Carolina – Boston 5:2 (kon.) | Toronto – Tampa Bay 3:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 6:2 (kon.)
Edmonton – LA Kings 6:0 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
5:2 (2:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0
Boston Bruins
cz Štvrtok 05.05.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u druhého zápasu play-off mezi Carolinou a Bostonem.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny letos předvádí parádní výkony. Se ziskem 116 bodů opanovali s náskokem šesti bodů na New York Rangers Metropolitní divizi, v tabulce Východní konference zaostali o pouhých šest bodů za vítězem Prezidentovy trofeje, Floridou. Hurikáni po celou dobu sezóny udržují solidní formu, v závěru základní části nicméně ještě více šlápli do plynu a ovládli posledních šest střetnutí. Nejproduktivnějším hráčem týmu je čtyřiadvacetiletý Fin Sebastian Aho s 82 body.
     
    Boston Bruins

    Medvědi z Bostonu si určitě jsou vědomi, že základní část mohli zvládnout i lépe, nicméně postup si pohlídali, a to je hlavní. V Atlantické divizi obsadili čtvrtou příčku s pohodovým 32bodovým náskokem na Šavle z Buffala, v rámci Východní konference skončili šestí. Taktéž Cassidyho družina v závěru základní části zabrala a disponovala čtyřmi výhrami v řadě, když v posledním utkání před play-off padla výsledkem 2:5 s Torontem. Týmové produktivitě mužstva vévodí třiatřicetiletý Brad Marchand s 80 body.
     
    První utkání zvládla vítězně Carolina. Hurikáni byli Medvědy výrazně přestříleni, ale rozhodovala efektivita, která hrála výraznou měrou ve prospěch domácího mužstva, to zapsalo vysoké vítězství 5:1. Asistencí se na výhře podílel i Martin Nečas, bostonští David Pastrňák s Tomášem Noskem nebodovali.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: O'Rourke, Pochmara – Galloway, Shewchyk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Druhé utkání mezi Carolinou a Bostonem odstartovalo! Domácí na nic nečekali a hned získali útočné pásmo, kapitán Jordan Staal střílel těsně nad.
     
    01:47
    Antti Raanta si povyjel proti Nicku Folignovi, správně odhadl, že americký forvard vyzkouší střelu. Fin vytáhl pohotový zákrok lapačkou
     
    02:32
    Do útočného pásma chtěl proniknout Erik Haula. To se mu ovšem nepovedlo, ve středním pásmu jej čistým způsobem zastavil Seth Jarvis.
     
    03:17
    Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší hokejisté Bostonu. Na trestné lavici už sedí Nino Niederreiter, švýcarský útočník podrazil Carla.
     
    04:12
    Z velkého úhlu střílel zápěstím David Pastrňák. Domácí gólman Raanta se nenechal zaskočit a maskou odrazil kotouč mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    05:40
    Okamžitě po najetí do útočného pásma pálil od modré Hampus Lindholm. Antti Raanta zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Trocheck.
     
    06:38
    V levém kruhu v útočném pásmu už se připravoval na střelu Nino Niederreiter, když k němu přijel Brad Marchand a odzbrojil jej ukázkově čistým hitem.
     
    07:28
    Přesilovka pro Boston. Dvouminutový trest inkasoval zadák Anthony DeAngelo, Erika Haulu zastavil jenom za cenu nedovoleného bránění.
     
    07:47
    Za katr putuje David Pastrňák. Český ostrostřelec najel do Anttiho Raanty, vysloužil si tedy dvě minuty za nedovolené bránění. Navíc to vypadá, že domácího gólmana zranil.
     
    07:47
    Komplikace pro Carolinu! Antti Raanta po ataku na svou osobu nemůže kvůli zranění v utkání pokračovat, už v osmé minutě se tak mezi tyče staví Pjotr Kočetkov, pro nějž se jedná o debut v play-off NHL!
     
    08:09
    Pěknou výměnu puku ukázali Brad Marchand s Patricem Bergeronem. Hosté rázem byli v útočném pásmu, první jmenovaný ve finále střílel příliš vysoko.
     
