Francúzsko – Taliansko 2:1 (po pr.) | Nórsko – Rakúsko 5:3 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko sk 5:3 (kon.)
Fínsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Nórsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Rakúsko
Streda 18.05.2022, 15:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Martin Rönnild (NOR) - 5:3
     
    59:48
    Nórsko dalo gól!
    Po prehranom buly Rakúska sa dostal do úniku MARTIN RONNILD, ktorý už nezaváhal a strelou do prázdnej brány rozhoduje tento zápas.
    56:09 Peter Schneider (AUT) - 4:3
     
    56:09
    Rakúsko dalo gól!
    PETER SCHNEIDER teraz dokonale využil voľný priestor a jeho strela švihom krásne zapadla do siete. Rakúsko sa tak stále drží v hre a zápas sa pokúsi vyrovnať.
    Asistencie: Ali Wukowits, Dominique Heinrich
    47:32 Mats Rosseli Olsen (NOR) - 4:2
     
    47:32
    Nórsko dalo gól!
    MATS ROSSELI OLSEN dokázal nájsť medzi tyčkou a Kickertom medzeru a vďaka tejto šikovnej strele Nórsko vedie už o 2 góly.
    Asistencie: Andreas Martinsen, Ken André Olimb
    31:44 Martin Röymark (NOR) - 3:2
     
    31:44
    Nórsko dalo gól!
    Hlavný rozhodca avizoval vylúčenie na strane Rakúska a z vyvinutého tlaku vyťažili Nóri maximum. Strelu od modrej čiary totiž dokázal stečovať do brány MARTIN ROYMARK a Nórsko je opäť vo vedení.
    Asistencie: Michael Haga, Mattias Nörstebö
    26:54 Lukas Haudum (AUT) - 2:2
     
    26:54
    Rakúsko dalo gól!
    LUKAS HAUDUM vystrelil švihom z dobrej pozície a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Puk potom zapadol priamo ku ľavej tyčke a je tak vyrovnané 2:2.
    20:55 Andreas Martinsen (NOR) - 2:1
     
    20:55
    Nórsko dalo gól!
    V samom závere nórskej presilovky sa dokázal presadiť ANDREAS MARTINSEN. Pred bránu sa totiž natlačil Johannesen a Martinsen už iba využil voľný priestor v bráne.
    Asistencie: Johannes Johannesen, Mats Rosseli Olsen
    07:33 Mats Rosseli Olsen (NOR) - 1:1
     
    07:33
    Nórsko dalo gól!
    Kvôli nepresnej rozohrávke Rakúšanov sa dostal do samostatného úniku MATS ROSSELI OLSEN. Ten potom zoči-voči Kickertovi už nezaváhal a pekným zakončením mu nedal šancu.
    Asistencia: Ken André Olimb
    06:48 Dominique Heinrich (AUT) - 0:1
     
    06:48
    Rakúsko dalo gól!
    V závere početnej výhode to nakoniec Rakúšanom vyšlo. DOMINIQUE HEINRICH to od modrej čiary napálil príklepom až priamo do pravého horného rohu.
    Asistencie: Ali Wukowits, Peter Schneider

    Martin Kožiak

    Góly a asistencie: 8. Rosseli Olsen (K. Olimb), 21. Martinsen (Johannesen, Rosseli Olsen), 32. Röymark (Haga, Nörstebö), 48. Rosseli Olsen (Martinsen, K. Olimb), 60. Rönnild – 7. Heinrich (Wukowits, Schneider), 27. Haudum (Unterweger, Ganahl), 57. Schneider (Wukowits, Heinrich)


    Nórsko: Haukeland (Holm) – Lilleberg, Johannesen (A), Krogdahl, Nörstebö, Rokseth, Klavestad, Kasastul – Rosseli Olsen, K. Olimb (C), Geheb – Haga, Martinsen, Röymark – Hoff, Jakobsson, Trettenes (A) – Rönnild, Salsten, Henriksen.
    Rakúsko: Kickert (Starkbaum) – Maier, Unterweger, Heinrich (A), Zündel, Wolf, Hackl, Brunner, Wimmer – Kasper, Haudum, Lebler – Nissner, Raffl (C), Schneider – Feldner, Ganahl (A), Wukowits – Huber, Schwinger, Achermann.