Almería – Vigo 3:1 (kon.) | Cadiz – Atlético Madrid 3:2 (kon.) | Sevilla – Rayo Vallecano 0:1 (kon.)
Valencia – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Cadiz CF
3:2 (1:0)
Atlético Madrid
cz Sobota 29.10.2022, 16:15 • Estadio Nuevo Mirandilla • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky kvalitní španělské kopané. Vítejte u utkání 12. kola La Ligy mezi týmy Cádiz CF a Atlético Madrid.
     
    Cádiz CF

    Domácí Cádiz má v letošní sezoně pravděpodobně jediný úkol – zachránit se. K tomu by ale potřeboval přidat, neboť se momentálně se sedmi body nachází až na 19. místě, hůře je na tom tedy pouze poslední Elche.

    Svěřenci kouče Sergia Gonzáleze disponují také vůbec nejhorší obranou i útokem v rámci celé soutěže, na kontě mají 5 branek vstřelených a 22 inkasovaných. Žádný z hráčů navíc nemá na kontě více než jednu branku. Naposledy se Cádiz představil na hřišti Vallecana, kde schytal tvrdou porážku 5:1.
     
    Atlético Madrid

    V domácí soutěži je Atlético usazeno v první čtyřce, konkrétně mu patří 3. pozice, nicméně ztráta na první Real Madrid činí už vcelku propastných 8 bodů. Větším problémem je však Liga mistrů, s ní se svěřenci kouče Simeoneho rozloučili už ve skupině, v posledním duelu s Portem se navíc budou muset snažit, aby uhájili alespoň ligu Evropskou.

    V rámci La Ligy se Colchoneros naposledy představili na hřišti Betisu, kde díky dvěma trefám Griezmanna vyválčili výhru 1:2. Antoine Griezmann je se svými pěti trefami také vůbec nejlepším střelcem týmu. Stejný počet branek nastřílel i Álvaro Morata, který má však na kontě o jednu asistenci méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Cádiz CF: Ledesma – L. Hernández, Fali, Mbaye, Espino – Bongonda, San Emeterio, Ále. Fernández (C), Ocampo – Sobrino, A. Lozano.
    Náhradníci: D. Gil – Arzamendia, Chust, Mabil, Alejo, Alcaraz, Blanco, Mari, Lucas Pérez, Á. Giménez, Negredo.
    Trenér: Sergio Gonzalez

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Molina, Savić, Reinildo, Saúl – de Paul, Kondogbia, Witsel, Carrasco – Correa, Morata.
    Náhradníci: Grbić – Diez, Felipe, Hermoso, J. Giménez, Barrios, Félix, Cunha, Reguilón S., Griezmann.
    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: Jose Maria Sanchez Martinez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop mají na starosti hráči Cádizu, kteří dnes nastupují ve žlutých dresech. Atlético oblékne červenobílé trikoty.
     
    2
    Cádiz právě vstřelil branku! Hráči se ani nestihli rozkoukat a hned je tu první gól, který překvapivě obstarali domácí! Espino si na levém křídle skvěle zpracoval dlouhou vzdušnou přihrávku, kterou z první vrátil do vápna, odkud bez přípravy zakončil THÉO BONGONDA.
     
    3
    Atlético mohlo bleskově odpovědět, když z pravé strany centroval Ángel Correa, nicméně Morata se na prudký míč nenatáhl.
     
    4
    Tak kdo se těšil na defenzivní partii, musí být zklamán. Další střelu obstaral Ángel Correa, který ale z ostrého úhlu minul.
     
    5
    Přízemní centr de Paula skončil v rukavicích gólmana Jeremíase Ledesmy, který si poradil s nepatrnou tečí Moraty.
     
    6
    Correa se na útočné polovině stal terčem faulu Emeteria, volný kop rozehrávají hosté.
     
    7
    Pozor, Morata se při pokusu o zpracování míče v pokutovém území Cádizu skácel k zemi. Zřejmě se jedná o nějaké špatné došlápnutí, o faulu nemůže být řeč.
     
    8
    Álvaro Morata se odebírá za pomezní čáru, kde zřejmě dojde k pokusu o ošetření. Uvidíme, zdali bude moci útočník hostí v utkání pokračovat.
     
    9
    Domácím pauza přišla vhod, neboť zpomalení rozlétaného tempa je jistě v jejich zájmu. Žlutí borci si tak nyní nakrátko přihrávají na vlastní polovině.
     
    10
    Nepůjde to, Álvaro Morata se s dnešním zápasem loučí. Nahradí jej Matheus Cunha.
     
    11
    Dalšího faulu se dopustil Brian Ocampo, Atlético má tak k dispozici volný kop od pravé postranní čáry. Na centr do ohně jako dělané!
     
