Švajčiarsko – Česko 0:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Česko
cz Štvrtok 28.07.2022, 16:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentácia do 17 rokov
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování přípravného utkání reprezentací do 17 let mezi Švýcarskem a Českem.
     
    Česká sedmnáctka má se Švýcary na programu hned tři přípravné zápasy. První se odehraje dnes, druhý v pátek a závěrečný v sobotu. V posledních čtyřech vzájemných zápasech se vždy z vítězství radovali Češi, naposledy zvítězili nad týmem ze "země helvétského kříže" v půlce dubna 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Kirsch (McNutt) – Muggli (C), Kurt, Ustinkov, Meier, Sansonnens, Richard, Moser, Johnson – Bosson, Antenen, Wehrli – Villard, Reber, Saladin – Forget, Wey, Giger – Thul, Keller, Ponzetto.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Sedláček, Šmerda, Galvas, Zielinski, Švec, Chaloupka – Veselský, Titlbach, Klíma – Teplý, Benák, Kubiesa (C) – Florýk, Drančák, Král – Galnor, Curran, Vojáček – Jung.
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Weber, Arpagaus – Gurtner, Allenspach.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Češi začal aktivněji, ale výsledkem jejich snah nebyla první střela na bránu, Švýcaři získali puk za vlastní bránou.
     
    00:23
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nils Wehrli – 2 min., podrážení.
     
    01:36
    Znovu se vydali do útoku hráči v bílých dresech. Průnik po levé lajny běl zastaven dobře postaveným švýcarském obráncem.
     
    02:17
    Zahrozili také domácí. Nahození od levého mantinelu ovšem tečované nebylo, takže gólman měl poměrně jednoduchou práci.
     
    03:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jsou za aktivitu v úvodu odměněni vedoucím gólem! Rána Currana z levého kruhu ještě v bráně neskončila, avšak volný puk si našel JAKUB GALNOR, který již dokázal rozvlnit síť. Asistence: Maxmilian Curran.
    03:04 Jakub GALNOR - 0:1
     
    04:16
    Vyloučení v týmu Česko:
    Josef Teplý – 2 min., podrážení.
     
    04:25
    Kombinace švýcarského mužstva úspěch nepřinesla. Po výměně puku mezi hráči na modré čáře následovala rána vedle pravé tyčky.
     
    05:01
    Češi pokračují v aktivním pojetí hry. Nahození od modré čáry tečováno nebylo, gólman úspěšně zakročil lapačkou.
     
    06:36
    Výměna puku švýcarskému týmu štěstí nepřinesla. Forhendová rána vyletěla vysoko nad českou svatyni.
     
    07:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly! Lukáš Král se krásně prosmýkl kolem svého osobního strážce a zprava nabídl puk před bránu SAMUELU DRANČÁKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti poslal kotouč za Kirsche. Asistence: Lukáš Král.
    07:45 Samuel DRANČÁK - 0:2
     
    08:32
    Joel Kurt si všiml u pravého mantinelu Leona Muggliho. Švýcarský kapitán si neseřídil mířidla ideálně, vystřelil přímo do gólmana.
     
    09:49
    Na druhé straně zakončoval Samuel Drančák. Gólem posílený hokejista ovšem kotouč zvedl bekhendem příliš vysoko.
     
    10:45
    Česko je v dosavadním průběhu výrazně lepším týmem. Adam Jiříček střílel od modré čáry a Adam Titlbach touš tečoval těsně vedle levé tyče.
     
    11:36
    Z velkého úhlu zakončoval Nisl Wehrli. Jakub Milota si proti střelci povyjel a kus černé gumy schoval mezi betony.
     
    12:40
    Maxmilian Curran si sjel před bránu, kam obdržel přihrávku od Floryka, z bezprostřední blízkosti však na brankáře nevyzrál.
     
    13:11
    Přechod přes střední pásmu Švýcarům vůbec nevyšel. A to zásluhou Marka Chaloupky, který se postavil do cesty Wehrlimu.
     
    14:58
    Samuel Drančák nabral velkou rychlost po levém mantinelu, avšak pasu na svou osobu se nedočkal, kotouč zastavil Jonathan Moser.
     
    15:22
    Jonathan Moser o sobě dal vědět i v ofenzivě. Počkal si na doplnění protihráčů a nabil Ludvigu Johnsonovi, jenž mířil příliš vysoko.
     
