Námestovo – Rohožník 0:1 (kon.) | B. Bystrica – Humenné 3:0 (kon.) | Skalica – Slovan Bratislava U21 3:0 (kon.)
Podbrezová – Bardejov 7:1 (kon.) | Košice – Žilina B 2:1 (kon.) | Šamorín – Dubnica 4:0 (2.pol)
Púchov – Trebišov 2:0 (kon.) | KFC Komárno – Petržalka 6:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
7:1 (3:1)
Partizán Bardejov
Piatok 13.05.2022, 17:00 • Zelpo Aréna • MONACObet liga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Druholigová sezóna vrcholí. Domáca Podbrezová privíta vypadávajúci Bardejov. O tom, kto je favoritom, nie je potrebné písať. Zvlášť, keď domácim stačí jeden bodík na potvrdenie postupu do Fortuna ligy priamo z prvého miesta.
     
    FK Železiarne Podbrezová
    Železiari podávajú od začiatku ročníka výborné výkony. Už na jeseň sa usadili na čele tabuľky a odvtedy naň nikoho nepustili. Oprieť sa môžu o kvalitné individuálne výkony jednotlivcov a mimoriadne silnú ofenzívu. Vedenie dokázalo skĺbiť mladícku dravosť so skúsenosťou starších hráčov a výsledkom je dominancia v druhej najvyššej súťaži.

    Zverenci českého kormidelníka Romana Skuhravého strelili v ostatných troch dueloch 17 gólov, celkovo v sezóne 77, čo je jasne najviac zo všetkých tímov. Ofenzívna sila naháňa súperom hrôzu, Marek Kuzma strieľa góly ako na bežiacom páse, a tak sa dá proti Bardejovu očakávať jednoznačná prevaha domácich.
     
    Partizán Bardejov BŠK
    Východniari bojovali, ale nestačilo to. O rok ich uvidíme až v tretej lige. Nepomohla ani zmena trénera, Partizán prehral posledných sedem zápasov a naposledy sa z výhry tešil začiatkom marca. Mužstvo pricestuje na Horehronie s cieľom dohrať sezónu so cťou. Bardejov pritom zdolal svojho piatkového súpera naposledy ešte v roku 2013. Karty sú teda rozdané jasne.
     
    V Podbrezovej sa pripravujú na prípadné oslavy postupu. Klub chce zaplniť Zelpo arénu, preto majú fanúšikovia vstup voľný. Okrem toho sú nachystané súťaže, tombola a v prípade postupu aj prekvapenie. Mnohí sa tešia na dlhú piatkovú noc, no o ničom nie je ešte rozhodnuté.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha (C) – Bartoš, Godál, Oravec, Ďatko, Grendel, Paraj, Kováčik, Galčík, Kuzma, Pavúk.
    Náhradníci: Rehák – Breznanik, Issa, Barbora, Špyrka, Kukoľ, Bakaľa.
    Trenér: Roman Skuhravý

    Partizán Bardejov BŠK: Čikoš-Pavličko (C) – Adekuoroye, Kuc, Cmiljanović, D. Lukáč, Jurčišin, Župa, Dopater, Horváth, Brenkus, Panadić.
    Náhradníci: Fojtíček – Kuhajdík, N. Ristovski, Csáno, M. Lukáč.
    Trenér: Jaroslav Galko

    Rozhodca: Ježík – Weiss, Železňák.
     
    -3
    Pekný podvečer vážení športoví fanúšikovia. Hlásime sa vám zo Zelpo arény. Hráči už vybiehajú na trávnik za krásneho slnečného počasia a pomerne slušnej diváckej kulisy. Zápas sa o malú chvíľu začne.
     
    -1
    Ešte pred samotným výkopom slávnostná udalosť. Hlavný rozhodca Martin Ježík končí profesionálnu kariéru. V strede ihriska mu poďakovali a obdarovali kyticou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa ihneď usadili na polovici súpera, snažiac sa dostať do prvého zakončenia. Obrana hostí situáciu ustrážila.
     
    3
    Obrovská šanca domácich. Grendel potiahol loptu, poslal prihrávku za obranu na Kováčika, ktorý si zasekol jedného zo súperov, vypálil, ale Čikoš-Pavličko sa predviedol výborným zákrokom.
     
