Carolina – Columbus 8:1 (kon.) | Montreal – Toronto 1:5 (kon.) | NJ Devils – Boston 1:0 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Seattle 4:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 7:2 (kon.) | Eisbären – San Jose 1:3 (kon.)
koniec
Eisbären Berlín
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
San Jose Sharks
cz Utorok 04.10.2022, 20:10 • Mercedes Benz Arena • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování přípravy na Global Series, u zápasu mezi Eisbärenem Berlín a San Jose Sharks.
     
    Global Series se uskuteční v Praze a Ostravě 7. a 8. října. Dvě utkání v rámci dvou dnů proti sobě svedou Predátoři z Nashvillu a Žraloci ze San Jose. Čeští fanoušci se mohou těšit na dva své zástupce. Oba jsou ze strany San Jose a jedná se o obránce Radima Šimka a útočníka Tomáše Hertla.
     
    Eisbären Berlín

    Eisbären Berlín je úřadujícím německým mistrem. Opanoval už základní část, aby ve čtvrtfinále vyřadil ve třech zápasech Kolín nad Rýnem, načež v maximálním počtu pěti zápasů pokořil v semifinále Mannheim a ve finále nasbíral potřebná tři vítězství proti Mnichovu během čtyř zápasů. V nové sezóně se svěřencům kouče Aubina zatím vůbec nedaří, po šesti střetnutích se v lize nachází až na třinácté příčce. Jsou rovněž součástí Ligy mistrů, ve skupině G okupují po čtyřech střetnutích nepostupové třetí místo.
     
    San Jose Sharks

    San Jose Sharks odehrálo v rámci přípravy na novou sezónu NHL pět zápasů s kladnou bilancí čtyř vítězství a jedné porážky. Postupně porazilo 3:2 po prodloužení Los Angeles, 5:4 Anaheim a 3:1 znovu Los Angeles, načež prohrálo 1:4 s Anaheimem, ale náladu si spravilo hned vzápětí vysokou výhrou 7:3 nad Vegas. Pod novým trenérem Quinnem se Žraloci pokusí prokousat do play-off, které jim loni zůstalo hodně vzdálené, z dvanáctého místa Západní konference ztratili na osmý Nashville propastných dvacet bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Ancicka (Markkanen) – Ellis, Geibel, Mik, Melchiori, Nowak, Müller – Clark, Boychuk, Noebels (C) – Mauer, Barinka, Fiore – Bassler, Wiederer, Hördler – Nijenhuis, Rossmy, Heim.
    Trenér: Serge Aubin

    San Jose Sharks: Reimer (Kahkonen) – Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture (C), Lindblom – Nieto, Bonino, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Trenér: David Quinn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! V rámci souboje mezi Eisbärenem a San Jose se můžeme těšit i na tři české hráče. Za domácí hraje Marcel Barinka, za hosty Tomáš Hertl s Radimem Šimkem.
     
    00:46
    První zákrok musel předvést James Reimer. Na nahození Melchioriho od modré čáry velmi dobře viděl a s přehledem zakročil lapačkou.
     
    01:23
    Z levého křídla střílel Kevin Labanc. Tobias Ancicka si s křižným zakončením poradil, kotouč vyrazil pravým betonem.
     
    01:58
    Po pravém mantinelu se vydal do útočného pásma Logan Couture. Věřil si na dvojici protihráčů, avšak poměrně brzy skončil bez kotouče.
     
    02:16
    Se zakončením Basslera z velkého úhlu neměl James Reimer žádné větší problémy, protože kotouč mu letěl přímo do výstroje.
     
    02:47
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté San Jose. Menší dvouminutový trest za hákování obdržel Marco Nowak. Obránce nezabránil Lorentzovi ve forhendovém zakončení, s nímž si Ancicka poradil.
     
    03:29
    Poměrně dlouho hosté působili v útočném pásmu, jenže nedostali se k žádnému zakončení, po nepřesné nahrávce Erika Karlssona vyhodil do bezpečí Jonas Müller.
     
    03:46
    Domácí dokonce zahrozili v oslabení. Do příležitosti mířil Wiederer, avšak stopku mu vystavil švédský zadák Erik Karlsson.
     
