Cremonese – Turín 1:2 (kon.) | Juventus – AS Rím 1:1 (kon.) | AC Miláno – Bologna 2:0 (kon.)
Spezia – Sassuolo 2:2 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:1 (1:0)
AS Rím
cz Sobota 27.08.2022, 18:30 • Allianz Stadium, 41507 míst k sezení, Turín • Talianska Seria A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Na přední tyči odvrátil míč jeden z hráčů Giallorossi a po chvilce zápas končí. Mehmet Zeki Çelik ještě dostal žlutou kartu, ale to mu už vůbec nemusí vadit.;
     
    90+3
    Po střídání AS Řím (Lorenzo Pellegrini dolů, Edoardo Bove na plac) budou mít oba týmy čas tak maximálně na poslední akci.
     
    86
    A abychom byli přesní, následuje druhé střídání, které ale plynule přešlo do 86. minuty. Dušan Vlahović, který hrál první poločas skvěle, ale ve druhém se dost vytratil, pouští na plac Moise Keana, útočníka.
     
    85
    Juventus střídá, Manuela Locatelliho nahrazuje Nicolo Rovela. Záložník za záložníka.
     
    84
    Ve velkém vápně Juventusu byl pořádný zmatek. Roger Ibañez se dostával k zakončení a Wojciech Szczęsny s ním šel do hraničního souboje. Míč poté propadával k brance, dva hráči Juve se na něj dívali, jako kdyby si dávali přednost. Až třetí z nich ho odkopl z brankové čáry a následná střela hostí zpoza vápna byla zablokována.
     
    77
    Na hřiště Serie A opět vbíhá "navrátilec" Arkadiusz Milik, jenž už si nejvyšší italskou soutěž okusil v dresu Neapole. Z placu odchází Fabio Miretti a také Juan Cuadrado, místo kterého jde na hřiště Weston McKennie.

    A střídá také AS Řím. Paulo Dybala, který se vrátil na Allianz Stadium jako host a měl prsty ve vyrovnávací brance, odchází dolů a nastupuje Maraš Kumbulla, jenž posílí obranné řady.
     
    77
    Filip Kostić si nakonec za svůj výstup směrem k sudímu vysloužil žlutou kartu.
    69. Tammy ABRAHAM - 1:1
     
    69
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají. Přetažený rohový kop na zadní tyč vrátil Paulo Dybala výborně před branku – v pádu trefil míč, ten se odrazil od země na malé vápno a tam se vyšrouboval nejvýše TAMMY ABRAHAM. Čtyřiadvacetiletý forvard si výborně udělal místo a protože měl dostatek prostoru, hlavičkou bez problémů překonal brankáře Szczęsnyho. Asistence: Paulo Dybala.
     
    67
    Wojciech Szczęsny dnes zatím neměl tolik práce, nyní si ale poradil se zakončením zřejmě nejhodnotnějšího hráče AS Řím (alespoň dle renomovaných serverů) Tammyho Abrahama. Agličan zakončoval z dobré pozice po zemi, ale nevměstnal míč tolik k tyči.
     
    62
    Rick Karsdorp v obraně zabojoval a odkopl míč do autu, čímž odvrátil případný rohový kop pro Juventus. A to je jeho poslední práce, následně přepouští svou pozici Mehmetu Zeki Çelikovi.
     
    58
    Nedávno zmíněný Alex Rabiot dohrál a místo něj jde na plac další záložník Denis Zakaria.
     
    54
    A naopak se musí bránit akci soupeře. Juan Cuadrado si na pravé straně vápna povodil Zalewskiho, kterého oklamal naznačením. Jeho pokus o obstřelení branky však skončil vedle.
     
    46
    Střídání v týmu AS Řím:
    José Mourinho určitě nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců. Z placu jde Leonardo Spinazzola a Gianluca Mancini, naopak přichází Nicola Zalewski a Stephan El Shaarawy.
     
    41
    Střelec úvodní branky AS Řím v letošním ročníku Serie A Bryan Cristante vidí za faul karetní potrestání a rozhodčí Irrati zřejmě nyní hostím sečetl všechny hraniční zákroky prvního poločasu.
     
    39
    Také nyní byla rána dvaadvacetiletého rodáka z Bělehradu a odchovance Partizanu hodně nebezpečná, mířila ale metr vedle levé šibenice.
     
    35
    Juan Cuadrado to nemyslel vůbec zle. Zkusil střelu po zemi, díky které těsně obstřelil zeď, ale Rui Patrício byl na tuto variantu připraven.
    27. Ruka Locatelliho, která započala akci před neuznanou brankou
     
    27
    Je tomu skutečně tak a Massimiliano Irrati ani nemusel dlouho komunikovat se svým videoasistentem. Co se zdálo z prvního opakovaného záznamu celkem zřejmé, je nyní i potvrzené – Locatelli obral Dybalu o míč čistě, ale v dalším souboji se dotkl balonu rukou.
    25. Neuznaná hezká střela Locatelliho
     
    25
    Juventus právě vstřelil branku!
    Paulo Dybala jen zlověstně kroutí hlavou, takový návrat na známý stadion si vůbec nepředstavoval. Po souboji s Locatellim totiž přišel o míč a Juventus předvedl rychlou kombinační akci. Po přihrávce na pravou stranu se balon vrátil zpětnou přihrávkou právě k MANUELU LOCATELLIMU, který se trefil z první přesně k tyči, od které se míč odrazil do sítě.
    11. Střela Sandra zamířila těsně vedle
     
    11
    Utěšená střela Aléxe Sandra křížem zpoza vápna prošla těsně vedle levé tyče z pohledu Ruie Patrícia. Ten by se případně natahoval marně.
     
    6
    Po první brance Juventusu je tu další zápis do statistik, tentokrát ale nikterak příznivý. Manuel Locatelli u lajny zbytečně stáhl za dres Paulo Dybalu a od šesté minuty bude hrát se žlutým varováním. Sudí byl nekompromisní.
    2. Dušan VLAHOVIĆ - 1:0
     
    2
    Juventus právě vstřelil branku!
    Takový vstup do zápasu si hosté nepředstavovali ani v nejčernějších snech a za vše může právě špatná přihrávka na střed hřiště a faul Matiće. K přímému volnému kopu se postavil DUŠAN VLAHOVIĆ a trefil se krásně nad zeď do břevna, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Gólman Rui Patricio neměl vůbec žádný nárok.

    Tomáš Lysý

    Góly: 2. Vlahović – 69. Abraham (Dybala)

    Karty:   6. Locatelli (JUV), 77. Kostić (JUV) – 41. Cristante (ASR), 90+5. Çelik (ASR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:7.
    Juventus Turín: Szczęsny – De Sciglio, Danilo, Bremer, Sandro – Miretti (77. Milik) – Locatelli (85. Rovella), Rabiot (58. Zakaria), Cuadrado (77. McKennie), Vlahović (86. Kean) – Kostić.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Gatti, Rugani, Soulé.

    AS Rím: Patrício – Mancini (46. El Shaarawy), Smalling, Ibañez – Karsdorp (62. Çelik), Matić, Cristante, Spinazzola (46. Zalewski) – Dybala (77. Kumbulla), Lo. Pellegrini (90+3. Bove) – Abraham.
    Náhradníci: Boer, Svilar – Šomurodov, Viña, Tripi.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati – Fabiano Preti, Alessio Berti