    09:38
    Obětavou práci ukázal Brandon Carlo, který po hlavě padl do zakončení Andreje Svečnikova. Měl štěstí, kotouč jej trefil do chráněných míst.
     
    10:12
    Střelecký účet střetnutí chtěl otevřít Tomáš Nosek. Český útočník si našel prostor ke střele v pravém kruhu, na Kočetkova ale nevyzrál.
     
    11:24
    Curtis Lazar nejprve hitem odstavil od puku Lazara, aby následně nahrál do pravého kruhu Nicku Folignovi, jeho zakončení z první Kočetkova neohrozilo.
     
    12:30
    Brendan Smith si pod tlakem poradil velmi dobře. Nabral kotouč ještě na vlastní polovině, ale nasměroval jej na soupeřovu svatyni, takže o icingu nemohla být řeč.
     
    13:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí hokejisté Caroliny! Skvělou práci odvedl u pravého mantinelu v útočném pásmu Jordan Staal. Podržel kotouč po dobu nezbytně nutnou, načež přenesl hru do levého kruhu na JESPERA FASTA, jenž ránou z první propálil Ullmarka na bližší tyč. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.
    13:03 Jesper FAST - 1:0
     
    14:08
    Sebastian Aho dojel do pravého kruhu, odtud natáhl k ráně zápěstím na zadní tyč. Gólman Bostonu Ullmark předvedl rychlé reflexy, včas vykopl pravý beton.
     
    15:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Pod tlakem sáhl k nahození od modré čáry Anthony DeAngelo, ale za pár chvil už se mohl radovat, protože mimo brankářův dosah puk ztečoval SEBASTIAN AHO. Asistence: Anthony DeAngelo a Jaccob Slavin.
    15:30 Sebastian AHO - 2:0
     
    16:14
    V pravém kruhu si vytvořil prostor po zakončení Andrej Svečnikov. Střeleckou listinu nerozšířil, Linus Ullmark zapsal povedený zákrok lapačkou.
     
    17:39
    U obranné modré čáry potěšil fanoušky Brady Skjei. Počkal si na projíždějícího Curtise Lazara, jehož čistým hitem poslal na mantinel.
     
    18:54
    Hurikáni si zahrají přesilovou hru. Proti pravidlům hrál hostující kapitán Patrice Bergeron, sekáním zastavil v jízdě Jespera Fasta.
     
    19:53
    Po přerušení hry se do sebe pustili Nino Niederreiter a Charlie Coyle. Rozhodčí je od sebe oddělili poměrně brzy, oba vykázali na lavici hanby za hrubost.
     
    20:00
    Ani poté, co se ozvala siréna ukončující první třetinu, emoce neopadly. A lépe z toho vyšla Carolina, protože zatímco z jejich řad obdržel dvouminutový trest za hrubost jenom Seth Jarvis, tak z těch hostujících Erik Haula a Brandon Carlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 10.
     
    Úvodní dějství je minulostí a lépe jej zvládla Carolina, která si vypracovala dvoubrankový náskok. Domácí navíc v 8. minutě ještě za bezbrankového stavu museli řešit komplikaci, protože Pastrňák zranil Raantu a do brankoviště tak musel Kočetkov. Tato změna domácí vůbec nerozhodila a ve 14. minutě vstřelili první gól, do černého mířil Jesper Fast. Navýšení náskoku přišlo o dvě minut později, to když se mezi střelce zápasu zapsal taktéž nejproduktivnější hráč Canes v sezóně Sebastian Aho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    První střelecký pokus mezi tři tyče vyprodukoval ve druhé dvacetiminutovce Anthony DeAngelo. Linus Ullmark včas zaklapl mezeru mezi betony.
     