    12
    O zmiňovaný centr do vápna se postaral Yannick Carrasco, nicméně domácí obrana neměla problém nebezpečí odvrátit.
     
    13
    Anthony Lozano měl na levé straně dostatek místa pro rozjetí rychlého útoku, jenže zasekl, čímž celou akci zbrzdil. Nakonec o holeně bránícího hráče poslal míč do zámezí – aut pro Cádiz.
     
    14
    Cádiz na útočné polovině dlouho nepobyl. Colchoneros se z tlaku vymanili pomocí centru na Carrasca, který ale míč nestihl před pomezní čárou.
     
    15
    Brian Ocampo rozbíhal rychlý kontr, avšak na ose hřiště se setkal s pramalou podporou spoluhráčů. Domácí se nyní soustředí na obranu, tudíž je jich na útočné polovině jen nutné minimum.
     
    16
    Z hranice vápna mířil k levé tyči Rodrigo de Paul, ale jeho falšovaná střela by potřebovala býti o pár decimetrů přesnější.
     
    17
    Za dlouhým nákopem se hnal Matheus Cunha, ale marně, u míč byl jako první gólman Jeremías Ledesma.
     
    18
    Correův přízemní centr gólmanovi vypadl z rukavic, ale nikdo z Atletů nedokázal volný míč usměrnit do sítě!
     
    20
    Brian Ocampo se dostal do vápna a naváděl si míč na střelu. Na poslední chvíli jej ale zastavil čistý zákrok jednoho z obránců.
     
    21
    Atleti zatím vládnou držení míče, ale jejich útok směřuje vždy do hluboko postavené obrany. Hosté to dnes budou mít velmi těžké.
     
    22
    Théo Bongonda si z pravé strany naběhl do šestnáctky a parádičkou se pokusil napálit míč před branku. Jeho prudký pas ale odvrátil mimo nebezpečí Witsel.
     
    24
    Tempo znatelně opadlo. Domácí každou chvíli s míčem na kopačkách využívají ke krátkým pasům na vlastní polovině.
     
    25
    Teď ale musel útok Cádizu vedený po levé straně odvrátit Nahuel Molina jen prostým odkopem, čímž zase vrátil míč do moci domácích.
     
    26
    Rodrigo de Paul poslal z pravé strany prudký centr do pokutového území, kde se nacházeli hned tři jeho spoluhráči. Jeden z obránců ale míč vytečoval nad branku – rohový kop pro Colchoneros.
     
    27
    Rohový kop rozehrál Yannick Carrasco, nicméně žádné nebezpečí z něj nevzešlo.
     
    28
    Další hráč na zemi, tentokrát je to domácí obránce Mamadou Mbaye. Pravděpodobně bude stejně jako v Moratově případě následovat střídaní.
     
    30
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Mamadou Mbaye, přichází Víctor Chust.
     
    31
    Skákavý míč ve vápně na branku nejdřív usměrňoval Witsel, jehož střela se od obránce odrazila na kopačky Saúla, který pro změnu zakončil přesně doprostřed branky, kde čekal Ledesma.
     
    32
    Pěknou akcí na jeden dotek se na levé straně uvolnil Brian Ocampo, který strhnul směr na osu a pokusil se zakončit. Jeho pokus jeden z hráčů Atlética tečoval, aby proskákal jen těsně kolem pravé tyče! Následuje rohový kop.
     
    33
    Ani tento rohový kop však žádné ohrožení branky nepřinesl.
     
    34
    Rodrigo de Paul krásně prostrčil míč na Correu, jenž ale prohrál souboj s gólmanem, který se k míči dostal o malý moment dříve!
     
    35
    Slaboučkou střelu k levé tyči vyslal zpoza vápna Saúl, gólman si s ní však bez problémů poradil.
     
    37
    Saúl byl při napadání domácí rozehrávky až příliš důrazný a dopustil se útočného faulu.
     
    39
    Kouč Atlética Simeone je u postranní čáry viditelně nabroušený a nespokojený s výkonem svých hráčů. Ty o poločasové pauze zřejmě nečeká nic příjemného.
     
    40
    Yannick Carrasco si ukousl až příliš velké sousto, když se z levé strany snažil projít do vápna. Přes tři obránce Cádizu to byla předem prohraná bitva.
     
    41
    Nahuel Molina teď naprosto nepochopitelně zakopl míč za brankovou čáru. Snad viděl nějakého spoluhráče, ale přihrával do míst, kde se nenacházel vůbec nikdo. Jeremías Ledesma bude vykopávat.
     
