Zlín – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Slovácko 1:2 (kon.)
Slavia – Pardubice 7:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
7:0 (2:0)
FK Pardubice
cz Nedeľa 21.08.2022, 19:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sedm kulí, jako v Sarajevu. Postupný útok Slavie zakončil po šikovném vysunutí od Marka Ichy MOSES USOR, jenž se zbavil obránce a sám před Budinským nezaváhal, obstřelil jej a posedmé spustil červeno-bílou euforii.
     
    86
    Opět úplně jednoduše dokázali slávisté vykombinovat balon ve vápně tak, že Moses Usor mohl pálit z otočky. Balon jen těsně minul vzdálenější tyčku Budinského klece.
     
    85
    Moses Usor na pravém křídle sejmul obránce Matěje Helešice a vidí z ruky rozhodčího žlutou kartu.
     
    79
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní si otevřeli střelnici a oslabené Pardubice mají na triku potupného kanára. Do zdecimované obrany přidává šestou trefu MOSES USOR, kterému zleva přiklepl míč Matěj Jurásek a nigerijský střelec posléze z kroku zvedl balon pod horní tyč.
     
    77
    Slavia právě vstřelila branku!
    No a z kombinace nakonec domácí vytěžili již pátou trefu. Střídající ONDŘEJ LINGR byl na správném místě. Pardubice si opět nepohlídaly křižný pas skrze malé vápno, který tentokrát adresoval David Douděra, a pro Lingra pak nebylo problémem zblízka dostat míč do sítě.
     
    75
    Mezitím sešívaní střídají. Hrdinu Stanislava Tecla nahrazuje Ondřej Kričfaluši, pro kterého to budou vůbec první minuty ve Fortuna lize.
     
    72
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Bernardo Rosa.
     
    69
    Marek Červenka běžel za odkopnutým míčem a chtěl se dostat za Davida Douděru, který jej ale nepustil a poslal nahrávku Mandousovi. Pardubický útočník pak slávistického beka zezadu fauloval a inkasoval kartu.
     
    66
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Dominik Janošek).
     
    65
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Daniel Fila.
     
    65
    Obrovská šance sešívaných! Pardubice měly ve výpně plné ruce práce se slávisty, kteří si dělali doslova, co chtěli. Už už to vypadalo, že domácí situaci překombinovali, ale Stanislav Tecl se zapřel, otočil do zakončení a byl blízko ke čtvrtému zásahu, ale jeho pokus zastavila tyč.
     
    62
    Fantastický Viktor Budinský! Moses Usor se dostal na pravé straně do úniku, na vápně si našteloval balon na střelu, ale trefil jen vystoupivšího beka. Míč si ale okamžitě zpracoval zpět a technickou střelou jej poslal k tyči, kam ale fantasticky zaplachtil pardubický strážce svatyně.
     
    61
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Ibrahim Benjamin Traoré, přichází Ondřej Lingr.
    ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Moses Usor.
    ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Marek Icha.
     
    60
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Marek Červenka.
     
    57
    Slavia právě vstřelila branku!
    HATTRICK! Slávisté vedou již 4:0 a potřetí v klání udeřil STANISLAV TECL. Skvělou práci odvedl Aiham Ousou, který mu naservíroval míč z pravé strany. Tecl se pak zjevil na malém vápně, kde sklepl balon za záda Viktora Budinského. Balon zamířil přesně k tyči.
     
    48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní předvedli ukázkový brejk. Nejprve totiž proletěl balon nebezpečně Mandousovým malým vápnem. Následně ale Slavia získala míč, Ibrahim Traoré si jej zpracoval a měl na středu moře prostoru, aby si navedl balon a podíval se na postavení spoluhráčů. Vybral si Lukáše Masopusta, jemuž poslal míč do nohy před šestnáctku. Slávistický hráč pak ještě posunul balon křížem na STANISLAVA TECLA, jenž si jej zpracoval a překonal Budinského střelou k tyči.
     
