6. etapa: Bilbao - Pico Jano Vítěz: J. Vine (AUS/ADC) (kon.)
koniec udalosti
6. etapa: Bilbao - Pico Jano

Vítěz: J. Vine (AUS/ADC)

Štvrtok 25.08.2022, 12:37Vuelta a Espaňa
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:37.
     
    Konečně ve včerejší etapě vyšel jeden z úniků. A okamžitě znamenal také znovu změnu červeného trikotu, který pro dnešní první ryze horskou zkoušku obleče Rudy Molard (FRA/GFC) namísto Primože Rogliče (SLO/TJV), jehož stáj Team Jumbo–Visma rezignovala na dotažení úprku a přepustila pozici lídra jiným. Situace se ale zase může rychle změnit, protože další část se startem v Bilbau a s cílem na Pico Jano může ve finále Slovinci hodně sedět.
     
    181,2 kilometru dlouhá etapa nabídne jednu vrchařskou prémii druhé kategorie, následovat pak budou další dvě stoupání první kategorie, přičemž to druhé v pořadí bude zároveň představovat i finiš této etapy. Sprinterská prémie je opětovně zařazena až do závěrečných pasážích závodu, na zeleném trikotu by se tedy nic měnit nemělo, ovšem soupeření o ten puntíkatý by mohlo být zajímavé. A hned druhý bodovaný kopec nabízí také bonifikační vteřinky navíc, takže je možné, že i o ty se zkrátka strhne určitý boj.
     
    Do závodu by měli zasáhnout oba čeští reprezentanti, přičemž není vyloučeno, že Jan Hirt (CZE/IWG) se pokusí o nějakou větší akci, než jako tomu bylo v předchozích dvou etapách, ve kterých se evidentně hodně šetřil. Už na letošním Giru ukázal, že umí bojovat o mety nejvyšší, a ačkoli na této Grand Tour mu nejde o celkové pořadí, cílí právě na etapové úspěchy. A zrovna tahle by mohla být jeho šálkem čaje. Uvidíme pak, jaké úkoly dostane Vojtěch Řepa (CZE/EKP).
     
    Celkové pořadí po 5. etapě (červený trikot):

    1. Rudy Molard (FRA) Groupama–FDJ 16h 7min 22s
    2. Fred Wright (GBR) Team Bahrain Victorious +2s
    3. Nikias Arndt (GER) Team DSM +1min 9s
    4. Lawson Craddock (USA) Team BikeExchange–Jayco +2min 27s
    5. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma +4min 9s
    6. Sepp Kuss (USA) Team Jumbo–Visma +4min 22s
    7. Pavel Sivakov (FRA) Ineos Grenadiers +4min 35s
    8. Tao Geoghegan Hart (GBR) Ineos Grenadiers +4min 35s
    9. Remco Evenepoel (BEL) Quick-Step Alpha Vinyl Team +4min 36s
    10. Richard Carapaz (ECU) Ineos Grenadiers +4min 42s
    ...
    106. Vojtěch Řepa (CZE) Equipo Kern Pharma +22min 15s
    167. Jan Hirt (CZE) Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux +36min 16s
     
    Pořadí sprinterů po 5. etapě (zelený trikot):

    1. Sam Bennett (IRL) Bora–Hansgrohe 127 bodů
    2. Mads Pedersen (DEN) Trek–Segafredo 118b.
    3. Marc Soler (ESP) UAE Team Emirates 47b.
    4. Pascal Ackermann (GER) UAE Team Emirates 34b.
    5. Tim Merlier (BEL) Alpecin–Deceuninck 34b.
    6. Daniel McLay (GBR) Arkéa–Samsic 34b.
    7. Victor Langellotti (MON) Burgos BH 33b.
    8. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma 30b.
    9. Ethan Hayter (GBR) Ineos Grenadiers 30b.
    10. Nikias Arndt (GER) Team DSM 28b.
     
    Pořadí vrchařů po 5. etapě (puntíkovaný trikot):

    1. Victor Langellotti (MON) Burgos BH 13 bodů
    2. Roger Adriá (ESP) Equipo Kern Pharma 6b.
    3. Lawson Craddock (USA) Team BikeExchange–Jayco 5b.
    4. Marc Soler (ESP) UAE Team Emirates 5b.
    5. Joan Bou (ESP) Euskaltel–Euskadi 5b.
    6. Rudy Molard (FRA) Groupama–FDJ 4b.
    7. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma 3b.
    8. Julius van den Berg (NED) EF Education–EasyPost 3b.
    9. Jarrad Drizners (AUS) Lotto–Soudal 3b.
    10. Thomas De Gendt (BEL) Lotto–Soudal 2b.
     
    Pořadí závodníků do 25 let po 5. etapě (bílý trikot):

    1. Fred Wright (GBR) Team Bahrain Victorious 16h 7min 24s
    2. Pavel Sivakov (FRA) Ineos Grenadiers +4min 33s
    3. Remco Evenepoel (BEL) Quick-Step Alpha Vinyl Team +4min 34s
    4. Carlos Rodríguez (ESP) Ineos Grenadiers +4min 40s
    5. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +5min
    6. Brandon McNulty (USA) UAE Team Emirates +5min
    7. Juan Ayuso (ESP) UAE Team Emirates +5min
    8. Sergio Higuita (COL) Bora–Hansgrohe +5min 8s
    9. Gino Mäder (SUI) Team Bahrain Victorious +5min 9s
    10. Juan Pedro López (ESP) Trek–Segafredo +5min 9s
    ...
    34. Vojtěch Řepa (CZE) Equipo Kern Pharma +22min 13s
     
    Pořadí týmů po 5. etapě:

    1. Groupama–FDJ 47h 40min 10s
    2. UAE Team Emirates +1min 27s
    3. Team BikeExchange–Jayco +1min 29s
    4. Movistar Team +1min 34s
    5. Team Bahrain Victorious +1min 40s
    6. Quick-Step Alpha Vinyl Team +2min 12s
    7. Astana Qazaqstan Team +2min 22s
    8. Equipo Kern Pharma +2min 56s
    9. Burgos BH +3min 34s
    10. Ineos Grenadiers +5min 55s
     
    Závod začal.
     