    21:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes přidávají třetí gól, první v přesilové hře, druhý bod v sérii je zase o něco blíž. Kousek za pravý kruh obdržel přihrávku SEBASTIAN AHO. Finský útočník neváhal a z první vypálil k bližší tyči, Ullmark reagoval pozdě a kotouči v cestě do sítě nezabránil. Asistence: Anthony DeAngelo a Teuvo Teräväinen.
    21:10 Sebastian AHO - 3:0
     
    22:54
    V rychlostním souboji mezi Andrejem Svečnikovem a Patricem Bergeronem dominoval útočník Caroliny. Natlačil před soka tělo a hru přenesl s obranné do střední třetiny.
     
    23:27
    Gólman Pjotr Kočetkov zůstává stoprocentní i po ráně Taylora Halla příklepem. Očekával střelu do horních pater brány, zapsal úspěšný zákrok levým ramenem.
     
    23:39
    Hurikáni mohou pomýšlet na navýšení náskoku v početní převaze. Na dvě minuty si jde odpočinout Trent Frederic za nedovolené bránění vůči Teräväinenovi.
     
    24:26
    Český forvard Martin Nečas ukázal, že umí rozdávat hity. Jeden takový předvedl v útočné třetině proti Forbortovi, obránce nicméně ještě předtím zvládl přenést hru na Coylea.
     
    25:19
    Pod tlakem zkusil Brady Skjei nahodit do Ullmarka a vybojovat vhazování v útočné třetině. Švédský gólman ovšem touš stihl vyklepat pro Lindholma.
     
    26:25
    Patrice Bergeron vyhrál buly na Matta Grzelcyka, na jehož ránu Pjotr Kočetkov vůbec neviděl a reagoval až v momentě, kdy uslyšel náraz kotouče do zadního mantinelu.
     
    27:12
    David Pastrňák vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale nic zajímavého nevymyslel. Nedostalo se mu totiž podpory a sám proti dvěma byl bez šance.
     
    28:24
    Snížit se pokusil kanadský útočník Taylor Hall. Natáhl k zajímavé střele zápěstím, ale ta až ke Kočetkovovi nedoputovala, úspěšný blok předvedl Slavin.
     
    29:32
    Od modré čáry nahazoval Derek Forbort. Směr letu kotouče lehce pozměnil Craig Smith, kus černé gumy nasměroval těsně vedle levé tyče.
     
    29:55
    V obranném modrém pásmu udělal chybu Martin Nečas. Český útočník namazal kotouč Trentu Fredericovi, ten z úhlu minul bránu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Carolina směřuje za druhým bodem v sérii, nad Medvědy z Bostonu disponuje už tříbrankovým rozdílem.
     
    30:48
    Hampus Lindholm zvolil oblouček na útočnou modrou čáru, kde viděl Charlieho Coyla. Tomu nevyšlo zpracování, neboť jej obtěžoval Brendan Smith.
     
    31:16
    Kotouč skončil na domácí střídačce poté, co Ian Cole sjel k Bradu Marchandovi a jeho kličku po mantinelu srazil na domácí střídačku.
     
    31:45
    Za bránou konkurenta operoval s pukem na holi Patrice Bergeron. Hostující kapitán toho příliš nezmohl, v souboji jeden na jednoho proti Slavinovi neuspěl.
     
    32:23
    Hurikáni dnes hrají do defenzivy skvěle. Nerozhodil je ani fakt, že Raantu nahradil v brankovišti Kočetkov, Medvědi jsou do ofenzivy bezzubí.
     
    32:59
    Brad Marchand zezadu podrazil Jordana Martinooka, nicméně píšťalka rozhodčího zůstala němá. Domácí fanoušci to ocenili hlasitým pískotem.
     
    33:31
    Čtvrtá útočná lajna Bruins sice dostala puk do střední třetiny, ale odtud jen těžko může pomýšlet na snížení. Hraje Ian Cole.
     
    33:46
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Taylor Hall. V plné rychlosti nahazoval forhendem před bránu, Erik Haula na touš těsně nedosáhl.
     
    34:29
    Rychle na druhou stranu. Nino Niederreiter zadovkou posunul na modrou čáru, kde číhal Andrej Svečnikov, jeho rána zamířila od bruslí Carla mezi betony Ullmarka, kde kus černé gumy zůstal.
     
