Lotyšsko – Fínsko 1:6 (kon.) | USA – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Fínsko
cz Streda 10.08.2022, 00:10 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:40 Kasper PUUTIO - 1:6
     
    58:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden puk končí v lotyšské síti! Prosadil se také KASPER PUUTIO, jenž uspěl přesnou střelou od modré čáry zápěstím. Tento gól si asi Bruno Bruveris za rámeček nedá. 1:6. Asistence: Joakim Kemell a Aatu Räty.
     
    58:20
    Joakim Kemell odmítl hattrick! Nyní se objevil v tutové šanci na levém kruhu, ale buď přestřelil, nebo si výtečný zákrok připsal gólman.
     
    56:34
    Kasper Simontaival se ocitl v další šanci, ale dnes mu zřejmě přáno není. Gólman Bruno Bruveris se výtečně přesunul.
    55:39 Aatu RÄTY - 1:5
     
    55:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    AATU RÄTY to nyní vymetl perfektně. Přišla dlouhá přihrávka na útočnou modrou čáru, kde Kemell posunul touš do strany. Poté se tedy uvolnil Räty, jehož rána přesně zapadla do bližší šibenice. 1:5. Asistence: Joakim Kemell a Aleksi Heimosalmi.
     
    52:55
    Kuriózní moment. Po střele beka, kterým byl Topi Niemelä, rozhodčí ukázal, že se jednalo o gól, ale podle opakovaných záběrů kotouč brankovou čáru nepřešel a skončil jen na horní tyči. Verdikt sudího opravil videorozhodčí.
     
    51:14
    Kasper Simontaival si klepl o kotouč mezi kruhy. Vystřelil z voleje, ale lotyšský brankář se perfektně stačil přemístit. Pátá finská branka tedy z toho není.
     
    42:09
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Petteri Nurmi – 2 min., sekání.
    41:28 Klavs VEINBERGS - 1:4
     
    41:28
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Přece jen je z toho snížení! Hodass měl na modré čáře prostor, a proto posunul na pravý kruh KLAVSI VEINBERGSOVI. Ten pohotově vystřelil, jeho ráně pomohl do sítě i finský zadák. 1:4. Asistence: Bogdans Hodass a Girts Silkalns.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 14 – 24
     
    39:34
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Aleksi Heimosalmi – 2 min., krosček.
    38:01 Roni HIRVONEN - 0:4
     
    38:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Také ze své druhé početní výhody dávají Finové branku. Celé situaci ale předcházelo lotyšské přečíslení, které nebylo vyřešeno dobře. Räty dostal kotouč na druhé straně kluziště a vybídl kapitána RONIHO HIRVONENA, jenž blafák zvládl. 0:4. Asistence: Aatu Räty a Kasper Simontaival.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Niks Fenenko – 2 min., podrážení.
     
    34:28
    Joni Jurmo zůstal úplně sám asi dva metry před brankovištěm. Obránce Finska byl z velké šance možná i překvapen, proto nezakončil úplně nejlépe.
     
    26:50
    Hirvonen střílel mezi kruhy velmi prudce. Zdálo se, že puk orazítkoval levou tyč z jeho pohledu.
    21:52 Brad LAMBERT - 0:3
     
    21:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První přesilovka Finů je využita! Kotouč u modré čáry podržel obránce Heimosalmi, který přihrál do strany. Pak přišla pobídka mezi kruhy k BRADU LAMBERTOVI, jehož prudká rána zamířila přesně k tyči. 0:3. Asistence: Roby Järventie a Aleksi Heimosalmi.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Sandis Vilmanis – 2 min., držení.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 7
     
    19:33
    Sandis Vilmanis měl před sebou poloprázdnou klec, ale obětaví obránci, a hlavně brankář, dokázali situaci uhasit.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ruben Rafkin – 2 min., krosček.
     
    17:25
    Anri Ravinskis se dostal před brankou Finska k rychlé dorážce, avšak Leevi Meriläinen se zaskvěl.
    11:29 Joakim KEMELL - 0:2
     
    11:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První chyba v defenzívě Lotyšů a hned je z toho gól! Harijs Brants nestačil na útočné modré čáře odehrát puk, a proto dva finští hráči spěchali do situace dva na jednoho. Roni Hirvonen přihrál JOAKIMU KEMELLOVI, který měl snadnou práci. 0:2. Asistence: Roni Hirvonen.
     
    11:05
    Kalle Väisänen si odskočil na levý kruh, odkud tvrdě pálil bez přípravy. Bruno Bruveris se stačil přemístit a parádně zakročil.
    08:54 Joakim KEMELL - 0:1
     
    08:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se dostává do vedení, ačkoliv žádný větší tlak nemělo. Hirvonen přihrál na střed Rätymu, jenž posunul na pravou stranu JOAKIMU KEMELLOVI. Ten se snažil přihrát, ale jeho pobídka byla hokejkou obránce posunuta mezi betony brankáře. 0:1. Asistence: Aatu Räty a Roni Hirvonen.
     
    06:49
    Kasper Simontaival se snažil dostat ke kotouči, který dlouho ležel na brankovišti. Lapačka Bruverise ale nebezpečí zažehnala.
     
    03:20
    První větší šanci měli Lotyši! Sandis Vilmanis nabral rychlost a z pravé strany se protlačil až před gólmana, kterého ale nepřekonal.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 42. Veinbergs (Hodass, Silkalns) – 9. Kemell (Räty, Hirvonen), 12. Kemell (Hirvonen), 22. Lambert (Järventie, Heimosalmi), 39. Hirvonen (Räty, Simontaival), 56. Räty (Kemell, Heimosalmi), 59. Puutio (Kemell, Räty)


    Lotyšsko: Bruveris (Berzinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Brants, Simanovičs, Hodass, Ozolinš, Goršanovs – Silkalns, Ravinskis, Veinbergs – Ločmelis, Purmalis, Vilmanis – Lavinš (A), Dukurs, Gavars – Andersons, Vitolinš (A), Darzinš – Rullers.
    Tréner: Artis Abols

    Fínsko: Meriläinen (Jatkola) – Nurmi, Niemelä (A), Puutio (A), Jurmo, Rafkin, Viro, Heimosalmi – Hirvonen (C), Räty, Kemell – Simontaival, Järventie, Määttä – Helenius, Koivunen, Lambert – Kapanen, Väisänen, Karvinen – Mäenpää.
    Tréner: Antti Pennanen

    Rozhodca: Bloski (CAN), Hunnius (GER) – Jusi (FIN), Oliver (CAN)