Zlín – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Slovácko 1:2 (kon.)
Slavia – Pardubice 7:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
2:2 (1:1)
FK Jablonec
cz Nedeľa 21.08.2022, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • Česká FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! FORTUNA:LIGA v žádném případě nezastavuje, takže tento víkend se koná již čtvrté kolo. V rámci něho na sebe narazí týmy, kterým se zatím v nové sezoně příliš nedaří. Zlín na svém stadionu přivítá Jablonec. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Trinity Zlín
    Zlín se v nové sezoně zatím marně hledá, protože po třech duelech má na kontě jediný bod za bezbrankovou remízu s Mladou Boleslaví hned v úvodním kole. Následovaly střetnutí se Slavií a Ostravou, což jsou nepříjemné soupeři a podle toho také utkání dopadly. Ševci se sice v obou případech prosadili, avšak Pražané jim nadělili čtyři góly a Baník se prosadil třikrát. Kvůli tomu se žlutomodří krčí na posledním místě tabulky a dnes se od něj mohou opět zkusit odlepit.

    Poslední tři utkání
    Ostrava vs. Zlín – 3:1
    Slavia vs. Zlín – 4:1
    Zlín vs. Mladá Boleslav – 0:0
     
    FK Jablonec
    Jablonec ještě poměrně nedávno hrával o přední příčky tabulky, loňský ročník se mu ale vůbec nepovedl a musel hrát o udržení, přičemž letošní sezona zatím vypadá dost podobně. Severočeši jsou na tom bodově úplně stejně jako Zlín, mají však o něco málo lepší skóre, protože v posledním utkání se Slavií prohráli o jedinou branku. Předtím také remizovali s Mladou Boleslaví a v prvním zápase sezony je poměrně jednoznačně porazili Bohemians. Jablonec tak má také co napravovat, pro oba týmy tak bude dnešní utkání velmi důležité.

    Poslední tři utkání
    Jablonec vs. Slavia – 2:3
    Mladá Boleslav vs. Jablonec – 2:2
    Jablonec vs. Bohemians – 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, J. Kolář, V. Procházka (C), Bartošák – Fillo, Janetzký, Didiba, R. Hrubý, Čanturišvili – Jawo.
    Náhradníci: S. Dostál – Bobčík, Hlinka, Simerský, Y. Dramé, Owusu, Kovinić, Reiter, Vukadinović.
    Trenér: Jan Jelínek.

    FK Jablonec: Hanuš – Kubista, Hübschman (C), Heidenreich, Polidar – Považanec – Šulc, Kratochvíl, Houska, Jovović – Sejk.
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, Malínský, Ikaunieks, V. Kadlec, Krob, Chramosta, Martinec, Pleštil.
    Trenér: David Horejš.

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Dobrovolný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jablonec obstaral úvodní výkop a první ofenzivu vede přes pravou stranu, kde dvakrát vhazoval Vojtěch Kubista, ale ten ani jednou nerozehrál příliš přesně.
     
    2
    Zlín se poprvé dostal do akce až nyní, a to když Joss Didiba vystihl přihrávku protihráče. Byl z toho rychlý protiútok, při kterém skončil na trávníku Vachtang Čanturišvili, ale faul si nevykoledoval.
     
    3
    Křídelník z Gruzie pokračuje ve své aktivitě, tentokrát svým centrem hledal v šestnáctce Robert Hrubý, ale vzdušný pas byl příliš vysoký, takže zakončení nemohlo následovat.
     
    5
    Jakub Janetzký podnikl velmi nebezpečný útočný výlet, který musel likvidovat až Jan Hanuš! Zlínský hráč si našel cestu kolem tří protihráčů a už měl před sebou jen brankáře, jenže míč mu utekl a nakonec skončil až v rukavicích gólmana!
     
    6
    Lamin Jawo se chtěl také zapojit do útočné akce, jenže jeho hlavička skončila pouze za postranní čárou. Hrát tak mohou zase fotbalisté z Jablonce.
     
    8
    Lamin Jawo si vůbec nerozuměl s Martinem Fillem, protože mu poslal příliš rychlou přihrávku, kterou si nedokázal zpracovat. Výsledkem byl rychlý protiútok hostů, který naštěstí pro domácí skončil jen nepřesnou přihrávkou.
     
    9
    Václav Procházka raději zastavil hru taktickým faulem, protože jeho spoluhráči nebyli v ideálním postavením. Vyplatilo se, protože domácí kapitán si nemusel zhlédnout ani žlutou kartu.
     
