Česko – Kanada 17:0 (kon.) | Švédsko – Česko 6:1 (kon.)
koniec
Švédsko
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Česko
cz Pondelok 11.07.2022, 16:30 • Birmingham, Alabama, USA • Svetove hry 2017 - florbal • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:15:02)
     
    Švédové porážejí české florbalisty 6:1 a na Světových hrách postupují do finále, kde se utkají s lepším týmem z dvojice Finsko – Lotyšsko. Češi nezachytili už úvod semifinálové bitvy, a třebaže se jejich výkon zlepšoval, na více než jeden gól dnes nedosáhli. Zahrají si tak o třetí místo. V poslední části utkání lehce zdramatizoval Adam Hemerka, ale pak pojistku na švédské straně přidal Ludwig Persson.
     
    Konec zápasu.
     
    44:28
    Švédsko ještě označkovalo tyčku prázdné české svatyně. Na výsledku zápasu už se zřejmě nic nezmění.
     
    43:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel to vypadá, že Čechům více svědčí hra bez brankáře než s ním. Ne že by snad s poslední střelou mohl Lukáš Bauer něco dělat. Češi ale podcenili švédskou rozehrávku z rohu a Tre Kronor se prosazují navzdory oslabení. LUDWIG PERSSON v podstatě naslepo vypálil přesně nad nohu brankáře a raduje se z šesté trefy Švédů. Asistence: Linus Holmgren.
     
    43:30
    Sudí dělají z utkání velkou bramboračku. Johansson musí jít na trestnou lavici.
     
    43:30
    Gólová přihrávka na Josefa Rýpara neprošla. Velká škoda, Hedlund už byl rozhozený a český útočník by zřejmě pálil do prázdné klece. Na míčku zůstanou Švédové, bránit už se budou jen minutu a půl a raději si vybírají čas na poradu.
     
    42:59
    Rychlé přihrávky putovaly od Němečka k Langerovi a zase zpátky. Druhý jmenovaný pak přece jen zkusil svůj pověstný příklep, jenže tentokrát mířil vysoko nad.
     
    42:32
    K brance se přiblížil a ostře vystřelil Adam Delong, jenže horní růžek zasáhnout nedokázal.
     
    42:15
    Za sekání je vyloučen Tobias Gustafsson, což znamená další dramatizaci zápasu. Češi budou hrát bez brankáře v klasické přesilovce pěti proti čtyřem. Ještě předtím si vybírají oddechový čas.
     
    42:03
    Faul zajistil Forman, Češi se nevzdávají míčku, ale ani pokus Delonga nedoputuje do brankoviště Jona Hedlunda.
     
    41:32
    Obrovská škoda! Ostrý příklep v podání Ondřeje Němečka narazil do horní tyčky a vrací se zpět do hřiště. Češi byli blizoučko snížení.
     
    41:00
    Střela hodně sjela Filipu Formanovi. Švédové se vrací do pěti, Česko hraje bez brankáře a poměr sil na hřišti je tak vyrovnaný.
     
    40:28
    Zatím se hraje ve čtyřech, trest Krbce odpykává Matyáš Šindler.
     
    40:17
    Tak to je nemilá dohra pro Matyáše Krbce. V návalu emocí se rozhodl bránit ataku Johana Samuelssona a udeřil ho ze země někam do stehna. Sudí neváhají a tasili červenou kartu, která znamená vyloučení na 2+2 minuty a do konce zápasu.
     
    40:04
    Český tým to dokonce zkouší bez brankáře. Po ostré střele Rýpara se v brankovišti nachomýtl Matyáš Krbec, po kterém pak doslova šlapal Johan Samuelsson.
     
    39:44
    V tuto chvíli se Češi dostávají do početní výhody. S míčkem kvedlá v levém rohu Filip Langer.
     
    38:54
    Průnik Formana musel zastavit až Malte Lundmark. A protože českého střelce držel, půjde za katr.
     
    38:54
    Nádherná přihrávka Niklase Ramireze, který si mohl zapsat další asistenci. Při zakončení zaváhal Malte Lundmark a na druhé straně se drzým únikem prezentoval Filip Forman. Čechům bude patřit balonek.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 5. Haglund (Sankell), 7. Johansson (Lundmark), 8. Sankell (Persson), 21. Lundmark (Ramirez), 30. Haglund (Ramirez), 44. Persson (Holmgren) – 35. Hemerka (Němeček)

    Karty: 1 41. Krbec (CZE)


    Švédsko: Hedlund (Parsjo-Tegner) – Enström, Johansson, Ramirez, Gustafsson – Sjögren, Samuelsson, Ahren – Sankell, Persson, Haglund – Lundmark, Holmgren
    Tréner: Niklas Norden

    Česko: Bauer (M. Beneš) – Němeček, Punčochář, Šindler, Besta, D. Beneš – Krbec, Hemerka, Langer – Rýpar, Delong, Forman – Havlas
    Tréner: Jaroslav Berka

    Rozhodca: Heinola, Marttinen