    04:24
    Potlesk fanoušků si vysloužil Tobias Ancicka. Mladý gólman se skvěle přesunul k levé tyči, aby podržel tvrdou ránu Matthewa Benninga.
     
    04:30
    Krátce po vhazování přišla další rána na domácí svatyni. Pozorný Tobias Ancicka zůstává stoprocentní i po tomto pokusu.
     
    05:03
    Přestože už se hrálo v pěti na obou stranách, tak tlak San Jose pokračoval. Jonah Gadjovich mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    05:40
    Pod tlakem si poradil Morgan Ellis na jedničku. Zacouval za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    06:20
    Rossmy byl poslán Lukem Kuninem na mantinel. Fanoušci hlasitě pískali, rozhodčí ovšem nechali hru plynout bez přerušení.
     
    06:59
    Tobias Ancicka si poradil s nájezdem z pravého křídla v podání Noaha Gregora, kotouč úspěšně schoval pod lapačkou.
     
    07:20
    Tobias Ancicka si v dosavadním průběhu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Znovu se vydal za bránu, vyrážečkou rozehrál na volného Heima.
     
    07:43
    Nick Bonino podržel puk proti dvěma protihráčům, načež vypálil zápěstím do přehuštěného prostoru, gólman puk našel ve své výstroji.
     
    08:13
    Vysoké napadání Kevina Labanca kýžené ovoce nepřineslo. Julian Melchiori udržel na zádech protihráče a posunul puk na volného Mika.
     
    08:51
    Z otočky nahrával naslepo na modrou čáru Scott Harrington. Jenže Erik Karlsson stál úplně někde jinde, takže se musel vrátit téměř až za vlastní bránu.
     
    09:21
    Hokejku zlomil Marco Nowak. Do brejku mohl mířit Jevgenij Svečnikov, jenže už neměl dostatek sil, takže jenom nahodil za bránu.
     
    09:50
    Akci domácího Eisbärenu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po nedorozumění mezi Mauerem a Barinkou byl odpískán ofsajd.
     
    10:16
    Už to vypadalo, že by si domácí hokejisté mohli užít pobytu v útočné třetině, jenže Giovanni Fiore nahrál mimo dosah Erica Mika.
     
    10:50
    Po ztrátě Erika Karlssona vyrazil do protiútoku Bennet Rossmy. Zakončoval z pravého kruhu, prostor u bližší tyče těsně minul.
     
    11:18
    Přesilovou hru si vyzkouší rovněž domácí hokejisté. Drobným háčkem si proti soupeři pomohl útočník Matt Nieto.
     
    11:48
    Na modré čáře se k prudké ráně odhodlal Zach Boychuk. Volil tvrdou forhendovou střelu příklepem, vypálil vedle levé tyče.
     
    12:12
    Při další akci Eisbärenu už Zach Boychuk mířil výrazně přesněji, za Jamese Reimera vyřešil situaci blokující Logan Couture.
     
    12:40
    Konečně se hostům podařilo vyhodit, na odpal po pravém mantinelu Julian Melchiori nedosáhl a musel se tedy vrátit až k Ancickovi.
     
    13:06
    Individuálně vyzkoušel štěstí právě Julian Melchiori. Třicetiletý kanadský bek nabruslil mezi dva protihráče a vypálil bekhendem, Reimer si s jeho pokusem věděl rady.
     
    13:25
    Početní převaha německého celku je minulostí. Hlavně v její první polovině si domácí vytvořili dobrý tlak, ale vedoucího gólu se nedočkali.
     
    13:49
    Kevin Labanc si v mezikruží vytvořil prostor ke střele, kterou neprovedl vůbec zle, po svižné ráně Ancicku zachránila od inkasované branky levá část brankové konstrukce!
     
    14:27
    San Jose muselo zkoušet štěstí znovu. Matt Nieto zadovkou v levém kruhu hledal Matta Nieta, k němuž se skvěle stáhnul Marco Nowak.
     