    42
    Rozjíždějící se útok Cádizu zastavil Correa na polovině hřiště tvrdým skluzem. Sudí píská faul, ale karty zatím nechává v náprsní kapse. Tady se však žlutit klidně mohlo.
     
    44
    Alfonso Espino zastavil centr rukou. Atlético má k dispozici volný kop z pravé strany nedaleko brankové čáry.
     
    45
    O centr z volného kopu se postaral Rodrigo de Paul, míč se pak dostal na Carrasca, který ale z ostrého úhlu minul.
     
    45+1
    Nastavení bude trvat minimálně 4 minuty.
     
    45+3
    Jan Oblak teď udržel Atlético na kontakt! Špatnou rozehrávku vystihl Théo Bongonda, který míč prostrčil na Sobrina, jenž se na branku řítil úplně sám. Skvělý zákrok gólmana mu ale doslova ukradl gól z kopačky.
     
    45+4
    Následný roh zahráli domácí nakrátko.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    Držení míče, střely, v tom má převahu Atlético, na góly však vede domácí Cádiz, který vstřelil zatím jediný gól zápasu už ve 2. minutě zásluhou Théa Bongody. A opticky? Atlético hraje nemastně a neslaně, největší šanci na druhý gól navíc měli domácí, když v závěru první půle Oblak ukradl gól z kopačky Sobrinovi. Hosté budou mít co dělat, aby ve druhé půli alespoň vyrovnali, protože prohru s předposledním týmem tabulky by kousali jen velmi těžko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop druhého poločasu je v režii Atlética.
     
    47
    O prudký centr z pravé strany se postaral Luis Hernández, jehož pokus srazila obrana Atlética za brankovou čáru – následuje rohový kop.
     
    47
    Z tohoto rohového kopu vytěžil Cádiz alespoň další rohový kop.
     
    48
    Z následného rohového kopu žádné nebezpečí nevzešlo. Velká část domácí jedenáctky totiž zůstává daleko od pokutového území, kde se snaží eliminovat případný protiútok.
     
    49
    Na zemi ale po vzdušném souboji zůstal ležet Stefan Savić. Jeho pokračování v zápase je s otazníkem,
     
    51
    Savić se na chvíli odebral za postranní čáru, ale v zápase bude pokračovat.
     
    Utkání sleduje 18 183 diváků.
     
    53
    Ocampo si šikovně narazil se spoluhráčem a z hranice vápna vystřelil. Jeho pokus z ideální pozice ale branku přeletěl.
     
    54
    Yannick Carrasco se na levém křídle pěkně zbavil bránícího hráče a vyslal střílený centr do ohně. Míč se ale odrazil mimo nebezpečí.
     
    56
    Atleti poměrně dlouho obléhali branku soupeře. Saúlův centr ale nikdo nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    57
    Tak to byla tutovka! Míč v pokutovém území proskákal na Correu, který stál sám před gólmanem. Perfektní reflexivní zákrok Ledesmy ale udržel Cádiz ve vedení!
     
    58
    U postranní čáry se už rozehřívá Antoine Griezmann, zřejmě půjde brzo do hry.
     
    59
    Cádiz měl k dispozici volný kop, z nějž vzešel nákop do pokutového území, který odhlavičkoval Witsel.
     
    60
    Kontakt tam nebyl. Yannick Carrasco se až trapně snažil získat penaltu, když se teatrálně skácel v pokutovém území bez cizího přičinění. Za tohle rozhodčí měl udělit žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází João Félix,
    ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Antoine Griezmann.
     
    62
    Geoffrey Kondogbia nejdřív předvedl tvrdý skluz a následně ještě důrazně debatoval s rozhodčím, možná i proto mu byla udělena první žlutá karta dnešního klání.
     
    63
    Bongondův přetažený centr z pravé strany nikdo z jeho spoluhráčů neměl šanci zpracovat.
     
    64
    Anthony Lozano si z pravého křídla navedl míč do vápna a vystřelil. Byl ale v příliš ostrém úhlu a branku navíc vysoko přestřelil.
     
    65
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Fede San Emeterio).
     
    66
    Matheus Cunha se ze střední vzdálenosti pokusil ověřit pozornost gólmana, ale trefil přesně prostředek branky. Tam většinou góly nepadají.
     
    67
    Brian Ocampo se po svojí nepřesné střele skácel k zemi. Aktuálně mu s protahováním pomáhá jeden z jeho spoluhráčů.
     
    68
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Brian Ocampo, přichází José Mari,
    ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází Rubén Alcaraz.
     
    69
    Anthony Lozano zpoza vápna poslal přízemní ránu, který směřovala k levé tyči. Gólman ji však bez větších problémů zneškodnil.
     