    34:36
    Šanci zmírnit rozdíl v skóre má Boston v přesilové hře. Na trestnou lavici usedá Andrej Svečnikov, ruský útočník se proti Bergeronovi provinil držením.
     
    34:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to gól, Boston snižuje! Svižnou ránu Marchanda ze zápěstí vyrazil Kočetkov vyrážečkou jenom před sebe. Hned ke třem dorážkám se pak dostal PATRICE BERGERON a do třetice byl úspěšný, když touš nasměroval za brankovou čáru podél pravého betonu Kočetkova. Asistence: Brad Marchand.
    34:57 Patrice BERGERON - 3:1
     
    35:35
    Z ostrého úhlu pálil David Pastrňák. Snadný zákrok pro Pjotra Kočetkova, ten vyrazil kotouč pravým ramenem před sebe, kde něm pouze spoluhráče.
     
    36:13
    Hostům vstřelený gól viditelně vlil novou krev do žil. Skvěle ovšem v defenzivě zapracoval Jordan Staal, ten čistým způsobem obral Marchanda.
     
    36:42
    Jaccob Slavin si nevěřil na zakončení a od levého mantinelu nahrál za bránu Anthonymu DeAngelovi, tomu vyjetí zpoza brány nevyšlo.
     
    37:11
    Ruský forvard Andrej Svečnikov vyprodukoval parádní hit proti Hampusovi Lindholmovi, jehož totálně odrovnal, hostující zadák s nárazem vůbec nepočítal a po srážce měl viditelně problémy s orientací. Hráči Bostonu se okamžitě vydali, byť čistý zákrok, mstít. Přesilovku nakonec budou hrát domácí, protože Svečnikov vyfasoval za hrubost dvouminutový trest, Brandon Carlo čtyřminutový.
     
    37:52
    A hokejisté obou celků nechávají i nadále proudit emoce ven. Brad Marchand neočekával, že Pjotr Kočetkov si troufne ještě rozehrát a možná i z frustrace jej lehce klepl přes lapačku. Ruský mladík si to ovšem nenechal líbit a do soupeře strčil. Dvouminutový trest pro oba, pokračuje přesilová hra Canes.
     
    38:07
    Tak pozor, domácí si zahrají početní převahu pěti proti třem! Sebastian Aho natlačil tělo před Dereka Forborta, jenž soka viditelně přidržel. Dvojnásobná přesilovka může trvat až 56 sekund!
     
    38:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    K hattricku moc nechybělo, ale to je samozřejmě vedlejší, Carolina vstřelila gól, a to je to nejdůležitější! Po zblokovaném nahození pálil zprava Trocheck, ten ještě neuspěl. Z mezikruží pak dorážel NINO NIEDERREITER a s výrazným přispěním Ullmarka a Grzelcyka propasíroval kotouč až za brankovou čáru, Aho jen těsně puk netečoval. Asistence: Vincent Trocheck a Anthony DeAngelo.
    38:52 Nino NIEDERREITER - 4:1
     
    39:30
    Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Craig Smith nastartoval motory po pravém mantinelu, Jascob Slavin jej k němu přimáčkl a dál ho nepustil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 21.
     
    Hokejisté Caroliny ve druhé třetině ještě navýšili náskok a jsou velmi blízko zisku druhého bodu do série. Ve 22. minutě vsítil svůj druhý gól v utkání Sebastian Aho, na jeho zásah našel odpověď Patrice Bergeron. Krátce před koncem prostřední části nicméně Carolina dostala výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou, byť s velkou porcí potřebného štěstí, přetavil v gól Nino Niederreiter.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina do ní půjde s jasným cílem, minimálně udržet tříbrankový náskok. Hosté naopak musí vrhnout všechny síly do ofenzivy.
     
    40:42
    Jako první musel v závěrečné dvacetiminutovce zasahovat Linus Ullmark. Z pravého kruhu jej prověřil Sebastian Aho, Švéd puk schoval ve výstroji.
     