    181 KM
    O minutku dříve, než bylo původně plánováno, projel peloton neutrální zónou až k nultému kilometru. A bohužel hned na úvod máme jednu hodně nepříjemnou zprávu pro fanoušky české cyklistiky. Ačkoli nynější profil etapy by mohl hodně sedět Janu Hirtovi (CZE/IWG), který se v předchozích dvou etapách šetřil možná právě na tuhle část, vykázal pozitivní test na COVID-19, a musel tak ze závodu odstoupit. Podobné problémy postihly včera už jednoho závodníka, zkrátka i Daan Hoole (NED/TFS) musel kvůli těmto lapáliím skončit. Hirt je tak druhým v pořadím na letošní Vueltě, jehož postihla neutuchající hrozba tohoto onemocnění.
     
    178 KM
    Do samostatného úniku se nám aktuálně vydal Mikel Iturria (ESP/EUS), baskický závodník, rodák z malého města Urnieta, který si vytvořil jednu chvíli i náskok nějakých 10 sekund na peloton, ten ho každopádně velmi brzy pohltil zpátky do svého balíku.
     
    177 KM
    V pelotonu je tak aktuálně 178 cyklistů, znovu připomeňme jednu špatnou zprávu, že kvůli pozitivnímu výsledku na COVID-19 mezi nimi nefiguruje Jan Hirt (CZE/IWG), který tak nemůže potvrdit svoje kvality, jaké ukázal na jaře na Giru. Vojtěch Řepa (CZE/EKP), jenž utrpěl nepříjemný pád předevčírem, by však měl být stále součástí závodu.
     
    173 KM
    Oproti včerejší etapě se jede aktuálně zatím hodně pomalu. Jestliže ve středu bylo k vidění od startu několik pokusů o únik, které hlavní balík ve finále okamžitě smazal, pak nyní se všichni cyklisté na začátku etapy spíše šetří. Průměrná rychlost se pohybuje kolem 38 km/h. Přitom první hodina včerejší etapy nabídla tempo přesahující i 50 km/h.
     
    170 KM
    Tak přece se nyní od pelotonu, zatím úspěšně, odtrhla skupina deseti cyklistů, která postupně svůj náskok šplhá nahoru, konkrétně je aktuálně na nějakých 15 sekundách. Jmenovitě se jedná o skupinu ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS).
     
    166 KM
    Vedoucí skupina ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) zrychluje svoje tempo, utvořila si náskok 45 sekund na peloton. Oproti včerejšku tak tahle etapa nabídla daleko dříve první zdárný úprk od hlavního balíku.
     
    163 KM
    Vedoucí desetičlenná skupina za to vzala poměrně hodně. Aktuálně se její náskok šplhá stále nahoru, činí nyní 1 minutu a 45 sekund. Je na druhou stranu jasné, že peloton na jejich úprk úplně reagovat nemusí. Prozatím. Nejlepším v úniku je totiž Jan Bakelants (BEL/IWG), který na červený trikot ztrácel průběžně 5 minut a 2 sekundy.
     
    161 KM
    Průběžné pořadí:

    1. Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS)
    2. peloton +2min 5s
     
    155 KM
    Na 3 minuty a 10 sekund se již vyšplhal náskok vedoucí desetičlenné skupiny ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS). Rozhodně v ní figurují zajímavá jména, která by se mohla na bodovaných stoupáních ukázat. Začátek prvního kopce Puerto de Alisas přijde na řadu 112,2 kilometru před finišem.
     
    151 KM
    Rudy Molard (FRA/GFC) je dnes oblečený do červeného trikotu, rozhodně nebude mít jednoduchou úlohu ho uhájit v téhle náročné horské zkoušce. Pro něj je každopádně tenhle úspěch velkým zadostiučiněním, připomene-li fakt, že v roce 2021 utrpěl vážnou nehodu. "Nevěděl jsem, jestli se dokážu vrátit na svou nejlepší úroveň. A teď vedu Grand Tour," rozplýval se. "Tuhle zimu jsem se opravdu trápil, několik týdnů jsem nemohl dělat vůbec žádný sport. Ale vždy si musíš věřit!"
     
    148 KM
    Česká média se pochopitelně začala zajímat o zdravotní stav Jana Hirta (CZE/IWG), který stihl na letošní Vueltě jen pět etap. Do té šesté nenastoupil, a to kvůli pozitivnímu výsledku na COVID-19. "Několik dní jsme Jana bedlivě sledovali. Až dnes ráno se ukázalo, že chytnul covid," prozrazoval stájový lékař Ruben De Gendt. "Vykazoval jen malé příznaky. Okamžitě byl poté izolován od celého týmu," dodal.
     