    16:35
    Joel Kurt naznačil zakončení, aby nakonec ještě posunul hrací předmět mezi kruhy k Jamiru Reberovi, forvard střílel z první nepřesně.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Česko:
    Adam Titlbach – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:41
    Švýcarskou akci zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Basile Sansonnens si neporadil se zpracováním a touš zpracovával ve středním pásmu. Ofsajd.
     
    18:29
    Cyril Keller si klepl o nahrávku a dostal ji od Nilse Saladina. Ránu z první vykopl český gólman do bezpečí levým betonem.
     
    19:37
    V závěrečných okamžicích úvodního dějství se ke střele zápěstím dostal Leo Richard. Ani on nezrušil nulu v kolonce vstřelených švýcarských gólů, brankáře Milotu trefil do masky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Česká sedmnáctka po první třetině vede nad Švýcarskem 2:0. Skóre střetnutí otevřel ve 4. minutě Jakub Galnor, jenž d brány dorazil střelu Currana. Současnou podobu dal výsledku Samuel Drančák, který těžil z výborné práce Krále a z bezprostřední blízkosti vyzrál na Kirsche forhendovou střelou z první.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Začala druhá třetina. Češi mají na co navazovat, neboť v té první byli jasně lepším týmem a dvougólový náskok toho je důkazem.
     
    20:41
    Samuel Drančák si v pravém kruhu vytvořil prostor na střelu. Pálil forhendem na zadní tyč, Kirsch předvedl úspěšný zákrok lapaačkou.
     
    21:05
    Švýcaři se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Dobře si počínal Matěj Sedláček, jenž udržel na zádech presujícího útočníka.
     
    21:38
    Prudkou nahrávku Jakub Galnor jenom protečoval do útočného pásma. Zde kraloval eon Muggli, ten přetlačil Chaloupku.
     
    22:19
    A další icing domácího mužstva. Ludvig Johnson vyzkoušel poslat do úniku Lorise Weye, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče výrazně přecenil.
     
    22:45
    Do hry se zapojil i český gólman Jakub Milota, který zastavil kotouč vyrážečkou a po pravém mantinelu jej poslal do střední třetiny.
     
    23:12
    Adam Benák nabral velkou rychlost, aby nakonec vystřelil z pravého kruhu přes obránce. Kirsch si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    23:58
    Po zaváhání Švýcarů Šmerda nahrál do levého kruhu Curranovi, který tváří v tvář brankáři neuspěl, trefil ho do výstroje.
     
    24:23
    Vytočení zpoza brány Wehrlimu nevyšlo. Skvěle zapracoval Martin Švec, který soka udržel u zadního mantinelu.
     
    24:45
    České přečíslení tří proti dvěma skončilo neúspěchem. Maxmilian Curran hledal Matěje Vjáčka, tomu přeskočil puk přes čepel hole.
     
    25:20
    Na modré si na střelu věřil Adam Jiříček. Gólmana k zákroku nedonutil, jeho pokus obětavě zblokoval Ustinkov.
     
    25:51
    Jamiro Reber se levou stranou procpal až do útočného pásma, jenže se mu nedostal podpory, jeho akce skončila na dobře postaveném Chaloupkovi.
     
    26:16
    Český útočník Samuel Drančák před sebou měl posledního švýcarského obránce, který ho vytlačil z ideální palebné pozice, střela z bekhendu skončila v boční síti.
     
    26:54
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Aktivněji i nadále působí česká reprezentace, ta domácí švýcarská se po většinu času brání.
     
    27:26
    Nicméně v prostřední části zatím zůstává skóre bezbrankové. Basile Sansonnens chtěl tuto skutečnost změnit, ale pod tlakem střílel hodně nepřesně.
     
    27:41
    Na druhé straně se po pravém mantinelu rozjel Adam Benák. Moc dobře tušil o do mezikruží najíždějícím Matějovi Kubiesovi, jenž v dobré pozici promáchl.
     
    28:30
    S nahozením z pravého kruhu si Milota poradil, kotouč vyrazil před sebe. Možnosti dorážky zabránil pohotový Matěj Sedláček.
     
    28:58
    Švýcarsko si snad poprvé v celém utkání vytvořilo souvislejší tlak, avšak snížení se zatím nekoná. Moser mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    29:21
    Po bekhendovém zakončení Rebera vyrazil Milota touš pouze k Gigerovi, překvapený švýcarský křídelník ovšem vůbec nevypálil.
     
