do kvalitního českého bloku.
     
    07:51
    Češky nyní soupeřky dobře tlačí na mantinel a zahušťují střed. Hráčky v červené jsou sice na míčku, nicméně nic moc si vytvořit nemohou...
     
    08:31
    Češky v plném počtu.
     
    08:46
    Dobrá střela! Ze středu vyškrábla balonek jedna z našich útočnic, z ničeho nic pálí, jenomže úplně neodhadla vzdálenost a míří nad.
     
    09:54
    Šikovné přesunutí hry na střed, Švýcarky to myslely dobře, ten pas šel na Corin Haldemannovou. Útočnice v červeném dresu však nezpracovala ideálně a nedokáže tak vypálit.
     
    10:51
    Dobrý zákrok na levé tyči předvedla Florinová, která za potlesku své střídačky ještě rozehraje.
     
    10:57
    Rozehrávka je nyní přiřčena také Češkám, které zahájí kombinaci z útočného rohu. Na balonku Žeržánová.
     
    12:15
    Švýcarky se zatím točí na vlastní polovině, trochu rozhýbat situaci se snaží Fuchsová, Lisa Von Artzová je však v o řád lepší pozici...
     
    12:41
    Nela Kubalčíková se opřela do rány z levé strany, jedna ze soupeřek ji však obětavě vyklekla. Míček je zblokován, na branku se ani nedostane.
     
    14:19
    Jana von Rotzová na mantinelu jen bekhendem prodlouží za českou klec a přesouvá se na hrot velkého brankoviště, kde bude čekat na přihrávku.
     
    15:37
    Češky se rvaly za švýcarskou branou, balonek však nakonec vydolovala Lisa von Arx, našlápla na pravém mantinelu a energicky vbíhá na naši polovinu.
     
    16:51
    Češky čeká rozehrávka v útočném rohu, kombinaci zahajuje Pavlína Soukupová.
     
    17:33
    Larisa Mullerová se snažila prodloužit středem, tam byl však připraven český val a naše reprezentace drží míček.
     
    17:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ta defenzivní bitva je na chvíli prolomena a Češky dávají první gól zápasu! KAROLÍNA KLUBALOVÁ vyslala neuvěřitelně povedenou ránu, na pravé straně dostala čas i prostor si míček srovnat a česká střelkyně tahem zakončuje, tady byla dosud stoprocentní Florinová bez šance. Situace musí ze švýcarského týmu nejvíce mrzet Larisu Mullerovou, která před chvílí tím nepromyšleným pasem předala balonek naší reprezentaci. Bez asistence.
     
    18:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ou , to je veliká škoda. Mirijam Wyssová výborně obrala Terezu Hlaviznovou a pasem skrz brankovišti nalezla LARISU MULLEROVOU, která si přesnou střelou do poloodkryté klece napravuje reputaci. Tereza Hlaviznová se ještě směrem k rozhodčím rozčiluje, nejsem si jist proč. Česká obránkyně zřejmě reklamovala nějaký předchozí faul, nicméně tady už ale nikdo nic nezmění, branka platí – 1:1. Asistence: Mirijam Wyssová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla kvalitní defenzivní bitvou. Obě družstva drží pozice, spoléhají se na organizovanou hru a obranu. Možná proto je dvojnásobná škoda, že Češky to slušné vedení 1:0 neudržely do přestávky, situace mohla být zase o trošku růžovější. Objektivně, ale remíza dosavadnímu průběhu duelu odpovídá a sluší.
     
    I když to dnes není bůhvíjaká ofenzivní smršť, florbalový fanoušek musí i takový výkon ocenit, až na ten závěr jsme moc okének v obraně neviděli. Ani bych, ale netvrdil, že by byl zápas nudný, tady ale záleží na úhlu pohledu.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:07.
     
    Střely na branku dle oficiálního zápisu:4 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Švýcarky se dostanou k rozehrávce ze středu, na nový útok však ještě volí prostřídání a na steč tak jde nová pětka.
     
    21:04
    Jana von Rotz dostala balonek na pravý mantinel, potáhla si jej a okamžitě pálí, nicméně dobře ji dostoupila jedna z českých obránkyň, již také míček trefil.
     
    21:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naše juniorky opět vedou! Skvělou práci odvedla Nela Sikorová, která se i s míčkem prokousala na útočnou polovinu, byla sice dobře křižována, nicméně míček udržela a z ostrého úhlu dokonce zkusil Florinovou překvapit. To se nomohlo podařit, jenomže celou situaci doběhla MARKÉTA SEIDLEROVÁ, k níž se balonek odrazil na střed před úplně prázdnou bránu a česká útočnice jej do sítě v pohodě doklepla – 1:2! Asistence: Nela Sikorová.
     