    147 KM
    Průběžné pořadí:

    1. Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS)
    2. peloton +4min 10s
     
    143 KM
    Pojďme si představit ještě ty největší úspěchy některých cyklistů v rámci všech tří Grand Tour z desetičlenné skupiny, která je aktuálně v úniku. Rozhodně se nejedná o žádný slabý seznam:

    Rubén Fernández (ESP/COF) – 1 den v červeném trikotu (Vuelta roku 2016)
    Jan Bakelants (BEL/IWG) – 1 vítězná etapa, 2 dny ve žlutém trikotu (Tour de France roku 2013)
    Nelson Oliveira (POR/MOV) – 1 vítězná etapa (Vuelta roku 2015)
    Fausto Masnada (ITA/QST) – 1 vítězná etapa (Giro roku 2019)
    Dario Cataldo (ITA/TFS) – 1 vítězná etapa (Vuelta roku 2012), 1 vítězná etapa (Giro roku 2019)
     
    138 KM
    Victor Langellotti (MON/BBH) byl na letošní Vueltu povolán na poslední chvíli poté, co Ángel Madrazo (ESP/BBH) vykázal pozitivní test na COVID-19, a stal se tak prvním reprezentantem Monaca, který se účastnil cyklistické Grand Tour. A navíc tenhle historický milník oslavil ziskem puntíkatého trikotu pro aktuálně nejlepšího vrchaře. Ve včerejší etapě si totiž počínal na bodovaných stoupáních opravdu velmi dobře. "Tahle etapa pro celý tým a Ángela hodně znamená. Doufám, že je na mě pyšný. Včera mi poslal zprávu," povídal Langellotti. "Osobně jsem procházel horšími časy, byl jsem totiž závislý na videohrách. Teď už je všechno konečně za mnou. Chci dál bojovat a těšit se na každé soutěžení."
     
    135 KM
    Před několika minutami uplynula hodina závodění v dnešní etapě, její rychlost není nijak závratná, rozhodně je tempo o dost pomalejší než včera. 42,3 km/h, to je cifra, která se zatím podepisuje pod celkovým děním na baskických silnicích.
     
    131 KM
    Průběžné pořadí:

    1. Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS)
    2. peloton +4min 40s
     
    129 KM
    Obecně se toho za posledních zhruba třicet, čtyřicet kilometrů na trati moc neudálo. Rozdíl mezi skupinou ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) a pelotonem se ustálil na nějakých 4 minutách a 30 sekundách, občas se nepatrně vyšplhá směrem nahoru, občas jde směrem dolů. Nějakou zásadní změnu bychom asi měli zaznamenat až při bodovaném stoupání na Puerto de Alisas, které přijde na řadu už za nějakých 15 kilometrů.
     
    115 KM
    Náskok vedoucí desetičlenné skupiny se navýšil už na 5 minut. Pořád jako by měl peloton situaci ohledně červeného trikotu pod kontrolou. Zopakujme, že nejlepším z úniku, který je aktuálně na hraně zisku červeného trikotu, tedy po virtuální stránce, je Jan Bakelants (BEL/IWG), jehož odstup od prvního Rudyho Molarda (FRA/GFC) činí právě zhruba 5 minut.
     
    112 KM
    První bodované stoupání dne je tu, vedoucí skupina ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) již stoupá na kopec Puerto de Alisas, který měří 8,7 kilometru, převýšení pak činí 5,8% a řadí se do druhé kategorie. Zase se rozdíl mezi pelotonem a únikem o trochu zvětšil, konkrétně na nějakých 5 minut a 15 sekund.
     
    110 KM
    Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) zvládají první bodovaný kopec dnešní etapy zatím velmi slušně, od pelotonu, který již také podstupuje Puerto de Alisas, je dělí 5 minut a 40 sekund. Takže vedoucí skupina je v tuhle chvíli o něco rychlejší než hlavní balík, který naopak stále nějaké vteřinky ztrácí.
     
    109 KM
    Thibaut Pinot (FRA/GFC) na nedávné Tour de France nijak nezářil, nyní by si chtěl napravit reputaci na poslední Grand Tour letošního roku. A předem ujistil, že se bude snažit útočit na etapová prvenství. Byl každopádně také rád, že jeho stáj Groupama–FDJ aktuálně drží červený trikot, konkrétně prostřednictvím Rudyho Molarda (FRA/GFC). A tenhle fakt mu možná na následující dny trochu původní plány naruší. "Je to dokonce můj spolubydlící, takže spolu trávíme dost času," povídal. "Je skvělé ho vidět v červeném dresu. Víme, že Vuelta je jeho oblíbeným závodem. Je to výsledek jeho práce, po tom, čím si prošel, si tohle opravdu zaslouží. Je zapálený, cyklistikou žije na sto procent. Prožili jsme spolu hezké chvíle. Ale je zřejmé, že když teď má dres, naše strategie bude trochu jiná. Pokud vydržíme do úterý, bylo by to skvělé."
     
    105 KM
    Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) si na Puerto de Alisas počínají i nadále parádně, dokonce ještě svůj náskok na peloton navýšili, a to na 5 minut a 55 sekund. Vrchol stoupání se blíží víc a víc, aktuálně je od něj desetičlenná skupina vzdálena na nějakých 1500 metrů.
     
    104 KM
    Mimochodem, tím, jak si vedoucí skupina počíná a jak dobře spolupracuje, se do červeného trikotu virtuálně opravdu oblékl Jan Bakelants (BEL/IWG). Kdyby závod skončil v tuhle chvíli, disponoval by náskokem nějaké 1 minuty, spíše 55 sekund, na dosud vedoucího Rudyho Molarda (FRA/GFC).
     
    101 KM
    Puerto de Alisas má vedoucích deset závodníků za sebou, s odstupem blížícím se šesti minutám a se ztrátou nějakých dvou kilometrů na skupinu v úniku na něj vystoupal také před malou chvilkou peloton. Rubén Fernández (ESP/COF) byl tím, kdo si do vrchařské soutěže připsal celkem 5 bodů, za ním se pak umístili Dario Cataldo (ITA/TFS) a Xabier Azparren (ESP/EUS), kteří urvali 3 body, respektive 1 bod.
     
    Vrchařská prémie – Puerto de Alisas – 2. kategorie:

    1. Rubén Fernández (ESP/COF) – 5 bodů
    2. Dario Cataldo (ITA/TFS) – 3b.
    3. Xabier Azparren (ESP/EUS) – 1b.
     
    97 KM
    Během sjezdu z Puerto de Alisas se náskok vedoucí skupiny ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) nezměnil, stále činí nějakých 5 minut a 50 sekund.
     