    14:57
    O pozornost si hlasitě řekl Steven Lorentz. Tělem odmítl posledního obránce, v momentě, kdy držel hokejku jenom v jedné ruce, vystřelil bekhendem do dobře postaveného Ancicky.
     
    15:25
    Hosté získali kontrolu v útočném pásmu. Tomáš Hertl nahazoval do předbrankového prostoru, kde Timo Meier netrefil puk ze vzduchu.
     
    15:52
    Tlak domácího celku pokračuje. Od modré vypálil Marc-Edouard Vlasic, Tobias Ancicka zareagoval bleskově, zakročil pravým betonem.
     
    16:22
    James Reimer vypomohl obráncům vyjetím za bránu a rozehrávkou na Vlasica, jenž přenesl hru do střední třetiny.
     
    16:47
    Bennet Rossmy už neměl sílu, proto posunul touš po levém křídle na Jana Nijenhuijse, jemuž nevyšla klička proti Benningovi.
     
    17:13
    Spolupráce dvou českých hokejistů nevyšla. Radim Šimek nahrával od levého mantinelu mezi kruhy Tomáši Hertlovi, toho pokryl Eric Mik.
     
    17:48
    K vedoucímu gólu Eisbärenu moc nescházelo! Zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan Kevin Clark si prohodil touš mezi bruslemi Labanca, načež mířil z pravého křídla na přední tyč, bránu však těsně minul.
     
    18:07
    Neposedný kotouč napálil z první Morgan Ellis. Střela mu vůbec nesedla, hrací předmět skončil v ochranné sítě. Vhazování ve středním pásmu.
     
    18:36
    Chvíli poté, co Noah Gregor z velkého úhlu nastřelil vnější stranu tyče, inkasuje kanadský forvard dvouminutový trest, když v brankovišti nedovoleně bránil gólmanovi v pohybu.
     
    19:11
    Dopředu se hnal Marcel Noebels. Už se v pravém kruhu chytal k zakončení, když mu touš v poslední chvíli vypíchl Vlasic.
     
    19:39
    V útočném pásmu pošetřil cenné vteřinky v útočném pásmu. Posléze dlouhým pasem vrátil puk Radimu Šimkovi, ten už si s hracím předmětem raději nehrál a odpálil ho za soupeřovu svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 11.
     
    První třetina zápasu mezi Eisbärenem Berlín a San Jose branku nepřinesla. Hosté mají dle očekávání herně navrch, nicméně Tobias Ancicka zatím úspěšně drží čisté konto. Domácího gólmana už dvakrát zachránila tyčka, a to po střelách Labanca a Gregora. Na druhé straně měl dobrou příležitost Kevin Clark, jenž vypálil těsně vedle brány.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí pokračují v přesilové hře, ta by měla trvat ještě půl minutu.
     
    20:39
    Domácí získali útočné pásmo, ale k zakončení mezi tři tyče už se nedostali, s koncem Gregorova trestu vypálil Marco Nowak do protihráče před sebou.
     
    21:03
    Nejistou rozehrávku brankáře Tobiase Ancicky zastavil Luke Kunin. Zpracování mu ovšem nevyšlo ideálně, takže na zakončení pomýšlet nemohl.
     
    21:38
    Po levém křídle se Tomáš Hertl prodral do útočné třetiny. Pěkně se obtočil kolem Melchioriho, bekhendem trefil Ancicku do výstroje.
     
    22:03
    Vzápětí byl Julian Melchiori k vidění v ofenzivě. Vypálil tvrdou ránu od modré čáru, tu James Reimer vykopl pravým betonem.
     
    22:22
    Obrovský závar před domácím brankářem, skóre zůstává bezbrankové! Nejprve našel volný puk Vlasic, ale bekhendem neuspěl. Posléze střílel ještě Oskar Lindblom, Ancicka s pomocí Wiederera znovu odolal.
    22:22 Závar před domácí bránou gólem neskončil
     
    23:09
    Morgan Ellis nikým neatakovaný dobruslil volný puk a rozjel útočnou akci po pravém mantinelu, Marcel Noebels nevyzrál na Matthewa Benninga.
     
    23:55
    Noah Gregor rozehrál mizerně. Situaci zachránil Scott Harrington, jenž položenou hokejkou zastavil nahrávku Rossmyho na Heima.
     