    4
    Za úvodné štyri minúty neboli hostia ešte ani pri lopte. Domáci okupujú polovicu súpera, ale okrem šance Kováčika sa už k ďalšej možnosti nedostali.
     
    5
    Dravý prienik predviedol Galčík. Napokon padol vo veľkom vápne a hoci si fanúšikovia pýtali penaltu, rozhodca to vyhodnotil inak.
     
    6
    Galčík sa zamotal do vlastných kľučiek, ale Podbrezová zostala pri lopte. Bardejov si však vydýchol po nepresnej kombinácii domácich.
     
    7
    Nuž, zatiaľ je to hra na jednu bránu. Bardejov sa urputne bráni a favorit dobíja skalopevnú defenzívu.
     
    8
    Pochváliť musíme fanklub domáceho celku. Od úvodu neúnavne ženie svojich dopredu.
     
    9
    Prvýkrát sa s loptou zoznámil Ludha. Bolo to po nepresnom nákope hostí. Hra je znovu na opačnej strane, Galčíkovu strelu tečovala obrana na roh.
     
    10
    Obrovská možnosť domácich. Z netradičnej pozície sa dostal pred bránu Bartoš, našiel voľného Grendela, ten zoči-voči brankárovi súpera zahodil. Opäť sa vyznamenal Čikoš-Pavličko.
     
    11
    Bartoš išiel riskantne do súboja, zdalo sa, že pri svojej akcii fauloval Lukáča, ale rozhodca posúdil situáciu ako čistú. Hosťujúci hráč je v opatere lekárov.
     
    12
    Prvý náznak šance Partizánu. Pekný prienik jedného z hostí zastavila pozorná domáca defenzíva.
     
    13
    Obraz hry sa nemení. Domáci útočia, hostia bránia. Stav je bezgólový. Podbrezová je aktívna najmä z pravej strany.
     
    14
    Nepresnosť na domácich kopačkách dáva šancu vydýchnuť si obrane hostí. Východniari ale strácajú jednu loptu za druhou.
     
    15
    Podbrezová dala gól!
    Železiari sa dočkali. Krásny prienik predviedol DANIEL PAVÚK, loptu si pred šestnástkou potiahol a pravačkou, nechytateľne k ľavej žrdi, rozvlnil sieť súpera.
     
    16
    Tento gól by mal domácim pomôcť zbaviť sa prípadnej nervozity z dôležitosti duelu.
     
    18
    Bardejov zatiaľ nepredviedol nič. Už na prvý pohľad je jasné, na ktorej strane je kvalita. Podbrezová otvára fortunaligové dvere čoraz viac.
     
    19
    Adekuoroye fauloval v strede ihriska Paraja, ktorý zostáva ležať na zemi. Rozhodca previnilca napomína. Zdá sa, že domáci hráč je v poriadku.
     
    20
    Nádherná prihrávka jedného z domácich hráčov na Grendela, ktorý vypálil a lopta len tesne minula brvno. Veľmi pekný futbalový moment.
     
    21
    Partizán bráni jeden útok za druhým. Teraz sa predviedol Galčík, po pravej strane potiahol a vybojoval ďalší rohový kop.
     
    22
    Favorit hrá s Bardejovom bago. Otázne je, či pri takomto priebehu neuvidíme ďalší debakel.
     
    23
    Hostia si môžu na malú chvíľu vydýchnuť. Domáci faulovali, lenže Partizán sa ďaleko nedostal. Jeho návštevy na súperovej polovici by sme zrátali na prstoch jednej ruky.
     
    24
    Hra je prerušená, na trávniku ostal zranený Dopater. Po krátkom ošetrení bude pokračovať.
     
    25
    Podbrezová dala gól!
    Domáci sa dočkali ďalšieho zásahu. Do veľkého vápna sa dostal Ďatko, obrana hostí pôsobila úplne odovzdane a urobila sériu chýb. Ďatko ešte našiel PETRA KOVÁČIKA, ktorý presnou strelou k ľavej žrdi pridáva druhý gól.
     
    27
    Krásnou strelou sa prezentoval Paraj, jeho pokus zastavila ľavá žrď!
     
    27
    Bardejov dal gól!
    Hostia z ničoho nič udreli. K lopte sa dostal RICHARD ŽUPA, využil dieru v obrane, potiahol loptu a peknou umiestnenou strelou nedal Ludhovi šancu.
     
