Česko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
koniec
Česko
4:0 (1:0)
Lotyšsko
cz Streda 24.08.2022, 10:00 • Tréninkové centrum AC Sparta Praha - UMT • Reprezentácia U19
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:04:43)
     
    Česká devatenáctka potvrdila roli favorita a v přípravném utkání porazila Lotyšsko s přehledem 1:0. Důležitý první gól vstřelil ve 32. minutě Ondřej Kričfaluši po rohovém kopu. Zbylé tři trefy padly ve druhé půli. Dvěma trefami se blýskl střídající hradecký útočník David Jurčenko a konečnou podobu dal výsledku skvěle provedeným přímým kopem po faulu na svou osobu Lukáš Mašek.

    Svěřenci kouče Bejbla se tak skvěle naladili na blížící se kvalifikaci o evropský šampionát, která začíná 21. září utkáním proti Andoře.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Na druhé straně chtěl zakončovat z podobné pozice Armans Muradjans, jenže promáchl a balón se od jeho stojné nohy odrazil k protihráči.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
     
    90
    Do přetaženého centru Lillinga zprava se opřel Daniel Kutík. Povedená rána z voleje, jež však rozvlnila pouze boční síť.
     
    89
    Od levé lajny vyslal střílený centr do vápna Ondřej Lilling. Filip Špatenka pouštěl míč za sebe, Pavla Gaszczyka přetlačil Niks Sliede.
     
    88
    V defenzivě si velmi dobře poradil Thomas Pekiaridis. Nenechal se rozhodit dvojicí presujících soupeřů a po pravé lajně balón odpálil mimo nebezpečí.
     
    87
    V tomto případě zakončoval Lukáš Ambros. Směr byl dobrý, jenže hrací předmět nabral velkou výšku a prosvištěl nad břevnem.
     
    86
    A další standardka pro české mužstvo. Tentokráte ji vybojoval Tom Slončík, jehož podrazil Sačkovs, zlínský útočník spadl na zem kontrolovaně.
    84. Lukáš MAŠEK - 4:0
     
    84
    Česko právě vstřelilo branku!
    Exekuce se chopil sám faulovaný LUKÁŠ MAŠEK a poradil si skvěle! Přes početnou zeď zakroutil kulatý nesmysl k levé tyčce, Parfjonovs jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    83
    Těsně za velkým vápnem došlo k faulu na Lukáše Maška. Jedná se o ideální střeleckou pozici. Na zakončení levačkou je připraven Lukáš Ambros, na pravačku se nachystal Lukáš Mašek.
     
    82
    Na druhou stranu vystartoval Pavel Gaszczyk. Věřil si na Alanse Kangarse, jemuž zkusil balón prohodit mezi nohama, drzý úmysl nevyšel.
     
    81
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Georgijs Šitjakovs. Vyprodukoval zajímavé technické zakončení, míč proletěl těsně vedle pravé tyčky.
    79. David JURČENKO - 3:0
     
    79
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je s velkou pravděpodobností jasno! Filip Špatenka se zprava krásně uvolnil přes Kačanovse, načež s hlavou nahoře nahrál před bránu DAVIDU JURČENKOVI, tomu stačilo nastavit nohu a nasměrovat balón za záda bezmocného brankáře.
     
    78
    Georgijs Sačkovs nabral velkou rychlost, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů. Musel proto zkusit štěstí na vlastní pěst, klička proti Čoudkovi se nezdařila.

    Milan Huppert

    Góly: 32. Kričfaluši, 50. Jurčenko, 79. Jurčenko, 84. Mašek

    Karty:   16. Šmiga (CZE) – 16. Silajevs-Kozurovs (LAT)


    Česko: Dvořák – Krejčí (46. Slončík), Křičfaluši, Hanč (59. Čoudek), Labík (59. Kutík) – Mašek, Zachoval (70. Lilling)– Pudil (46. Špatenka), Ambros (C), Beran (46. Gaszczyk) – Šmiga (46. Jurčenko).
    Náhradníci: Daněk – Čoudek, Špatenka, Lilling, Jurčenko, Gaszczyk, Slončík, Kutík.

    Tréner: Radek Bejbl

    Lotyšsko: Pafjonovs – Sliede, Kačanovs, Semeško (46. Kangars), Silajevs-Kožurovs (62. Muradjans), Atars (62. Pekiaridis), Alpens (46. Puzanovs), Pašnevs (46. Sačkovs), Melnis (46. Šitjakovs), Sirbu, Krievinš, Volkovs (C) (62. Kačanovs).
    Náhradníci: Pinčuks – Kačanovs, Muradjans, Kangars, Vejkrigers, Pekiaridis, Ralfs, Sačkovs, Puzanovs.

    Tréner: Jakub Dovalil

    Rozhodca: Opočenský – Černoevič, Hádek