Carolina – Boston 5:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 6:2 (kon.)
Edmonton – LA Kings 6:0 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
5:2 (2:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0
Boston Bruins
cz Štvrtok 05.05.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Jeden trest nakonec přeci jen přišel, a to pro Dereka Forborta. Ten nereagoval na výzvy rozhodčích ke zklidnění se a dál se chtěl prát, dostal tedy trest za hrubost, který však už nic neřeší.
    59:19 Nino NIEDERREITER - 5:2
     
    59:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Carolina zvítězí! McAvoy zariskoval, avšak vyhození Svečnikova nezastavil. Na NINA NIEDERREITERA následně čekala snadná práce. Švýcar bez problémů udržel na zádech Pastrňáka a kus černé gumy usměrnil do prázdné klece Bruins. Asistence: Andrej Svečnikov.
     
    56:05
    Není nač čekat! Boston vybojoval vhazování v útočném pásmu a Linus Ullmark zamířil na střídačku! Medvědi zkouší štěstí se šesti bruslaři.
     
    55:49
    Po buly fauloval domácí zadák Brett Pesce. Zřejmě si nevšiml předkloněného Brada Marchanda, soupeře zasáhl hokejkou do helmy.
    52:21 Patrice BERGERON - 4:2
     
    52:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ještě není konec! Po nedůrazném vyhození Skjeie sebral kotouč Charlie McAvoy. Dobruslil do pravého kruhu a vyslal střílený pas na zadní tyč, puk se odrazil za bezmocného Kočetkova od pravé brusle PATRICE BERGERONA. Asistence: Charlie McAvoy.
     
    48:27
    Poslední naděje pro Boston? Domácí špatně střídali a v jednu chvíli jich bylo na ledové ploše šest, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Týmový trest odjel odpykat Nino Niederreiter.
     
    43:04
    Šance Bostonu na vítězství dostaly další velkou trhlinu. Derek Forbort trefil vysokou holí Teuva Teräväinena. A protože mu způsobil krvavý šrám v obličeji, jedná se o čtyřminutový trest. Domácí navíc disponují 48vteřinovou výhodou o dva hráče.
     
    41:52
    Ve středním pásmu došlo k nezaviněnému střetu mezi Andrejem Svečnikovem a Charliem McAvoyem, z nějž vyšel hůře obránce Bostonu, chvíli se nemohl postavit na pravou nohu. Do hry se okamžitě zapojil Jake DeBrusk, který krosčekoval Svečnikova k ledu. Není to poprvé, co Carolina dostala přesilovou hru prakticky zadarmo.
    38:52 Nino NIEDERREITER - 4:1
     
    38:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    K hattricku moc nechybělo, ale to je samozřejmě vedlejší, Carolina vstřelila gól, a to je to nejdůležitější! Po zblokovaném nahození pálil zprava Trocheck, ten ještě neuspěl. Z mezikruží pak dorážel NINO NIEDERREITER a s výrazným přispěním Ullmarka a Grzelcyka propasíroval kotouč až za brankovou čáru, Aho jen těsně puk netečoval. Asistence: Vincent Trocheck a Anthony DeAngelo.
     
    38:07
    Tak pozor, domácí si zahrají početní převahu pěti proti třem! Sebastian Aho natlačil tělo před Dereka Forborta, jenž soka viditelně přidržel. Dvojnásobná přesilovka může trvat až 56 sekund!
     
    37:52
    A hokejisté obou celků nechávají i nadále proudit emoce ven. Brad Marchand neočekával, že Pjotr Kočetkov si troufne ještě rozehrát a možná i z frustrace jej lehce klepl přes lapačku. Ruský mladík si to ovšem nenechal líbit a do soupeře strčil. Dvouminutový trest pro oba, pokračuje přesilová hra Canes.
     
    37:11
    Ruský forvard Andrej Svečnikov vyprodukoval parádní hit proti Hampusovi Lindholmovi, jehož totálně odrovnal, hostující zadák s nárazem vůbec nepočítal a po srážce měl viditelně problémy s orientací. Hráči Bostonu se okamžitě vydali, byť čistý zákrok, mstít. Přesilovku nakonec budou hrát domácí, protože Svečnikov vyfasoval za hrubost dvouminutový trest, Brandon Carlo čtyřminutový.
    34:57 Patrice BERGERON - 3:1
     
    34:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to gól, Boston snižuje! Svižnou ránu Marchanda ze zápěstí vyrazil Kočetkov vyrážečkou jenom před sebe. Hned ke třem dorážkám se pak dostal PATRICE BERGERON a do třetice byl úspěšný, když touš nasměroval za brankovou čáru podél pravého betonu Kočetkova. Asistence: Brad Marchand.
     