    41:13
    Zabojoval, ale kus černé gumy zpracoval Brady Skjei až kousek za útočnou modrou. Uvědomil si to, takže zacouval a počkal, až spoluhráči vyklidí útočnou třetinu.
     
    41:39
    Craig Smith pouze prodloužil Carlovo nahození za domácí svatyni. V tomto prostoru pošetřil cenné vteřiny Jaccob Slavin, následně rozehrál přes Domiho.
     
    41:52
    Ve středním pásmu došlo k nezaviněnému střetu mezi Andrejem Svečnikovem a Charliem McAvoyem, z nějž vyšel hůře obránce Bostonu, chvíli se nemohl postavit na pravou nohu. Do hry se okamžitě zapojil Jake DeBrusk, který krosčekoval Svečnikova k ledu. Není to poprvé, co Carolina dostala přesilovou hru prakticky zadarmo.
     
    42:29
    Na vstřelený gól si pomýšlel Jaccob Slavin. Arénou to jenom smutně zašumělo, kotouč totiž prosvištěl o pár decimetrů vedle pravé tyče.
     
    42:47
    Jako další pálil Sebastian Aho. Ani v tomto případě však na hattrick nedosáhl, kus černé gumy úspěšně zblokoval Brandon Carlo.
     
    43:04
    Šance Bostonu na vítězství dostaly další velkou trhlinu. Derek Forbort trefil vysokou holí Teuva Teräväinena. A protože mu způsobil krvavý šrám v obličeji, jedná se o čtyřminutový trest. Domácí navíc disponují 48vteřinovou výhodou o dva hráče.
     
    43:57
    Pěkné kombinaci Canes chyběl k dokonalosti jenom gól. Po ose DeAngelo – Aho se kotouč dostal mezi kruhy k Ninu Niederreiterovi, jeho reflexivně vychytal Ullmark.
     
    44:25
    Hosté zahrozili v oslabení. Curtis Lazar v situaci dvou proti dvěma volil zakončení, křižná rána forhendem zleva minula prostor Kočetkovovy svatyně.
     
    44:44
    A další útok Bruins při vlastním oslabení. Pravou stranou nabral velkou rychlost Brad Marchand, stopku mu vystavil až Jaccob Slavin.
     
    45:14
    Skoro to vypadá, jako kdyby domácí pojali přesilovou hru tak, že hlavně pošetří čas. Martin Nečas mohl pokračovat do útočné třetiny, leč volil zpětný pas na Slavina.
     
    45:55
    Ani Teräväinenem lehce tečované DeAngelovo nahození Linuse Ullmarka nevyvedlo z míry, švédský gólman vytasil povedený zákrok lapačkou.
     
    46:22
    Do slotu obdržel přihrávku Jesperi Kotkaniemi. Natáhl k ráně ze zápěstí, té lehce pomohl nad břevno blokující Charlie Coyle.
     
    46:47
    Znovu Jesperi Kotkaniemi! Tentokráte od levého mantinelu najel před bránu, bekhendem ovšem nezvládl zasunout touš podél pravého betonu Ullmarka.
     
    47:20
    Hokejisté v bílých dresech dlouhé oslabení přestáli bez úhony, Derek Forbort je zpátky na ledové ploše. Okamžitě se zapojil do hry, v obranném pásmu tentokráte čistě vypíchl hrací předmět Trocheckovi.
     
    47:53
    Aktivita domácích nicméně pokračuje i při hře pět na pět. Za levým kruhem natáhl k tvrdé ráně Brady Skjei, Linus Ullmark puk uschoval ve výstroji.
     
    48:12
    U levého mantinelu operoval s kotoučem Jesper Fast. Z otočky naslepo nahazoval před bránu, kde kraloval bránící Brandon Carlo.
     
    48:27
    Poslední naděje pro Boston? Domácí špatně střídali a v jednu chvíli jich bylo na ledové ploše šest, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Týmový trest odjel odpykat Nino Niederreiter.
     
    49:12
    V pravém kruhu číhal na přihrávku David Pastrňák. Od Brada Marchanda se jej dočkal, jenže po žabičce mu kotouč smolně přeskočil přes čepel hole.
     
