Zlín – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Slovácko 1:2 (kon.)
Slavia – Pardubice 7:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
2:2 (1:1)
FK Jablonec
cz Nedeľa 21.08.2022, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • Česká FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+7
    Po kontrole u videa Joss Didiba ještě dostává červenou kartu za nakopnutí soupeře, penalta už se ale kopat nebude.
     
    90+5
    Velké zmatky na závěr! Hlavní sudí ukončil zápas při protiútoku Zlína a navíc hosté ještě reklamují ruku v pokutovém území, které se měl dopustit Joss Didiba!
     
    90+3
    Tak to je obrovská škoda pro domácí, kteří mohli doslova šokovat severočeského soupeře! Zlín totiž zvládl defenzivu a hned startoval protiakci, při které mohl jít do samostatného úniku Lamin Jawo, ale ten trestuhodně zkazil zpracování přihrávky a nic z toho nebylo!
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Jakub Martinec.
     
    88
    Třetí zlínská branka nebyla daleko, protože Jakub Kolář byl opět u centrovaného balónu, ale z velmi těžké pozice zakončil jen těsně vedle pravé tyče!
     
    85
    Vukadin Vukadinović se nyní ukázal v nehezkém světle, protože si při souboji s Tomášem Malínským pomohl nedovoleně a navíc to bylo tak tvrdé, že si musel zhlédnout žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Marek Hlinka.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Tomáš Malínský.
     
    80
    Miloš Kratochvíl chtěl protiútok soupeře ukončit za každou cenu, šáhl tedy po nedovoleném zákroku, po kterém hlavní sudí tasí žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Vukadin Vukadinović.
     
    77
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Youba Dramé.
     
    70
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hlavy se činí na obou stranách, protože domácí se opět prosazují po povedeném centru! Tentokrát byl v roli nahrávače Lukáš Bartošák, který kousek před brankou nalezl JAKUBA KOLÁŘE, jenž jistě zakončil do horní části branky. Asistence: Lukáš Bartošák.
     
    63
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Cedidla, přichází Rudolf Reiter.
     
    62
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ševci zase byli na začátku poločasu aktivnější, ale i přesto inkasují jako první! Domácí si za to ale tentokrát mohou úplně sami, protože pokazili rozehrávku, kterou vystihl Jan Chramosta. Ten následně poslal míč na hlavu VÁCLAVA SEJKA, který jistě zakončil k levé tyči. Asistence: Jan Chramosta.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Krob.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Jan Chramosta.
     
    55
    Martin Cedidla byl poměrně dost tvrdě zasažen v pokutovém území a zůstává tam ležet. Hlavní sudí však nepíská a vzápětí píská faul proti domácí mančaftu.
     
    41
    Martin Cedidla jednoznačně prohrál souboj s Vladimirem Jovovićem, ale s tím se nehodlal smířit, takže ho zezadu podržel. Nemohl se tedy divit, že dostal žlutou kartu.
     
    33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci svou čtvrtou velkou šanci konečně proměňují a máme vyrovnáno! Vachtang Čanturišvili se prezentoval famózní gólovou asistencí, a to když na hraně malého vápna našel hlavu LAMINA JAWA, který nekompromisně zakončil mimo dosah Jana Hanuše. Asistence: Vachtang Čanturišvili.
     
    30
    Spolupráce dvou cizinců málem vynesla Zlínu vyrovnávací branku! Joss Didiba při napadání vyšťoural míč a následně do střelecké pozice vyslal Lamina Jawa, který byl také před brankářem sám, ale stejně zakončil přímo do Jana Hanuše!
     
    29
    David Houska už měl na svědomí několik tvrdých zákroků, ten další už byl pro hlavního rozhodčího poslední kapkou. Jablonecký hráč tak jako první vidí žlutý kartónek.
     
    21
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ševci sice měli navrch, ale stejně budou muset dotahovat! Přímého kopu se totiž zmocnil MATĚJ POLIDAR, který se s tím nepáral a rovnou vypálil. Míč tak přeletěl zeď a zakroutil se přímo k pravé tyči, kde Matej Rakovan nebyl včas.
     
    20
    Po delší době bude muset bránit Zlín, který si kousek před svým vápnem pomohl nedovoleným zákrokem a Jablonec tak má k dispozici nadějnou standardní situaci!
     
    17
    Jablonečtí mohou opět děkovat Janu Hanušovi! Ševci totiž předvedli další ukázkovou kombinaci, na jejímž konci byl Vachtang Čanturišvili, který však ze slibné střelecké pozice napálil pouze brankáře!
     
    12
    Zlín předvedl parádní akci, které scházelo jen přesné zakončení! Martin Fillo si výborně naběhl na pravé straně a míč tedy mohl servírovat doprostřed šestnáctky, kde už byl připravený Robert Hrubý, který ale ze slušné pozice netrefil zařízení!
     
    5
    Jakub Janetzký podnikl velmi nebezpečný útočný výlet, který musel likvidovat až Jan Hanuš! Zlínský hráč si našel cestu kolem tří protihráčů a už měl před sebou jen brankáře, jenže míč mu utekl a nakonec skončil až v rukavicích gólmana!

    Lukáš Mihal

    Góly: 33. Jawo (Čanturišvili), 70. J. Kolář (Bartošák) – 21. Polidar, 62. Sejk (Chramosta)

    Karty:   41. Cedidla (ZLN), 85. Vukadinović (ZLN) – 29. Houska (JAB), 80. Kratochvíl (JAB)   90+7. Didiba (ZLN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15.
    FC Zlín: Rakovan – Cedidla (63. Reiter), J. Kolář, V. Procházka (C), Bartošák (77. Vukadinović) – Fillo (77. Y. Dramé), Janetzký (84. Hlinka), Didiba, R. Hrubý, Čanturišvili – Jawo.
    Náhradníci: S. Dostál – Bobčík, Simerský, Owusu, Kovinić.

    Tréner: Jan Jelínek.

    FK Jablonec: Hanuš – Kubista, Hübschman (C), Heidenreich, Polidar – Považanec – Šulc (81. Malínský), Kratochvíl, Houska (56. Chramosta), Jovović (56. Krob) – Sejk (90. Martinec).
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, Ikaunieks, V. Kadlec, Pleštil.

    Tréner: David Horejš.

    Rozhodca: Starý – Vodrážka, Dobrovolný

    Diváci: 2411