    28
    Za necelú polhodinu sme boli svedkami troch gólov. Najmä zásah hostí bol dosť nečakaný, keďže prišiel ako blesk z jasného neba.
     
    30
    Uvidíme, čo urobí gól Bardejova s priebehom duelu. Partizán sa trošku osmelil a prvýkrát v zápase drží loptu dlhšie na svojich kopačkách.
     
    31
    Nádejne vyzerajúcu situáciu na domácej strane pokazila nepresná prihrávka Ďatka. Hostia budú odkopávať od vlastnej brány.
     
    32
    Ďalšia obrovská možnosť na strane Podbrezovej. Na pravej strane sa ukážkovo predral Galčík, našiel najskôr Paraja, následne sa do zakončenia dostal Ďatko, ale z dobrej pozície minul.
     
    34
    Domáci sa dnes previnili ofsajdom už niekoľkokrát. A všetky situácie boli takmer identické.
     
    35
    Ďatko sa znovu nepredral, ale hostia loptu nevyviezli. Naopak, rýchlo o ňu prišli a museli sa znovu brániť. Našťastie pre nich, všetko zakončil útočný faul.
     
    36
    Kombinácie domácich v strede hracej plochy teraz úspech nepriniesli.
     
    37
    Podbrezová v ďalšom náznaku šance. Kuzma však nedokázal prepáliť pozornú defenzívu.
     
    38
    Blížime sa k záveru prvého dejstva. Domáci síce majú hru pod kontrolou, no neustále sa musia mať na pozore. Bardejov môže kedykoľvek zahroziť.
     
    39
    Priamy kop Bardejova zahrali hostia nakrátko. Na jeho konci bola strela Dopatera, ktorá ale bola zblokovaná pozornou obranou.
     
    40
    Všetci hráči hostí boli ako vojaci nastavaní pred veľkým vápnom. Favorit hľadal skulinku, ale nenašiel. Stav sa nemení a zdá sa, že prvý polčas sa už len dohráva.
     
    41
    Bartoš urobil chybu, keď v nebezpečnom území stratil loptu. Bardejov mal brejk, na konci ktorého bola strela Župu, ktorá ale trafila len vlastného spoluhráča. S touto situáciou mali hostia z kúpeľného mesta jednoznačne lepšie naložiť.
     
    42
    Podbrezová dala gól!
    Obrovská diera v obrane Partizánu Bardejov. K lopte sa na ľavej strane dostal Kuzma. V prečíslení dvoch na jedného sa najlepší strelec druhej ligy rozhodol pre zakončenie. Brankár Čikoš loptu vyrazil, ale rovno pred voľného ROLANDA GALČÍKA, ktorý ju do prázdnej brány "doklepol."
     
    44
    Hráči Bardejova robia veľké množstvo chýb. Keby ich odstránili, nemuseli byť na konci druholigového pelotónu.
     
    45
    Bardejov mohol znížiť po obrovskej šanci. Lenže ani jeden z hráčov nedokázal zoči-voči Ludhovi presne zakončiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou zaujímavý prvý polčas. Videli sme veľkú dominanciu Podbrezovej, štyri góly a pomerne zaujímavý futbal. Hostia boli zo začiatku zatiahnutí, postupne sa osmeľovali a dokázali z ničoho nič skórovať. Domáci sú však jasne lepší a priebeh duelu kontrolujú.
    Zostaňte s nami, druhý polčas sa začne približne v čas 18.02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner urobil cez prestávku tri zmeny. Dohrali: Boris Godál, Samuel Ďatko a Erik Grendel. Prišli Mikuláš Bakaľa, Michal Breznanik a Jozef Špyrka.
     
    47
    Podbrezová nastúpila s tromi novými hráčmi. Uvidíme, aký nás čaká druhý polčas.
     
    48
    Domáci kombinujú pred veľkým vápnom, ale k zakončeniu sa nedostali. Všetko ukončil útočný faul.
     
    49
    Striedanie Bardejov. Dohral Dominik Lukáš, prišiel Nikola Ristovski.
     
    50
    Druhý polčas sa nám len pomaličky rozbieha. Je to aj kvôli početným striedaniam.
     
    51
    Domáci sú častejšie pri lopte, ale sú ďaleko od brány. Bardejov sa v pohode bráni. Tempo nie je v týchto chvíľach príliš vysoké.
     