    29:50
    Povedenou švýcarskou pasáž utnul Matěj Sedláček. Nabral kus černé gumy na čepel hole a zkušeně jej vyhodil tak, aby se nepískal icing.
     
    30:28
    Snadný zákrok pro Christiana Kirsche, který od počátku viděl na střelu Maxmiliana Currana. Puk skryl v lapačce.
     
    30:45
    Ludvig Johnson dlouho váhal s rozehrávkou, nicméně si poradil a bekhendem našel Daniila Ustinkova, ten hru přenesl do střední třetiny.
     
    31:24
    Jsou to znovu Češi, kteří začínají přebírat aktivitu na svou stranu. Adam Titlbach tečoval nahození Jiříčka těsně vedle pravé tyče.
     
    31:49
    O pár vteřin později pálil od modré čáry Tomáš Galvas. Christian Kirsch měl situaci pod kontrolou, touš prosvištěl vedle jeho pravé tyče.
     
    32:20
    Opět sledujeme delší pasáž hry bez přerušení. O obtočení soupeřova svatyně se pokoušel Nils Wehrli, leč ztroskotal na Milotově levém betonu.
     
    32:55
    Vzájemné vyloučení, hrát se bude ve čtyřech na obou stranách. Ve středním pásmu se do sebe zaklesli Adam Benák s Daniilem Ustinkovem. Čech dostal dvě minuty za sekání, Švýcar dvě minuty za nesportovní chování.
     
    33:23
    Už to vypadalo, že by do brejku mohl postupovat Jamiro Reber, jemuž v poslední chvíli vložil hokejku do jízdy Matěj Sedláček, čímž mu znemožnil kvalitní střelu.
     
    33:59
    Jakub Milota si před forčekujíím Antenenem počínal hodně opatrně. Avšak poradil si, bekhendovou stranou vyrážečky píchl puk ke Gavlasovi.
     
    34:18
    Pravou stranou se rozjel Joran Forget. Pod tlakem zkusil přenést hru na Lennyho Gigera, toho pokryl Marek Chaloupka.
     
    34:49
    Rychlý český výpad neměl dlouhého trvání. Rozjetý Samuel Drančák skončil na Leonovi Mugglim, který soupeři uštědřil tvrdý hit.
     
    35:16
    Další česká útočná akce již skončila zakončením, nikoliv však gólovým. Ránu Samuela Šmerdy podržel Christian Kirsch v lapačce.
     
    35:57
    Situaci dvou proti dvěma řešil Matěj Sedláček nahrávkou, kterou ovšem dlouho avizoval, takže pro Muggliho nebylo složité puk zastavit.
     
    36:24
    Marek Chaloupka musí začínat od vlastní brány, protože mu ujel kotouč po příliš ostrém pasu Jiřího Klímy. Z důvodu střídání soupeře však měl na rozehrávku klid.
     
    36:55
    Lukáš Král chtěl zapsat do statistik druhou asistenci. Pobídka na teč však byla neúspěšná, Curran přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    37:17
    Ostrého úhlu střílel Adam Beník. Kus černé gumy skončil na zadním mantinelu, kde ho sebral bránící Daniil Ustinkov.
     
    37:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Eismannova družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Josef Teplý vystihl nahrávku a rozjel JOSEFA TEPLÉHO. Šestnáctiletý útočník ujel poslednímu obránci a gólmana propálil tvrdou ránou pod břevno. Asistence: Matěj Vojáček.
    37:35 Josef TEPLÝ - 0:3
     
    38:30
    Švýcaři zkusili rychle odpovědět, jenže Basile Sansonnens vypálil příklepem o dobrý metr nad českou svatyni.
     
    39:06
    V probíhající poslední minutě druhé třetiny na sebe Loris Wey natáhl dva protihráče, načež zkusil uvolnit Villarda, jenže trefil jenom brusle Gavlase.
     
    39:49
    Zaútočil si i Češi. Jmenovitě Daniel Flory, který vystřelil od levého mantinelu. Zakončení směřující na zadní tyčku proletělo těsně vedle brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Česká sedmnáctka v prostření části ještě vylepšila vedení, do závěrečné dvacetiminutovky bude nastupovat s tříbrankovým náskokem v zádech. Mezi střelce utkání se zapsal Josef Teplý, který dostal do úniku nahrávku od Vojáčka a zakončil jej prudkou ránou pod břevno a nad levé rameno gólmana. Švýcaři jsou nadále horším týmem, lze tedy těžko očekávat, že by se jim podařilo ještě střetnutí zdramatizovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly uspěli Švýcaři, kteří poměrně rychle obsadili útočné pásmo.
     
