Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.) | Tisková konference HC Motor České Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Kometa Brno

cz Pondelok 12.09.2022, 11:30 • DRFG arena • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference u konce. (12:01:16)
     
    Pešout o pohovoru s Liborem Zábranským ohledně prohraného zápasu s Vítkovicemi: "Byli jsme stejně naštvaní jako Libor. Libor byl v Chorvatsku, museli jsme si vše vyříkat."
     
    Martin Pešout o přítomnosti Libora Zábranského na střídačce: "My už jsme se před sezonou bavili o tom, že může přijít kdykoliv bude chtít. Je to spíš otázka na něj, bude to o individuální domluvě. Taky bude záležet na jeho časové vytíženosti, protože se blíží volby a má na starosti spoustu dalších věcí. S námi je v kontaktu každý den a může přijít, kdy bude chtít."
     
    Pešout o možném zájmu o Jiřího Černocha: "Myslím si, že zatím je to ve fázi hecování a takové spíš kličkování. Teď není čas na nějaké domlouvání nebo vyjadřování zájmu. Měli bychom se soustředit na hru a uvidíme, co přinese leden-únor, kdy se jedná o nových smlouvách. Já Jirku přivedl ze Sparty už do Varů, dostal se až na MS, takže bych o něj zájem určitě měl. Ale taky kdo ne, že?"
     
    Jakub Flek o možném střeleckém souboji s Jiřím Černochem: "Nechci mít takovéto věci v hlavě. Bude to pro mě pikantnější souboj, ale nechci si tím nechat motat hlavu například v situacích jeden na jednoho. Nechci, aby mi to odvádělo pozornost od hry."
     
    Flek o hokeji Komety: "Neřekl bych, že je podobný jako ve Varech. Systém je trochu jiný, hrajeme něco jiného. Je víc založený na defenzívě, ale neříkám, že budeme jen čekat na červené čáře a bránit. Chceme být důrazní, brusliví a samozřejmě vycházet z dobré obrany. V útoky musíme být produktivní. Když zápasy nakonec dotáhneme do vítězného konce, tak je asi jedno jak, klidně i 1:0."
     
    Jakub Flek o hecování před zápasem s Karlovými Vary: "S pár kluky z Varů jsem často v kontaktu. Přítelkyni mám také z Varů, ale teď už je se mnou v Brně, tak musí fandit Kometě (směje se). Spousta kluků z Varů jsou moji výborní kamarádi, takže tam něco proběhne, ale jak už říkal trenér, je úplně jedno, s kým hrajeme. Zápas proti Varům by jednoho dne přišel tak jako tak."
     
    Pešout o hře, kterou se chtějí prezentovat: "Samozřejmě se vždycky systém musí přizpůsobit kvalitě a typu kádru. Myslím si, že jsme našli systém, který hráči chápou. Nebudeme hrát určitě rychlý brejkový hokej jako ve Varech. Pokud chceme být úspěšní a hrát v horních patrech, musíme mít i výbornou obranu. Věřím, že to bojovností a enthusiasmem nahradíme už od začátku a budeme mít dobré výsledky."
     
    Martin Pešout o spokojenosti s týmem: "Já jsem spokojený, protože se nadstandardně podařilo posílit obranu. Příchody obránců byly na hraně top extraligy, nebo i národního týmu. Libor Zábranský odvedl kus práce a já jsem spokojený i s útočníky, kteří přišli a pomůžou nám hru zrychlit. Vyřešil se i problém v brankovišti, což taky nebyla levná záležitost, a každého trenéra potěší, když vedení rychle zareaguje. Jsem rád, že nebudeme muset hrát na jednoho gólmana a máme pojištěnou jak obranu, tak brankoviště. A myslím si, že když se nám podaří proměňovat šance, tak můžeme být spokojeni i s předváděnou hrou."
     
    Pešout o hecování před zápasem s Karlovými Vary: "Samozřejmě byly. Byl jsem v pátek ještě doma ve Varech, kde hrály poslední přípravný zápas. Něco jsem si samozřejmě i vyslechl. Jeden hráč mi i volal, nebudu říkat kdo, že na nás vypisuje prémie, ale totéž asi uděláme s Kubou v Brně i my."
     