    95 KM
    První vrchařský test desetičlenná skupina v úniku zvládla bez větších obtíží, dokonce se jí podařilo i náskok na hlavní pole o něco navýšit. Teď by nás zase měly čekat jakési klidnější pasáže, na cyklisty čeká možná jeden přece trochu náročnější, nebodovaný kopec, jinak se pojede povětšinou po rovině. Opravdu by se pak mělo začít závodit 42,2 kilometru před cílem, poněvadž tam číhá druhé ze tří dnešních bodovaných stoupání, a to na Collada de Brenes. To už je řazeno do první kategorie, rozdávat se tam zároveň budou bonifikační sekundy.
     
    92 KM
    Vedoucí skupině v úniku, která čítá stále deset cyklistů, možná k úspěšnému podnikání pomáhá i skutečnost, že se oproti včerejšku ochladilo. Jestliže včera teploměry ukazovaly teploty převyšující 30°C, takže mnoho úprků především zezačátku etapy nevyšlo, v současné chvíli je třeba na čele závodu daleko příjemnějších 21°C. Aktualizujme každopádně odstup pelotonu a grupy uprchlíků, ten se nyní snížil na 5 minut a 20 sekund. Přece hlavní balík něco při sjezdu z Puerto de Alisas, prvního bodovaného kopce dne, nahnal.
     
    87 KM
    Ajajaj, nemáme aktuálně příznivé zprávy. Zdá se totiž, že do nějaké kolize se dostali tři cyklisté z pelotonu, konkrétně Jesús Herrada (ESP/COF), který už dokázal v minulosti jednu z etap na Vueltě ovládnout, Lluís Mas (ESP/MOV) a Ander Okamika (ESP/BOH). Hlavní balík se tak rozdělil hned na tři části díky těmto lapáliím.
     
    85 KM
    Jesús Herrada (ESP/COF), Lluís Mas (ESP/MOV) a Ander Okamika (ESP/BOH) by už měli být podle dostupných informací zpátky v pelotonu po jednom z pádů. Hlavní pole aktuálně vede na čele Rémi Cavagna (FRA/GFC), který společně s cyklisty Groupama–FDJ postupně stahuje náskok vedoucí skupiny v desetičlenném složení. Stáhl se na 4 minuty a 30 sekund.
     
    81 KM
    Tak se ukazuje, že Ander Okamika (ESP/BOH), jehož postihl pád před pár okamžiky, ještě není úplně součástí hlavního balíku. Ale snaží se, přece jaksi lehce potlučený, ze všech sil navrátit do pelotonu. Kolizí mimochodem může bezpochyby přibývat, aktuálně totiž silnice zkrápí nepříjemný déšť.
     
    79 KM
    Muže v červeném trikotu, tedy Rudyho Molarda (FRA/GFC), postihly nějaké menší technické potíže, každopádně i za deštivého počasí je vyřešil poměrně záhy. A jeho stájový parťák Jake Stewart (GBR/GFC), který včera podstoupil moc kvalitní etapu a vlastně mu svou prací také dopomohl k zisku pozice lídra, ho pohotově vyvezl, aby se mohl navrátit zpátky do pelotonu. Mimochodem, Jan Bakelants (BEL/IWG), nacházející se v úniku, už virtuálně není ve vedení, poněvadž hlavní pole stáhlo manko na desetičlenné uskupení vepředu již stabilně pod 5 minut.
     
    75 KM
    Jai Hindley (AUS/BOH), letošní vítěz Gira, by mohl být tím jezdcem, kterému může dnešní horská etapa sednout. "Myslím, že dnešek je docela důležitý, pravděpodobně je to první test pro kluky, kteří pojedou na celkové pořadí. Čekají nás tři těžká stoupání, jedno je navíc cílové, takže si myslím, že je to opravdu klíčová etapa. Uvidíme, jak vše půjde," říkal před startem šesté etapy. "Slovo může mít Primož Roglič (SLO/TJV), ale myslím si, že ten si může dovolit i luxus působit trochu defenzivněji. Na druhou stranu dnešní závěr mu také může hodně vyhovovat. Očekávám, že k cíli přijede malá skupina a pak se možná bude konat sprint. V etapě, kterou tady na Vueltě vyhrál, Roglič ukázal, že má silný finiš, takže si myslím, že pro dnešek je on jedním z favoritů, pokud tedy nevyjde únik."
     
    69 KM
    Remco Evenepoel (BEL/QST), průběžně devátý muž celkového pořadí, také zaznamenal nějaké technické potíže. Každopádně na pomoc mu přispěchal jeho stájový kolega Pieter Serry (BEL/QST), takže by oba Belgičané neměli mít větší problémy navrátit se do pelotonu. Nějaké mechanické problémy vykázal mimochodem taktéž zhruba 70 kilometrů před cílem Juan Ayuso (ESP/UAD).
     
    63 KM
    Průběžné pořadí:

    1. Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS)
    2. peloton +5min 10s
     
    61 KM
    Déšť přece jaksi povoluje, každopádně jako by nepříjemnější počasí pelotonu moc nevyhovovalo. Vedoucí grupa v úniku ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) totiž svůj náskok zase navýšila na hodnotu přes 5 minut. Takže prvně jmenovaný je virtuálně zase v červeném trikotu.
     
