NY Islanders – Philadelphia 2:1 (kon.) | Chicago – Minnesota 0:3 (kon.) | LA Kings – Anaheim 2:1 (kon.)
Bern – Nashville 3:4 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Anaheim Ducks
cz Pondelok 03.10.2022, 03:05 • Crypto.com Arena, Los Angeles • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Vítám vás u dalšího přípravného utkání NHL, ve kterém se podíváme do Kalifornie, kde nás čeká divizní bitva mezi Los Angeles Kings a Anaheimem Ducks.

    Utkání startuje něco málo po třetí hodině ranní.
     
    Los Angeles Kings mají zatím za sebou tři přípravné zápasy, když v prodloužení jednou dokázali porazit Vegas Golden Knights, ale naopak ve dvou duelech s San Jose Sharks neuspěli ani jednou. V jednom případě proti Žralokům podlehli až v prodloužení.

    To Anaheim Ducks odehráli o jedno utkání více než jejich nadcházející soupeř a vedli si v těchto utkáních i výrazně lépe. Arizonu Coyotes totiž porazili v obou případech a ve dvou utkáních proti San Jose Sharks vždy zvítězil domácí tým.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Villalta) – Anderson, Doughty, Walker, Spence, Edler, Clarke – Fiala, Kopitar, Kempe – Iaffalo, Tynan, Kaliyev – Vilardi, Kupari, Fagemo – Lemieux, Lizotte, Anderson-Dolan.

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Drysdale, Benoit, Beaulieu, Juolevi, Mahura – De Leo, Gawin, Regenda – McTavish, Lundestrom, Silfverberg – Comtois, Henrique, Grimaldi – Kirkland, Groulx, Lopina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks se dostávají bleskově do vedení, když se Comtois po levé straně dostal do útočného pásma, kde poté přihrál před zcela prázdnou bránu ROCCU GRIMALDIMU, jenž už uklidil puk za záda bezmocného Quicka. Asistence: Max Comtois, Dmitrij Kulikov.
    00:42 GRIMALDI - 0:1
     
    01:08
    Juolevi dostal přihrávku na modrou čáru, odkud jej následně zkoušel nahodit, avšak jeho pokus letěl mimo tři tyče domácí klece.
     
    01:41
    Dvě minuty za hákování si odsedí Gabriel Vilardi (LAK), a Anaheim si tak zahraje první přesilovou hru.
     
    02:26
    Kopitar získal puk v obranném pásmu a následně ho ihned vyhodil přes všechny čáry.
     
    02:57
    Iaffalo ve vlastním oslabení vyvezl puk až do útočného pásma, kde nakonec i z levého kruhu vystřelil a Gibson si připisuje první úspěšný zákrok v utkání.
     
    03:29
    Ne tahle přesilová hra se Ducks opravdu nedaří, když Kings opět vyvezli kotouč až do útočného pásma, kde ho od pravého mantinelu Anderson-Dolan nahodil na Gibsona.
     
    03:41
    Vilardi je zpět ve hře. Kings své první oslabení zvládli na jedničku, když svému soupeři nedovolili ani jednu střelu na bránu.
     
    05:37
    Kačeři jsou zastaveni na útočné modré čáře, kde se hostující hokejisté dostali do ofsajdového postavení.
     
    06:02
    Anaheimu nyní ani nevyšla útočná rozehrávka, protože kotouč pouze přeměřil celé kluziště a Kačerům je odpískán icing. Hra se přesune před Gibsona.
     
    06:49
    V obrovské příležitosti se nyní octil domácí Vilardi, který se dostal do zakončení z mezikruží, jenže se svou střelou ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    07:30
    Spence zkoušel od modré své štěstí, ale obránce Los Angeles se svým nahozením trefil hned prvního bránícího hráče Anaheimu.
     
    07:47
    Anaheim byl nyní pod velkým tlakem domácích hokejistů, a tak se nyní co divit, že Grimaldi pouze odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    07:57
    Kempe se dostal do střeleckého zakončení z levého kruhu, které si Gibson pohlídal a Kačeři konečně mohou odejít vystřídat.
     
    08:03
    Edler střílel od modré čáry a jeho pokus byl ještě před Gibsonem zblokován jedním z jeho obránců a kotouč následně míří do ochranné sítě.
     
    08:25
    Kopitar se dostal do dobré střelecké příležitosti, avšak se svou rychlou střelou jen těsně minul hostující klec.
     
    09:04
    Jaret Anderson-Dolan (LAK) putuje na trestnou lavici, když dostává dvě minuty za krosček.
     
