Zvolen – Prostějov sk 1:2 (kon.) | Vlci Žilina – Dubnica 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Litvínov 2:1 (kon.)
Slavia – Pardubice B 3:6 (kon.) | Vsetín – Osvienčim 1:2 (1:2 po s.n.) | Přerov – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
Jastrzebie – Šumperk 7:4 (kon.) | Nový Jičín – Opava 6:4 (kon.) | Humenné – Michalovce 2:3 (kon.)
Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 3:2 (2:1 po s.n.) | Mostečtí Lvi – Ústí n/L 5:6 (po pr.) | Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Nitra – Jihlava sk 4:2 (kon.)
koniec
HC Zubr Přerov
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
HC Frýdek-Místek
cz Utorok 06.09.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:12:50)
     
    Frýdek-Místek dokázal v poslední třetině už pouze snížit, po přihrávce Kozlíka se střelou k tyči prosadil obránce hostů Jakub Žůrek. Přerov tak generálku na Chance ligu zvládl, soupeře z Moravskoslezského kraje doma porazil poměrem 4:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Od pravého mantinelu nahodil puk na Švančaru Dvořák. Hostující brankář zasáhl vestoje a podržel kotouč ve výstroji.
     
    59:01
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Přerova.
     
    58:56
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    58:45
    Po ráně Tepera od modré čáry doráželi před Postavou hned dva hosté, kotouč ale do sítě usměrnit nedokázali.
     
    58:02
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Macuh – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    56:50
    Macuh potáhl puk až do rohu útočného pásma, kde podlehl přesile soupeřů.
     
    55:40
    Domácím unikl puk z útočné třetiny, takže se museli vrátit za vlastní branku.
     
    54:19
    Tarnoczy pronikl lehce zprava před Švančaru. Obránci rysů mu sice kotouč uzmuli, zmocnil se ho ale Fencl a bekhendem trefil boční síť hostující branky.
     
    53:05
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    52:58
    Před brankou po nahození dorážel Macháček. Kotouč se odrazil do míst, kde stál volný Zeleňák. Díky úsilí bránících Zubrů ale kotouč do prázdné části Postavovy branky neposlal.
     
    51:35
    Od modré čáry vystřelil příklepem Teper a kotouč se zřejmě od před bránou clonícího Dostálka odrazil těsně vedle pravé tyče branky Přerova.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Ministr – 2 min., hákování.
     
    50:57
    Nahození Sovy dokázal i vleže tečoval Hotěk. Postavovi puk nadělal trochu problémy a raději ho podržel ve výstroji.
     
    49:58
    Březina na modré čáře sebral puk Žůrkovi a s Janem Svobodou se vydal do brejku dvou na jednoho. Březina to nakonec zkusil sám a střílel do vzdálenější šibenice. Švančara byl nicméně dobře postavený a dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    49:21
    Dostálek vystihl přihrávku Kratochvila a o chvíli později se pokoušel založit útočnou akci rysů. Ve středním pásmu si ale na kapitána Frýdku počkal Ševčík a přitiskl jej k mantinelu.
     
    48:40
    Ministr prošel na levé straně útočného pásma přes dva soupeře, ale třetí už mu v cestě k bráně vystavil stopku.
     
    47:06
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují poprvé v utkání. Kozlík od pravého mantinelu oslovil mezi kruhy obránce JAKUBA ŽŮRKA, který jen tak lehce švihl do puku a zamířil k pravé tyči domácí branky. Asistence: Matěj Kozlík.
     
    46:35
    Tvrdá střela Ševčíka příklepem vypadla klečícímu Švančarovi z výstroje a kotouč musel za pomoci spoluhráče krotit nadvakrát.
     
    45:49
    Další velká šance domácích. Dobša vysekl puk Zeleňákovi a při brejku dvou proti jednomu vzal střeleckou odpovědnost na sebe. Z pravé strany ale minul vzdálenější tyč frýdecké branky.
     
    45:02
    Krisl vysunul za obranu Indráka, který ujížděl sám na Švančaru. Domácí útočník to zkusil "po hrabalovsku" (podle přerovského odchovance Josefa Hrabala), "ruským" blafákem ale na gólmana rysů nevyzrál. Švančara ránu příklepem ukryl ve výstroji.
     
