Brighton – Leicester 5:2 (kon.) | Manchester United – Arsenal 3:1 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
5:2 (2:2)
Leicester City
Nedeľa 04.09.2022, 15:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:05:14)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:8.
     
    Je konec! A sledovali jsme tedy fantastickou podívanou, a to i v druhém poločase. Brighton do něj vstoupil velmi dobře, ale jeho první branka v druhé půli nebyla uznána pro ofsajd, velká škoda, jelikož se jednalo o opravdu výstavní trefu. V šedesáté čtvrté minutě se ale domácí už dočkali, když se prosadil křižnou střelou Leandro Trossard. O pár minut později navíc byla nařízena pro Leicesteru penalta, kterou bezpečně proměnil Alexis Mac Allister. A právě Alexis Mac Allister se krásně trefil i v samotném závěru z přímého kopu.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Brighton právě vstřelil branku! V samotném závěru zde máme ještě jeden přesný zásah domácích! ALEXIS MAC ALLISTER si vzal tento přímý kop na starosti. Samozřejmě pálil rovnou na bránu a jeho fantastická střela končí v levém horním růžku!
     
    90+5
    No, tady je dávno jasno! Lišky totiž navíc se dostali s míčem na nějakých dvacet metrů od brány, kde přišel faul. Je z toho velmi zajímavá standardka.
     
    90+4
    Kiernan Dewsbury-Hall si nakonec poradil s napadajícím soupeřem, ale Leicester je s míčem hodně daleko od brány. Brighton se nyní brání skvěle.
     
    90+3
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC:
    ze hřiště odchází Moisés Caicedo, přichází Billy Gilmour.

    ze hřiště odchází Solly March, přichází Tariq Lamptey.
     
    90+2
    Viděli jsme menší závar ve vápně, ale Danny Ward tentokrát zasahovat ani nemusel.
     
    90+1
    Robert Sánchez musel běžet za míčem a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Pervis Estupiñán následně pelášil dopředu a dostal tým k šestnáctce.
     
    90
    Nastavovat se bude sedm minut!
     
    89
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Pervis Estupiñán.
     
    88
    Jamie Vardy už rýsoval přihrávku do běhu pro svého spoluhráč z druhé vlny. S tím se ale vracel jeden ze soupeřů, který tento pas dokázal zastavit. Následně na druhé straně pálil Solly March, ovšem Ward chytá.
     
    87
    Danny Welbeck se dostal z ničeho nic do dobré palebné pozice, avšak jeho pokus byl tečovaný jedním ze soupeřů, který značně ulehčil gólmanovi práci.
     
    86
    Patson Daka se dostal k střele kousek od hranice vápna, když si odskočil od svého soupeře. Jeho střela z první ale mířila přesně doprostřed brány.
     
    85
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních pět minut, o třech bodech, troufnu si tvrdit, je rozhodnuto. Brighton dnes hraje opravdu skvěle.
     
    84
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC:
    ze hřiště odchází Enock Mwepu, přichází Deniz Undav.
     
    83
    Tentokrát německý hráč točil svůj rohový kop rovnou do brány. Danny Ward proto jen konečky prstů vyrazil míč nad bránu, je tu další rohový kop...
     
    82
    A nyní už dokonce pátý rohový kop... Hostující obránce mohl být rád, že z toho nebyla spíše penalta.
     
    81
    Pascal Groß zahrával snad čtyři rohové kopy během necelých dvou minut. Ani jeden z jeho centrů ovšem nenašel nikoho ze spoluhráčů ve vápně.
     
    80
    Máme zde posledních deset minut do konce duelu, rozhodně se bude nastavovat nějaký větší čas, jelikož VAR byl v akci hodně dlouhou dobu.
     
    79
    Pascal Groß předvedl krásnou ránu k pravé tyči! Danny Ward ale vytáhl další velmi dobrý zákrok a vyrazil balón s vypětím všech sil na rohový kop.
     