    09:20
    Lundestrom dostal přihrávku do pravého kruhu, kde nakonec napřáhl a Quick jeho ráznou střelu utlumil ve své výstroji.
     
    09:40
    Drysdale zkusil vystřelit od modré čáry, avšak jeho pokus zblokoval hned první bránící hráč Los Angeles.
     
    09:59
    Silfverberg dostal hodně prostoru na hranici pravého kruhu, jenže hostující útočník následně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    10:37
    Iaffalo získal puk v obranném pásmu a následně jej ihned poslal přes všechny čáry.
     
    11:07
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté, když dvě minuty za sekání vyfasoval slovenský útočník Pavol Regenda (ANA).
     
    11:47
    Doughty dostal nabito na modrou čáru a jeho pokus byl přizvednut hostující obranou až do ochranné sítě.
     
    12:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings využívají přesilovou hru! Kopitar si vyměnil puk s Doughtym a následně vyslal skvělou křižnou přihrávku do pravého kruhu ADRIANOVI KEMPEMU, jenž pohotovou střelou překonal Gibsona, jenž si na kotouč sáhl, ale zastavit jej nedokázal. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
    12:26 KEMPE - 1:1
     
    13:15
    Anaheim se hned po inkasované brance dostal do útoku, avšak s touto střelou Grimaldiho neměl Quick žádný problém.
     
    13:44
    Hra se rychle přesunula do obranného pásma Anaheimu, kde od modré střílel Edler, ale jeho pokus letěl mimo bránu Ducks.
     
    14:19
    Kaliyev chtěl zřejmě překvapit Gibsona střelou z hodně velkého úhlu, ale brankář Anaheimu byl u své tyče připravený a touš se od něj jen odrazil.
     
    14:56
    Fagemo se dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, ale na Gibsona zde nedokázal vyzrát.
     
    15:48
    Silfvergberg vjel po pravé straně do útočného pásma, kde následně i vystřelil a Quick jeho pokus jen vyrazil do rohu kluziště.
     
    16:27
    Quick podržel svůj tým, když si domácí brankář musel nejprve poradit se střelou Mahury, jenž střílel od modré čáry a následně domácí brankář zlikvidoval i dorážku Henriqua.
     
    17:08
    Edlerovo nahození z modré čáry zaletělo přesně do lapačky Gibsona, který raději přerušuje hru.
     
    18:02
    Jamie Drysdale (ANA) směřuje na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    18:11
    Rychlá střela Kempeho byla přizvednuta hostující obranou až do ochranné sítě.
     
    18:46
    Kempe se dostal do identické střelecké pozice, jako u své branky, ale Gibson tentokrát svůj přesun zvládl lépe a jeho střelu vyrazil.
     
    19:18
    Vilardi obdržel přihrávku mezi kruhy, odkud ihned vystřelil, ale Gibson skvěle jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče.
     
    19:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings znova využívají přesilovou hru! Jen čtrnáct vteřin před koncem se domácím daří otočit vývoj utkání na svou stranu, když Tynan získal odražený kotouč a následně ho ihned přihrál do pravého kruhu ARTHURU KALIYEVOVI, který střelou z první překonal Gibsona. Asistence: T.J. Tynan.
    19:46 KALIYEV - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Anaheim měl skvělý vstup do utkání, když se hned v první minutě dostali Ducks do vedení zásluhou Grimaldiho, jenže tohle vedení hostům nakonec nevydrželo.

    Los Angeles totiž v druhé polovině první části využilo hned dvě přesilové hry, ve kterých se postupně trefili Kempe a Kaliyev a díky tomu odcházejí domácí do šaten za vedení 2:1.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na bránu: 13:8
    Zblokované střely: 1:5
    Hity: 8:8
    Vyhraná vhazování: 11:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Kačeři se hned v úvodu druhé části pokusili o dlouhou přihrávku, ale ta nenašla svého adresáta a Anaheimu je pouze odpískán icing.
     
    21:23
    Los Angeles dokázalo uzavřít svého soupeře v jeho obranném pásmu, jenže to bylo bez jakékoliv střely a Comtois následně dokázal získat puk u mantinelu, ale pouze ho odpálil na další zakázané uvolnění.
     
    22:18
    Anaheim přenesl hru do svého útočného pásma, kde De Leo hned po přejetí modré poslal kotouč na Quicka, jenž si jej raději ponechal ve své výstroji.
     
    22:32
    Fagemo napřáhl na modré čáře a jeho rána zaletěla přesně do lapačky Gibsona.
     