    34:36
    Šanci zmírnit rozdíl v skóre má Boston v přesilové hře. Na trestnou lavici usedá Andrej Svečnikov, ruský útočník se proti Bergeronovi provinil držením.
     
    23:39
    Hurikáni mohou pomýšlet na navýšení náskoku v početní převaze. Na dvě minuty si jde odpočinout Trent Frederic za nedovolené bránění vůči Teräväinenovi.
    21:10 Sebastian AHO - 3:0
     
    21:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes přidávají třetí gól, první v přesilové hře, druhý bod v sérii je zase o něco blíž. Kousek za pravý kruh obdržel přihrávku SEBASTIAN AHO. Finský útočník neváhal a z první vypálil k bližší tyči, Ullmark reagoval pozdě a kotouči v cestě do sítě nezabránil. Asistence: Anthony DeAngelo a Teuvo Teräväinen.
     
    20:00
    Ani poté, co se ozvala siréna ukončující první třetinu, emoce neopadly. A lépe z toho vyšla Carolina, protože zatímco z jejich řad obdržel dvouminutový trest za hrubost jenom Seth Jarvis, tak z těch hostujících Erik Haula a Brandon Carlo.
     
    19:53
    Po přerušení hry se do sebe pustili Nino Niederreiter a Charlie Coyle. Rozhodčí je od sebe oddělili poměrně brzy, oba vykázali na lavici hanby za hrubost.
     
    18:54
    Hurikáni si zahrají přesilovou hru. Proti pravidlům hrál hostující kapitán Patrice Bergeron, sekáním zastavil v jízdě Jespera Fasta.
    15:30 Sebastian AHO - 2:0
     
    15:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Pod tlakem sáhl k nahození od modré čáry Anthony DeAngelo, ale za pár chvil už se mohl radovat, protože mimo brankářův dosah puk ztečoval SEBASTIAN AHO. Asistence: Anthony DeAngelo a Jaccob Slavin.
    13:03 Jesper FAST - 1:0
     
    13:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí hokejisté Caroliny! Skvělou práci odvedl u pravého mantinelu v útočném pásmu Jordan Staal. Podržel kotouč po dobu nezbytně nutnou, načež přenesl hru do levého kruhu na JESPERA FASTA, jenž ránou z první propálil Ullmarka na bližší tyč. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
     
    07:47
    Komplikace pro Carolinu! Antti Raanta po ataku na svou osobu nemůže kvůli zranění v utkání pokračovat, už v osmé minutě se tak mezi tyče staví Pjotr Kočetkov, pro nějž se jedná o debut v play-off NHL!
     
    07:47
    Za katr putuje David Pastrňák. Český ostrostřelec najel do Anttiho Raanty, vysloužil si tedy dvě minuty za nedovolené bránění. Navíc to vypadá, že domácího gólmana zranil.
     
    07:28
    Přesilovka pro Boston. Dvouminutový trest inkasoval zadák Anthony DeAngelo, Erika Haulu zastavil jenom za cenu nedovoleného bránění.
     
    03:17
    Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší hokejisté Bostonu. Na trestné lavici už sedí Nino Niederreiter, švýcarský útočník podrazil Carla.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 14. Fast (Staal, Slavin), 16. Aho (DeAngelo, Slavin), 22. Aho (DeAngelo, Teräväinen), 39. Niederreiter (Trocheck, DeAngelo), 60. Niederreiter (Svečnikov) – 35. Bergeron (Marchand), 53. Bergeron (McAvoy)


    Carolina Hurricanes: Raanta (8. Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
    Tréner: Bruce Cassidy

    Rozhodca: O'Rourke, Pochmara – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 18 880
    Carolina 4 3 Boston
    #1 Utorok 03.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #2 Štvrtok 05.05.2022 • 01:00
    Carolina - Boston 5:2
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 4:2
    #4 Nedeľa 08.05.2022 • 18:40
    Boston - Carolina 5:2
    #5 Streda 11.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #6 Piatok 13.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 5:2
    #7 Sobota 14.05.2022 • 22:30
    Carolina - Boston 3:2