    24:14
    Švýcarský útočník Timo Meier nabízel kotouč mezi kruhy Tomáši Hertlovi, Čech vyslal ostrou forhendovou ránu nad břevno.
     
    24:32
    Neoddiskutovatelné dvě minuty pro Kevina Clarka, jenž nadskakoval střele spoluhráče, jenže si nebyl vědom, že se nachází na hraně brankoviště a nebezpečně naletěl do gólmana Reimera, ten je naštěstí v pořádku.
     
    25:14
    Po pravém křídle se před bránu nacpal Luke Kunin. Tobias Ancicka střelci výborně zmenšil střelecký úhel a nepřipustil změnu stavu.
     
    25:43
    Komplikace pro Eisbären. Oskar Lindblom byl při zakončení kousek za levým kruhem podražen Giovannim Fiorem. Přesilovka San Jose 5 na 3 může trvat až 49 vteřin.
     
    26:01
    Tvrdou střelu Logana Couturea vyrazil Tobias Ancicka jenom před sebe k Tomáši Hertlovi, jehož nahrávku na Meier zastavil pravým betonem.
     
    26:35
    Přesilovka pěti proti třem je minulostí, Kevin Clark je zpátky na ledové ploše. Pokračuje tradiční početní převaha pěti proti čtyřem.
     
    27:03
    Timo Meier nabruslil mezi dva konkurenty, načež vyzkoušel zadovku na Tomáše Hertle, jenže neměl ideální přehled o jeho postavení. Puk ve středním pásmu.
     
    27:49
    Kevin Labanc si chystal touš pro zakončení v pravém kruhu, načež bez cizího zavinění podklouzl. Už s Fiorem se Eisbären vydal do brejku, Marcel Noebels střílel nepřesně.
     
    28:21
    Hokejisté v bílých dresech znovu vybojovali útočné pásmo. Matt Nieto vybojoval kus černé gumy pro Stevena Lorentze, jenž mířil příliš vysoko.
     
    28:53
    Po levém mantinelu se do ofenzivy hnal Bennet Rossmy. Věřil si jeden na jednoho proti Marcu-Edouardovi Vlasicovi, avšak neuspěl.
     
    29:13
    Pod tlakem Eric Mik nevymýšlel žádné složitosti a po levém mantinelu vyhodil puk až na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Ancicku.
     
    29:38
    Velká škoda pro Erika Karlssona, že dostal nahrávku na bekhend. Švédský obránce přesto vyzkoušel střelu, Ancicka si s ní hravě poradil.
     
    30:01
    Po polovině zápasu sahá domácí kouč Aubin ke změně gólmanů. Tobias Ancicka má pro dnešek volno a rozhodně nezklamal, vždyť proti týmu z NHL udržel nulu! Do brány se staví dvacetiletý Fin Juho Markkanen.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. V zápase mezi Eisbärenem a San Jose stále marně čekáme na první gól, německý celek se favorita statečně drží.
     
    31:21
    Ostrý křest ohněm pro Juha Markkanena. Poradil si ale na jedničku, neboť zvládl vyrazit zakončení Lindbloma a poradil si i se Švédovou dorážkou.
     
    31:25
    Střídání gólmanů i na druhé straně. Podobně jako Ancicka, tak ani James Reimer za svá záda nepustil jediný puk. Do brány Žraloků míří Kaapo Kähkönen.
     
    32:10
    Eisbären právě vstřelili branku!
    O první gól střetnutí se překvapivě postarali domácí! Český útočník Marcel Barinka nahrál na levou stranu GIOVANNIMU FIOREMU, jenž schoval střelu z levého kruhu chytře za Karlssona, Kähkönen na dobře umístěné zakončení k levé tyči nedosáhl. Asistence: Marcel Barinka.
    32:10 Giovanni FIORE - 1:0
     
    32:56
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Marcel Noebels. Vyzkoušel ostrou křižnou nahrávku, před Mauerem odvracel do bezpečí Scott Harrington.
     
