Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.) | Tisková konference HC Motor České Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference HC Kometa Brno

cz Pondelok 12.09.2022, 11:30 • DRFG arena • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference u konce. (12:01:16)
     
    Pešout o pohovoru s Liborem Zábranským ohledně prohraného zápasu s Vítkovicemi: "Byli jsme stejně naštvaní jako Libor. Libor byl v Chorvatsku, museli jsme si vše vyříkat."
     
    Martin Pešout o přítomnosti Libora Zábranského na střídačce: "My už jsme se před sezonou bavili o tom, že může přijít kdykoliv bude chtít. Je to spíš otázka na něj, bude to o individuální domluvě. Taky bude záležet na jeho časové vytíženosti, protože se blíží volby a má na starosti spoustu dalších věcí. S námi je v kontaktu každý den a může přijít, kdy bude chtít."
     
    Pešout o možném zájmu o Jiřího Černocha: "Myslím si, že zatím je to ve fázi hecování a takové spíš kličkování. Teď není čas na nějaké domlouvání nebo vyjadřování zájmu. Měli bychom se soustředit na hru a uvidíme, co přinese leden-únor, kdy se jedná o nových smlouvách. Já Jirku přivedl ze Sparty už do Varů, dostal se až na MS, takže bych o něj zájem určitě měl. Ale taky kdo ne, že?"
     
    Jakub Flek o možném střeleckém souboji s Jiřím Černochem: "Nechci mít takovéto věci v hlavě. Bude to pro mě pikantnější souboj, ale nechci si tím nechat motat hlavu například v situacích jeden na jednoho. Nechci, aby mi to odvádělo pozornost od hry."
     
    Flek o hokeji Komety: "Neřekl bych, že je podobný jako ve Varech. Systém je trochu jiný, hrajeme něco jiného. Je víc založený na defenzívě, ale neříkám, že budeme jen čekat na červené čáře a bránit. Chceme být důrazní, brusliví a samozřejmě vycházet z dobré obrany. V útoky musíme být produktivní. Když zápasy nakonec dotáhneme do vítězného konce, tak je asi jedno jak, klidně i 1:0."
     
    Jakub Flek o hecování před zápasem s Karlovými Vary: "S pár kluky z Varů jsem často v kontaktu. Přítelkyni mám také z Varů, ale teď už je se mnou v Brně, tak musí fandit Kometě (směje se). Spousta kluků z Varů jsou moji výborní kamarádi, takže tam něco proběhne, ale jak už říkal trenér, je úplně jedno, s kým hrajeme. Zápas proti Varům by jednoho dne přišel tak jako tak."
     
    Pešout o hře, kterou se chtějí prezentovat: "Samozřejmě se vždycky systém musí přizpůsobit kvalitě a typu kádru. Myslím si, že jsme našli systém, který hráči chápou. Nebudeme hrát určitě rychlý brejkový hokej jako ve Varech. Pokud chceme být úspěšní a hrát v horních patrech, musíme mít i výbornou obranu. Věřím, že to bojovností a enthusiasmem nahradíme už od začátku a budeme mít dobré výsledky."
     
    Martin Pešout o spokojenosti s týmem: "Já jsem spokojený, protože se nadstandardně podařilo posílit obranu. Příchody obránců byly na hraně top extraligy, nebo i národního týmu. Libor Zábranský odvedl kus práce a já jsem spokojený i s útočníky, kteří přišli a pomůžou nám hru zrychlit. Vyřešil se i problém v brankovišti, což taky nebyla levná záležitost, a každého trenéra potěší, když vedení rychle zareaguje. Jsem rád, že nebudeme muset hrát na jednoho gólmana a máme pojištěnou jak obranu, tak brankoviště. A myslím si, že když se nám podaří proměňovat šance, tak můžeme být spokojeni i s předváděnou hrou."
     
    Pešout o hecování před zápasem s Karlovými Vary: "Samozřejmě byly. Byl jsem v pátek ještě doma ve Varech, kde hrály poslední přípravný zápas. Něco jsem si samozřejmě i vyslechl. Jeden hráč mi i volal, nebudu říkat kdo, že na nás vypisuje prémie, ale totéž asi uděláme s Kubou v Brně i my."
     
    Martin Pešout o favoritech ligy: Favority jsou jednoznačně Pardubice, Sparta, Třinec a uvidíme, kdo se k nim v průběhu sezony přidá.
     
    Pešout o cílech sezóny: "Okolností může být hodně. Kuba může potvrdit, že jsme loni ve Varech měli nejlepší začátek, zranili se dva tři hráči a byli jsme rádi za play-off. Já osobně bych byl letos spokojen, kdybychom předváděli dobrý hokej a lidé byli spokojení. Hokej samozřejmě hrajeme, proto abychom zvedli pohár, ale vede k tomu nějaká cesta. Jsem rád, jak se tady toho Libor ujal v době covidu, bez diváků zde hrát bylo strašné. Věřím, že si budeme užívat hokej a stejně tak fanoušci."
     
    Martin Pešout o případných dalších posilách: Který trenér by další posily neuvítal. Určitě víme, kde nás tlačí bota, ale teď jdeme do sezony s kádrem, který máme, a budeme reagovat na vývoj, který sezona přinese. Teď by bylo od nás trochu nefér, kdybychom nedali šanci hráčům, kteří v přípravě předvedli dobrý výkon.
     
