Litva – Maďarsko 1:2 (kon.) | Rumunsko – Slovinsko 1:9 (kon.)
koniec
Rumunsko
1:9 (1:1, 0:6, 0:2)
Slovinsko
cz Streda 04.05.2022, 19:00 • Hala Tivoli, Ljubljana, Slovinsko • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
    50:19 Miha VERLIČ - 1:9
     
    50:19
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Další puk se třepotá v síti Rumunů. MIHA VERLIČ tečoval pokus Klemena Pretnara z vrcholu pravého kruhu a umístil touš za Tokeho – 1:9. Asistence: Klemen Pretnar a Jan Urbas.
    44:00 Rok TIČAR - 1:8
     
    44:00
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Sudí nařídil po falu Farkase trestné střílení. To jel ROK TIČAR, jenž z pravé strany bekhendovou střelou zasunul touš za záda Zoltana Tokeho – 1:8.
     
    44:00
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Tamas Farkas – TS, hákování.
     
    40:01
    Střídání v týmu Rumunsko:
    ze hřiště odchází Patrik Polc, přichází Zoltan Toke.

    Střídání v týmu Slovinsko:
    ze hřiště odchází Gašper Krošelj, přichází Matija Pintarič.
    39:59 Tadej ČIMŽAR - 1:7
     
    39:59
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Vteřinu před koncem druhé třetiny se ještě prosadil před Polcem TADEJ ČIMŽAR a navýšil už tak vysoké vedení Slovinců. Ovšem dlouho se řešilo video, zda branka nepadla už po siréně. Nebylo tomu tak a gól tedy platil – 1:7. Asistence: Ken Ograjenšek.
    39:03 Miha VERLIČ - 1:6
     
    39:03
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Ještě se v poslední minutě hry ve druhém dějství prosazují Slovinci a vedou už o pět branek. Jan Urbas poslal přihrávku na MIHU VERLIČE, který poté pohotovou střelou nedal Polcovi šanci a kolem jeho pravého betonu ho prostřelil – 1:6. Asistence: Jan Urbas a Žiga Jeglič.
    35:33 Luka MAVER - 1:5
     
    35:33
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Rumuni už to budou mít hodně těžké, po další pěkně sehrané slovinské kombinaci skóruje LUKA MAVER a dává svému týmu náskok už o čtyři góly. Maver dostal od Tomaževiče přihrávku před Polce a pověsil puk pod břevno jeho brány – 1:5. Asistence: Blaž Tomaževič a Blaž Gregorc.
     
    34:01
    Slovinci znovu rozebírají obranu Rumunů a dostali se k další šanci, po které zazvonila tyč Polcovy klece!
    32:56 Ken OGRAJENŠEK - 1:4
     
    32:56
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Další využitá početní výhoda Slovinců a ti jdou do tříbrankového náskoku. Žiga Jeglič poslal puk před branku pro KENA OGRAJENŠEKA, kterému nastačilo pouze nastavit hůl a puk prolétl mezi betony Polce za brankovou čáru – 1:4. Asistence: Žiga Jeglič a Blaž Gregorc.
     
    32:27
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Tamas Farkas – 2 min., vysoká hůl.
    24:18 Žiga JEGLIČ - 1:3
     
    24:18
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    A po chvilce je to už 3:1 pro Slovince. ŽIGA JEGLIČ si sjel do pravého kruhu a z úhlu pak načapal Polce, kterému poslal puk mezi rameno a tyčku do sítě. Asistence: Jan Urbas a Klemen Pretnar.
    23:02 Miha VERLIČ - 1:2
     
    23:02
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci si berou své ztracené vedení zase zpátky a vedou 2:1. Jan Urbas poslal puk na MIHU VERLIČE, který ho z prostoru mezi kruhy nasměroval švihem pod víko Polcovy klece. Asistence: Jan Urbas a Žiga Jeglič.
    11:01 Jevgenij SKAČKOV - 1:1
     
    11:01
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    A také Rumuni využívají početní výhodu, jejich branku musel posvětit videorozhodčí. JEVGENIJ SKAČKOV pověsil puk do slovinské sítě tak prudce, že to na první dobrou nebylo moc vidět – 1:1. Začíná se od začátku. Asistence: Balazs Peter a Pavlo Borysenko.
     
    11:01
    Skačkov napálil puk a Rumuni se radovali a měli ruce nahoře. Ovšem hlavní sudí rozpažil a nechal hru pokračovat. Ale v přerušení se sudí půjde určitě podívat na záznam!
     
    09:57
    Vyloučení v týmu Slovinsko:
    Anže Kuralt – 2 min., podrážení.
    09:00 Žiga JEGLIČ - 0:1
     
    09:00
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra a Slovinci se ujímají vedení. Blaž Gregorc poslal na milimetr přesnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde byl nikým nehlídán ŽIGA JEGLIČ, jenž pak pohotově zakončil a překonal Patrika Polce – 0:1. Asistence: Blaž Gregorc a Jan Urbas.
     
    07:47
    Vyloučení v týmu Rumunsko:
    Catalin-Adrian Berdila – 2 min., podrážení.
    06:32 Pretnarova šance
     
    06:32
    Miha Verlič vyhrál vhazování a okamžitě poslal před branku puk pro Klemena Pretnara, který zblízka tlačil puk do brány, ale nakonec se mu to nepovedlo!

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 12. Skačkov (Peter, Borysenko) – 9. Jeglič (Gregorc, Urbas), 24. Verlič (Urbas, Jeglič), 25. Jeglič (Urbas, Pretnar), 33. Ograjenšek (Jeglič, Gregorc), 36. Maver (Tomaževič, Gregorc), 40. Verlič (Urbas, Jeglič), 40. Čimžar (Ograjenšek), 44. Tičar (t.s.), 51. Verlič (Pretnar, Urbas)


    Rumunsko: Polc (od 41. Toke) – Farkas, Borysenko (A), Rasulov, Bors (A), Kozma, Jemelianenko, Berdila – Ferenz-Csibi, Tranca (C), Peter – Gliga, S. Rokaly, Reszegh – Fodor, Zagidullin, Molnar – Skačkov, N. Rokaly, Constantin, Casaneanu
    Tréner: Július Pénzeš

    Slovinsko: Krošelj (od 41. Pintarič) – Pretnar, Gregorc, Podlipnik, Robar (C), Magovač, Stebih – Jeglič, Urbas (A), Verlič – Tičar (A), Sabolič, Kuralt – Ograjenšek, Pance, Čimzar – Koblar, Maver, Tomaževič
    Tréner: Matjaž Kopitar

    Rozhodca: Holm (SWE), Piragič (CRO) – Kis-Kiraly (HUN), Leermakers (NED)

    Diváci: 2000