    44:22
    Pechanec zakončoval z prostoru mezi kruhy, ovšem střelou do horní části branky si na Švančaru nakonec nepřišel.
     
    43:53
    Nahození Hrdinky od modré čáry tečoval Doležal, Švančara betonem zakročil a kotouč vyrazil.
     
    43:16
    Doležal nahrál na osu hřiště Dvořákovi, jeho pohotový pokus srazil brankář hostů betony do rohu kluziště.
     
    43:08
    Rysi znovu drželi útočné pásmo a od modré čáry to zkusil Zeleňák. Postava zaklekl a kotouč schoval u levé tyče do klína.
     
    42:10
    Po průniku Hoťka po levém křídle střílel z prostoru před bránou Přerova Haas. Postava ale zasahovat nemusel. Puk skončil na zadním mantinelu, i když hostující útočník zakončoval ze slibné pozice.
     
    41:18
    Březina vybojoval puk v útočném pásmu. Díky tomu mohl od modré čáry vystřelit obránce Gréč, Švančara puk schoval do lapačky.
     
    40:18
    Doležal to zkusil zdálky, Švančara vyrazil puk betonem do rohu kluziště.
     
    40:03
    První buly třetí části vyhráli domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda je u konce. Stejně jako v prvním dějství v ní byli úspěšnější domácí hráči, kteří se tentokrát prosadili celkem třikrát. Nejprve Švančaru ve 23. minutě prostřelil Tomáš Hanák, o chvíli později puk za záda hostujícího brankáře dorazil David Březina. Pro oba hokejisty šlo o první gól v dresu přerovského A-mužstva. Náskok Zubrů ještě v čase 37:35 zvýšil David Chroboček, jenž v ponechané výhodě ideálně naložil s nahrávkou Kratochvila. Také havířovský odchovanec zapsal první branku za seniorský celek MEO. Přerov tak po 40 minutách vede nad Frýdkem-Místkem 4:0. Třetí třetina začne zhruba v 19:44.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Macuh předal kotouč Indrákovi, který si z pravé strany najel mezi kruhy a střelou švihem trefil tyčku Švančarovy branky!
     
    39:02
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:35
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí měli ponechanou výhodu po faulu na Dobšu a dokázali ji využít. Kratochvil zamíchal s pukem a předložit ho z pravé strany před bránu DAVIDU CHROBOČKOVI. Přerovský obránce zblízka zařídil, že Švančara počtvrté v zápase inkasoval. Chroboček se stejně jako Hanák a Březina trefil poprvé za přerovský A-tým. Asistence: Matouš Kratochvil a David Dobša.
     
    36:45
    K trestnému střílení se postavil Vrdlovec, Postava ale dobře přečetl jeho záměr a bekhendové zakončení po blafáku vytěsnil mimo bránu.
     
    36:45
    Ševčík poslal k ledu unikajícího Zemana a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    36:18
    Březina s Pechancem vypadali chvíli jako smečaři na síti ve volejbale. Nakonec puk dostali do středního pásma.
     
    35:06
    Postava měl trochu potíže s rozehrávkou, protože poblíž byl frýdecký hráč. Přerovští obránci ale nenechali svého brankáře ve štychu a pomohli mu.
     
    33:50
    Ministr u obranné modré čáry přišel o puk a toho využil Doktor. Hostující útočník druhé formace vypálil příklepem z mezikruží, přes betony Postavy ale kotouč do sítě nedostal.
     
    32:49
    Odražený puk z pravé strany hned napálil na Švančaru Fencl, hostující brankář levým betonem vyrazil zakončení přerovského mladíka s vousy do rohu kluziště.
     
    32:27
    Machala už se na pravé straně útočné třetiny probíjel před Krisla, ale ten mu puk v poslední chvíli dokázal odpálit k mantinelu.
     
    31:20
    Hosté sice díky povedené předávce kotouče pronikli do útočného pásma a podél hrazení se prohnal Zeman. Další z přihrávek ale poté vystihl Doležal a vydal se hned dopředu. Před brankou ještě vybídl k zakončení Dvořáka, ovšem ten mířil vedle Švančarovy brány.
     
    30:20
    Tarnoczy posílal puk z levého křídla na teč, ale nikoho ze Zubrů nakonec neoslovil.
     