    52
    Pekná kombinácia FK, ale spätná prihrávka Paraja adresáta nenašla. Bardejovčania odvrátili na rohový kop, ktorý beží zahrať Roland Galčík.
     
    53
    Breznanik po rohu zakončil, ale obrana jeho pokus zneškodnila. Rozhodca Ježík následne odpískal útočný faul skúseného útočníka, čomu sa nečuduje iba "Breza", ale aj početná divácka kulisa.
     
    54
    Čikoš-Pavličko včasným vybehnutím zmaril Galčíkovu šancu. Následne prišiel faul a ďalší priamy kop.
     
    55
    Ďalšie zakončenie Podbrezovej, ale bol z toho nepresný pokus. Zápas sa stále výraznejšie nerozbehol po prestávke.
     
    56
    Rozhodca opäť trošku necitlivo odpískal útočný faul, čomu sa všetci čudujú. Ani nám z tribúny sa nezdalo, že by išlo o nejaký priestupok.
     
    57
    Podbrezová oblieha veľké vápno, hráči si loptu posúvajú. Hostia umne bránia, za čo si zaslúžia pochvalu.
     
    58
    Sme svedkami ďalšieho rohového kopu. Zatiaľ ani z jedného príliš veľké nebezpečenstvo nebolo.
     
    59
    Železiari zakončili svoj tlak, ale bez výsledku. Bardejov pokračuje v bránení, v druhom polčase bol na polovici súpera len minimálne, ba skôr vôbec.
     
    60
    Marek Kristián Bartoš si nedovolene počínal v jednom zo súbojov a vidí prvú žltú kartu.
     
    61
    Bartoš je vôbec prvým potrestaným hráčom v dnešnom meraní síl. Oba celky predvádzajú slušný futbal a hoci faulov nebolo málo, všetky boli len "ľahké."
     
    62
    Podbrezová dala gól!
    Neuveriteľná diera v obrane Bardejova. Na pravej strane sa k dlhej nakopnutej lopte dostal Kováčik, posunul ju pred prázdnu bránu MAREKOVI KUZMOVI a najlepší strelec druhej ligy zveľadil svoje štatistiky, a to mal vedľa seba ešte Breznanika.
     
    63
    Hneď na to ukázal obrovskú rýchlosť Galčík, rútil sa sám na bránu. Neulakomil sa, hľadal ešte Breznanika, no ten na jeho prihrávku nedočiahol. Obrana Bardejova je teraz deravá ako ementál.
     
    64
    Už to môžeme povedať s istotou. V Podbrezovej sa dnes bude oslavovať postup do Fortuna ligy!
     
    65
    Hostia mali ojedinelú možnosť z priameho kopu. Loptu si postavil Brenkus, ale iba podčiarkol obrovskú nemohúcnosť, keď prekopol bránu o niekoľko metrov.
     
    66
    BŠK sa opäť musel brániť, je z toho ďalší roh, tento raz zahratý nakrátko.
     
    67
    Kováčik sa stal režisérom útočných akcií FK. Aj teraz našiel Breznanika, jeho pokus zblokoval jeden zo súperov.
     
    68
    Na opačnej strane sa pekným prienikom prezentoval Dopater. Napriek tomu, že bol z uhla, dokázal vystreliť a Ludha iba vyrazil.
     
    69
    Adekuoroye zatiahol ručnú brzdu pri prieniku Paraja a vidí žltú kartu. A okrem toho to bude nebezpečný priamy kop z hranice šestnástky.
     
    70
    K zakončeniu sa odhodlal Roland Galčík. Jeho pekný pokus tečoval jeden z hráčov stojacich v múre a bude to roh.
     
    71
    Striedanie Podbrezová. Dohrali Roland Galčík a Daniel Pavúk. Prišli Issa a Vladimír Kukoľ.
     
    73
    Podbrezová dala gól!
    Ďalšia rana pre zdecimovaný Bardejov. Kováčik dokázal loptu udržať v hre pri bránkovej čiare, poslal ju do veľkého vápna, kde sa jej zmocnil VLADIMÍR KUKOĽ a nekompromisne pod brvno zavesil.
     
    74
    Striedanie Bardejov. Dohral Richard Župa a prišiel Marko Lukáč.
     
    75
    Podbrezová strelila za posledné štyri zápasy už 22 gólov, čo je obrovské číslo. Titul je v správnych rukách a postup do Fortuna ligy tiež.
     