    23:06
    Kirkland dostal přihrávku na střed útočného pásma, avšak jeho pokus skončil ještě na některém z bránících hráčů stojících před Quickem.
     
    23:47
    Během krátké chvíle se Anderson-Dolan dostal hned ke dvěma střelám, jenže ani z nich na Gibsona nevyzrál, a ten tak stále drží svůj tým na dostřel.
     
    24:50
    Tak to byla obrovská šance Iaffala, jenž dostal nabito na střed útočného pásma a ránou z první chtěl překonat brankáře Anaheimu, ale Gibson byl opět na svém místě a jeho pokus vyrazil.
     
    25:26
    Kaliyev si sjel až na modrou čáru, kam nakonec i dostal přihrávku a jeho ránu příklepem musel Gibson vyrazit do rohu kluziště.
     
    25:37
    Anaheim je pod obrovským tlakem domácích hokejistů a Kačeři se ze svého obranného pásma opět vysvobozují jen vyhozením puku na icing.
     
    26:00
    Kopitarovu střelu z mezikruží dokázal zblokovat jeden z obránců Anaheimu.
     
    26:53
    Po delší době se do útoku dostali i hosté z Anaheimu, když se po nepřesné střele Grimaldiho puk dostal na modrou k Drysdalovi, který však následně trefil hned prvního domácího hráče.
     
    26:58
    Kings se poté pokusili o rychlý protiútok, když nakonec z pravého kruhu střílel Vilardi, avšak jeho pokus Gibson kryje.
     
    27:28
    Kirklandova střela z levého kruhu byla zblokována Doughtym za bránu Los Angeles.
     
    27:58
    Kirkland dostal ještě jednu příležitost, když obdržel přihrávku na hranici pravého kruhu, avšak tentokrát jeho střela letěla mimo bránu Kings.
     
    28:54
    Gibson drží svůj tým! Hostující brankář si totiž musel nejprve poradit se střelou Kaliyeva, který na něj pálil z levého kruhu a kotouč se následně odrazil příhodně na hůl Iaffala, který však ani z dorážky neuspěl a puk je někde ve výstroji brankáře Anaheimu!
     
    29:30
    Benoit si sjel až na hranici levého kruhu, kde napřáhl a jeho pokus chytá Quick s velkým přehledem, když ani nedovolil žádnou dorážku.
     
    30:33
    Drysdalovo nahození Quick nemusel ani nijak chytat, protože jeho práci před ním odvedl Doughty, který kotouč zblokoval do ochranné sítě.
     
    30:54
    Los Angeles si zahraje svou třetí přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici putuje Glenn Gawdin (ANA) na dvě minuty za sekání. Prosadí se Kings i v této početní výhodě?
     
    31:16
    Anaheimu se podařilo dostat puk ze svého obranného pásma a i zaútočit, když Silfverberg vystřelil hned po přejetí útočné modré a Quick si připsal jednoduchý zákrok.
     
    31:32
    Iaffalo ztratil puk v útočném pásmu, a ten následně ihned směřuje až do obranného pásma Kings.
     
    32:22
    Tak to byla velmi dobrá kombinace domácích, když nakonec puk směřoval mezi kruhy na volného Kaliyeva, jehož střela však skončila hned na obránci Anaheimu, od kterého se touš odrazil do ochranné sítě.
     
    32:54
    Až tedy na třetí pokus se Kačerům podařilo ubránit přesilovou hru domácích hráčů a Gawdin se po uplynutí trestu vrací zpět do hry.
     
    34:46
    Málem bylo srovnáno! Quick měl nyní dobře postavenou svou bránu, protože na střelu Groulxe z pravého kruhu byl krátký, ale domácího brankáře zachránilo břevno jeho klece!
     
    34:51
    Los Angeles následně jen vyhodilo puk přes všechny čáry, a tak je domácím odpískán icing.
     
    35:30
    A znova je tu další zakázané uvolnění, avšak tentokrát na druhé straně, protože Anaheimu absolutně nevyšla jejich rozehrávka.
     
    36:05
    Jakob Silfverberg (ANA) je už čtvrtým hráčem Anaheimu, který v zápase usedá na trestnou lavici, když dostává dvě minuty za hákování.
     
    36:10
    Gawdin však vyhrál následné vhazování a Anaheim ihned vyhazuje puk ze svého obranného pásma.
     
    37:01
    Fiala se před bránou Anaheimu dostal k bekhendovému zakončení, které však skončilo přesně ve výstroji Gibsona.
     
    37:34
    Kaliyev dostal hodně prostoru v pravém kruhu, odkud vyslal svou svižnou střelu, avšak Gibson vyráží.
     