    58 KM
    Primož Roglič (SLO/TJV) sice včera přišel o červený trikot, peloton totiž rezignoval na nějakou šanci na úspěšnou etapu, každopádně Slovinec nijak nepanikařil. "Vždy je lepší mít vedoucí trikot, ale součástí hry je ho také i ztratit," říkal. "Jak jsem řekl, čeká nás dlouhá cesta. A hlavním cílem je mít ho na závěr v Madridu. Můžete ho získat, můžete ho ztratit, ovšem klíčové je ho mít až v Madridu. Uvidíme, jak se bude závod vyvíjet, ovšem dnes se jede do kopce, takže určitě musíme být vepředu a být mezi těmi nejlepšími."
     
    56 KM
    Peloton aktuálně podstupuje jedno nebodované stoupání, působí opatrně, aby se zrovna v těchto místech na mokré silnici nic závažného nestalo. Ani Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) přitom nechtějí při nynějším sjezdu z kopce evidentně nic riskovat. Odstup mezi oběma grupami se pohybuje stále na nějakých 5 minutách.
     
    53 KM
    Zase poměrně vydatně prší, aspoň dle dostupných záběrů z kamer, nacházejících se na motocyklech televizního štábu. Tohle opravdu nejsou ty nejpříznivější zprávy pro peloton, pokud se tedy míní zapojit o úspěchy v dnešní etapě. Každopádně hlavní balík zrychluje, manko opětovně stáhl o nějakých třicet vteřin dolů, takže činí 4 minuty a 30 sekund.
     
    52 KM
    Jen nějakých deset kilometrů zbývá do začátku druhého bodovaného stoupání této etapy na Collada de Brenes. Je otázkou, jak si po dlouhém úniku povedou Jan Bakelants (BEL/IWG), Mark Padun (UKR/EFE), Nelson Oliveira (POR/MOV), Rubén Fernández (ESP/COF), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Fausto Masnada (ITA/QST), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS) a zda všem zbyly fyzické síly na zvládnutí tohoto kopce první kategorie.
     
    45 KM
    Tohle nevypadlo vůbec hezky. Dario Cataldo (ITA/TFS) totiž při lehkém klesání na mokré silnici upadl. A než se vrátil do sedla, ztratil na původní únik 15 sekund. Rozhodně ale udělá všechno pro to, aby se k úprku vrátil zpátky.
     
    44 KM
    Ou! Tak v té samé zatáčce, co před pár okamžiky upadl Dario Cataldo (ITA/TFS), se do kolize dostali cyklisté Cofidisu a Israel–Premier Tech. Carl Fredrik Hagen (NOR/IPT) se přitom ze země vůbec nezvedal, ležel v bolestech na zemi, z hluchových mikrofonů bylo slyšet, že si své pocity nemohl nechat pro sebe. Rémy Rochas (FRA/COF) nebo Gregor Mühlberger (AUT/MOV) rovněž byli v téhle nehodě, ale vrátili se zpátky do závodu. Uvidíme, jak třeba oni jsou potlučeni. Nor každopádně v etapě pokračovat na devadesát procent nebude.
     
    42 KM
    Situace nevypadá vůbec dobře pro Daria Catalda (ITA/TFS), který se po pádu marně snaží dotáhnout na původní únik. Mimochodem Sam Bennett (IRL/BOH), držitel zeleného trikotu, začal zpomalovat, vystoupil si z pelotonu těsně před začátkem stoupání na Collada de Brenes, podobně jako třeba Chris Froome (GBR/IPT).
     
    40 KM
    Peloton začal hodně zrychlovat při nástupu na stoupání na Collada de Brenes, jeho ztráta od úniku, který se rozpadl na několik částí, se stáhla už pod dvě minuty. Mimochodem tempo nedokáže držet ani držitel puntíkatého dresu Victor Langellotti (MON/BBH), který taktéž odpadl od hlavního balíku.
     
    39 KM
    Původní únik je definitivně rozpolcen, rozdělil se v podstatě na několik skupinek, či mezi sebou závodí jednotliví cyklisté z dřívější desetičlenné grupy. Na čele je každopádně aktuálně osamocený Mark Padun (UKR/EFE), který je vzdálený na rozdíl 1 minuty a 55 sekund od pelotonu. Collada de Brenes zvládá zatím Ukrajinec parádně, tenhle kopec měří 6,8 kilometru, jeho převýšení činí nepříjemných 8,2%.
     
    38 KM
    Tři kilometry zbývají na vrchol Collada de Brenes. Stále je na čele Mark Padun (UKR/EFE), 40 sekund za ním pak figuruje Fausto Masnada (ITA/QST), od něhož je pak vzdálená na dalších zhruba 40 sekund další grupa ve složení Jan Bakelants (BEL/IWG), Nelson Oliveira (POR/MOV), Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC) a Xabier Azparren (ESP/EUS).
     
    37 KM
    Tak trochu jsme opomněli zmínit, jak si počíná Rubén Fernández (ESP/COF), který se jaksi vytratil ze záběrů televizních kamer. A vítěz prvního bodovaného stoupání dnešního dne si vede moc dobře, dotáhl se totiž na dosud druhého Fausta Masnadu (ITA/QST). Stále je jinak na čele Mark Padun (UKR/EFE), který navýšil svůj náskok na peloton na nepatrný rozdíl, konkrétně na 2 minuty a 5 sekund.
     
    36 KM
    Rubén Fernández (ESP/COF) za sebou definitivně nechal Fausta Masnadu (ITA/QST), jenž evidentně nedokáže vydržet Španělovo tempo, a vydává se vstříc osamocený k dosud prvnímu Markovi Padunovi (UKR/EFE). Každopádně začal ztrácet také muž v červeném trikotu, a to Rudy Molard (FRA/GFC), jehož postihla nějaká krize. Uvidíme, jestli se do hlavního balíku dokáže ještě zařadit zpátky.
     