    33:29
    Domácí hokejisté hrají s velkou chutí. Do předbrankového prostoru nahazoval puk Zach Boychuk, žádný z jeho spoluhráčů ale touš tečovat nedokázal.
     
    33:55
    Další příležitost Eisbärenu. Tentokráte Marco Nowak našel hokejku Zacha Boychuka, ten nasměroval puk těsně vedle levé tyče.
     
    34:26
    Fanoušci tleskají, výkon jejich oblíbenců se jim zřejmě líbí. Marcelu Barinkovi nechybělo moc k úniku, nevyšlo mu zpracování.
     
    34:55
    Ofenzivu podpořivší obránce Scott Harrington nahrával od pravého mantinelu mezi kruhy, kde číhal Jevgenij Svečnikov, před Rusa v poslední chvíli vložil hokejku Mik.
     
    35:33
    O přerušení hry se postaral Juho Markkanen. Velmi dobře viděl na nahození od modré čáry, kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    35:49
    Dělovku Erika Karlssona podržel Juho Markkanen ve výstroji. Ještě zkusil kotouč rozehrát na Nowaka, ale hvizd rozhodčího se ozval o chvilku dříve.
     
    36:22
    Kevin Labanc udržel na zádech Heima, jenže neměl přehled o postavení spoluhráčů. Nahrával naslepo za sebe, ke se nacházel pouze Jonas Müller.
     
    36:45
    Nahození Marca-Edouarda Vlasica protečoval do útočné třetiny Matt Nieto, o zakázaném uvolnění tedy nemohla být řeč. Nowak musí hrát.
     
    37:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Timo Meier si vyměnil kotouč s TOMÁŠEM HERTLEM, jemuž nakonec znovu parádně nahrál mezi bruslemi obránce před bránu, český útočník uspěl ránou z bezprostřední blízkosti k pravé tyči. Asistence: Timo Meier.
    37:06 Tomáš HERTL - 1:1
     
    37:46
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Bleskový obrat, Žraloci jsou o krok napřed! Gadjovich u mantinelu tvrdě, ale čistě dohrál protihráče, načež nabil na modrou Eriku Karlssonovi, střelu švédského beka tečoval nechytatelně k pravé tyčce STEVEN LORENTZ. Asistence: Erik Karlsson a Jonah Gadjovich.
    37:46 Steven LORENTZ - 1:2
     
    38:26
    Hosté pokračují v obrovském tlaku. Timo Meier na sebe natáhl dva soupeře, aby následně nabil Tomáši Hertlovi, rána proletěla těsně vedle brány.
     
    38:57
    Jako další se o slovo přihlásil Luke Kunin. Vypálil ze zápěstí z levého kruhu, ani tento křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    39:17
    Eisbären je pod enormním tlakem. Výborně ovšem teď zapracoval Kevin Clark, ten vyslal oblouček do středního pásma.
     
    39:44
    A domácí si v rámci druhé třetiny dokonce ještě zaútočili. Tvrdou střelu Mauera letící těsně nad ledem vyrazil Kaapo Kähkönen levým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skóre střetnutí otevřel ve 33. minutě domácí Giovanni Fiore, avšak závěr prostředního dějství patřil hostujícímu favoritovi, jenž půjde do závěrečné dvacetiminutovky s těsným jednobrankovým náskokem. O vyrovnání se postaral ve 38. minutě český útočník Tomáš Hertl po skvělé spolupráci s Timem Meierem a v téže minutě se trefil i Steven Lorentz, který šikovně tečoval střelu Karlssona od modré čáry. Mužstvo z NHL je výrazně aktivnější, jeho vedení je proto naprosto zasloužené.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. San Jose hájí jednobrankový náskok, který Žraloci určitě budou chtít ještě navýšit.
     
    40:25
    Dvouminutový trest dostal Timo Meier. Ve středním pásmu se nešťastně ohnal hokejkou a zahákoval rozjetého Marcela Noebelse.
     
    41:03
    Marcel Noebels chtěl potrestat faul na svou osobu. Z pravého kruhu vyslal ostrou ránu, kterou Mario Ferraro zblokoval do ochranné sítě.
     