    77
    Držení míče: 56% – 44%!
     
    76
    Solly March se snažil projít do šestnáctky skrze levou stranu. Tam byl sice zastavený, ale pro domácí je z toho ještě autové vhazování nedaleko brány.
     
    75
    Střely na bránu: 6 – 3!
     
    74
    Jamie Vardy chtěl jen prodloužit míč na sebe, ale jeho spoluhráč byl jen v ofsajdovém postavení. Hrát tedy nemohl a u míče jsou zase hráči v pruhovaném.
     
    72
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Iheanacho, přichází Jamie Vardy.

    ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Kiernan Dewsbury-Hall.

    ze hřiště odchází Tielemans, přichází Daniel Amartey.
     
    71
    Brighton právě vstřelil branku! Penalta je proměněna a domácí vedou ož o dva góly! ALEXIS MAC ALLISTER poslal balón doprostřed brány, zatímco gólman skočil do strany. Alexis Mac Allister si tak dnes zapisuje i regulérní gól.
     
    70
    Penalta pro domácí!
     
    69
    Pascal Groß si následně vzal na starosti ještě rohový kop, ale hostující gólman byl znovu úspěšný. Následně Leicetser jen odkopává míč co nejdále.
     
    68
    Danny Welbeck udržel těžký míč na útočné polovině, načež hledal Pascala Große, který ale dostal přihrávku na paty. Přesto se domácí dostali ke střele, když pálil Solly March, ale Danny Ward dokázal balón vyrazit!
     
    67
    Hostující trenér bude za několik okamžiků reagovat na vývoj skóre a do hry půjde Jamie Vardy!
     
    66
    Tentokrát už o regulérnosti nebylo pochyb a celý stadion propukl v euforii! Brighton potvrzuje, že vstup do letošní sezóny není žádnou náhodou.
     
    64
    Brighton právě vstřelil branku! Domácí měli v posledních minutách obrovský tlak, svému soupeři ani nepůjčovali balón. A dokázali toho využít. Pascal Groß vysunul LEANDRA TROSSARDA, který se trefuje křižnou střelou ke vzdálenější tyči!
     
    63
    Leandro Trossard se snažil něco vymyslet na levé lajně, ale obránce hostujícího celku si tentokrát poradil. Brighton ovšem nadále zůstává u míče.
     
    62
    Hra se odehrává především na útočné polovině Albionu. Naopak Leicester se znovu nemůže dostat až na dostřel brány. Dočkáme se brzy nějakého gólu?
     
    61
    Dobrá možnost Brightonu! Enock Mwepu se totiž uvolnil na levé straně vápna a zkoušel ránu na přední tyč. Danny Ward ale zasahuje!
     
    60
    Už je za námi hodina hry, což dělá dvě třetiny zápasu! Stav je nadále vyrovnaný 2:2. Domácím se sice povedlo vstřelit další gól, ale ten nebyl uznán.
     
    59
    Kelechi Iheanacho s dostal mezi čtyři hráče, ovšem měl okolo sebe celkem dost prostoru. Proto celou situaci ustál a mohl posunout míč dále dopředu.
     
    58
    Jonny Evans poslal hodně pomalý lob na svého spoluhráče, který měl poté velmi těžkou pozici. Nakonec šel od něj míč do zámezí, domácí mohou vhazovat.
     
    57
    Danny Welbeck a Pascal Groß dokázali udržet balón proti napadajícím hráčům. Nakonec se pro střelu rozhodl německý hráč, ale jeho rána neprošla.
     
    56
    Držení míče: 52% – 48%!
     
    55
    Alexis Mac Allister byl nepříjemně faulovaný, když dostal ránu někam do břicha. Je ale v pořádku a bude pokračovat. Robert Sánchez bude rozehrávat.
     
    54
    Leandro Trossard napadal na útočné polovině rovnou gólmana, ale ten měl na odkop času mraky. Navíc ho zvládl i v pohodě na rozdíl od prvního poločasu.
     