    10
    Trinity se do šance pořád zkouší dostat především za pomoci centrovaného míče, avšak ani tentokrát to nevychází. Lukáš Bartošák totiž přestřelil celé pokutové území.
     
    11
    Jan Hanuš se po delší době zapojí do hry, a to když pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ti nikam nespěchají a hra se tedy trochu uklidňuje.
     
    12
    Zlín předvedl parádní akci, které scházelo jen přesné zakončení! Martin Fillo si výborně naběhl na pravé straně a míč tedy mohl servírovat doprostřed šestnáctky, kde už byl připravený Robert Hrubý, který ale ze slušné pozice netrefil zařízení!
     
    14
    Ševci začínají být aktivnější, protože soupeře velmi důrazně napadají. Výsledkem je zisk míče a hosté tak zase budou pod tlakem.
     
    15
    Jablonec defenzivu zvládl a rychle se přesunul na útočnou polovinu, kde si to ale dobře hlídal Matej Rakovan, jenž si v klidu pokryl nebezpečný vysoký balón.
     
    16
    Zlín měl výhodu standardní situace téměř od půlící čáry, avšak Robert Hrubý se toho nebál a centroval přímo před bránu. Hosté si to však opět uhlídali a dokonce pro svého brankáře získali odkop.
     
    17
    Jablonečtí mohou opět děkovat Janu Hanušovi! Ševci totiž předvedli další ukázkovou kombinaci, na jejímž konci byl Vachtang Čanturišvili, který však ze slibné střelecké pozice napálil pouze brankáře!
     
    19
    Robert Hrubý vymyslel další centr, kterým sice našel Martina Cedidlu, ale ten byl v těžké pozici a míč poslal pouze do rukavic Jana Hanuše, který se pořád musí držet v permanenci.
     
    20
    Po delší době bude muset bránit Zlín, který si kousek před svým vápnem pomohl nedovoleným zákrokem a Jablonec tak má k dispozici nadějnou standardní situaci!
     
    21
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ševci sice měli navrch, ale stejně budou muset dotahovat! Přímého kopu se totiž zmocnil MATĚJ POLIDAR, který se s tím nepáral a rovnou vypálil. Míč tak přeletěl zeď a zakroutil se přímo k pravé tyči, kde Matej Rakovan nebyl včas.
     
    23
    Hosté jsou po prvním gólu jako vyměnění a do další šance se tlačil Václav Sejk. Ten ale pod tlakem dvou protihráčů nedokázal zakončit.
     
    24
    Lamin Jawo se zmocnil míče do pravé straně a pomalu postupoval dopředu, přitom čekal na náběh spoluhráčů do šestnáctky. Z jeho kopačky následně přišel pokus o centr, ale ten zablokoval první protihráč v cestě, který srazil balón do rukavic svého brankáře.
     
    26
    Trinity se začíná vzpamatovávat z inkasované branky, protože si připsalo další střelecký pokus. Tomu ale tentokrát scházela razance, takže Jan Hanuš opět zasáhl.
     
    27
    Severočeši budou zahrávat první rohový kop utkání. Ten si bere na starost Vladimir Jovović, který rozehrává nakrátko.
     
    28
    Václav Sejk si našel nákop za zlínskou obranou, ale sám s míčem už nic nevymyslel. Nakonec ho odzbrojil Vachtang Čanturišvili.
     
    29
    David Houska už měl na svědomí několik tvrdých zákroků, ten další už byl pro hlavního rozhodčího poslední kapkou. Jablonecký hráč tak jako první vidí žlutý kartónek.
     
    30
    Spolupráce dvou cizinců málem vynesla Zlínu vyrovnávací branku! Joss Didiba při napadání vyšťoural míč a následně do střelecké pozice vyslal Lamina Jawa, který byl také před brankářem sám, ale stejně zakončil přímo do Jana Hanuše!
     
    31
    Zlín si opět sám komplikuje situaci, a to když celkem nevynuceně fauloval Václav Procházka, který tak nabízí Matěji Polidarovi další slibnou střeleckou pozici.
     
    32
    Matěj Polidar to opět zkusil přímo na bránu, tentokrát ale rána byla příliš vysoká a míče se tak zmocní Matej Rakovan.
     