    37:49
    Domácí útočník to zkusil ještě jednou ze zcela stejné pozice, ale nevedl si o moc lépe, když ani tentokrát na Gibsona nevyzrál.
     
    38:11
    Lizotte se před bránou Anaheimu dostal k dorážce, jenže domácí útočník nakonec přestřelil.
     
    38:26
    Už kompletní Anaheim vyhodil puk přes celé kluziště, a tak je hostům odpískán icing a hra se vrátí do obranného pásma Kačerů.
     
    38:34
    Po další nepřesné střele Lizotta se puk navíc od mantinelu odrazil až do ochranné sítě.
     
    38:59
    Drysdale jen ze středního pásma nahodil puk směrem na Quicka, který jej raději před dojíždějícími hráči ukryl ve své lapačce.
     
    39:17
    McTavish od modré zkoušel své štěstí, ale jeho pokus Quick vyrazil do rohu kluziště.
     
    39:30
    Nicméně útok Anaheimu pokračoval dál a znova to byl McTavish, který se dostal k další střele, ale jeho pokus tentokrát zblokoval obránce Anderson.
     
    39:55
    Anaheim se v poslední minutě hodně ofenzivně probral, když ještě v závěru vyslal jednu střelu od modré Drysdale, avšak Quick střelu viděl a bez potíží jí chytá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme tedy žádnou branku neviděli, ikdyž herně měli více ze hry domácí hokejisté, kteří i nyní měli k dispozici dvě přesilové hry, jenže v nich tentokrát tolik úspěšní nebyli.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na bránu: 24:15
    Zblokované střely: 9:11
    Hity: 15:16
    Vyhraná vhazování: 21:17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:35
    Edler zkoušel své štěstí od modré čáry, avšak jeho pokus letěl hodně mimo bránu Anaheimu.
     
    41:54
    Anaheimu se nepodařilo přejít přes útočnou modrou dle pravidel, a tak je Kačerům odpískán ofsajd.
     
    42:02
    Lemieux se s pukem natlačil před bránu Anaheimu, kde ho jen napálil do betonu Gibsona a touš se následně ještě odrazil k Lizottovi, avšak ani ten se svou dorážkou neuspěl.
     
    42:26
    Kings však pokračovali ve svém útoku i dále a puk se dostal na modrou k Edlerovi, který tentokrát zamířil přesněji a jeho střela orazítkovala tyč hostující klece!
     
    43:13
    Kaliyev napřáhl z levého kruhu, jenže jeho rána letěla mimo bránu Anaheimu a puk navíc následně vyjel až do středního pásma.
     
    43:31
    Benoit dostal nabito na modrou čáru, odkud hned vypálil a kotouč skončil někde ve výstroji domácího brankáře.
     
    43:50
    Los Angeles se dostalo do útočného pásma, kde nakonec z pravého kruhu vyslal svižnou střelu Kempe a Gibson jeho pokus vyrazil.
     
    44:43
    Na druhé straně se ke střele dostal Kulikov, avšak jeho ránu Quick dobře viděl a puk vytěsnil mimo svou klec.
     
    46:00
    Groulx dostal hodně prostoru na pravé straně útočného pásma, odkud i nakonec vystřelil, ale Quick má kotouč ve své moci.
     
    46:27
    Tynan zkoušel překvapit Gibsona bekhendovým zakončením z hodně velkého úhlu, ale brankář Anaheimu si připsal hodně jednoduchý zákrok.
     
    47:21
    Lundestrom měl obrovskou příležitost ke srovnání utkání, když dostal přihrávku mezi kruhy, ale jeho pohotovou střelu kryje Quick.
     
    47:26
    Navíc je tu vyloučení na domácí straně, protože dvě minuty za krosček dostává Anže Kopitar (LAK).
     
    47:43
    Grimaldiho střelu z pravé strany se Quickovi podařilo vytěsnit za svou klec.
     
    48:38
    Gawdin zkoušel střílet z hodně velkého úhlu a se svou střelou nakonec ani netrefil domácí klec.
     
    48:57
    Drysdalovu střelu od modré čáry se podařilo Kings zastavit ještě před Quickem, ale k puku se opět dostali hosté.
     
    49:14
    Zámek Anaheimu končí až střelou Lundestroma, kterou už má Quick ve své moci a kotouč raději drží, aby jeho spoluhráči mohli odejít vystřídat.
     
    49:39
    Anaheimu nyní absolutně nevyšla rozehrávka, když kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Gibsonem.
     
    49:55
    Po delší době se k zákroku dostal i Gibson, který si musel poradit se střelou Clarka.
     