    Martin Pešout o favoritech ligy: Favority jsou jednoznačně Pardubice, Sparta, Třinec a uvidíme, kdo se k nim v průběhu sezony přidá.
     
    Pešout o cílech sezóny: "Okolností může být hodně. Kuba může potvrdit, že jsme loni ve Varech měli nejlepší začátek, zranili se dva tři hráči a byli jsme rádi za play-off. Já osobně bych byl letos spokojen, kdybychom předváděli dobrý hokej a lidé byli spokojení. Hokej samozřejmě hrajeme, proto abychom zvedli pohár, ale vede k tomu nějaká cesta. Jsem rád, jak se tady toho Libor ujal v době covidu, bez diváků zde hrát bylo strašné. Věřím, že si budeme užívat hokej a stejně tak fanoušci."
     
    Martin Pešout o případných dalších posilách: Který trenér by další posily neuvítal. Určitě víme, kde nás tlačí bota, ale teď jdeme do sezony s kádrem, který máme, a budeme reagovat na vývoj, který sezona přinese. Teď by bylo od nás trochu nefér, kdybychom nedali šanci hráčům, kteří v přípravě předvedli dobrý výkon.
     
    Martin Pešout o možných náhradách za Šalého: "Máme několik variant. Ať už Luboš Horký, nebo tady Kuba Flek. Eda v těch třech zápasech, co odehrál, měl světlé i horší momenty. Vidíme v něm velkou naději, musíme ho povzbuzovat a pomáhat mu. Pro mě by bylo velké zklamání, kdyby příští rok nebyl do 40. místa na draftu. To by měla být jeho meta. Musí však zesílit, vyhrát se a bude ještě lepší."
     
    Martin Pešout o Eduardu Šalém: My se o tom bavíme dnes a denně se všemi. Uvidíme, jak bude vypadat finální sestava, ale budeme se snažit, aby byl vytěžovaný minimálně jako v minulosti Martin Nečas. Když bude mít slabší období, tak na to zareagujeme. Určitě mu chceme dát prostor.
     
    Jakub Flek o Koblížkovi a Strombergovi: "Mně to nijak rozdílné nepřijde, je to o tom, jak si s těmi hráči sednete na ledě. Není tam vidět rozdíl mezi českým a finským hokejem. Máme taktiku a styl, kterou jsme si nastavili, a věřím, že to bude fungovat. V přípravě jsme se dostávali do mnoha šancí, ne všechny jsme proměnili, ale od toho je příprava. Věřím, že v sezóně to půjde a budeme úspěšní."
     
    Martin Pešout o dvojici Koblížek – Stromberg: Můžou přinést moment překvapení, protože hrají trochu víc poslepu. A pokud by se jim podařilo proměňovat šance, tak by to bylo ideální, protože v některých mužstvech takové hráče postrádají. V takovém případě bychom nemuseli mít tým postavený jen na jedné lajně.
     
    Pešout o Kimu Strombergovi a skladbě týmu: "Měl osobní tragédii v rodině, to je jeho osobní věc. Věřím, že mu mužstvo pomůže, aby se z toho dostal a podával výkony jako na začátku přípravy. Máme v mužstvu 10 nových hráčů, není jednoduché, aby si to sedlo. Podívejte se na fotbalovou Spartu. Mým cílem, aby si to všechno sedlo, a vrátili Kometu zpět tam, kam patří."
     
    Martin Pešout o gólmanech: "Já si myslím, že budeme určitě sázate na dvojici Furch – Čiliak. Každý trenér chce mi na tomhle důležitém postu co nejširší a nejkvalitěhší obsazení, ale uvidíme, co přinese vývoj sezony. Dominik celý měsíc trénoval na Slavii a jsem rád, že se to podařilo vyřídit tak, že už tady mohl být v posledním týdnu s námi. Matej Tomek zatím vyřízení mít nebude."

    Daniel Kinc

    Helena Hegeďová