Sociedad – Cadiz 3:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Villarreal 1:5 (kon.) | Real Madrid – Levante 6:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
6:0 (4:0)
Levante UD
Štvrtok 12.05.2022, 21:30Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid odohral fantastický zápas, v ktorom jasne dominoval, vytvoril si obrovské množstvo šancí a strelil šesť gólov. Nakoniec sa hattrickom zaskvel Vinícius Júnior, šancu dostalo aj množstvo členov širšieho kádra. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (23:19:06)
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    89
    Enis Bardhi strieľal spomedzi dvoch súperov, jeho pokus neprešiel na bránku a k odrazenej lopte sa pred Vallejom nedostal Son.
     
    88
    Lucas Vázquez tiež skúsil strelu, naviezol si loptu na hranicu šestnástky a mieril vedľa bránky.
     
    87
    Dani Cárdenas vytiahol ďalší bravúrny zákrok, tentoraz pri veľkej šanci Mariana, ktorý z diaľky vystrelil krásne do rohu bránky. Dnes sme videli šesť gólov, ale pokojne ich mohlo byť aj raz toľko, ba dokonca o dosť viac.
     
    86
    Luka Jović dostal veľmi dobrý center od Lucasa Vazquéza, hlavičkové zakončenie padalo k vzdialenejšej žrdi a len veľmi tesne ju minulo.
     
    85
    Roger Martí si hľadal pred bránou center z krídla, odvrátil ho Jesús Vallejo. Navyše sa mával ofsajd útočníka hostí.
     
    84
    Strely: 24 – 15
     
    83
    Real Madrid dal gól!
    VINÍCIUS JÚNIOR skompletizoval čistý hattrick. Dostal prihrávku od Joviča na šestnástku, natlačil sa cez Postiga na roh päťky a namieril medzi žrď a Cárdenasa. Dnes to je zápas tohto mladého Brazílčana.
     
    83
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Nacho Fernández, prichádza Mario Gila.
     
    82
    Mariano Díaz sa pred päťkou natlačil k hlavičke dobrého centru, ktorý poslal Lucas Vázquez. Dominikánsky útočník nemieril medzi tri žrde.
     
    81
    Mladý Peter González sa sprava veľmi pekne dostal okolo dvojice hráčov súpera do šestnástky a z dobrej pozície aj pomýšľal na prvý gól za Real Madrid. Ľavačkou tesne minul bránku, takmer navyše zostrelil do hlavy Nacha.
     
    80
    Po striedaniach Realu Madrid sa hráčom Levante darí zaskočiť defenzívu, ale aj keď sme videli niekoľko dobrých šancí, tak Thibaut Courtois stále drží čisté konto.
     
    79
    Striedanie v tíme Levante UD:
    z ihriska odchádza Rober Pier, prichádza Rúben Vezo.
     
    78
    José Luis Morales ostal úplne osamotený v šestnástke domácich. Prihrávku priamo na nohu mu poslal Enis Bardhi, lenže líder hostí v obrovskej možnosti zlyhal. Netrafil bránku.
     
    77
    Roger Martí si síce nabehol na pas za obranu Realu Madrid, mal k lopte ďaleko. Thibaut Courtois nechal loptu prejsť mimo ihriska.
     
    76
    Eduardo Camavinga potiahol loptu cez os ihriska pred šestnástku, zakončenie trafilo prvého obrancu Levante pred ním.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Peter González.
    z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Luka Jović.
    z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Toni Kroos.
     
    74
    O veľmi štipľavý projektil sa z diaľky postaral Son. Prudký pokus sa odrazil tesne pred Courtoisom a ten mal čo robiť, aby loptu aspoň vyrazil do bezpečia.
     
    73
    Rohové kopy: 5 – 5
     
    72
    Vinícius Júnior na ľavej strane šestnástky posunul loptu a Karim Benzema strieľal slabšou ľavačkou vedľa bránky Cárdenasa.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Jediné, čo ešte nevieme, je konečné skóre.
     