    Martin Pešout o možných náhradách za Šalého: "Máme několik variant. Ať už Luboš Horký, nebo tady Kuba Flek. Eda v těch třech zápasech, co odehrál, měl světlé i horší momenty. Vidíme v něm velkou naději, musíme ho povzbuzovat a pomáhat mu. Pro mě by bylo velké zklamání, kdyby příští rok nebyl do 40. místa na draftu. To by měla být jeho meta. Musí však zesílit, vyhrát se a bude ještě lepší."
     
    Martin Pešout o Eduardu Šalém: My se o tom bavíme dnes a denně se všemi. Uvidíme, jak bude vypadat finální sestava, ale budeme se snažit, aby byl vytěžovaný minimálně jako v minulosti Martin Nečas. Když bude mít slabší období, tak na to zareagujeme. Určitě mu chceme dát prostor.
     
    Jakub Flek o Koblížkovi a Strombergovi: "Mně to nijak rozdílné nepřijde, je to o tom, jak si s těmi hráči sednete na ledě. Není tam vidět rozdíl mezi českým a finským hokejem. Máme taktiku a styl, kterou jsme si nastavili, a věřím, že to bude fungovat. V přípravě jsme se dostávali do mnoha šancí, ne všechny jsme proměnili, ale od toho je příprava. Věřím, že v sezóně to půjde a budeme úspěšní."
     
    Martin Pešout o dvojici Koblížek – Stromberg: Můžou přinést moment překvapení, protože hrají trochu víc poslepu. A pokud by se jim podařilo proměňovat šance, tak by to bylo ideální, protože v některých mužstvech takové hráče postrádají. V takovém případě bychom nemuseli mít tým postavený jen na jedné lajně.
     
    Pešout o Kimu Strombergovi a skladbě týmu: "Měl osobní tragédii v rodině, to je jeho osobní věc. Věřím, že mu mužstvo pomůže, aby se z toho dostal a podával výkony jako na začátku přípravy. Máme v mužstvu 10 nových hráčů, není jednoduché, aby si to sedlo. Podívejte se na fotbalovou Spartu. Mým cílem, aby si to všechno sedlo, a vrátili Kometu zpět tam, kam patří."
     
    Martin Pešout o gólmanech: "Já si myslím, že budeme určitě sázate na dvojici Furch – Čiliak. Každý trenér chce mi na tomhle důležitém postu co nejširší a nejkvalitěhší obsazení, ale uvidíme, co přinese vývoj sezony. Dominik celý měsíc trénoval na Slavii a jsem rád, že se to podařilo vyřídit tak, že už tady mohl být v posledním týdnu s námi. Matej Tomek zatím vyřízení mít nebude."
     
    Martin Pešout o čtvrtečním startu proti Karlovým Varům: "Pro mě je to soupeř jako každý jiný, musí se s nimi hrát tak jako se všemi. Že to vyšlo na první zápas, je pikantní. Působil jsem tam dohromady 17 let, mám tam spoustu přátel. Vary mají skvělé fanoušky. Mám tam i osobní příběh v tom, že když jsem byl ve Varech, můj syn byl v Brně, takže pikantní byly každé zápasy. Cítím se doma tady i tam, a tak to neberu nějak prestižně. Už se všichni těšíme, až to začne."
     
    Jakub Flek o začátcích v Kometě:
    Zabydlel jsem se tu poměrně rychle, protože Brno znám a líbí se mi tu. Pan Zábranský mi pomohl s bydlením a v tomto směru o mě bylo profesionálně postráno. V kabině jsem se zabydlel také velmi rychle, protože s 90 % kluků se znám.

    Jakub Flek o čtvrtečním zápasu:
    Hrozně moc se na tom těším. Bude to speciální zápas, protože hrajeme proti Karlovým Varům, ale ať bychom začínali s jakýmkoli soupeřem, tak se na start sezony hodně těším. Těším se, až přijdou skvělí brněnští fanoušci, kteří nás poženou dopředu. Pro nás s Martinem Pešoutem to bude mít speciální náboj, protože to bude proti týmu, v kterém jsme dlouho působili.
     
    Martin Pešout o přípravě: "Přípravu musíme rozdělit do dvou rovin, té tréninkové a výsledkové. Jsem spokojen s tou tréninkovou, protože mužstvo možná pracovalo více, než jsme sami čekali. Tady bych řekl, že nebyl jediný důvod být nespokojený, tým zvládl všechny dávky. Museli jsme se snažit spoustu věcí dohnat, někteří hráči byli na mistrovství, nebo se připojovali později. Ta zátěž se samozřejmě projevila na výsledcích, ale zároveň se zápasy jsem já maximálně spokojen, protože nám ukázaly všechny věci, na kterých zapracovat a na které klást důraz. Trochu se upravili herní projev a systém mužstva, a tam se nám to všechno odkrylo. Výsledky mohly být určitě lepší, za to se nemůžeme schovávat. Ale s tím, co nám zápasy přinesly a ukázaly, jsem spokojen."
     
    Tiskový mluvčí Michal Chylík přivítal oba aktéry a přítomné novináře.
     
    Tiskové konference se nakonec zúčastní pouze Jakub Flek a trenér Martin Pešout.
     
    Dobrý den, vítejte u sledování předsezónní tiskové konference týmu Komety Brno. Zúčastnit by se měli majitel Libor Zábranský, hlavní trenér Martin Pešout a útočník Jakub Flek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Daniel Kinc

    Helena Hegeďová