    53
    Velká škoda pro domácí celek, ale nyní se s tím už nic nedá dělat. Ofsajd více hráčů v pruhovaných dresech byl zřetelný, takže sudí neměl jinou možnost.
     
    52
    Dlouho se to zkoumalo a branka domácího týmu pro ofsajd Welbecka neplatí!
     
    50
    Video je stále v akci...
     
    49
    V akci je ještě VAR!
     
    47
    Brighton právě vstřelil branku! Tak tohle byla jedním slovem nádhera fantastická trefa! James Justin odvrátil standardku jen k ALEXISU MAC ALLISTEROVI, jehož skvělá bomba končí v levém horním růžku!
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Barnes, přichází Timothy Castagne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je konec prvního poločasu, ve kterém jsme viděli rovnou čtyři přesné zásahy! Hned z první akce, v první minutě, se prosadil Kelechi Iheanacho, avšak už v desáté minutě bylo srovnáno, když si míč smolně do vlastní brány srazil Luke Thomas. O dalších pět minut později byla navíc dokonána otočka, když se křižnou ranou trefil Moisés Caicedo. Liškám se ale povedlo ještě srovnat, když se Patson Daka prosadil tváří v tvář gólmanovi.

    Další poločas začne přibližně v 16:04.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Solly March vymyslel skvělou přihrávku na spoluhráče, ten zakončovat nemohl. Poté se do míče opřel Moisés Caicedo, jeho rána z halfvoleje šla nad.
     
    45+1
    No, první poločas toho zápasu nás rozhodně nenudí ani trochu! Už jsme viděli čtyři přesné zásahy, několika zajímavých šancí... Snad bude stejná i druhá půle.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    44
    Kelechi Iheanacho posunul míč z pravé strany na Harveyho Barnese, který ale neměl dobrý úhel pro střelu. Jeho následnou přihrávku sebral Robert Sánchez.
     
    43
    Danny Welbeck už pelášil dopředu, ale nedokázal si zpracovat balón do běhu. Dopředu tak může zase City, nyní se hra přesouvá z jedné strany na druhou.
     
    42
    A hosté mohli jít klidně znovu do vedení! Ne penaltě se totiž dostal k povedené ráně hráč Leicesteru, ovšem Robert Sánchez předvedl fantastický zákrok!
     
    41
    Luke Thomas dlouho neměl komu vhodit balón, ale nakonec našel jednoho ze spoluhráčů.
     
    40
    Pascal Groß posílal dva rohové kopy do vápna během několika desítek sekund: Obrana Leicesteru si ale poradila bez problémů a bude chtít hru uklidnit.
     
    39
    Držení míče: 50% – 50%!
     
    38
    Pascal Groß si ho vzal na starosti a našel jednoho ze spoluhráčů v šestnáctce. Jeho akrobatické zakončení ale nebylo prudké a obrana ho zastavila.
     
    37
    Pascal Groß zvolil přihrávku na pravou stranu, kde byl Solly March. Luke Thomas si ale dokázal poradit. Pro hráče v pruhovaném je z toho ale roh.
     
    36
    Brighton opět vybojoval míč na útočné polovině, kde se snaží kombinovat. Youri Tielemans byl navíc v souboji hodně pozdě a domácí mají další standardku.
     
    35
    Jonny Evans musel hasit ztrátu spoluhráčů na středu hřiště, pro domácí je z toho autové vhazování.
     
    33
    Leicester právě vstřelil branku! Ojedinělá akce hostů končí gólem, na domácím stadionu je zase srovnáno! Youri Tielemans vyslal fantastický dlouhý balón za obranu, kam si naběhl PATSON DAKA, který střelou k tyči nedal gólmanovi šanci.
     
    31
    Danny Ward ovšem o chvilku později podržel svůj tým, když vytáhl velkou šanci domácích!
     
    30
    První poločas nám nadále plyne velmi rychle a domácí vládnou na hřišti, stále však vedou jen o gól.
     
    29
    A mohlo to být klidně o dva přesné zásahy! Danny Ward si nedokázal zpracovat přihrávku a o míč ho na straně obral Danny Welbeck. Ten ale svým lobem trefuje horní sít!
     
