Teplice – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Hr. Králové – Brno 2:1 (kon.) | Bohemians – Sigma Olomouc 1:1 (kon.)
Sparta Praha – Pardubice 5:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno
cz Sobota 15.10.2022, 16:00 • Lokotrans Arena, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+7
    Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Filip Souček).
     
    90+5
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Pavel Dvořák.
     
    90
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Jan Hladík,
    ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Wale Musa Alli.
     
    88
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Tak domácí se přeci jen dočkali a v závěru jdou do vedení! Po dlouhém nákopu Kučera přeskočil svého soupeře a prodloužil do vápna, kde DANIEL VAŠULÍN unikl ofsajdu a sám před Berkovcem zakončil nechytatelně o břevno do sítě – 2:1!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Filip Kubala, přichází Matěj Koubek.
     
    80
    Opět šance domácích. Centr ve vápně propadl ke Gabrielovi, který sklepával Kubalovi, ale tomu dnes není zatím přímo. Do jeho rány z voleje skočil obětavě Šural a srazil na roh.
     
    77
    Další šance Kubaly! Domácí útočník dostal přesný centr z levé strany a nakonec hlavičkoval zády k brance přímo do rukavic Berkovce.
     
    76
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Adam Fousek.
     
    71
    Největší šance ve druhé půli! Kubala po přihrávce za obranu od Rady utekl Šuralovi a zprava šel sám na Berkovce, ale ten proti střele do protipohybu skvěle v pádu zasáhl rukou.
     
    64
    Nedůrazu v hostující obraně mohl využít Kubala, ke kterému propadl míč, ale ten se mu v klíčové chvíli zamotal pod nohama, a tak Endl mohl odehrát do bezpečí.
     
    63
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Ondřej Pachlopník.
     
    56
    Z ničeho nic se po přihrávce na levé straně hnal vpřed Řezníček, zasekl si míč a prověřil Bajzu. Vzrušení bylo však zbytečné, po dohrání akce byl máván ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Ondřej Ševčík.

    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jan Štěrba, přichází Jan Hlavica.
     
    45+2
    Roh tak mohl být rozehrán, leč hodně nepovedeně. Dopředu tak šli hosté a jejich protiútok musel hasit jasným faulem Leibl, který dostává jasnou žlutou kartu.
     
    42
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Je vyrovnáno. Kapitán domácích JAKUB RADA měl při penaltě velké štěstí, když Berkovec jeho střelu k pravé tyči téměř vystihl, pořádně si na míč sáhl, ale jeho cestě do sítě nakonec nezabránil – 1:1.
     
    42
    Podle opakovaných záběrů však k celé situaci došlo ve vápně, a tak po faulu Filipa Součka na Jakuba Radu je nařízena penalta pro Hradec Králové! Vše nyní napověděl sudímu Petříkovi viderozhodčí.
     
    40
    Na útočné polovině nicméně pokračovali. Po autu Kučery byl faulován Rada na samotné hranici vápna a následovat přímý kop z takřka ideální pozice.
     
    36
    Neuvěřitelné! Leibl vyslal vysoký centr, pro který si šel Berkovec, ale míč mu nepochopitelně vypadl z rukavic. Kučera rázem mohl pálil do úplně prázdné branky, jenže do střely mu skočil Souček a ránu za sekundu dvanáct zblokoval.
     
    32
    A po rohu další šance domácích. Přetažený roh vraceli domácí zpět na zadní tyč, Čihák ještě vracel pod sebe hlavou na Kubalu, jehož zakončení nůžkami šlo těsně vedle tyče.
     
    31
    Domácí mohli okamžitě odpovědět! Kubala si ve vápně hrudníkem zpracoval míč do střelecké pozice a vyslal ostrou ránu k bližší tyči, kde Berkovec vytáhl pravačkou fantastický zákrok!
     
    29
    Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení! Celá akce začala přihrávkou přes střed hřiště na Faltu, který následoval narýsoval kolmici za obranu na Ševčíka. Ten byl ve vápně proti přesile a navíc v těžkém úhlu, ale i tak dokázal dát míč pod sebe na nikým nehlídaného JAKUBA ŘEZNÍČKA, který sice netrefil míč podle představ, ale i tak zakončil přesně k levé tyči. Obrana Hradce v této situaci pořádně zaspala – 0:1.
     
    22
    Kodeš ve středu hřiště nestíhal Součkovi, kterého potahal za dres a je dnes prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    15
    Zbrojovka ztratila míč ve středu hřiště, kde byl odzbrojen Souček Harazimem. Kučera kolmicí uvolnil Vašulína, který střílel z těžkého úhlu, i tak ale Berkovec musel na zem a zasáhnout reflexivně nohou. Dorážka Kubaly v těžké pozici šla nad branku.
     
    7
    Po chybě v domácí obraně se dostal k míči Řezníček a tentokrát se odhodlal ke střele z pravé strany, jeho ránu dokázal brankář Bajza i s mírnými obtížemi pokrýt.

    Daniel Kinc

    Góly: 42. Rada (pen.), 88. Vašulín (J. Kučera) – 29. Řezníček (M. Ševčík)

    Karty:   22. Kodeš (HKR), 45+2. Leibl (HKR) – 90+7. F. Souček (BNO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:9.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Leibl (46. O. Ševčík) – Gabriel, J. Kučera, Kodeš, Harazim – Rada (C) – F. Kubala (87. Koubek), Vašulín (90+5. P. Dvořák).
    Náhradníci: Vízek – Čech, Doležal, Novotný, Jurčenko.

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Šural, Endl, Štěrba (46. Hlavica) – Matejov (90. Hladík), F. Souček, Texl, Granečný (90. Alli) – Falta (76. Fousek), M. Ševčík (63. Pachlopník) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hrabina, Divíšek, Blecha, Nečas.

    Rozhodca: Petřík – Kubr, Pečenka – Kvítek.

    Diváci: 801