    49:40
    Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec se domácím povedlo vyhodit, jmenovitě Bradymu Skjeiovi. Medvědi dlouho kombinovalo, nebylo jim to nic platné.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté Caroliny se ubránili dalšímu útoku soupeře, Brada Marchanda čistě zastavil Vincent Trocheck.
     
    50:32
    Hráči v černých dresech v plném počtu a PNC Arena bouří! Parádní atmosféra v Raleighu, kde fanoušci cítí druhý bod v sérii pro své oblíbence.
     
    51:12
    Jesperem Fastem blokované nahození Carla znamenalo sražení puku do pravého kruhu, kde po hracím předmětu skočil Nick Foligno, bekhendem jej nezvládl nasměrovat mezi tři tyče.
     
    51:51
    Hurikáni působí, jako kdyby jim vůbec neubývali síly. Dereka Forborta bez problémů dostihl Nino Niederreiter, jeho křižnou nahrávku navíc zvládl uzmout pro sebe.
     
    52:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ještě není konec! Po nedůrazném vyhození Skjeie sebral kotouč Charlie McAvoy. Dobruslil do pravého kruhu a vyslal střílený pas na zadní tyč, puk se odrazil za bezmocného Kočetkova od pravé brusle PATRICE BERGERONA. Asistence: Charlie McAvoy.
    52:21 Patrice BERGERON - 4:2
     
    53:23
    Medvědi krátce po vstřeleném gólu znovu navštívili útočnou třetinu. David Pastrňák nezvládl těžké zpracování Bergeronovy nahrávky, Kočetkov touš schoval pod lapačkou.
     
    53:52
    Pěknou individuální akci předvedl Charlie McAvoy. Zpoza brány dojel před Kočetkova, bekhendem však mezeru mezi jeho betony nenašel. Dostal se o k dorážce, tu domácí gólman skryl do lapačky.
     
    54:12
    Tentokráte si Charlie McAvoy nepočínal nejlépe, zdánlivě snadné zpracování zvládl až ve středním pásmu. Boston musí vyklidit útočnou třetinu.
     
    54:43
    Kotouč navštívil domácí střídačku. Odrazil jej tam Martin Nečas, český útočník správně očekával, že Derek Forbort zkusí nahrát Davidu Pastrňákovi.
     
    55:25
    Za vlastní bránou si Brett Pesce počínal bezchybně. Počítal se střetem s Patricem Bergeronem, ještě předtím zvládl posunout kotouč na Jespera Fasta.
     
    55:36
    Snadný zákrok pro Pjotka Kočetkova, na nějž nahodil od pravého mantinelu Matt Grzelcyk. Rus máchl lapačkou a kus černé gumy v ní našel.
     
    55:49
    Po buly fauloval domácí zadák Brett Pesce. Zřejmě si nevšiml předkloněného Brada Marchanda, soupeře zasáhl hokejkou do helmy.
     
    56:05
    Není nač čekat! Boston vybojoval vhazování v útočném pásmu a Linus Ullmark zamířil na střídačku! Medvědi zkouší štěstí se šesti bruslaři.
     
    56:39
    Brad Marchand v pravém kruhu zakvedlal s pukem a v pravý moment jej přesunul do levého na Davida Pastrňáka, jeho ránu obětavě zblokoval Jaccob Slavin.
     
    57:12
    Výborný Pjotr Kočetkov! Našel si střelu Charlieho McAvoye od modré čáry, v posledním okamžiku nastavil lapačku a puk jím vytěsnil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    57:46
    Domácí mají tu výhodu, že Carolina v oslabení může střílet bez rizika zakázaného uvolnění. Štěstí pokusil Sebastian Aho, zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    58:13
    Canes v plném počtu, nicméně pokračuje tlak Bruins! Pjotr Kočetkov má na kontě další úspěšný zákrok, pravým betonem zastavil pokus Smitha.
     