    70
    José Luis Morales strieľal spred pokutového územia. Pred ním stojaci Jesús Vallejo zrazil loptu na rohový kop.
     
    69
    Ďalší priamy kop hostí, tentoraz z toho bol center pred bránku a jednoduchá práca vo vzduchu od Thibauta Courtoisa.
     
    68
    Real Madrid dal gól!
    Luka Modrić skvostnou kolmicou poslal loptu na Karima Benzemu pred bránku. Francúz totálne zamotal Cárdenasa, okolo neho ešte prihral a gól strelil VINÍCIUS JÚNIOR, ktorý mal pred sebou prázdnu bránku. Ďalší krásny moment "Bieleho baletu".
     
    67
    Levante získalo priamy kop pred šestnástkou Realu Madrid, druhý v zápase vhodný na strelu. Zakončenie nebolo presné a letelo mimo priestor troch žrdí.
     
    66
    Žltá karta pre tím Levante UD (Roger Martí).
     
    65
    Roger Martí potiahol kontru svojho tímu. Napravo mal voľného Cantera, lenže dlho váhal a prihrával neskoro.
     
    64
    Držanie lopty: 57% – 43%
     
    63
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Mariano Díaz.
     
    62
    O niečo lepšie pochodil striedajúci Álex Cantero. Cez otvorený priestor si potiahol loptu na hranicu šestnástky a krížnou strelou iba o centimetre minul vzdialenejšiu žrď.
     
    61
    Roger Martí sa síce snažil vytvoriť si streleckú pozíciu na hranici šestnástky, to mu nevyšlo a prišiel o loptu.
     
    60
    Real Madrid síce po zmene strán (ešte) nestrelil gól, ale hra je prakticky rovnaká ako v úvodnom dejstve. Všetko smeruje k debaklu Levante a trom bodom pre "Los Blancos".
     
    59
    Pepelu napriahol spred šestnástky, pred ním postavený Eduardo Camavinga zablokoval tento pokus a založil protiútok.
     
    58
    Federico Valverde výborne prestrčil loptu pomedzi obrancov do šestnástky a Vinícius Júnior si zoči-voči Cárdenasovi poradil na jednu. Brazílčanov gól nakoniec pre ofsajd neplatí.
     
    57
    Striedanie v tíme Levante UD:
    z ihriska odchádza Dani Goméz, prichádza Roger Martí.
    z ihriska odchádza Gonzalo Melero, prichádza Álex Cantero.
     
    55
    Rodrygo dostal od Karima Benzemu skvelú kolmicu pred šestnástky. Brazílčan mal pred sebou už len Cárdenasa. Toho sa pokúsil prehodiť, minul ale bránku.
     
    54
    Defenzíva Realu Madrid sa trochu rozostúpila, čo chcel využiť na strelu Dani Goméz. Zrazil ju sklzom Jesús Vallejo.
     
    53
    Práve José Luis Morales sa dostal k strele spred pokutového územia po tom ako sa krásne uvoľnil okolo štyroch súperov. Nemieril však presne.
     
    52
    Real Madrid kombinoval na útočnej polovici, prišiel o loptu. Prihrávku za obranu na druhej strane si nenašiel José Luis Morales, zasiahol pred ním Nacho Fernández.
     
    51
    Otvorený priestor využil na strelu z nejakých 25 metrov Pepelu. Nebol to vôbec márny pokus, smeroval o niekoľko centimetrov nad brvno bránky Courtoisa.
     
    50
    Rohový kop defenzíva Levante síce odvrátila, avšak domáci pokračujú na lopte pred šestnástkou.
     
    49
    Karim Benzema sa síce nepresadil pred šestnástkou, ale odrazenú loptu si našiel Luka Modrić a technicky mieril k žrdi. Skvele zasiahol Dani Cárdenas.
     