    29:52
    Od modré čáry vystřelil příklepem Pechanec a Švančara pokryl kotouč v pokleku na hrudi.
     
    29:16
    Podél mantinelu projel kolem branky Frýdku Indrák. Posléze poslal puk před Švančaru a Fenclovi nechybělo zase tolik, aby kotouč usměrnil do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    28:45
    Od modré čáry vystřelil příklepem Zeleňák. Postava šel na zem a kotouč zachytil do lapačky.
     
    26:57
    Domácí už jsou kompletní a Macuh rovnou z trestné lavice uháněl sám na Švančaru. Přerovský útočník nejprve provedl klamný manévr rameny a pak vystřelil mezi betony hostujícího brankáře. Chrániče nohou ale Švančara dokázal sklapnout k sobě včas a velkou možnost tak zneškodnil.
     
    25:20
    Od modré čáry zakončil Doktor, ale Postava zvládl vkleče razantní pokus vytěsnit mimo bránu.
     
    24:54
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Macuh – 2 min., podrážení.
     
    24:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři odskakují soupeři na rozdíl tří branek. Od modré čáry vystřelil Ševčík tak, že Švančara puk vyrazil pouze před sebe. V předbrankovém prostoru dobře pracoval Pechanec i DAVID BŘEZINA. Druhý jmenovaný pak dorazil puk do sítě. Březina se stejně jako předtím Hanák prosazuje poprvé za přerovské áčko. Asistence: Antonín Pechanec a Ondřej Ševčík.
     
    22:59
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanáci ale přece jen o dva góly vedou. Z kruhu totiž vystřelil švihem TOMÁŠ HANÁK a kotouč umístil pěkně do růžku frýdecké branky. Pro mladého obránce jde o první trefu za A-tým Zubrů. Asistence: David Dobša a Daniel Ministr.
     
    22:45
    Domácí mohli vést o dva góly. Sám před Švančarou se zjevil Tarnoczy, ale nedokázal jej prostřelit. To byla velká šance Zubrů!
     
    21:35
    Indrák už mohl střílet mezi dvěma soupeři na ose hřiště. Nakonec ale ještě přihrál doleva Macuhovi, jako by mu chtěl oplatit gólovou asistenci z první třetiny. Frýdečtí beci ale přerovského centra dokázali ustrážit.
     
    20:59
    Zeman udělal kličku do protipohybu přerovského bránícího hráče a pak křížným pasem našel najetého Dostálka. Proti střele odchovance Zubrů v dresu rysů se Postava včas přesunul a kotouč vyrazil mimo branku.
     
    20:35
    Z blízkosti pravé tyče prověřil Švančaru Doležal, hostující brankář klečel u brankové konstrukce dostatečně pevně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství přípravného utkání mezi Přerovem a Frýdkem-Místkem je minulostí. K vidění v něm byla jediná branka, v osmé minutě překonal Švančaru po přihrávce Macuha Daniel Indrák. Druhá část zápasu začne zhruba v 18:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    19:46
    Další zákrok Postavy. Tentokrát vyrážečkou raději pokryl kotouč u levé tyče.
     
    19:20
    Nahození Tepera od pravého mantinelu a od modré čáry tečoval Dostálek. Kotouč nicméně usměrnil přímo do klečícího brankáře Zubrů. Postava se nyní dokázal dobře a hlavně včas přesunout na led.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    17:54
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Macuh – 2 min., podrážení.
     
    17:33
    Kudělka posunul puk na levé křídlo na Indráka. Ten křížným pasem hledal Fencla, který mu pak u zadního mantinelu ještě kotouč dokázal předat zpět. Indráka ale vzápětí odzbrojili dva hostující zadáci.
     
    16:10
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    16:05
    Přihrávku Kratochvila bruslí přibrzdil frýdecký obránce. Klouzající puk si ale přesto dojel Dvořák a jeho křížná střela o kousek minula pravou tyč hostující branky.
     
    15:26
    Hrdinka si nakonec přihrávku Chrobočka zpracoval, ale zvládl to až za modrou čárou. Přerovu tak čárový rozhodčí píská ofsajd.
     
    14:35
    Z pravé strany vystřelil Ministr, Švančara sklepl betony včas a v pokleku kotouč zachytil.
     
    14:10
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Macháček – 2 min., hákování.
     