    58:45
    A zase to byl Sebastian Aho, kdo zkoušel štěstí z obranné třetiny. Nebyl vůbec daleko, stejně jako před pár vteřinami, tak i teď touš projel těsně vedle levé tyče hostující svatyně. Místo pojistky vítězství se píská zakázané uvolnění.
     
    58:45
    Oddechový čas pro tým Boston Bruins.
     
    59:02
    Z otočky pálil Patrice Bergeron. Kotouč se zastavil těsně před Pjotrem Kočetkovem, zde jej sebral Jacob Slavin, avšak puk vyhodit do bezpečí se mu nepodařilo.
     
    59:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Carolina zvítězí! McAvoy zariskoval, avšak vyhození Svečnikova nezastavil. Na NINA NIEDERREITERA následně čekala snadná práce. Švýcar bez problémů udržel na zádech Pastrňáka a kus černé gumy usměrnil do prázdné klece Bruins. Asistence: Andrej Svečnikov.
    59:19 Nino NIEDERREITER - 5:2
     
    59:59
    Na závěr ještě jedna bitka, kterou rozhodčí udrželi na uzdě, přestože se do ní zapojilo všech deset na ledě přítomných hokejistů. Rozhodčí zřejmě ani nebudou udělovat pozápasové tresty.
     
    60:00
    Jeden trest nakonec přeci jen přišel, a to pro Dereka Forborta. Ten nereagoval na výzvy rozhodčích ke zklidnění se a dál se chtěl prát, dostal tedy trest za hrubost, který však už nic neřeší.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina zvládla vítězně i druhé utkání proti Bostonu, Medvědy tentokráte porazila 5:2 a na led soupeře tak pojede ve výborné náladě.

    Domácí udělali důležitý krok k zisku druhého vítězství už v prvních dvou třetinách, během nichž si vypracovali tříbrankový náskok. V 53. minutě zadělal na drama svou druhou trefou v utkání Patrice Bergeron, avšak na víc se již hosté nezmohli, při jejich powerplay naopak pečetil vítězství Canes gólem do prázdné brány Nino Niederreiter, i pro něj se jednalo o druhý zásah v utkání.

    Série pokračuje v noci z pátku na sobotu. Hrát se bude poprvé v TD Garden a Boston si je vědom, že pokud nechce skončit v play-off v nejkratším možném čase, musí alespoň jedno ze dvou domácích klání zvládnout vítězně.
     
    Utkání přihlíželo 18 880 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 38 | Přesilová hra: 2/9 – 0/5 | Trestné minuty: 18 – 28

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 6 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 7:47
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 52:05
    Linus Ullmark (BOS) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 56:09

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:11
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:52
    David Pastrňák (BOS) – 0+0, -2 účast, 8 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    2. Anthony DeAngelo (CAR) – 0+3
    3. Pjotr Kočetkov (CAR) – 30 zákroků
    Děkovačka s fanoušky měla grády
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:11:16)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 14. Fast (Staal, Slavin), 16. Aho (DeAngelo, Slavin), 22. Aho (DeAngelo, Teräväinen), 39. Niederreiter (Trocheck, DeAngelo), 60. Niederreiter (Svečnikov) – 35. Bergeron (Marchand), 53. Bergeron (McAvoy)


    Carolina Hurricanes: Raanta (8. Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook.
    Tréner: Rod Brind'Amour

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
    Tréner: Bruce Cassidy

    Rozhodca: O'Rourke, Pochmara – Galloway, Shewchyk

    Diváci: 18 880
    Carolina 4 3 Boston
    #1 Utorok 03.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #2 Štvrtok 05.05.2022 • 01:00
    Carolina - Boston 5:2
    #3 Sobota 07.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 4:2
    #4 Nedeľa 08.05.2022 • 18:40
    Boston - Carolina 5:2
    #5 Streda 11.05.2022 • 01:10
    Carolina - Boston 5:1
    #6 Piatok 13.05.2022 • 01:00
    Boston - Carolina 5:2
    #7 Sobota 14.05.2022 • 22:30
    Carolina - Boston 3:2