    48
    Karim Benzema a Vinícius Júnior sa snažili prejsť do šestnástky, v prehustenom priestore o loptu prišli. Následne z diaľky strieľal znova nebezpečne Federico Valverde, chýbali mu centimetre, mieril nad brvno.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako úvodné dejstvo ukončili, keďže Levante už skôr vymenilo dvoch hráčov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Neskutočná pohoda, ľahkosť v hre Realu Madrid, množstvo gólov a ešte oveľa viac šancí. Štyri presné zásahy, štyria rôzny strelci a Luka Modrić nazbieral dnes už tri asistencie. "Biely balet" si užíva tento duel.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Real Madrid dal gól!
    VINÍCIUS JÚNIOR si narazil loptu s Modrićom, ktorý mu prihral k päťke, tam si Brazílčan ešte posunul guľatý nezmysel a zblízka nedal šancu Cárdenasovi. "Los Blancos" vedú po polčase už o štyri góly, každý strelil iný hráč.
     
    43
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Eduardo Camavinga).
     
    42
    Federico Valverde dnes už tretíkrát opečiatkoval konštrukciu bránky. Po žrdi a brvne, na ktoré pomohol Cárdenas, potiahol loptu cez otvorený priestor na hranicu šestnástky a prudkým pokusom znova trafil brvno!
     
    41
    Rodrygo si sám hodil loptu do šestnástky. Aj keď obišiel jedného súpera, na trávnik mu pomohol Pepelu. Penalta sa nepíska.
     
    40
    Vinícius Júnior sa nedostal k lopte za obranu, na hranici svojej šestnástky všetko vyriešil odkopom brankár Dani Cárdenas.
     
    39
    Striedanie v tíme Levante UD:
    z ihriska odchádza Nemanja Radoja, prichádza Enis Bardhi.
    z ihriska odchádza Martín Cáceres, prichádza José Campaña.
     
    38
    Luka Modrić poslal z krídla prudký strieľaný center, ktorý nik netečoval a Dani Cárdenas ho vyrazil na hranicu šestnástky. Odtiaľ prudko pálil Federico Valverde, tento pokus vytesnil gólman Levante výborným zákrokom do svojho brvna!
     
    37
    Vinícius Júnior sa na ľavom krídle nádherne dostal okolo dvojice obrancov, tesne vedľa šestnástky bol faulovaný, inak by šiel do veľkej šance.
     
    36
    Karim Benzema naznačil strelu, nakoniec prihral medzi obrancov. Vinícius Júnior bol ale vytlačený z pozície na zakončenie.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Real Madrid vyhráva už rozdielom triedy a užíva si hru. Dnes je to pomaličky hra na jednu bránku.
     
    34
    Real Madrid dal gól!
    Luka Modrić z pravej strany šestnástky kopol loptu pred bránku do malého vápna a RODRYGO zareagoval najlepšie pred obrancami i Cárdenasom.
     
    33
    Eduardo Camavinga ostal úplne osamotený na malom vápne, center z rohu ho preletel a defenzíva Levante sa ubránila.
     
    32
    Lucas Vázquez centrom sprava síce neobjavil Karima Benzemu, avšak na roh odkopol loptu Sergio Postigo.
     
    31
    Vinícius Júnior a Karim Benzema si zavadzali na malom vápne, v dobrej pozícii nestrieľal ani jeden z nich. Sledujeme však naďalej veľmi dobrý futbal hlavne od Realu.
     
    30
    José Luis Morales sa dostal k odrazenej lopte pred malým vápnom, vo veľkej šanci prudkou strelou nastrelil Vallejo. Domáci prešli dopredu, Benzema prihral do šestnástky, Rodrygo si vychutnal Cardenasa, lenže jeho zásah pre ofsajd neplatí.
     
    29
    Federico Valverde potiahol loptu do šestnástky súpera, prihral doľava a Vinícius Júnior prudko strieľal na bránku. Obetavo zrazil jeho pokus Sergio Postigo.
     