    35 KM
    Mark Padun (UKR/EFE) byl na vrcholu Collada de Brenes jako první, kromě toho, že do soutěže vrchařů získal deset bodů, pořádně zmoknul. Počasí cyklistice rozhodně nepřeje. Rubén Fernández (ESP/COF) vystoupal na kopec jako druhý se zhruba minutovou ztrátou na Ukrajince, je tak na půl cesty mezi vedoucím mužem a pelotonem.
     
    Vrchařská prémie – Collada de Brenes – 1. kategorie:

    1. Mark Padun (UKR/EFE) – 10 bodů
    2. Rubén Fernández (ESP/COF) – 6b.
    3. Fausto Masnada (ITA/QST) – 4b.
    4. Nelson Oliveira (POR/MOV) – 2b.
    5. Jan Bakelants (BEL/IWG) – 1b.
     
    33 KM
    Rudy Molard (FRA/GFC) se snaží navrátit do hlavního balíku, při stoupání na Collada de Brenes mu pomáhá jeho stájový parťák Quentin Pacher (FRA/GFC). Mezitím byl z původního úniku dostižený pelotonem Jan Bakelants (BEL/IWG). Pokud máme správné informace, na bodovaném kopci z desetičlenné grupy, která byla ještě tak před dvaceti pěti minutami na čele, vypadli kromě Belgičana ještě rovněž Marco Brenner (GER/DSM), Xandro Meurisse (BEL/ADC), Dario Cataldo (ITA/TFS), Kaden Groves (AUS/BEX) a Xabier Azparren (ESP/EUS).
     
    31 KM
    Vůbec nemůžeme závidět cyklistům, a to včetně vedoucího Marka Paduna (UKR/EFE), aktuální sjezd. Ten totiž prakticky nikdo z pelotonu nezná, je špatná viditelnost kvůli hustému dešti, silnice promoklá na kost. Snad se vyhneme pádům, jaký ze hry vyřadil třeba v dnešním závodě Carla Fredrika Hagena (NOR/IPT).
     
    29 KM
    Opravdu vidíme hodně pomalý a opatrný sjezd ze strany Marka Paduna (UKR/EFE). Vážně se nemůžeme v tomto počasí ničemu divit. Za ním se mimochodem nacházejí Fausto Masnada (ITA/QST) a Rubén Fernández (ESP/COF) se ztrátou 45 sekund, o dalších 35 vteřin pozadu za touto dvojicí je pak pravděpodobně ještě Nelson Oliveira (POR/MOV). Každopádně Portugalci peloton šlape na paty, ne že ne.
     
    27 KM
    Mark Padun (UKR/EFE) je sice stále na čele, avšak ztratil nějakých patnáct sekund od stíhací dvojice ve složení Fausto Masnada (ITA/QST) a Rubén Fernández (ESP/COF). A nakonec z původního úniku odpadl i Nelson Oliveira (POR/MOV), jehož aktuálně pohltil peloton. Z úprku tak zbyli vepředu před hlavním balíkem už jen tři cyklisté – Ukrajinec, Ital a Španěl.
     
    25 KM
    Rudy Molard (FRA/GFC) se ve společnosti svého týmového parťáka Quentina Pachera (FRA/GFC) stále snaží dotáhnout k pelotonu, sekundují jim mimochodem ještě Mads Pedersen (DEN/TFS) a Davide Villella (ITA/COF), kteří taktéž neudrželi tempo při stoupání na Collada de Brenes. Jejich ztráta na hlavní pole činí nějakých 30 sekund, takže manko to není nikterak velké. Ale v tomhle počasí se prostě bezpochyby daleko hůře stahuje.
     
    20 KM
    Průběžné pořadí:

    1. Mark Padun (UKR/EFE)
    2. Rubén Fernández (ESP/COF), Fausto Masnada (ITA/QST) +35s
    3. peloton +55s
    4. Rudy Molard (FRA/GFC) a spol +1 min 35s
     
    19 KM
    Santa Cruz de Iguňa, to bylo místo, kde byla postavena sprinterská prémie. Na ní se každopádně nijak zásadně nebojovalo, vedoucí Mark Padun (UKR/EFE) dojel, stále za deštivého počasí, jako první, následovali ho Rubén Fernández (ESP/COF) a Fausto Masnada (ITA/QST). A pak dorazili k této metě cyklisté v rámci hlavního balíku, včetně čtvrtého Juliana Alaphilippa (FRA/QST) a pátého Remca Evenepoela (BEL/QST).
     
    Sprinterská prémie – Santa Cruz de Iguňa:

    1. Mark Padun (UKR/EFE) – 20 bodů
    2. Rubén Fernández (ESP/COF) – 17b.
    3. Fausto Masnada (ITA/QST) – 15b.
    4. Julian Alaphilippe (FRA/QST) – 13b.
    5. Remco Evenepoel (BEL/QST) – 10b.
     
    15 KM
    Rubén Fernández (ESP/COF) a Fausto Masnada (ITA/QST) byli dostiženi pelotonem. Na čele tak figuruje už jen osamocený Mark Padun (UKR/EFE), jehož za tři kilometry čeká poslední stoupání na Ascensión al Pico Jano. Ten disponuje náskokem nějakých 50 sekund na hlavní balík.
     
    14 KM
    Rudy Molard (FRA/GFC), držitel červeného trikotu, je zpátky v hlavním poli! Nakonec ho tam dovezl kromě Quentina Pachera (FRA/GFC) také další týmový kolega Thibaut Pinot (FRA/GFC). Uvidíme, kolik si muž v červeném trikotu nechal na závěrečný kopec. Rozhodně ho dotažení se na peloton stálo nemálo sil.
     
