Francúzsko – Taliansko 2:1 (po pr.) | Nórsko – Rakúsko 5:3 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko sk 5:3 (kon.)
Fínsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Švajčiarsko
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Slovensko
Streda 18.05.2022, 19:20 • Ice Hall Helsinki • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prehrávame aj tretí duel po sebe. Už začiatok naznačil, že to je zlé, ale darilo sa nám doťahovať náskok Helvétov. Zarezala nás ale nevyužitá dlhočizná presilovka a zákonite sme inkasovali rozhodujúci gól do prázdnej bránky. Po dni voľna nastúpime proti Kazachstanu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (22:07:11)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Adam Sýkora si nedal skákať po hlave a rozpútal šarvátku po krosčeku na neho! Ihneď si ho zastával Adam Jánošík! Calvin Thürkauf sa s ním chytal za pasy, ale nebola z toho pästná výmena!
    59:36 Fabrice Herzog (SUI) - 5:3
     
    59:36
    Švajčiarsko dalo gól! Premrhali sme veľkú šancu a zaslúžene pykáme. Švajčiarsku štvrtú výhru na turnaji poistil FABRICE HERZOG. Asistencie: Denis Malgin a Pius Suter.
     
    59:20
    Slovensko hrá power-play!
     
    59:13
    Švajčiarsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:29
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Adam Sýkora – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
     
    58:29
    Traja naši hokejisti hľadali puk v húštine tiel pred brankárom Leonardom Genonim! Hra musela byť prerušená! Už tam bolo veľmi husto!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:39
    Tatar netrafil odkrytú časť švajčiarskej bránky po výbornom prehľade a prihrávke Nemca!
     
    57:15
    Slovensko hrá power-play!
     
    Reklamná prestávka.
     
    57:15
    Tristan Scherwey si teraz vyslúžil aplauz spoluhráčov! Bez rozmýšľania si ľahol do tvrdej delovky Petra Čerešňáka a výrazne pomohol Genonimu!
     
    56:18
    Samuel Takáč sa pokúšal o dosiahnutie druhého gólu v stretnutí. Puk vypadol z náručia Genoniho. Zároveň nám chýbal niekto na dorážku.
     
    56:13
    Švajčiarsko hrá so štyrmi hráčmi.
     
    55:36
    Michal Krištof zachránil útočné pásmo. Ľavý kruh patril Šimonovi Nemcovi, ale veľká škoda, keďže jeho strela vyletela von.
    54:13 Jonas Siegenthaler (SUI)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 1. Malgin (Suter), 24. Marti (Egli, Scherwey), 33. Meier (Suter), 46. Hischier (Marti), 60. Herzog (Malgin, Suter) – 11. Roman (Lantoši, Liška), 26. Slafkovský (Krištof, Tatar), 50. Takáč (Sýkora, Grman)


    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Kukan, Siegenthaler, Fora (A), Moser, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Kurashev, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Bertschy, Scherwey.
    Tréner: Patrick Fischer.

    Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Jánošík – Tatar (C), Krištof (A), Pospíšil – Regenda, Minárik, Slafkovský – Lantoši, Roman, Liška – Sýkora, Tamáši, Takáč – Lunter.
    Tréner: Craig Ramsay.