    28
    Gólové šance: 8 – 0
     
    27
    Karim Benzema sa na ľavej strane šestnástky dostal k prihrávke od Rodryga, spomedzi dvoch obrancov mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    26
    Son sa dostal k strele z hranice pokutového územia, kde ho zabudol Lucas Vázquez. Obranca Levante mieril tesne vedľa bránky.
     
    25
    Lucas Vázquez sprava centroval pred päťku, kde boli brazílski krídelníci Realu Madrid. Zasiahol pred nimi Martín Cáceres.
     
    24
    Karim Benzema a Vinícius Júnior s ďalšou krásnou a rýchlou akciou, zakončoval voľný Rodrygo z ľavej strany šestnástky. Dani Cárdenas vyrazil loptu do bezpečia.
     
    23
    Strely: 7 – 0
     
    22
    Vinícius Júnior sa spomedzi dvoch hráčov súpera dostal k strele. Mieril k žrdi, no Dani Cárdenas vytesnil loptu na roh.
     
    20
    Domáci prežívajú ideálny zápas, užívajú si futbal a ladia formu na finále Ligy majstrov. Ak to takto bude pokračovať, tak Real Madrid zažije ďalší výborný duel.
     
    19
    Real Madrid dal gól!
    Po rohu na krátko sa lopta zľava centrom dostala do malého vápna, kde síce skákal aj Jesús Vallejo, lenže pred ním nechytateľne hlavičkoval KARIM BENZEMA.
     
    19
    Ferland Mendy je pri chuti, tentoraz sa zľava dostal pred malé vápno a zakončil slabšou pravačkou k bližšej žrdi. Tentoraz Dani Cárdenas zasiahol pravou rukou.
     
    18
    Hostia z priameho kopu nevyťažili nič zaujímavé. Po centrovej lopte sa defenzíva Realu Madrid bez problémov ubránila.
     
    17
    Eduardo Camavinga fauloval niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou, hostia získali znova priamy kop.
     
    16
    Center z rohového kopu prepadol na zadnú žrď. Do zakončenia zblízka sa uvoľnil Federico Valverde a vo výbornej možnosti opečiatkoval konštrukciu bránky!
     
    15
    Karim Benzema strieľal z hranice pokutového územia, k žrdi. Dani Cárdenas vyrazil loptu pred seba, voľný Lucas Vázquez ešte hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi, kde v poslednej chvíli zasiahol Son.
     
    14
    Dani Goméz dostal prihrávku za obranu a šiel sám na kasu. Bravúrne proti nemu zasiahol Thibaut Courtois, lenže nakoniec sa aj tak pískal ofsajd.
     
    14
    Štvrťhodina je za nami, pre Real Madrid je to zatiaľ pohodový vývoj. Celkom skoro sa dostal do vedenia.
     
    13
    Real Madrid dal gól!
    Rýchly brejk a domáci idú do vedenia. Trafil sa netradičný strelec FERLAND MENDY, ktorý dostal prihrávku za obranu a v zakončení si poradil rutinérsky, trafil to k žrdi.
     
    13
    Lucas Vázquez si na seba naložil veľa a stratil loptu v strede poľa. Možnú kontru Levante okamžite stopol Eduardo Camavinga.
     
    12
    Rodrygo a Karim Benzema zakombinovali v šestnástke, francúzsky útočník prepadol cez Cáceresa. Penalta sa pískať nebude.
     
    11
    Znova z rohu prišiel center na zadnú žrď, opäť tam zasiahol Federico Valverde a navyše jeden z hostí hral rukou.
     
    10
    Zodpovednosť na seba zobral Pepelu a aj keď neposlal najhoršiu strelu, tak múr zrazil loptu na rohový kop.
     
    9
    Jesús Vallejo si zle načasoval sklz a trafil nohu prenikajúceho Melera. Levante získalo tesne pred šestnástkou priamy kop vhodný na strelu z veľmi dobrej pozície.
     