    12 KM
    Ben O'Connor (AUS/ACT) má nějaké technické potíže. No, ruku na srdce, rozhodně ne v pravou chvíli takto před samotným závěrem etapy. Na čele pelotonu jinak figuruje aktuálně Julian Alaphilippe (FRA/QST), který vyváží průběžně devátého muže Vuelty, a to Remca Evenepoela (BEL/QST), aby mu vytvořil co nejlepší podmínky při stoupání na Ascensión al Pico Jano.
     
    11 KM
    Závěrečné stoupání Ascensión al Pico Jano je aktuálně na programu dne! Julian Alaphilippe (FRA/QST) má odpracováno, teď už je vše na ostatních. Kopec měří dlouhých 12,6 kilometru, převýšení činí 6,55%. A připomeňme, že jeho vrchol je zároveň také samotným cílem šesté etapy.
     
    9 KM
    Simon Yates (GBR/BEX) nastupuje! Jako by ho už nebavilo, že se skoro vůbec nic neděje, a sebevědomě se vydal dopředu. Každopádně protože peloton jel hodně opatrně, nahrálo to do karet vedoucímu Markovi Padunovi (UKR/EFE), jehož náskok na hlavní balík se jednu dobu navýšil na 1 minutu a 30 sekund.
     
    8 KM
    Zatímco Mikel Landa (ESP/TBV) evidentně nestíhá tempu hlavního pole, se dopředu začíná prosazovat Remco Evenepoel (BEL/QST). Ten svým nástupem jaksi otestoval schopnosti svých konkurentů, každopádně nic zásadního se vlastně nezměnilo.
     
    7 KM
    Richard Carapaz (ECU/IG) začal ztrácet, mezitím i Simon Yates (GBR/BEX) začal zpomalovat. Naopak skvěle vypadá Remco Evenepoel (BEL/QST). Ne že by měl nějaký výbušný nástup, ale konstantním tempem urval nejen Primože Rogliče (SLO/TJV), který ještě včera držel červený trikot, ale také Pavla Sivakova (FRA/IGD)! Jediný, kdo se s Belgičanem aktuálně drží, je Enric Mas (ESP/MOV). Na čele nicméně stále figuruje Mark Padun (UKR/EFE), ovšem je dost možné, že ne na dlouho.
     
    6 KM
    Tak pozor, Jay Vine (AUS/ADC) se vydal do úprku ještě před nástupem Enrica Mase (ESP/MOV) a Remcem Evenepoelem (BEL/QST) a dotáhl se již na vedoucího Marka Paduna (UKR/EFE)!
     
    5 KM
    Jay Vine (AUS/ADC) je nově na čele, za ním se mezitím spojili Enric Mas (ESP/MOV), Remco Evenepoel (BEL/QST) a Mark Padun (UKR/EFE). Skvěle každopádně vypadá Juan Ayuso (ESP/UAD), který je v současné chvíli třetí, naopak svůj den nemá Primož Roglič (SLO/TJV), který i nadále ztrácí vteřinky na všechny před ním.
     
    3 KM
    Jay Vine (AUS/ADC) jede stále parádně, na duo Enric Mas (ESP/MOV) a Remco Evenepoel (BEL/QST), jichž se neudržel Mark Padun (UKR/EFE), disponuje náskokem nějakých 25 sekund. Australan směřuje vstříc vítězství v této hodně deštivé etapě!
     
    2 KM
    Jay Vine (AUS/ADC) na čele, i nadále ho marně stíhají Remco Evenepoel (BEL/QST) a Enric Mas (ESP/MOV)! Na ně se snaží dotáhnout stále dobře vypadající Juan Ayuso (ESP/UAD). Až za nimi je pak skupina Primože Rogliče (SLO/TJV), v níž je celkově zhruba 12 cyklistů. včetně Simona Yatese (GBR/BEX) či Jaie Hindleyho (AUS/BOH). Na Vina tahle grupa ztrácí nějakou minutku.
     
    1 KM
    Poslední kilometr do cíle, Jay Vine (AUS/ADC) disponuje náskokem 20 sekund na duo ve složení Remco Evenepoel (BEL/QST) a Enric Mas (ESP/MOV)!
     
    CÍL
    První profesionální vítězství pro Australana! Jay Vine (AUS/ADC) nastoupil při stoupání na Ascensión al Pico Jano, ve velké mlze a za vytrvalého deště, v pravou chvíli a dokázal pak za sebou udržet všechny soupeře. Televizní kamery ani nezaznamenaly jeho oslavy, protože viditelnost byla prostě velmi špatná.
     
    CÍL
    Remco Evenepoel (BEL/QST) měl na závěr více sil, takže se odpoutal od svého soupeře a dojel jako druhý. Třetí se do finiše dostal, s minimálním odstupem na Belgičana, Enric Mas (ESP/MOV).
     
    CÍL
    Juan Ayuso (ESP/UAD) dotáhl své povedené počínání na Ascensión al Pico Jano do zdárného konce a skončil na čtvrté příčce. Španěl by si možná zasloužil i stupně vítězů, nutno ale podotknout, že jeho soupeři před ním byli přece ještě o chlup lepší.
     
    CÍL
    Jeden z velkých favoritů na celkové prvenství na letošní Vueltě, tedy Primož Roglič (SLO/TJV), který nezachytil na závěrečném kopci některé důležité úniky, dojel na pátém místě.
     
    CÍL
    Remco Evenepoel (BEL/QST), druhý muž dnešní etapy, se zároveň obleče do červeného trikotu, a vystřídá tak dosud vedoucího Rudyho Molarda (FRA/GFC), protože ten dojel do cíle se ztrátou 5 minut a 6 sekund. Před Francouze se tak Belgičan dostal o 21 vteřin. Mark Padun (UKR/EFE), dříč dnešní etapy, který nejdéle vydržel z původního úniku, nakonec dojel na 20. pozici.
     
    Závod skončil.
     
