Maďarsko – Rumunsko 4:2 (kon.) | J. Kórea – Slovinsko 1:4 (kon.)
koniec
Maďarsko
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Rumunsko
cz Nedeľa 08.05.2022, 15:30 • Hala Tivoli, Ljubljana, Slovinsko • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Maďaři v závěru rozebrali obranu soupeře! Zoltán-László Tõke ale předvedl možná zákroky turnaje. Balázs Sebök si ho položil, ovšem rumunský brankář jeho zakončení v pádu vyrazil lapačkou. Poté přišla dorážka, po které se Tõke vrhl tygřím skokem a zabránil jasnému gólu!
     
    59:17
    Tamas Reszegh nabral na levé straně velkou rychlost a natlačil se až před Rajnu. Maďarský brankář však vystrčil hůl a protihráči puk vypíchl!
    56:58 István SOFRON - 4:2
     
    56:58
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři přesilovku využívají a tři minuty před koncem vedou 4:2! Jeden z Rumunů přišel o hůl a domácí tak měli proti sobě jen tři plnohodnotné bránící hráče. Toho dokázali využít, když János Hári našel z pozice rozehrávače na modré čáře na pravém kruhu stojícího ISTVÁNA SOFRONE, který se z jedničky trefil ke vzdálenější tyčce. Asistence: János Hári a Nandor Fejes.
     
    56:28
    Hráčem, který sebral Sebökovi tutovku, byl Daniel Tranca. Ten je vyloučen za sekání.
     
    55:34
    Tõke vyrazil puk k Sebökovi, který byl v gólové šanci zahákován! Bude se vylučovat, Maďaři mají výhodu.
     
    52:40
    Balázs Sebök napravo přebruslil soupeře a vytvořil tak situaci 2 na 1. Na druhou tyč mu najížděl Kulmana, maďarský útočník však volil střelu, která minula bližší tyčku!
     
    44:50
    Skvělý Tõke! Bálint Magosi našel zpoza branky Richarda Tótha, jenž nepřekonal rumunského gólmana, který pak zázračně vytěsnil i dorážku Daniela Kogera do téměř odkryté klece!
     
    42:20
    Maďaři chybovali a toho mohl využít Albert Zagidullin. Ten se prodral přes dva hráče a z pravého kruhu střílel v poměrně krkolomné pozici. Přesto dokázal zakončit hodně nebezpečně a Rajna musel vytáhnout dobrý zákrok lapačkou.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Jevgenij Skačkov – 2 min., hákování.
     
    35:01
    Milan Horvath chyboval a do šance se dostával Jevgenij Skačkov. Obránce Maďarska ho následně musel faulovat a po reklamní přestávce si Rumuni zahrají přesilovku.
     
    32:22
    Daniel Tranca zasáhl holí do obličeje Seböka. Maďaři budou hrát přesilovku.
    29:05 Rasmus KULMALA - 3:2
     
    29:05
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři si rychle berou vedení zpět! Od modré čáry nahodil puk na branku Bálint Magosi. Puk zůstal ležet u pravého betonu brankáře Tõkeho, čehož využil RASMUS KULMALA, který ho dorazil za záda gólmana Rumunů. Asistence: Bálint Magosi a Tamás Pozsgai.
    27:49 Robert Ferencz Csibi - 2:2
     
    27:49
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Výborně to udělal nejprve Jevgenij Skačkov, který obkroužil s kotoučem útočné pásmo a vystřelil. Po jeho ráně se puk zastavil u bočního oblouku branky, kde si ho vzal ROBERT FERENCZ CSIBI, který ze záporného úhlu zaskočil brankáře Rajnu. Právě od něho se hrací předmět odrazil za brankovou čáru – 2:2. Asistence: Albert Zagidullin a Jevgenij Skačkov.
     
    24:24
    Mohlo být srovnáno! Jevgenij Skačkov jel sám na brankáře Rajnu. Šel do bekhendové kličky, ovšem maďarský gólman to přečetl a zabránil gólu levým betonem!
     
    21:18
    Nandor Fejes nahrál na pravý kruh Istvánovi Sofronovi, který z jedničky napálil tyčku rumunské klece!
     
    20:54
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Timur Rasulov – 2 min., nedovolené bránění.
    20:30 Roberto GLIGA - 2:1
     
    20:30
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři vstoupili do druhé třetiny laxně a Rumuni toho využívají! Mezi kruhy zůstal zcela volný ROBERTO GLIGA, jehož střela švihem nalezla mezírku v postoji brankáře Rajny – 2:1. Asistence: Jevgenij Skačkov a Tamas Farkas.
     
    18:31
    Dobrá přesilovková souhra Rumunů. Skačkov nahrál na pravý kruh Balazsovi Peterovi, jehož střelu vyrazil Rajna. Poté se Peter přesunul k brankovišti, kde clonil maďarskému gólmanovi po ráně Skačkova. I s tím si Rajna poradil.
     
    17:11
    Síly na ledě se vyrovnají. István Sofron dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Jevgenij Skačkov – 2 min., podrážení.
    12:47 Bálint MAGOSI - 2:0
     
    12:47
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Favorizovaní Maďaři vedou už o dva góly! Balázs Sebök vybojoval puk v rohu kluziště a zadovkou ho poslal na BÁLINTA MAGOSIHO, který se z pravého kruhu trefil z první ke vzdálenější tyčce. Krásná rána – 2:0. Asistence: Balázs Sebök.
     
    10:21
    Další šance Maďarska! Po přihrávce zpoza branky měl nejprve dobrou příležitost Rasmus Kulmala, jenž mířil vedle bližší tyčky. Poté byl Bálint Magosi osamocen na slotu, ovšem trefil jen brankáře Tõkeho.
    08:25 Gergö NAGY - 1:0
     
    08:25
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři se ujímají do vedení! Na modré čáře to dobře udělal István Terbócs, který rozehrál doprava na Benceho Szirányiho. Ten se natlačil až před brankáře Tõkeho, jenž mu kotouč vypíchl holí, ovšem rumunská obrana nepokryla dorážejícího GERGA NAGYHO, který našel mezírku mezi Tõkeho betony. Asistence: Bence Szirányi a István Terbócs.
     
    00:56
    První šance Maďarů! Bálint Magosi se dostal k puku v předbrankovém prostoru. Zamířil však jen do pravého betonu brankáře Tõkeho.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 9. Nagy (Szirányi, Terbócs), 13. Magosi (Sebök), 30. Kulmala (Magosi, Pozsgai), 57. Sofron (Hári, Fejes) – 21. Gliga (Skačkov, Farkas), 28. Csibi (Zagidullin, Skačkov)


    Maďarsko: Rajna (Hetényi) – Garát, Macaulay, Pozsgai, Horváth, Szirányi, Fejes, Kiss – Erdély, Hári (A), Sofron – Kulmala, Sebök, Magosi – Papp, Nagy (C), Terbócs – Koger, Vas (A), Tóth – Sarpatki.
    Tréner: Sean Simpson (CAN)

    Rumunsko: Tõke (Polc) – Farkas, Borysenko (A), Rasulov, Bors (A), Kozma, Jemeljaněnko, Berdila, Ferencz-Csibi – Gliga, Zagidullin, Skačkov – Tranca (C), S. Rokaly, Részegh – Fodor, Péter, Molnár – N. Rokaly, Constantin, Casaneanu.
    Tréner: Július Penzéš (SVK)

    Rozhodca: Piragić (CRO), Sewell (GBR) – Park (KOR), Zgonc (SLO)

    Diváci: 2500