    50:44
    Je tu však další vyloučení na domácí straně, protože Rasmus Kupari (LAK) dostává dvě minuty za podrážení.
     
    51:19
    Kirkland napřáhl na modré čáře a jeho rána skončila až ve výstroji domácího brankáře.
     
    51:49
    Grimaldi se z hranice pravého kruhu odhodlal ke střele, ale útočník Anaheimu nakonec mířil hodně nepřesně.
     
    52:39
    Podobně, jako Grimaldi, si vedl i slovenský útočník Regenda, jehož střela z levého kruhu jen těsně minula domácí klec.
     
    52:48
    Těsně po konci přesilové hry se ke střele dostal Lundestrom, avšak jeho pokus zaletěl přesně do lapačky Quicka.
     
    53:44
    Anaheimu se nevydařil přechod do útočného pásma, když se hostující hokejisté dostali do ofsajdového postavení.
     
    54:11
    Lizotte ze středu útočného pásma odzkoušel pozornost Gibsona, jenž jeho pokus jen vyrazil mimo svou klec.
     
    54:31
    Následně útok Kings pokračoval a od modré čáry nahazoval touš Edler, ale puk jen proletěl kolem brány Anaheimu.
     
    55:00
    Je tu poslední pětiminutovka třetí třetiny, ve které domácí hokejisté stále vedou o jednu branku. Dotáhnou tento zápas už do vítězného konce?
     
    55:26
    Nejlepší obrana je útok. Tohoto se nyní drží domácí hokejisté, kteří drží puk ve svém útočném pásmu. Z úhlu to zkoušel Fagemo, avšak Gibson byl u své tyče připravený.
     
    56:20
    Anaheimu se podařilo dostat do útočného pásma, ale střela Beaulieua od modré čáry byla hodně nepřesná.
     
    57:47
    Iaffalo mohl rozhodnout o vítězi tohoto utkání, jenže z bezprostřední blízkosti nevyzrál na Gibsona, který tak stále drží Anaheim ve hře.
     
    58:02
    Doughty vyslal ráznou střelu směrem na hostující bránu, kde si Gibson připsal další jistý zákrok a už pomalu pokukuje po střídačce.
     
    58:28
    Brankář Anaheimu už míří na střídačku a Kačeři to zkusí v šesti!
     
    58:51
    Kopitar zkusil přes celé kluziště trefit opuštěnou klec, ale minul, a tak je tu icing Kings.
     
    59:50
    V samotném závěru Lundestrom skvěle tečoval nahození od modré čáry, ale Quick byl na správném místě a kotouč dokázal vyrazit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Los Angeles Kings nakonec porážejí Anaheim Ducks těsně 2:1, když jsme všechny branky utkání viděli hned v první třetině, ve které domácí hokejisté dvěma trefami v přesilové hře otočili vývoj utkání na svou stranu.

    Anaheimu v závěrečné třetině nepomohli ani dvě přesilové hry a byla to právě především práce ve speciálních týmem, která tedy nakonec rozhodla o vítězi tohoto utkání.
     
    Statistiky utkání

    Střely na bránu: 33:25
    Zblokované střely: 10:12
    Hity: 17:23
    Vyhraná vhazování: 27:26
    Vyloučení: 4:4
    Využití: 2:0
    V oslabení: 0:0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jonathan Quick (LAK) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96%, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 58:17
     
    Československá stopa v utkání

    Pavol Regenda (ANA) – 0+0, účast 0, 0 střel na bránu, 2 TM, čas na ledě 11:16
    Lukáš Dostal (ANA) do utkání nezasáhl.
     
    Hvězdy utkání

    1. Arthur Kaliyev (LAK) – 1+0
    2. Jonathan Quick (LAK) – 31 zákroků
    3. Adrian Kempe (LAK) – 1+0
     
    To je tedy z tohoto utkání vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (05:38:21)

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 13. Kempe (Kopitar, Doughty), 20. Kaliyev (Tynan) – 1. Grimaldi (Comtois, Kulikov)


    Los Angeles Kings: Quick (Villalta) – Anderson, Doughty, Walker, Spence, Edler, Clarke – Fiala, Kopitar, Kempe – Iaffalo, Tynan, Kaliyev – Vilardi, Kupari, Fagemo – Lemieux, Lizotte, Anderson-Dolan.
    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Drysdale, Benoit, Beaulieu, Juolevi, Mahura – De Leo, Gawin, Regenda – McTavish, Lundestrom, Silfverberg – Comtois, Henrique, Grimaldi – Kirkland, Groulx, Lopina.