    Déšť, mlha, mokré silnice, všechny tyhle faktory zajisté hodně ovlivnily dnešní etapu, jejíž cíl byl na stoupání první kategorie. Nejlépe se s podmínkami vypořádal Jay Vine (AUS/ADC) a také Remco Evenepoel (BEL/QST), nový držitel červeného trikotu. Konstatujme pak pro české fanoušky, že do dnešní šesté etapy nezasáhl Jan Hirt (CZE/IWG), který před startem vykázal pozitivní výsledek na COVID-19. Vojtěch Řepa (CZE/EKP) dojel na 131. příčce.
     
    Pořadí 6. etapy:

    1. Jay Vine (AUS) Alpecin–Deceuninck 4h 38min
    2. Remco Evenepoel (BEL/QST) Quick-Step Alpha Vinyl Team +15s
    3. Enric Mas (ESP) Movistar Team +16s
    4. Juan Ayuso (ESP) UAE Team Emirates
    5. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma +1min 37s
    6. Pavel Sivakov (FRA) Ineos Grenadiers +1min 37s
    7. Tao Geoghegan Hart (GBR) Ineos Grenadiers +1min 37s
    8. Jai Hindley (AUS) Bora–Hansgrohe +1min 37s
    9. Carlos Rodríguez (ESP) Ineos Grenadiers +1min 37s
    10. Simon Yates (GBR) Team BikeExchange–Jayco +1min 37s
    ...
    131. Vojtěch Řepa (CZE) Equipo Kern Pharma +26min 40s
    Jan Hirt (CZE) Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux DNS
     
    Celkové pořadí po 6. etapě (červený trikot):

    1. Remco Evenepoel (BEL/QST) Quick-Step Alpha Vinyl Team 20h 50min 7s
    2. Rudy Molard (FRA) Groupama–FDJ +21s
    3. Enric Mas (ESP) Movistar Team +28s
    4. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma +1min 1s
    5. Juan Ayuso (ESP) UAE Team Emirates +1min 12s
    6. Pavel Sivakov (FRA) Ineos Grenadiers +1min 27s
    7. Tao Geoghegan Hart (GBR) Ineos Grenadiers +1min 27s
    8. Carlos Rodríguez (ESP) Ineos Grenadiers +1min 34s
    9. Simon Yates (GBR) Team BikeExchange–Jayco +1min 52s
    10. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +1min 54s
    ...
    107. Vojtěch Řepa (CZE) Equipo Kern Pharma +44min 10s
    Jan Hirt (CZE) Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux DNF
     
    Pořadí sprinterů po 6. etapě (zelený trikot):

    1. Sam Bennett (IRL) Bora–Hansgrohe 127 bodů
    2. Mads Pedersen (DEN) Trek–Segafredo 118b.
    3. Marc Soler (ESP) UAE Team Emirates 47b.
    4. Primož Roglič (SLO) Team Jumbo–Visma 41b.
    5. Remco Evenepoel (BEL/QST) Quick-Step Alpha Vinyl Team 41b.
    6. Enric Mas (ESP) Movistar Team 37b.
    7. Fausto Masnada (ITA) Quick-Step Alpha Vinyl Team 36b.
    8. Pascal Ackermann (GER) UAE Team Emirates 34b.
    9. Daniel McLay (GBR) Arkéa–Samsic 34b.
    10. Tim Merlier (BEL) Alpecin–Deceuninck 34b.
     
    Pořadí vrchařů po 6. etapě (puntíkovaný trikot):

    1. Victor Langellotti (MON) Burgos BH 13 bodů
    2. Jay Vine (AUS) Alpecin–Deceuninck 11b.
    3. Rubén Fernández (ESP) Cofidis 11b.
    4. Mark Padun (UKR) EF Education–EasyPost 10b.
    5. Remco Evenepoel (BEL/QST) Quick-Step Alpha Vinyl Team 6b.
    6. Roger Adriá (ESP) Equipo Kern Pharma 6b.
    7. Marc Soler (ESP) UAE Team Emirates 5b.
    8. Lawson Craddock (USA) Team BikeExchange–Jayco 5b.
    9. Joan Bou (ESP) Euskaltel–Euskadi 5b.
    10. Fausto Masnada (ITA) Quick-Step Alpha Vinyl Team 5b.
     
    Pořadí závodníků do 25 let po 6. etapě (bílý trikot):

    1. Remco Evenepoel (BEL/QST) Quick-Step Alpha Vinyl Team 20h 50min 7s
    2. Juan Ayuso (ESP) UAE Team Emirates +1min 12s
    3. Pavel Sivakov (FRA) Ineos Grenadiers +1min 27s
    4. Carlos Rodríguez (ESP) Ineos Grenadiers +1min 34s
    5. Joao Almeida (POR) UAE Team Emirates +1min 54s
    6. Gino Mäder (SUI) Team Bahrain Victorious +2min 3s
    7. Thymen Arensman (NED) Team DSM +2min 14s
    8. Sergio Higuita (COL) Bora–Hansgrohe +2min 22s
    9. Santiago Buitrago (COL) Team Bahrain Victorious +5min 15s
    10. Urko Berrade (ESP) Equipo Kern Pharma +9min 1s
    ...
    34. Vojtěch Řepa (CZE) Equipo Kern Pharma +44min 10s
     
    Pořadí týmů po 6. etapě:

    1. UAE Team Emirates 61h 44min 41s
    2. Team Bahrain Victorious +10s
    3. Ineos Grenadiers +15s
    4. Movistar Team +34s
    5. Bora–Hansgrohe +1min 10s
    6. EF Education–EasyPost +4min 25s
    7. Team Jumbo–Visma +5min 55s
    8. Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux +8min 45s
    9. Astana Qazaqstan Team +11min 54s
    10. Groupama–FDJ +16min 54s
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:30:18)

    Dávid Švec