Č. Budějovice – Slovácko 2:2 (kon.) | Jablonec – Slavia 2:3 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
Sparta Praha – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
koniec
FK Jablonec
2:3 (0:1)
SK Slavia Praha
cz Nedeľa 14.08.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Aleš Mandous ještě vidí žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+4
    Tohle mohl být neuvěřitelný konec dnešního galapředstavení. Jablonečtí konečně získali míč, Miloš Kratochvíl si všiml vyběhnutého Mandouse a vyslal krásný lob z vlastní obranné poloviny! Fanoušci Jablonce už se radovali, ovšem míč se snesl těsně vedle slávistické branky. Diváci jsou i tak na nohou, takový fotbal baví.
     
    89
    Přetažený roh vrátil hlavou do ohně Kratochvíl. Mandous se přes klubko hráčů k míči nezvládl dostat a zády k brance zakončoval naslepo pravačkou Kubista jen těsně mimo!
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Tomáš Malínský.
     
    85
    Pavel Šulc se hnal za dlouhým nákopem. Aleš Mandous vyrazil daleko mimo branku, jenže balon nedokázal pořádně odehrát! Slavia pak měla štěstí, že se Šulc musel chvíli rozkoukávat a nevěděl, kde je míč.
     
    78
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Peter Olayinka.
     
    73
    Jablonec právě vstřelil branku! Jako blesk z čistého nebe přichází další jablonecká korekce. Pavel Šulc vyslal nenápadnou střelu pravačkou z hranice pokutového území, míč se ovšem po cestě výrazně otřel o tečujícího JANA CHRAMOSTU a zakutálel se do sítě do protipohybu Mandouse!
     
    71
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Vojtěch Kubista.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Michal Černák.
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Jan Chramosta.
     
    64
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Jakub Hromada.
     
    61
    Slavia právě vstřelila branku! K Petru Ševčíkovi se na hranici pokutového území vrátil odražený míč. Ševčík ho poslal do okolí penaltového puntíku na střídajícího IBRAHIMA TRAORÉHO, který z otočky neomylně zamířil mimo dosah Jana Hanuše! Slavia vede znovu o dva góly.
     
    60
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Taras Kačaraba, přichází Tomáš Holeš.
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku! To je neuvěřitelné! Domácí měli k dispozici volný přímý kop ze stejného místa, z kterého v prvním poločase skóroval Usor. Míč si postavil MATĚJ POLIDAR a exkluzivní levačkou, která se navíc otřela o břevno, vrátil Jablonec do hry.
     
    50
    Slavia právě vstřelila branku! Sešívání si vytvořili tlak v pokutovém území. Jeden ze slávistů pak vracel míč z ostrého úhlu před branku a gólman JAN HANUŠ si ho nešťastně srazil za svá záda. Pro jabloneckého brankáře je to velká kaňka na doposud skvělý výkon.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Moses Usor, přichází Daniel Šmiga.
    ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    45+2
    Matěj Jurásek vzal akci sešívaných do otevřené obrany na sebe a dělovkou z hranice vápna pořádně protáhl výborného Jana Hanuše!
     
    37
    Václav Sejk šel na útočné polovině hodně tvrdě do souboje s rozehrávajícím hráčem Slavie a za svůj zákrok inkasuje žluté napomenutí.
     
    34
    Slavia kombinovala okolo pokutového území. Ivan Schranz poté o míč přišel a hrozící brejk vyřešil taktickým faulem za cenu žluté karty.
     
    28
    Ševčík pěkným bochánkem vyslal vpřed Usora, který si míč zpracoval a po odskoku ho už uvnitř pokutového území napálil levačkou. Hanuš ránu do středu brány reflexivně vyrazil.
     
    25
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Vladimir Jovović).
     
    16
    Krásná akce Slavie a ještě lepší Hanuš! Po Usorově průnikové přihrávce se vřítil do pokutového území Schranz, který přihrávkou pod sebe oslovil Tecla. Jablonecký brankář byl na zemi včas.
     
    8
    Slavia právě vstřelila branku! K exekuci volného přímého kopu se postavil MOSES USOR a nádhernou levačkou z přibližně dvaceti metrů poslal míč za plachtícího Hanuše! Pražané přesilovku využili nejrychleji, jak jen to bylo možné.
     
    6
    Tak tohle je pro Jablonec v horkém letním dni pořádně ledová sprcha. Hosté se dostali do rychlého brejku. Moses Usor si chtěl obhodit Michala Surzyna, který zahrál rukou. A protože už byl posledním bránícím hráčem, vytáhl rozhodčí Szikszay přímou červenou kartu. Slavia má k dispozici zajímavou standardku a především dlouhou přesilovku.
     
    4
    Vladimir Jovović obdržel hezkou průnikovou přihrávku mezi slávistické obránce a z levé strany zakončoval trošku na dlouhou nohu. Aleš Mandous první zajímavou šanci utkání zneškodnil včasným vyběhnutím a zákrokem levou nohou.

    Ondřej Belák

    Góly: 55. Polidar, 73. Chramosta (Šulc) – 8. Usor, 50. Hanuš (vla.), 61. Traoré (P. Ševčík)

    Karty:   25. Jovović (JAB), 37. Sejk (JAB) – 34. Schranz (SLA), 90+5. Mandous (SLA)   6. Surzyn (JAB)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
    FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Hübschman (C), Heidenreich, Polidar – Šulc (86. Malínský), Kratochvíl, Považanec, Houska (71. Kubista), Jovović (65. Černák) – Sejk (65. Chramosta).
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, V. Kadlec, Krob, Pleštil.

    SK Slavia Praha: Mandous (C) – Masopust (78. Olayinka), Kačaraba (60. Holeš), Santos, D. Jurásek – Usor (46. Šmiga), P. Ševčík (64. Hromada), Tiéhi, M. Jurásek – Tecl, Schranz (46. Traoré).
    Náhradníci: O. Kolář – Ousou, Douděra, Lingr, Icha, Kricfaluši.

    Rozhodca: Szikszay – Mokrusch, Váňa.

    Diváci: 5 238