    77
    Exhibícia domácich pokračuje. Striedajúci Issa bol na zemi, loptu krkolomne poslal do siete, ale rozhodca ukázal, že to bolo rukou. Každopádne, zaujímavý moment.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 987 divákov.
     
    79
    Veľký večer je pripravený, fanklub už skanduje víťazné pokriky. Pod Šiklovom uvidíme na jeseň najlepšie slovenské kluby.
     
    80
    Striedanie Bardejov. Odišiel Adam Brenkus, prišiel Lukáš Csáno.
     
    81
    Bardejov po dlhých predlhých minútach pred šestnástkou, lenže všetko ukončila veľmi nepresná prihrávka. Hostia sú dnes odovzdaní a okrem gólu sa na veľa nezmohli.
     
    82
    Issovi dnes nie je dopriate. Legionár tmavej pleti znovu rozvlnil sieť súpera po zblokovanom pokuse Breznanika. Lenže bol v ofsajde.
     
    83
    Veterán Breznanik príkladne bojuje a veľmi túži skórovať. Zatiaľ sa mu nedarí dostať loptu do siete, ale ešte má na to niekoľko minút.
     
    84
    Domáci fanúšikovia postupne skandujú meno každého hráča i členov realizačného tímu. Pekné gesto.
     
    85
    Ludha si po dlhej dobe siahol na loptu, ďalekonosný pokus poľahky kryl.
     
    85
    Podbrezová dala gól!
    Na začiatku akcie bol Michal Breznanik, ktorý uchmatol loptu spoluhráčovi a potvrdil predošlé slová, že chce dať veľmi gól. Brankár jeho pokus len vyrazil, dostal sa k lopte PETER KOVÁČIK, ktorý ju posiela po šiestykrát do siete.
     
    87
    V Podbrezovej je veselo, všetko je pripravené na oslavy. A je potrebné dodať, že úplne zaslúžene.
     
    88
    Domáci stále nemajú dosť, neustále útočia a hostia by sa už najradšej videli v autobuse smerom na východ.
     
    89
    Breznanik krásnou prihrávkou našiel Kuzmu, lenže ten bol v ofsajde. Zápas sa už len dohráva. V Podbrezovej sa ide oslavovať!
     
    90
    Podbrezová dala gól!
    Neuveriteľná strelecká forma Podbrezovej nemá konca. Deravá obrana hostí zabudla na trojicu hráčov, loptu potiahol Breznanik, poslal ju na Paraja a ten zasa na JOZEFA ŠPYRKU, ktorý pridal ďalší klinec do rakvy súpera.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Dobojované! V Podbrezovej vypukol obrovský gejzír radosti, hráči v kruhu oslavujú postup do Fortuna ligy. Ich dominancia bola veľká, mužstvo aj dnes potvrdilo svoje kvality a môže sa tešiť na najvyššiu súťaž. My sa s vami lúčime a prajeme krásny piatkový večer. (18:48:54)

    Milan Gončár


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly: 15. Pavúk, 25. Kováčik, 42. Galčík, 62. Kuzma, 73. Kukoľ, 85. Kováčik, 90. Špyrka – 27. Župa

    Karty:   60. Bartoš (POD) – 69. Adekuoroye (BAR)


    FK Železiarne Podbrezová: Ludha (C) – Bartoš, Godál (46. Bakaľa), Oravec, Ďatko (46. Breznanik), Grendel (46. Špyrka), Paraj, Kováčik, Galčík (71. Issa), Kuzma, Pavúk (71. Kukoľ).
    Náhradníci: Rehák – Breznanik, Issa, Barbora, Špyrka, Kukoľ, Bakaľa.

    Tréner: Roman Skuhravý

    Partizán Bardejov: Čikoš-Pavličko (C) – Adekuoroye, Kuc, Cmiljanović, D. Lukáč (49. N. Ristovski), Jurčišin, Župa (74. M. Lukáč), Dopater, Horváth, Brenkus (80. Csáno), Panadić.
    Náhradníci: Fojtíček – Kuhajdík, N. Ristovski, Csáno, M. Lukáč.

    Tréner: Jaroslav Galko

    Rozhodca: Ježík – Weiss, Železňák.