    41:39
    Hodně nepovedená nahrávka Marca Nowaka, touš skončil u Marca-Edouarda Vlasice. Kanadský obránce bez problémů vyhodil.
     
    42:30
    Přesilovka Eisbärenu je minulostí. Svěřenci trenéra Quinna se ubránili ve čtyřech bez větších problémů, Kähkönen byl bez práce.
     
    42:41
    Navrátilec Timo Meier se okamžitě zapojil do hry. Šikovně nazvedl hokejku Marcelu Noebelsovi, německý forvard se tak k zakončení nedostal.
     
    43:14
    Tvrdou ránu vyprodukoval od modré čáry Jonas Müller. Kaapo Kähkönen měl volný výhled, kus černé gumy udržel ve výstroji.
     
    43:46
    A znovu Kaapo Kähkönen, který tentokráte pouze vykopl zakončení od levého mantinelu betonem, v dorážce zabránil Fioremu Ferraro.
     
    44:23
    Marc-Edouard Vlasic výborně přenesl hru doprava na Tomáše Hertla, jehož křižná nahrávka k Timu Meierovi neprošla.
     
    44:44
    Od pravého mantinelu nahazoval na bránu mladičký útočník Bennet Rosmy, kus černé gumy pro sebe zpracoval Erik Karlsson.
     
    45:33
    V obranném pásmu zahrál Scott Harrington na jedničku. Počkal si na kličku Marcela Barinky a českého forvarda obral čistým způsobem.
     
    45:50
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Noah Gregor. Předjel posledního obránce a natlačil se až před Markkanena, na nějž v plné rychlosti a střelou z bezprostřední blízkosti nevyzrál.
     
    46:12
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Juho Markkanen. Volný puk dojel za bránou a jako cíl si vybral volného beka Melchioriho.
     
    46:39
    Oskar Lindblom zabral směrem do defenzivy a udržel na zádech Franka Mauera, aby následně vymyslel pěknou zadovku na Matta Nieta.
     
    47:23
    Na druhý gól v utkání útočil Giovanni Fiore. Kanadský útočník napálil dobře pozičně bruslícího Erika Karlssona.
     
    47:52
    Útočné pásmo navštívil Marc-Edouard Vlasic. Od levého mantinelu nahrával před bránu, Morgan Ellis vychýlil pas do ochranné sítě.
     
    48:28
    Tomáš Hertl se z levé strany zkusil natlačit před bránu. Jenže podklouzl a této skutečnosti využil k zisku puku Eric Mik.
     
    48:49
    Z pravého křídla vypálil tvrdou střelu forhendem na přední tyč Kevin Clark. Kaapo Kähkönen v pozoru, touš podržel ve výstroji.
     
    49:31
    Český obránce Radim Šimek vyslal střílenou nahrávku do předbrankového prostoru, drobná teč Meiera zamířila vedle levé tyče.
     
    49:53
    Rozhodčí přerušili hru, protože kus černé gumy skončil v ochranné síti poté, co Julian Melchiori zblokoval zakončení Labanca.
     
    50:02
    Závěrečnou desetiminutovku základní hrací doby Eisbären startuje v přesilové hře. Na trestnou lavici se za hru vysokou holí posadil Noah Gregor.
     
    50:44
    Do pravého kruhu dostal nabito Marcel Noebels. Neváhal a vypálil z první, touš prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    51:23
    A znovu Marcel Noebels. I v tomto případě obdržel pobídku do pravého kruhu, v tomto případě mířil příliš vysoko.
     
    51:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Quinnova družina přidává třetí gól při vlastním oslabení! Ferraro vyhodil po levém mantinelu na hokejku LUKEA KUNINA, který v přečíslení dvou na jednoho dlouho avizoval nahrávku na Hertla, aby nakonec zaskočil Markkanena svižnou ránou na přední tyčku. Asistence: Mario Ferraro.
    51:56 Luke KUNIN - 1:3
     
    52:30
    Teď už to budou mít domácí hodně těžké. Po pravém mantinelu pokusil štěstí Frank Mauer, avšak na Maria Ferrara nevyzrál.
     