    23:44
    Siegenthalerová ještě s jednou svojí parťačkou dobře vystoupily proti kombinujícím Češkám a nutí naše juniorky k ústupu. Jinak, ale Švýcarky nemají od toho gólu na 2:1 žádnou protihru...
     
    24:50
    Češky nyní pokračují v útočné aktivitě, v rohu se vytáčí sem a tam Valentýna Žeržánová.
     
    25:09
    Nyní se jedna z našich reprezentantek snažila proskočit do útoku, obránkyně ji však skvěle skříply.
     
    25:48
    Ta formace s Nelou Sikorovou je dnes při chuti! Právě Sikorová šla znovu odvážně do plné obrany a byla z toho střela, Ronja Florin zasahuje.
     
    26:11
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky jsou zpět ve hře! Na útočné polovině si poodstoupila ANNIKA MORFOVÁ, která dostala míček od na opačné straně dobíhající Jill Wiedmerové, tady se česká obrana mírně rozestoupila, Morfová se z dálky opřela do balonku a dopraví jej až do sítě. To je veliká škoda – 2:2.
     
    29:05
    Švýcarky na míčku, Fasslerová se Sillingerovou se snažily založit kombinaci, první jmenovaná poslala míček po mantinelu, nicméně Annika Morfová byla až příliš zaměstnaná kolizí s jedou z našich hráček.
     
    30:34
    Pavlína Soukupová si vyběhla na střed a tahem chtěla zakončit, trefila však jen clonící soupeřku.
     
    30:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky poprvé v zápase vedou! LISA VON ARTZOVÁ se doslova probila do šance, prokousala se až před bránu a ač se zdálo, že zakončit už nedokáže, tak jednou rukou propíchla balonek za ležící Novotnou – 3:2.
     
    30:54
    Obrovská šance ihned odpovědět! Linda Fuchsová šla ihned po buly dopředu s Veronikou Stuchlíkovou, bylo z toho přečíslení 2 na 1, Fuchsová dostala pas a okamžitě pálí! Vyznamenala se přesouvající Ronja Florinová.
     
    33:42
    Střela od levého mantinelu, Češky dobře zaklekly a nenechaly míček projít až na bránu.
     
    34:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovská minela švýcarské brankářky! Ronja Florinová chytila míček a chtěla rozehrát, jenomže namazala přímo na střed BARBOŘE LOVISKOVÉ, která měla spoustu času i prostoru, míček si dokonale napasovala na hůl, počkala a v pravý moment vypálila. Balonek letí naprosto přesně do víka, máme opět vyrovnáno!
     
    34:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je škody, to je škody... Česká obrana úplně zapomněla na MICHELLE WAGNEROVOU, švýcarská útočnice dostala přihrávku na levou stranu, míček si potáhla a krásně trefuje! Veronika Novotná se situaci ještě snažila zachránit tygřím skokem, jenže tady byla bez šance. Švýcarky okamžitě strhávají vedení zpět na svou stranu – 4:3. Asistence: Marla Siegenthaler.
     
    37:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už je to o dva góly. Češky, jmenovitě Kristýna Vernerová zaváhaly při rozehrávce, míček si vyzobla Jill Wiedmerová, přiťukla na JANU VON ROTZOVOU a ta bez problému z první zametla do sítě. 5:3, Češky musejí co nejdříve reagovat! Asistence: Jill Wiedmerová.
     
    37:31
    Češky se vrhly do útoku, chtějí nepříznivý vývoj ještě zvrátit. Na mantinelu si vyběhla Veronika Stuchlíková, která ještě prodlužuje na půlící čáru. I nadále kombinujeme.
     
    38:39
    Dva velmi kvalitní zákroky švýcarské brankářky, která nyní podržela svůj tým!
     
    38:42
    Markéta Seidlerová dobře v defenzivě, naše juniorky opět obracejí hru.
     
    39:31
    Lucie Vernerová dobře napadá, nicméně Švýcarky jsou v početní výhodě a situaci ustojí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Mirijam Wyss se snažila prosadit z otočky, brankářka Novotná je připravena.
     
    40:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je zlé... CORIN HALDEMANNOVÁ dobře zapracovala na brankovišti, gólmanka Novotná předtím několik zákroků zvládla, nicméně tohle doklepnutí z bezprostřední blízkosti už bylo nad její síly – 6:3, Češkám ujíždí vlak.
     