    40:32
    Jak rychle domácí útočnou třetinu získal, tak rychle o ni přišli. Daniil Ustinkov hledal Giana Meiera, tuto nahrávku zastavil Samuel Drančák.
     
    41:02
    Český protiútok neměl dlouhého trvání. Marek Chaloupka nastartoval Matěje Kubiesu, ten nevyzrál na posledního obránce.
     
    41:34
    Hra se přelévá nahoru dolů. Švýcarsko chtělo potrestat pomalejší střídání soupeře, ale po nedomluvě mezi Moserem a Saladinem byl pískán ofsajd.
     
    42:20
    Pochvalu zaslouží Maxmilian Curran, ten se totiž vydal pomoci defenzivě a v souboji jeden na jednoho vypíchl kotouč Wehrlimu.
     
    42:47
    Středem nabral velkou rychlost Adam Titlbach. Nahrávka Martina Švece měla oči, centr elitní formace bohužel nezvládl zpracování.
     
    43:12
    O odvážný výpad se pokusil Tomáš Galvas, jenže během chvilky se ocitl v obležené čtyř protihráčů a z této situace vybruslit nedokázal.
     
    43:43
    Nahození Basileho Sansonnense z levého kruhu se stalo snadnou kořistí Jakuba Miloty. Český gólman podržel puk ve výstroji.
     
    44:03
    A další zákrok pro českého brankáře. Lenny Giger vyslal prudkou střelu, avšak přímo do středu brány, Milota tak ani v tomto případě neměl moc práce.
     
    44:53
    Matěj Sedláček chtěl za každou cenu rozhodit na brankáře osamoceně směřujícího Jamira Rebera. Švýcar vystřelil do Milotovy lapačky, český zadák odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
     
    45:11
    Martin Švec chtěl vystartovat proti Wehrlimu, jenomže tomu nevyšlo zpracování, takže se český obránce nakonec natočil k puku a odehrál jej do střední třetiny.
     
    45:50
    Češi se zatím brání s ledovým klidem. Po Martinu Švecovi zvládl vyhodit také Aleš Zielinski, Švýcaři si nedokáží vytvořit souvislejší tlak.
     
    46:21
    Pěkně se Jamie Villard proháčkoval mezi dvěma protihráče, aby následně nahrával bekhendem naslepo před bránu přímo na hokejku protihráče Gavlase.
     
    46:55
    Češi v plném počtu. Matěj Sedláček strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a už míří vypomoci spoluhráčům do defenzivy.
     
    47:22
    Početní převahu si zahrají také Češi. Menší trest vyfasoval Lenny Giger, ten se v útočném pásmu provinil podrážením.
     
    47:53
    Aleš Zielinski si sjel od modré čáry kousek za levý kruh, odkud vyprodukoval zajímavý pokus ze zápěstí, který schytal bránící Wehrli do chráněných míst.
     
    48:26
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil gólman Christian Kirsch. Všiml si volného kotouče před sebou, tak jej bez váhání přikryl lapačkou.
     
    48:59
    Zasloužený potlesk si vysloužil Christian Kirsch, jenž se skvěle přemístil ke své levé tyči a betonem vyrazil nebezpečnou ránu Jiřího Klímy.
     
    49:30
    Také Švýcaři přestáli hru v oslabení, již hrají v plném počtu. To ovšem nic nemění na faktu, že prohrávají o tři góly a jejich porážka je čím dál tím blíže.
     
    49:59
    Tomáš Galvas nejprve zblokoval zakončení od modré, načež přejel přes červenou čáru a nahodil za švýcarskou bránu, pak odjel vystřídat.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češi udržují komfortní tříbrankový náskok, situaci mají pevně ve svých rukou.
     
    50:38
    Švýcarský gól naděje byl blízko. Nils Saladin si v levém kruhu vytvořil prostor ke střele, puk nasměroval o vnější strany tyče.
     
    51:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Galvas si sjel k levému mantinelu, odkud nabil pod sebe Curranovi, jehož tvrdou ránu tečoval mImo dosah překvapeného Kirsche MATĚJ VOJÁČEK. Asistence: Maxmilian Curran a Tomáš Galvas.
    51:30 Matěj VOJÁČEK - 0:4
     
    52:06
    Populárního "bůra" chtěl završit Samuel Drančák. Vystřelil z poměrně ostrého úhlu a rozvlnil boční síť Kirschovy svatyně.
     