    48
    Za obranou vyplaval Stanislav Tecl, který byl ale příliš blízko k Viktoru Budinskému, jenž jeho šanci fantastickým výběhem zlikvidoval!
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Jan Halász.
    ze hřiště odchází Ondřej Chvěja, přichází Tomáš Koukola.
     
    45
    A posléze i asistent trenéra Jiří Krejčí.
     
    44
    Za řeči je navíc napomínán žlutou kartou i Kamil Vacek.
     
    44
    Tahle premiéra Robinovi Hranáčovi hrubě nevychází. Hřiště totiž opouští ještě před začátkem druhé půle. Na polovině sejmul jednoho ze slávistů a po druhé žluté kartě oslabuje svůj tým.
     
    43
    Vynikající zákrok nyní vytáhl Viktor Budinský! Další povedený centr mířil na Stanislava Tecla, který zblízka hlavičkoval jen do skvěle vyběhnuvšího brankáře Pardubic.
     
    41
    Slavia právě vstřelila branku!
    První zásah v této sezoně pro STANISLAVA TECLA. A opět akce, která začala na levém křídle. Lukáš Masopust nadýchal míč tentokrát na střed šestnáctky, kde se nacházel Tecl, jenž trefil balon přesně mimo dosah brankáře Viktora Budinského.
     
    31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Krásný fotbalový moment v podání domácích fotbalistů. Jak již bylo zmíněno, tak Traoré vybojoval míč na levém kříldle, odkud přiletěl do vápna krásný přetažený centr od Davida Juráska, který na zadní tyči napálil přesně do Budinského protipohybu nikým neatakovaný DAVID DOUDĚRA.
     
    25
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Mareš, přichází Nana Akosah-Bempah.
     
    24
    Rozehrávka se Pardubicím příliš nepovedla. Sešívaní ukořistili míč a po rychlé přihrávce pádil sám na brankáře Stanislav Tecl, který jej dokázal obstřelit, avšak balon šel jen těsně vedle. Obrovská šance by nakonec ale ani tak gólem neskončila. Pískal se totiž ofsajd.
     
    20
    Robin Hranáč při své premiéře v základní sestavě v této sezoně inkasuje žlutou kartu. Při úniku celkem nevybíravě srazil jednoho ze slávistů a vidí tak trest. Slavia má standardku.
     
    9
    Petr Ševčík se dostal k odvrácenému míči. Kousek před vápnem si jej zpracoval a poslal šlupku, která jen těsně přeplachtila Budinského klec. Míč byl ale ještě tečován, takže nakonec uvidíme po menších tahanicích další roh.

    Richard Wagner

    Góly: 31. Douděra (D. Jurásek), 41. Tecl (Masopust), 48. Tecl (Masopust), 57. Tecl (Ousou), 77. Lingr (Douděra), 79. Usor (M. Jurásek), 89. Usor (Icha)

    Karty:   85. Usor (SLA) – 20. Hranáč (PCE), 44. Vacek (PCE), 45. Krejčí (trenér) (PCE), 66. Janošek (PCE), 69. Červenka (PCE)   44. Hranáč (PCE)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:10.
    SK Slavia Praha: Mandous – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Masopust (61. Usor), P. Ševčík (61. Icha), Holeš (C) (65. Fila) – M. Jurásek, Traoré (61. Lingr) – Tecl (75. Kricfaluši).
    Náhradníci: O. Kolář – Tiéhi, Olayinka, Hromada, Schranz, Valenta.

    Tréner: Jindřich Trpišovský

    FK Pardubice: Budinský – Kostka (46. Halász), Hranáč, Toml, Helešic – Janošek, Solil (72. Rosa), Mareš (25. Akosah-Bempah) – Chvěja (46. Koukola), Vacek – Černý (C) (60. Červenka).
    Náhradníci: Šmíd – Svoboda, Lima.

    Tréner: Jaroslav Novotný

    Rozhodca: Marek Radina – Ivo Nádvorník, Lukáš Machač

    Diváci: 13 269