    71
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Rubén Alcaraz. Uvidíme, zdali bude moci pokračovat v zápase.
     
    72
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Geoffrey Kondogbia, přichází Pablo Barrios.
     
    73
    Rubén Alcaraz bude v zápase pokračovat, domácí kouč ale chystá ještě další střídání.
     
    74
    Jeden z trenérů Cádizu z kamerám skrytého důvodu vyfasoval červenou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Lucas Pérez,
    ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Iván Alejo.
     
    77
    Saúlův centr byl domácí obranou sražen na rohový kop.
     
    78
    Přetažený rohový kop v podání Atletů žádnou paseku v domácí obraně neudělal.
     
    78
    Žlutá karta pro tým Atlético Madrid (Saúl).
     
    81
    Cádiz právě vstřelil branku! Tak tohle je s největší pravděpodobností konec nadějí pro favorita z Madridu! Vzdušnou přihrávku z levé strany si v pokutovém území skvěle zpracoval ÁLEX FERNÁNDEZ a o horní tyč poslal míč do branky.
     
    83
    Atlético už hraje na doraz, prakticky všichni hráči hostů stojí na útočné polovině.
     
    84
    Dlouhý míč chtěl hlavou usměrnit João Félix, dopustil se však útočného faulu.
     
    85
    Atlético právě vstřelilo branku! Griezmannův centr z rohového kopu se odrazil k João Félixovi, který míč nůžkami poslal na branku, do vlastní sítě jej pak ztečoval LUIS HERNÁNDEZ.
     
    86
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Víctor Chust).
     
    89
    Atlético právě vstřelilo branku! Zázrak, Atlético dokázalo vyrovnat! JOAO FÉLIX napřáhl zpoza velkého vápna a jeho nechytatelná pumelice zapadla do pravé poloviny branky.
     
    90
    Žlutá karta pro tým Atlético Madrid (Matheus Cunha).
     
    90+1
    Nastavuje se 8 minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Skákavý míč se z velké vápna snažil mezi tři tyče poslat Antoine Griezmann, nicméně branku minul.
     
    90+4
    Domácí viditelně tahají čas. Remíza je pro ně úspěch, nicméně s přihlédnutím k průběhu už to tak není.
     
    90+5
    Volný kop z levé strany rozehrál centrem João Félix. Míč ale dokázal gólman Ledesma vyboxovat.
     
    90+6
    João Félix mohl dokonat obrat, když si ve vápně naskočil na centr a hlavou míč uklidil jen těsně vedle pravé tyče!
     
    90+7
    Žlutá karta pro tým Atlético Madrid (João Félix).
     
    90+9
    Cádiz právě vstřelil branku! Tak to je závěr! Cádiz si bere vedení zpět a zřejmě získá i tři body! Centr z pravé strany uklidil trupem do branky RUBÉN SOBRINO. Rozhodčí ještě za pomoci videa potvrdil, že se nejedná o hru rukou.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl závěr! Atlético nejdříve neuvěřitelně stáhlo dvoubrankové vedení Cádizu, aby domácí outsider v poslední minutě nastavení znovu udeřil! Rozhodující gól Sobrina sice ještě musel potvrdit VAR, ale vše bylo v pořádku. Atlético se tak velmi překvapivě vrací do Madridu bez bodu.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12. (18:26:09)

    Jakub Ruč

    Góly: 2. Bongonda (Espino), 81. Ále. Fernández, 90+9. Sobrino (Alejo) – 85. L. Hernández (vla.), 89. Félix (Griezmann)

    Karty:   65. San Emeterio (CAD), 86. Chust (CAD) – 62. Kondogbia (ATM), 78. Saúl (ATM), 90. Cunha (ATM), 90+7. Félix (ATM)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:12.
    Cadiz CF: Ledesma – L. Hernández, Fali, Mbaye (30. Chust), Espino – Bongonda (74. Alejo), San Emeterio (68. Alcaraz), Ále. Fernández (C), Ocampo (68. Mari) – Sobrino, A. Lozano (74. Lucas Pérez).
    Náhradníci: D. Gil – Arzamendia, Mabil, Blanco, Á. Giménez, Negredo.

    Tréner: Sergio Gonzalez

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Molina, Savić, Reinildo, Saúl – de Paul, Kondogbia (72. Barrios), Witsel, Carrasco (61. Griezmann) – Correa (61. Félix), Morata (10. Cunha).
    Náhradníci: Grbić – Diez, Felipe, Hermoso, J. Giménez, Reguilón.

    Tréner: Diego Simeone

    Rozhodca: Jose Maria Sanchez Martinez