    28
    Adam Webster to měl na střelu hodně daleko, ale Solly March o chvilku později už zkusil porvěřit gólmana. Jeho pokus ovšem nebyl ani trochu přesný.
     
    27
    Ještě jsme si neřekli, kdo hraje v jakých dresech! Domácí tým nastupuje v pruhovaných bílomodrých dresech, zatímco hostující celek hraje komplet v černém.
     
    26
    Solly March posílal balón dopředu pro Pascala Große, ovšem ten byl dobře ubráněný. Brighton ovšem zůstane u míče, jelikož vybojoval autové vhazování.
     
    25
    Youri Tielemans pelášil za balónem, ale Jöel Veltman si dokázal poradit jako poslední hráč před gólmanem. Robert Sánchez následně míč odkopává.
     
    23
    Moisés Caicedo a Jonny Evans ale vypadají, že budou v pořádku. Oba samozřejmě odchází mimo hřiště, ale do hry se s největší pravděpodobností vrátí.
     
    22
    Nepříjemná situace, když došlo ke střetu dvou hráčů právě kousek od vápna. Na hřiště jsou okamžitě voláni lékaři obou týmů, takže se nehraje.
     
    21
    Lišky jsou nyní úplně mimo tempo hry a Brighton vládne na hřišti... Danny Welbeck se dostal ke střele v šestnáctce, ovšem jeho rána byla zblokována.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry a sledujeme zatím opravdu parádní fotbal! Leicester sice vedl už po první minutě o jednu branku, ale nyní dotahuje ztrátu.
     
    19
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    18
    Pascal Groß chtěla poslat prudký centr do vápna, ale úplně ideálně se mu to nepovedlo. Leicester se sice ubránil, jenže následně fauloval a je z toho standardka.
     
    17
    Leandro Trossard dostal tvrdý úder někam do zad. Nakonec ale nepotřeboval ani ošetření a bude schopen bez omezení pokračovat v utkání.
     
    15
    Brighton právě vstřelil branku! Tak to je doslova neskutečný zápas! V patnácté minutě zde máme totiž otočení skóre zápasu, domácí vedou! Hostující obrana úplně propadla. Enock Mwepu posunul míč na MOISÉSE CAICEDA, jehož parádní bomba se zastavila až v síti.
     
    14
    Brighton sice na chvilku ztratil balón na útočné polovině, jenže po skvělém napadání jej zase získal. Následný vysoký balón sebral do rukavic Danny Ward.
     
    13
    James Justin pelášil za dlouhým balónem, ale nestihl tam doběhnout včas. Robert Sánchez bude odkopávat.
     
    12
    Žlutá karta pro tým Brighton & Hove Albion FC (Alexis Mac Allister).
     
    10
    Brighton právě vstřelil branku! Neskutečné, je teprve desátá minuta, avšak my vidíme už druhou branku a domácí srovnávají stav duelu! Leandro Trossard si vzal dlouhý centr, načež míč poslal na Sollyho Marche. Ten si vyskočil nejvýše, trefil balón do těla LUKEA THOMASE, jenž si ho srazil do vlastní sítě.
     
    9
    S rohovým kopem si však domácí obrana poradila v naprosté pohodě. Následně se navíc Leicester provinil faulem, a tak Albion může rozehrávat.
     
    8
    Kelechi Iheanacho je hodně nabuzený hned ze začátku utkání. Tentokrát se dostal ke střele na pravé straně vápna, ale ta byla sražena na rohový kop.
     
    7
    Pascal Groß se snaží něco vymyslet na pravé straně, ovšem tam nebylo kudy. Následný vysoký centr sbírá Danny Ward, který bude hned rozehrávat.
     
    6
    Leandro Trossard měl na levé straně celkem dost prostoru, ale Kelechi Iheanacho se k němu stáhl, a tak musel domácí hráč nahrát na střed hřiště.
     