    33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci svou čtvrtou velkou šanci konečně proměňují a máme vyrovnáno! Vachtang Čanturišvili se prezentoval famózní gólovou asistencí, a to když na hraně malého vápna našel hlavu LAMINA JAWA, který nekompromisně zakončil mimo dosah Jana Hanuše. Asistence: Vachtang Čanturišvili.
     
    35
    Jablonec se z inkasovaného gólu nic nedělá a už se sám vrhá do útoku. Vladimir Jovović dokonce mohl rozehrávat rohový kop, v šestnáctce ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    36
    Jakub Janetzký velmi šikovně prodloužil nákop svého brankáře na Lamina Jawa, v akci následně pokračoval Robert Hrubý, ale tomu se míč smolně odrazil do ruky.
     
    37
    Zlín se drží své taktiky, která už jednou vyšla. Do šestnáctky Jablonce tak létá jeden centr za druhým a skutečně se to vyplácí, protože je tam spoustu volného místa. Tentokrát však chybí střelecké pokusy.
     
    39
    Jan Hanuš si dal na čas s rozehrávkou a málem se mu to nevyplatilo, protože ho pod pořádný tlak dostal Robert Hrubý. Jeden z jabloneckých beků tak raději odklidil míč mimo hrací plochu.
     
    40
    Pavel Šulc dal do souboje všechny své síly, avšak v důsledku toho skluzoval do Lukáše Bartošáka, který to musí chvíli rozdýchávat.
     
    41
    Martin Cedidla jednoznačně prohrál souboj s Vladimirem Jovovićem, ale s tím se nehodlal smířit, takže ho zezadu podržel. Nemohl se tedy divit, že dostal žlutou kartu.
     
    43
    Ani další centr hosté nemohli příliš dobře pohlídaný, měli jediné štěstí, že vzdušný pas z kopačky Martina Cedidly nakonec zamířil do zámezí.
     
    44
    Zlín v závěru poločasu zkouší být aktivnější, směrem dopředu už ale příliš nespěchá, protože sil už moc nezbývá. Více se do šatny však těší nejspíš Jablonec.
     
    45+1
    Do pokutového území hostů letěly ještě dva centry, ani jeden však zakončení nepřinesl.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    Máme za sebou první poločas, který jednoznačně více sedl domácímu Zlínu. Ten byl téměř po celou dobu aktivnější, což potvrzují i střelecké pokusy, který vyprodukoval osm. I přesto se však ujal vedení Jablonec po famózním zakončení Matěje Polidara. Ševci se však nenechali rozhodit, vzápětí srovnal stav Lamin Jawo a od té doby už dominují domácí fotbalisté. Ti sice další gól nepřidali, ale pokud si přenesou formu do druhé půle, klidně mohou pomýšlet na zkompletování obratu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jablonec je hned po úvodním výkopu pod obrovským tlakem, protože Zlín dlouho kombinoval kolem pokutového území. Nakonec mohl pálit Robert Hrubý, ale ten nenašel odvahu a akci překombinoval.
     
    48
    Martin Cedidla už neměl komu přihrát, proto šel do dalšího centru, ale ten postrádal přesnost, takže ho hosté bez problémů odvrátili.
     
    49
    Jakub Janetzký docela nesmyslně pouštěl přihrávku za sebe, ale tam nebyl nikdo ve žlutém dresu. Míč stejně zůstává ve držení ševců, protože se ho Jablonec zbytečně zbavil.
     
    51
    Hrát se teď chvíli nebude, protože na obou stranách probíhá ošetřování. Ve vzájemném souboji zažili bolestivé momenty Vladimir Jovović a Martin Cedidla.
     
    52
    Lukáš Bartošák se pořádně proběhl dopředu, protože si našel přihrávku v levé části pokutového území a míč servíroval před branku, ale tam to tentokrát hosté měli pohlídané.
     
    53
    Jakub Kolář v klidu zachytil příliš nízký nákop Davida Heidenreicha. Míč následně zkusil vybojovat Matěj Polidar, ale ten pouze fauloval.
     
    54
    Lukáš Bartošák je dnes také aktivní, protože opět posílal míč před bránu, tentokrát to ale bylo příliš blízko Jana Hanuše, který úspěšně zasáhl.
     
    55
    Martin Cedidla byl poměrně dost tvrdě zasažen v pokutovém území a zůstává tam ležet. Hlavní sudí však nepíská a vzápětí píská faul proti domácí mančaftu.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Jan Chramosta.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Krob.
     