    8
    Pepelu zahrával rohový kop na zadnú žrď, kde nebezpečenstvo odvrátil Federico Valverde. Vzápätí sa pískala ruka Moralesa.
     
    7
    Karim Benzema naviezol loptu do šestnástky, kde sa ešte snažil nájsť Modrića, čo však vystihol Nemanja Radoja.
     
    6
    Chybu v rozohrávke hostí okamžite chcel využiť Valverde, prihral do šestnástky, kde sa nachádzal Benzema. Obrancovia ho podobne ako Rodryga vytlačili z dobrej pozície.
     
    5
    Federico Valverde síce prerušil rozohrávku súpera, avšak loptu si dal ďaleko od nohy a aj keď ju udržal na hracej ploche, tak iba pre hostí.
     
    4
    Vinícius Júnior si nedokázal spracovať ťažký pas od Courtoisa, Levante podržalo loptu a snaží sa prejsť na útočnú polovicu ihriska.
     
    3
    Tentoraz už Karim Benzema strieľal spred šestnástky, pokus k žrdi dôležitým zákrokom vytesnil Dani Cárdenas.
     
    2
    Karim Benzema poslal prihrávku pomedzi dvoch obrancov na ľavú stranu, jeho pokus nájsť Viníciusa nebol presný.
     
    1
    Domáci Real Madrid nastupuje ako jasný favorit v tradičnom bielom prevedení, hostia sa pokúsia o veľké prekvapenie v modro-červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Nacho Fernández, J. Vallejo, Mendy – Valverde, Camavinga, Modrić – Rodrygo, Vinícius Júnior, Benzema (C).
    Náhradníci: Lunin, Fuidias – Casemiro, M. Díaz, Gila, P. González, Jović, Kroos, Militao.

    Levante UD: Cárdenas – Miramón, Pier, Cáceres, Postigo, Son – Radoja, Pepelu, Melero – Goméz, Morales (C).
    Náhradníci: Ai. Fernández – Bardhi, Campaña, Cantero, Coke, Ó. Duarte, Malsa, Martí, Pubill, Saracchi, Vezo, Vukčević.
     
    Real Madrid CF síce naposledy prehral proti Atléticu, ale vôbec ho to nemusí mrzieť, pretože aj ďalšie tri stretnutia do konca ligy si už ako istý majster môžu užiť a pretaviť ich na prípravu pred finále Ligy majstrov. Aj v derby dostali príležitosť členovia širšieho kádra, oddychovali opory na čele s Benzemom. Ten je s 26 gólmi najlepším strelcom La Ligy.

    Levante UD sa bude snažiť o veľké prekvapenie, inak sa výrazne priblíži zostupu. Na predposlednej pozícii má 29 bodov, na osemnástu Mallorcu stráca tri a na momentálne prvú nezostupovú Granadu až päť bodov, čo je tri kolá do konca problém. Mohol byť ešte väčší, keby neprišla cez víkend výhra nad Realom Sociedad. José Luis Morales strelil dvanásť gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:30.

    Matej Kubove

    Góly: 13. Mendy, 19. Benzema, 34. Rodrygo, 45. Vinícius Júnior, 68. Vinícius Júnior, 83. Vinícius Júnior

    Karty:   43. Camavinga (REA) – 66. Martí (LVN)


    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Nacho Fernández (83. Gila), J. Vallejo, Mendy – Valverde (75. P. González), Camavinga, Modrić (75. Kroos) – Rodrygo (63. M. Díaz), Benzema (C) (75. Jović), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Fuidias – Casemiro, Militao.

    Levante UD: Cárdenas – Miramón, Pier (79. Vezo), Cáceres (39. Campaña), Postigo, Son – Radoja (39. Bardhi), Pepelu, Melero (57. Cantero) – Goméz (57. Martí), Morales (C).
    Náhradníci: Ai. Fernández – Coke, Ó. Duarte, Malsa, Pubill, Saracchi, Vukčević.