    44:02
    Norina Reusserová se dobře točila po mantinelu, nicméně Češky ji kvalitně dostupovaly. Švýcarky i tak zůstávají v pásmu.
     
    44:38
    Rozehrávka našich soupeřek v útočném rohu, na míčku Annika Morfová.
     
    45:05
    Křižný pas od mantinelu na Karolínu Klubalovou byl částečně sražen jednou ze švýcarských holí, Klubalová tak míček nedostane tak jak potřebuje.
     
    46:24
    Švýcarky nikam nespěchají a kombinují na vlastní polovině, Lauru Bertiniovou napadá Pavlína Soukupová.
     
    46:39
    Tak ten forčeking se nakonec vyplatil a přišla nepříjemná střela, míček však letí mimo.
     
    47:39
    Nela Kubalčíková proskočila za obranu a šla sama na brankářku Florinovou, balonek ji však poskakoval, švýcarská gólmanka si lehla a naše útočnice už ji nedokázala obhodit...
     
    48:34
    Těkná kombinace od mantinelu na střed k Venerové a na levý mantinel na Soukupovou. Poslední jmenovaná pálí, trefuje však jen nastavenou dlaň brankářky Florinové.
     
    49:48
    Skvělá šance! Veronika Stuchlíková proskočila po levém mantinelu a parádním pasem našla na středu Nelu Sikorovou, která byla v tutové pozici, nicméně střela jí nesedla a míří nad.
     
    51:59
    Další český útok založí Karolína Klubalová, která má poměrně dost času za vlastní bránou.
     
    53:04
    Andrea Břeská dobře napadá rozehrávku soupeřek, na jednu z hráček v červeném dresu se dokonce pověsila. Švýcarky jsou v problémech, nicméně zdá se, že situaci ustojí.
     
    53:41
    Pokus o rychlé navrácení míčku dobře nabíhající Lise von Arx, pas však Češky zablokovaly.
     
    54:34
    Střela z dálky mimo, na dorážku si ještě dobíhala Linda Fuchsová, k níž se balonek odrazil od mantinelu. Ronja Florin se natlačila na tyč a míček za sebe nepustila.
     
    54:40
    Česká střídačka si bere timeout!
     
    Novotná na střídačce, hrajeme v šesti!
     
    55:36
    Pěkná kombinace! Klubalová vypálila, k dorážce se ještě tlačila Fuchsová, nicméně brankářka Florinová drží!
     
    57:03
    Totožná kombinace jako před chvílí, ani tentokrát Linda Fuchsová míček nedoklepla do sítě.
     
    57:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama! Linda Fuchsová přistrčila míček před bránu kde se pohybovala ANDREA BŘESKÁ, přišla rychlá střela a balonek je v síti – 6:4. Asistence: Linda Fuchsová.
     
    59:02
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Jill Wiedmerová – 2 min..
     
    59:08
    Švýcarky mají po zásahu brankářy Florinové míček a to je problém. Češky jsou zpět v kontrolní pozici až za vlastní bránou, to už ale uteklo další 10, 20 vteřin.
     
    59:54
    Češky už si ani nezaútočí, je konec.
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Karolína Klubalová (CZE)

    Jill Wiedmerová (SUI)
     
    Konec zápasu. (14:58:01)

    Adam Čuba

    Góly a asistencie: 19. Mullerová (Wyssová), 27. Morfová (Wiedmerová), 31. Artzová, 35. Artzová (Siegenthaler), 38. Rotzová (Wiedmerová), 41. Haldemannová (Wyssová) – 18. Klubalová, 22. Seidlerová (Sikorová), 35. Lovisková, 58. Břeská (Fuchsová)


    Švajčiarsko: Florinová (Pleischová) – L. Mullerová, Moserová, Wiedmerová, Bertiniová, Hartschová, Fasslerová, Gasserová – Haldemanová, Von Arxová, Wyssová – Misteliová, Morfová, Reusserová – Schiligerová, von Rotzová, Siegenthalerová – Wagnerová, S. Mullerová
    Tréner: Amos Coppe

    Česko: Novotná (Švrčková) – Fáčková, Venerová, Klubalová, Matýsková, Kudlová, Hlaviznová, Gocová – Soukupová, Lovisková, Vernerová – Fuchsová, Žeržánová, Stuchlíková – Kubalčíková, Seidlerová, Sikorová, Baldreichová Břerská
    Tréner: Tomáš Martiník

    Rozhodca: Broadhall, Nordin