    52:58
    V permanenci byl rovněž Jakub Milota. Šikovně si povyjel proti nahození od modré čáry, kus černé gumy pohotově lapil do lapačky.
     
    53:09
    Český gólman opět v akci, zase úřadovala jeho lapačku. Tu Jakub Milota nastavil proti zakončení Charlieho Thula od levého mantinelu.
     
    53:37
    Josef Teplý naznačil nahrávku, aby ve finále vyzkoušel střelu po ledě z pravé strany. Christian Kirsch si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    54:01
    S ránou od modré nemohl mít Jakub Milota žádné větší starosti. Na kotouč po celou dobu viděl velmi dobře, zasáhl pravým betonem.
     
    54:39
    Samuel Drančák nahazoval na bránu ještě ze středního pásma. Švýcarský gólman odrazil touš vyrážečkou za bránu, kam si pro puk dojel spoluhráč.
     
    55:25
    Utkání se spíše dohrává, protože o vítězi už je rozhodnuto a na Švýcarech je vidět, že by už měli zápas rádi co nejdříve za sebou.
     
    55:46
    Maxmilian Curran na forčekink nespěchal, Leonovi Mugglimu dal poměrně dost času. Švýcarský kapitán si jako cíl zvolil Jonathana Mosera.
     
    56:12
    Švýcarská dvojice se ve dvojici vydala proti třem hokejistům v bílých dresech. Česká defenziva udržuje čisté konto i po této neúspěšné snaze.
     
    56:42
    Pěkná individuální akce Matěje Vojáčka skončila až na brankáři. Český útočník vymíchal dva útočníka, avšak Kirsche trefil do levého ramene.
     
    57:15
    Pod tlakem Basile Sansonnens ujel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů. Pak nahrál Johnsonovi a sám si odjel odpočinout.
     
    57:38
    Před švýcarskou bránu si najížděl Lukáš Král. Svým pasem jej hledal Daniel Floryk, jenže adresát promáchl naprázdno.
     
    58:04
    Jakub Galnor vyzkoušel pozornost Christiana Kirsche ještě ze středního pásma. Gólman schoval touš do lapačky, na rozehrávku si netroufl.
     
    58:43
    Švýcaři to teď skvěle vykombinovali, avšak Jakub Milota dnes působí neprůstřelným dojmem. Parádně se přesunul k pravé tyči a vyrážečkou vyrazil ránu Weye.
     
    59:14
    Příliš zbrkle se zachoval při rozehrávce Aleš Zielinski. Hledal Adama Veselského, jenže ten se na spoluhráče vůbec nedíval. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    59:52
    Švýcarský kapitán Leon Muggli na sebe natáhl dva protihráče, čímž vytvořil o poznání volnější prostor pro Nilse Saladina v levém kruhu, toho zradilo zpracování.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká sedmnáctka zvládla první ze tří utkání proti Švýcarsku na jedničku, v Davosu porazila domácí celek s přehledem 4:0.

    Na úspěch zadělali svěřenci kouče Eismanna už v první třetině, kdy se prosadili Jakub Galnor a Samuel Drančák. Zbylé dva góly si čeští junioři nechali do druhé a třetí třetiny, střeleckou listinu rozšířili Josef Teplý a Matěj Vojáček. Pochvalu zaslouží rovněž Jakub Milota, jenž předvedl několik těžkých zákroků a odměnou mu bylo čisté konto.

    Druhé utkání mezi Českem a Švýcarskem se odehraje v pátek, úvodní buly bude vhozeno v 16 hodin.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:04:00)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Galnor (Curran), 8. Drančák (Král), 38. Teplý (Vojáček), 52. Vojáček (Curran, Galvas)


    Švajčiarsko: Kirsch (McNutt) – Muggli (C), Kurt, Ustinkov, Meier, Sansonnens, Richard, Moser, Johnson – Bosson, Antenen, Wehrli – Villard, Reber, Saladin – Forget, Wey, Giger – Thul, Keller, Ponzetto.
    Tréner: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Sedláček, Šmerda, Galvas, Zielinski, Švec, Chaloupka – Veselský, Titlbach, Klíma – Teplý, Benák, Kubiesa (C) – Florýk, Drančák, Král – Galnor, Curran, Vojáček – Jung.
    Tréner: Václav Eismann

    Rozhodca: Weber, Arpagaus – Gurtner, Allenspach