    53:26
    Kevin Clark dokázal získat kotouč pro Zacha Boychuka. Kanaďan pak v osobním souboji prohrál s Vlasicem.
     
    53:59
    Hokejistům německého celku nelze upřít snaha. Marcel Barinka vyzkoušel žabičku na Giovanniho Fioreho, tomu nevyšlo zpracování.
     
    54:23
    Kličku vyzkoušel v útočném pásmu Marco Bassler. Radim Šimek obral soupeře, načež vyhodil puk na domácí střídačku.
     
    54:44
    Opět skvěle zapracoval Radim Šimek, jen natlačil tělo před osobního strážce a zvládl i křižnou rozehrávku na Matthewa Benninga.
     
    55:16
    Marc-Edouard Vlasic nevymýšlel nic složitého a z obranného pásma vyslal oblouček do střední třetiny, kde pokračuje v akci Sharks Steven Lorentz.
     
    55:51
    Přestože byl Jevgenij Svečnikov poslán k ledu, tak udržel kotouč udržel ve své moci. Zadovkou potom zkusil najít Bonina, ale oslovil pouze Nowaka.
     
    56:18
    Až před bránu se natlačil Manuel Wiederer, jenže k zakončení nedošlo, pětadvacetiletému útočníkovi v poslední chvíle sjel puk z čepele hole.
     
    56:47
    Timo Meier přenesl hru do pravého kruhu na Lukea Kunina, který mohl a nejspíše i měl vypálit, místo toho přihrál Hertlovi na brusle.
     
    57:20
    Tentokráte Tomáš Hertl převzal plnou kontrolu nad kotoučem a nabil do levého kruhu Timu Meierovi, křižná rána proletěla těsně vedle brány.
     
    57:49
    Jonah Gadjovich vymyslel pěknou nahrávku do předbrankového prostoru, překvapený spoluhráč Matt Nieto přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    58:14
    S lehkým nahozením Juliana Melchioriho si Kaapo Kähkönen poradil. Puk schoval do lapačky, na rozehrávku si nicméně netroufl.
     
    58:49
    Z ostrého úhlu si Noah Gregor rozmyslel zakončení, volil pas mezi kruhy na Nicka Bonina. Ránu čtyřiatřicetiletého Američana zblokoval Jonas Müller.
     
    59:15
    Individuální akce Logana Coutureho neměla gólovou tečku. Jednoho protihráče se centr druhé lajny zbavil, na Mauera nevyzrál.
     
    59:42
    Do samostatného úniku směřoval Timo Meier. Když chtěl nad hracím předmětem převzít plnou kontrolu a natáhnout k zakončení zápěstím, tak mu přeskočil přes hokejku a skončil za jeho zády.
     
    Konec zápasu.
     
    San Jose potvrdilo roli velkého favorita, v Mercedes-Benz Areně porazilo místní Eisbären Berlín 3:1.

    Do vedení se překvapivě dostali domácí hokejisté, ve 33. minutě skóroval Giovanni Fiore. Hosté ale ještě před koncem prostředního dějství stav otočili ve svůj prospěch zásluhou Tomáše Hertla a Stevena Lorentze. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla jediný gól, pojistku na vítězství Žraloků dal v oslabení Luke Kunin.

    Eisbären má nabitý program, hned zítra jej totiž čeká zápas v rámci Ligy mistrů proti hradeckému Mountfieldu. San Jose se přemístí do Česka, v sobotu odehraje v pražské O2 Areně první utkání nové sezóny NHL proti Nashvillu.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:34:20)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 33. Fiore (Barinka) – 38. Hertl (Meier), 38. Lorentz (Karlsson, Gadjovich), 52. Kunin


    Eisbären Berlín: Ancicka (31. Markkanen) – Ellis, Geibel, Mik, Melchiori, Nowak, Müller – Clark, Boychuk, Noebels (C) – Mauer, Barinka, Fiore – Bassler, Wiederer, Hördler – Nijenhuis, Rossmy, Heim.
    Tréner: Serge Aubin

    San Jose Sharks: Reimer (32. Kähkönen) – Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture (C), Lindblom – Nieto, Bonino, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Tréner: David Quinn

    Diváci: 12 013