    57
    Miloš Kratochvíl docela zariskoval skluzem zezadu proti Robertu Hrubému, zkušeně si ale našel první míč a až následně skončil na zemi zlínský fotbalista.
     
    59
    Lamin Jawo zase musí skousávat nedovolený zákrok proti jeho osobě, kterého se dopustil Vojtěch Kubista. Domácí útočník si dokonce žádal žlutou kartu pro svého soupeře, ale u hlavního rozhodčího nepochodil.
     
    60
    Na přelomu druhé a třetí třetiny utkání začíná být aktivnější Jablonec, ten však marně hledá cestu kolem zlínské defenzivy. Tempo hry tak nyní není příliš vysoké.
     
    62
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Ševci zase byli na začátku poločasu aktivnější, ale i přesto inkasují jako první! Domácí si za to ale tentokrát mohou úplně sami, protože pokazili rozehrávku, kterou vystihl Jan Chramosta. Ten následně poslal míč na hlavu VÁCLAVA SEJKA, který jistě zakončil k levé tyči. Asistence: Jan Chramosta.
     
    63
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Cedidla, přichází Rudolf Reiter.
     
    65
    Severočeši zůstávají na koni po svém druhém gólu a ani při opětovném vedení nejsou úplně spokojení. Jednobrankové vedení přece jen není úplně nejjistější, což si hosté uvědomují a chtějí ještě jednou rozvlnit zlínskou síť.
     
    66
    Lamin Jawo byl v souboji s Davidem Heidenreichem úplně sám, kvůli čemuž ho nakonec nezvládl a pod tlakem musel zakopnout míč mimo hrací plochu.
     
    67
    Zlínští se konečně zvedají, další útočnou akci ale ukončuje nedovolený zákrok jednoho z domácích, takže hosté budou moci sbírat další sekundy.
     
    68
    Pavel Šulc se velmi šikovně uvolnil na hraně pokutového území a sebral odvahu k přímému zakončení, avšak rána letěla přímo do náruče připraveného Mateje Rakovana.
     
    69
    Pavel Šulc se tlačil do další střelecké pozice, avšak tentokrát byl přichycen v ofsajdovém postavení, takže mohou hrát domácí obránci.
     
    70
    Robert Hrubý je stále hodně vidět, tentokrát se předvedl nebezpečným střeleckým pokusem. Ten se ještě odrazil od bránícího hráče a Janu Hanušovi tedy přivodil pořádné komplikace. Jablonecký brankář nakonec míč vyrazil pouze na roh.
     
    70
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hlavy se činí na obou stranách, protože domácí se opět prosazují po povedeném centru! Tentokrát byl v roli nahrávače Lukáš Bartošák, který kousek před brankou nalezl JAKUBA KOLÁŘE, jenž jistě zakončil do horní části branky. Asistence: Lukáš Bartošák.
     
    73
    Aktivita týmů se opět totálně prohodila, protože nyní se tlačí do šancí zejména Zlín. Další centr tak vymyslel Joss Didiba, ale ten našel pouze rukavice brankáře hostů.
     
    74
    Matěj Polidar chtěl pomoci ke konci zlínské převahy, protože si dobře sběhl za zlínskou obranu a už chystal střeleckou pozici pro Jana Chramostu, avšak postranní sudí mu akci ukončuje kvůli ofsajdu.
     
    76
    Jablonec po delší době dostal míč pod pevnou kontrolu a nikam s ním nepospíchá, protože byl před chvílí pod velkým tlakem. Nějakou dobu si tedy jen tak přihrává na vlastní půlce.
     
    77
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Youba Dramé.
     
    77
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Vukadin Vukadinović.
     
    78
    Jan Chramosta nepředvedl zrovna ideální zpracování míče, proto musel jít do skluzu, který mu ale stejně nepomohl. Balón tak skončil mimo hrací plochu a rozehrávat bude Zlín.
     
    79
    Jakub Považanec sám v pokutovém území pořádně zavařil soupeři, dokonce z velikého pozoru prozkoušel pozornost Mateje Rakovana, který jen tak tak udržel vyrovnaný stav.
     
    80
    Miloš Kratochvíl chtěl protiútok soupeře ukončit za každou cenu, šáhl tedy po nedovoleném zákroku, po kterém hlavní sudí tasí žlutou kartu.
     