    13:51
    Druhý útok Zubrů přešel do protiakce, ovšem Svoboda křížnou přihrávkou najetého Březinu na levém křídle nenalezl. Domácí si alespoň vybojovali přesilovku.
     
    13:12
    Zakončení Macháčka už na Postavu prošlo, domácí brankář letící puk vytěsnil hrudí před sebe.
     
    12:46
    Zeleňák nahazoval kotouč před branku na teč, ale hůl ani jednoho ze spoluhráčů se mu najít nepodařilo.
     
    12:01
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    11:43
    Teď málem ujel sám na Švančaru Březina, přihrávka na domácího křídelníka nakonec neprošla.
     
    11:11
    Hostům se nyní nedaří dostat se zpátky do útočného pásma. Zubři se dobře pohybují okolo červené čáry.
     
    10:37
    Chroboček vystihl nahrávku z hole Zemana na Klimšu, ale nevyhodil. To se povedlo až o chvíli později Kratochvilovi, který využil odrazu o mantinel.
     
    10:01
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Kudělka – 2 min., sekání.
     
    09:20
    Teperovo nahození od modré čáry si vyloženě říkalo o teč některého z hráčů Frýdku. Ta ovšem nepřišla a Postava jen zkontroloval pohledem, jak puk míří do rohu hřiště.
     
    08:36
    Hosté se pokusili o rychlou odpověď, se střelou z levého křídla ovšem klečící Postava neměl sebemenší problém.
     
    07:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Útočná akce Zubrů pokračovala. Macuh našel zhruba z úrovně brankové čáry v prostoru mezi kruhy DANIELA INDRÁKA, jenž pro změnu nalezl volné místo v postavení Švančary. Kotouč prošel mezi betony brankáře rysů do sítě. Asistence: Rok Macuh.
     
    07:10
    Z ostrého úhlu zkusil Švančaru nachytat Macuh, ale hostující brankář kotouč zvládl bez potíží vyrazit do rohu kluziště.
     
    06:24
    Nahození Březiny z levého křídla tečoval na ose hřiště najetý Pechanec, ovšem hostující branku minul.
     
    05:42
    Přerovští beci si za vlastní bránou dvakrát zadělali na problémy, ale situaci i s pomocí pozorného Postavy dokázali vyřešit.
     
    05:05
    Klimša se vydal do protiútoku, ale u pravého mantinelu trefil domácího obránce Černého přímo do tváře. Černý schytal nepříjemný zásah pukem, snad bude v pořádku.
     
    04:09
    Dostálek nahrál při útoku doleva Doktorovi, jehož ostré zakončení pokryl na hrudi Postava. Přerovský brankář se proti hostující možnosti stačil včas přesunout k tyčce.
     
    03:26
    Hosté na chvíli zatlačili Zubry před Postavou. Havránek dlouho držel kotouč na holi a před odkrytou bránou hledal volného spoluhráče. Domácí obrana ale dokázala zasáhnout.
     
    02:36
    Z pravé strany pronikl před bránu Ministr, jeho bekhendový pokus musel Švančara vyrážet betonem.
     
    02:14
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a od modré čáry vyslal ránu příklepem obránce Sova. Postava kotouč v pokleku zastavil.
     
    02:07
    Frýdecký útok táhl Klimša. Zkušený útočník nakonec vystřelil z levé strany útočného pásma, Macuh ale kotouč zblokoval do ochranné sítě.
     
    01:53
    Dalekonosné nahození sebral do lapačky hostující brankář, vhazovat se bude v útočném pásmu Přerova.
     
    01:29
    Přes obránce to z levé strany zkusil Březina. Švančarovi kotouč vypadl z výstroje do rohu kluziště.
     
    00:25
    Černý nahodil puk za branku hostů, tam ale Kratochvil souboj o puk nevyhrál. Na druhé straně vypálil od modré čáry Zeleňák, ale zakončil mimo domácí bránu.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Kudělka, Černý, Hrdinka, Chroboček, Ševčík, Krisl, Hanák, Gréč – Dvořák, Kratochvil, Doležal – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Indrák, Macuh, Fencl – Tarnoczy, Ministr, Dobša
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Havránek, Teper, Zeleňák, Michálek, Adámek, Žůrek, Sova, Hrůzek – Haas, Vrdlovec, Machala – Dostálek, Zeman, Doktor – Klimša, Macháček, Hotěk – Matěj, Jobánek, Geidl – Kozlík
    Trenér: Martin Janeček

    Rozhodčí: Blaha, Škach – Klimek, Voznička.
     
    Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Frýdku-Místku v černo-červeno-bílých dresech.
     
    Zubři a rysi se už v letošní přípravě jednou potkali. V úterý 9. srpna se v hale Polárka radovali Slezané, přerovskou sestavu s řadou mladíků porazili 5:1. Frýdek si rychle vypracoval dvoubrankové vedení díky Jakubu Doktorovi a Nico Geidlovi. Prvně jmenovaný se prosadil v přesilovce, druhý pro změnu v oslabení. Třetí gól přidal zkraje druhé třetiny David Klimša, za hosty snížil po polovině duelu Daniel Ministr. Konečné slovo měli opět Janečkovi svěřenci. Po druhé přestávce stanovili výsledné skóre druhou trefou David Klimša a Michal Hotěk.
     
    HC ZUBR Přerov
    Pro Přerov bude domácí utkání proti Frýdku-Místku generálkou na Chance ligu. Proti rysům období přátelských zápasů začal a z Moravskoslezského kraje odjel s prohrou o čtyři branky. Pak svěřenci trenérů Roberta Svobody a Petra Dočkala startovali na šestém ročníku domácího turnaje ZUBR Cup. Postupně zdolali po prodloužení Vsetín (3:2), těsně podlehli Zlínu (1:2) a nestačili na mužstvo ze slovenské elitní ligy Trenčín (0:4). Následovaly dva krajské souboje se Šumperkem. První na Hané nabídl nepohledný hokej a těsné vítězství Zubrů 2:1 po prodloužení. Odveta v podhůří Jeseníků se pak nedohrála. V 54. minutě se na pomezí ledové plochy a přerovské střídačky strhla hromadná potyčka, do níž se zapojila většina hráčů z obou týmů. Duel byl na návrh rozhodčích za nerozhodného stavu 3:3 předčasně ukončen.
     
    HC Frýdek-Místek
    Frýdek-Místek zatím odehrál osm z deseti přípravných zápasů, které má v plánu. Nejprve porazil polské Jastrzebie (5:3), poté si v prvním vzájemném měření sil poradil se Zubry. Nejcennější úspěch zaznamenal tým trenérů Martina Janečka a Jozefa Daňa na 24. ročníku Memoriálu Pavla Zábojníka. Na něm se představil po prohře s partnerským Třincem (2:4) a postupně zdolal tři celky ze slovenské extraligy. Zvítězil nad pořadatelským Zvolenem (5:2), Liptovským Mikulášem (4:1) a Novými Zámky (3:1). Po návratu do České republiky si připsal dvě porážky. V devítigólové přestřelce podlehl po prodloužení Michalovcům (4:5), dalšímu účastníkovi elitní soutěže Slovenska, následně byl nad jeho síly Prostějov (1:3). Po odvetě na přerovské půdě zakončí rysi přátelské duely proti polským Tychám, s nimiž se střetnou ve čtvrtek 8. září.
     
    Pěkný den z přerovské MEO Arény. V rámci přípravy se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a HC Frýdek-Místek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Góly a asistencie: 8. Indrák (Macuh), 23. Hanák (Dobša, Ministr), 25. Březina (Pechanec, Ševčík), 38. Chroboček (Kratochvil, Dobša) – 48. Žůrek (Kozlík)


    HC Zubr Přerov: Postava (Žurek) – Kudělka, Černý, Hrdinka, Chroboček, Ševčík, Krisl, Hanák, Gréč – Dvořák, Kratochvil, Doležal – Jan Svoboda, Pechanec, Březina – Indrák, Macuh, Fencl – Tarnoczy, Ministr, Dobša
    Tréner: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Švančara (Mokry) – Havránek, Teper, Zeleňák, Michálek, Adámek, Žůrek, Sova, Hrůzek – Haas, Vrdlovec, Machala – Dostálek, Zeman, Doktor – Klimša, Macháček, Hotěk – Matěj, Jobánek, Geidl – Kozlík
    Tréner: Martin Janeček

    Rozhodca: Blaha, Škach – Klimek, Voznička

    Diváci: 451