    5
    Hostům se vůbec nepovedl odkop na obranné polovině, ale Jonny Evans nakonec celou situaci ještě uhasil. Albion ale skvěle napadá a dělá sokům potíže.
     
    4
    Luke Thomas už ve třetí minutě uviděl žlutou kartu a bude se mu hrát o trochu hůře. Solly March nakonec vypálil po zemi, ale jeho tečovaný pokus šel vedle.
     
    3
    Tak to je hodně zajímavý start hostů, naopak domácí musí už od prvních sekund dotahovat. Brighton hned vybojoval poměrně zajímavou standardku.
     
    1
    Leicester právě vstřelil branku! Tak to je rychlost jako hrom, hosté jdou do vedení už v první minutě! Patson Daka se uvolnil na levé straně, následně posunul míč na hranici malého vápna, kde byl úplně volný KELECHI IHEANACHO, jenž se v bez potíží trefuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: R. Sánchez – Veltman, Dunk (C), Webster – March, Caicedo, Mac Allister, Mwepu, Trossard – Groß, Welbeck.
    Náhradníci: Steele – Lamptey, Colwill, van Hecke, Estupiñán, Alzate, Mitoma, Undav.
    Trenér: Graham Potter.

    Leicester City: D. Ward – Justin, Ndidi, Evans (C), Thomas – Soumaré – Daka, Tielemans, Maddison, Barnes – Iheanacho.
    Náhradníci: Iversen – Amartey, Castagne, Albrighton, Dewsbury-Hall, N. Mendy, Praet, Vardy, Pérez.
    Trenér: Brendan Rodgers.

    Rozhodčí: Harrington – Long, Meredith.
     
    Leicester City

    To Leciester by měl být na konci sezóny výše než jeho dnešní soupeř, ale vstup do sezóny má doslova tragický! Po pěti odehraných zápasech má na svém kontě jediný bod a nachází se na úplném chvostu tabulky. Jediný bod vybojovaly lišky díky remíze s Brentfordem, jinak čtyřikrát prohrály. Postupně nestačila Leicester na Arsenal, Southampton, Chelsea a v posledním utkání na Manchester United.
     
    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton by neměl na konci sezóny útočit na ty nejvyšší příčky, avšak po prvních zápasech se ukazuje velmi dobrém světle. V pěti odehraných duelech totiž vybojoval deset bodů a patří mu čtvrtá pozice! Albion vyhrál hned první zápas, když porazil Manchester United 2:1 na jeho hřišti, následovala remíza doma s Newcastlem. Poté Brighton přehrál West Ham, i Leeds. První porážku okusil až v posledním kole, kdy nestačil na Fulham. Jinak je to pro domácí ale parádní start.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního fotbalového duelu v rámci anglické Premier League! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Brightonem a hostujícím Leicesterem. Výkop je naplánovaný na 15:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Dávid Švec

    Góly: 10. Thomas (vla.), 15. Caicedo (Mwepu), 64. Trossard (Groß), 71. Mac Allister (pen.), 90+7. Mac Allister – 1. Iheanacho (Daka), 33. Daka (Tielemans)

    Karty:   12. Mac Allister (BRN) – 3. Thomas (LEC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:8.
    Brighton & Hove Albion: R. Sánchez – Veltman, Dunk (C), Webster – March (90+3. Lamptey), Caicedo (90+3. Gilmour), Mac Allister, Mwepu (84. Undav), Trossard (89. Estupiñán) – Groß, Welbeck.
    Náhradníci: Steele – Colwill, van Hecke, Alzate, Mitoma.

    Tréner: Graham Potter.

    Leicester City: D. Ward – Justin, Ndidi, Evans (C), Thomas – Soumaré (72. Dewsbury-Hall) – Daka, Tielemans (72. Amartey), Maddison, Barnes (46. Castagne) – Iheanacho (72. Vardy).
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, N. Mendy, Praet, Pérez.

    Tréner: Brendan Rodgers.

    Rozhodca: Harrington – Long, Meredith