    81
    Zlín dostal míč do šestnáctky, kde velmi nadějně hledal střelecké pozice, ale to nakonec nevyšlo. Jablonec se však pořádně zapotil a můžeme předpokládat, že zlínský tlak se bude ještě stupňovat.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Tomáš Malínský.
     
    82
    Vukadin Vukadinović se velmi sympaticky uvolňoval kolem dvou protihráčů a poté vypálil, avšak při střeleckém pokusu byl příliš zakloněný, kvůli čemuž míč skončil vysoko nad horní tyčkou.
     
    Dnešní utkání sleduje 2411 diváků.
     
    84
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Marek Hlinka.
     
    85
    Vukadin Vukadinović se nyní ukázal v nehezkém světle, protože si při souboji s Tomášem Malínským pomohl nedovoleně a navíc to bylo tak tvrdé, že si musel zhlédnout žlutou kartu.
     
    87
    Severočeši úspěšně ztlumili tempo Zlína a nyní už jenom doufají, že aktuální stav udrží až do konce. To se samozřejmě nelíbí domácím, kteří aktivně napadají a pořád se ženou za dalším gólem.
     
    88
    Třetí zlínská branka nebyla daleko, protože Jakub Kolář byl opět u centrovaného balónu, ale z velmi těžké pozice zakončil jen těsně vedle pravé tyče!
     
    90
    Jablonec nadějně kombinoval na útočné polovině, celou akci nakonec utnul Vachtang Čanturišvili, který však fauloval a soupeři tak nabídl ještě jednu standardní situaci.
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Jakub Martinec.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Marek Hlinka prodloužil nákop svého brankáře ještě více dopředu, ale tam operovali pouze obránci Jablonce, kteří okamžitě odklidili míč co nejdál od své branky.
     
    90+3
    Tak to je obrovská škoda pro domácí, kteří mohli doslova šokovat severočeského soupeře! Zlín totiž zvládl defenzivu a hned startoval protiakci, při které mohl jít do samostatného úniku Lamin Jawo, ale ten trestuhodně zkazil zpracování přihrávky a nic z toho nebylo!
     
    90+5
    Velké zmatky na závěr! Hlavní sudí ukončil zápas při protiútoku Zlína a navíc hosté ještě reklamují ruku v pokutovém území, které se měl dopustit Joss Didiba!
     
    90+7
    Po kontrole u videa Joss Didiba ještě dostává červenou kartu za nakopnutí soupeře, penalta už se ale kopat nebude.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Na závěr to bylo hodně zmatené, nic to ale nemění na tom, že dva nejhorší týmy tabulky z dnešního utkání odcházejí smírně. I druhou půli začal aktivněji Zlín, avšak i přesto inkasoval jako první po úspěšné hlavičce Václava Sejka. Ševci však opět našli vyrovnání, o které se tentokrát postaral Jakub Kolář a následně se tlačil za třetí brankou, která by jim poskytla tři body. To se však žlutomodrým nakonec nepovedlo, navíc v samém závěru nastavení viděl červenou kartu Joss Didiba. Trinity tak dostává červenou kartu ve třetím zápase po sobě.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a u dalších fotbalových přenosů zase někdy na počtenou.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15. (17:58:48)

    Lukáš Mihal

    Góly: 33. Jawo (Čanturišvili), 70. J. Kolář (Bartošák) – 21. Polidar, 62. Sejk (Chramosta)

    Karty:   41. Cedidla (ZLN), 85. Vukadinović (ZLN) – 29. Houska (JAB), 80. Kratochvíl (JAB)   90+7. Didiba (ZLN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15.
    FC Zlín: Rakovan – Cedidla (63. Reiter), J. Kolář, V. Procházka (C), Bartošák (77. Vukadinović) – Fillo (77. Y. Dramé), Janetzký (84. Hlinka), Didiba, R. Hrubý, Čanturišvili – Jawo.
    Náhradníci: S. Dostál – Bobčík, Simerský, Owusu, Kovinić.

    Tréner: Jan Jelínek.

    FK Jablonec: Hanuš – Kubista, Hübschman (C), Heidenreich, Polidar – Považanec – Šulc (81. Malínský), Kratochvíl, Houska (56. Chramosta), Jovović (56. Krob) – Sejk (90. Martinec).
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, Ikaunieks, V. Kadlec, Pleštil.

    Tréner: David Horejš.

    Rozhodca: Starý – Vodrážka, Dobrovolný

    Diváci: 2411