Ottawa – NJ Devils 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Edmonton Oilers
cz Streda 27.04.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Zack KASSIAN - 1:5
     
    58:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tento gól už hostům nikdo nevezme! Po přihrávce Kulaka trefil z pravé strany útočného pásma prázdnou domácí klec ZACK KASSIAN – 1:5. Asistence: Brett Kulak a Cody Ceci.
     
    57:45
    A i podruhé mu to dnes vyšlo! Derick Brassard byl v útočném pásmu o něco dříve než Devin Shore a trefa prvně jmenovaného tak byla odvolána.
     
    57:45
    Hosté do prázdné branky tentokrát skórovali, domácí kouč Sullivan si však bere podruhé v utkání výzvu na ofsajd!
    57:13 Jen centimetry dělily hostujícího brankáře Smithe od vstřeleného gólu.
     
    57:13
    Hostující brankář Mike Smith málem skóroval! Přes celé hřiště se pokusil trefit prázdnou branku domácích a scházely centimetry! Smith už ví, jaké je to vstřelit gól. Kdysi se mu to podařilo ještě v dresu Arizony.
     
    55:30
    Domácí už to zkoušejí s prázdnou brankou!
     
    54:06
    Dvě minuty za zahákování Guentzela dostal Brett Kulak. Asi poslední šance pro Pittsburgh na vykřesání naděje!
     
    53:35
    Moc nescházelo a hosté přidali pátý gól! Devin Shore nabral rychlost na pravém straně a posílal puk před brankoviště, kam si sjel Derick Brassard. DeSmith udržel kotouč před brankovou čarou!
    49:13 Connor MCDAVID - 1:4
     
    49:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají! CONNOR MCDAVID přidává ke třem asistencím i gól. Kapitán Olejářů převzal puk na ose, odkud si sjel do leva do už hodně ostrého úhlu. Přesto vystřelil a parádní trefou pod víko dokonale zaskočil klečícího DeSmithe – 1:4. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
     
    48:45
    Dvě minuty za hákování dostal Bryan Rust. Další početní výhoda Oilers.
    44:08 Zach HYMAN - 1:3
     
    44:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají a vedou o dva góly! Ryan Nugent-Hopkins vystřelil z osy hřiště. DeSmith vyrazil puk levou nohou jen před sebe a dorážející ZACH HYMAN poslal kotouč přes položený beton do branky – 1:3. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
     
    42:58
    Dvě minuty za podrážení dostává Michael Matheson. Oilers tak budou hrát přesilovku.
     
    37:44
    V oslabení zamířil dopředu Ryan Nugent-Hopkins. Už to vypadalo, že je po šanci, ovšem hostující útočník ještě dokázal v pádu zakončit bekhendem a DeSmithe zachránila levá tyčka!
     
    37:17
    Z osy hřiště střílel Jevgenij Malkin. Poté přišly dorážky Sidneyho Crosbyho a Bryana Rusta. Mike Smith odolal a kotouč dokázal zalehnout!
     
    36:18
    Za držení hole v rohu útočného pásma je vyloučen Derek Ryan. Přesilovka pro Tučňáky.
     
    30:30
    Marcus Pettersson chtěl u mantinelu přibrzdit Leona Draisaitla, což rozhodčí posoudili jako nedovolené bránění. Přesilovka Edmontonu přijde na řadu po reklamní přestávce.
    25:48 Evander KANE - 1:2
     
    25:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté potřebovali jen 25 sekund na to, aby si vzali vedení zpět! Connor McDavid vjel do útočného pásma z levého křídla. Následně nahrál na střed Kailerovi Yamamotovi, jenž jeho pas posunul na pravý kruh, odkud pálil do odkryté klece EVANDER KANE. Asistence: Kailer Yamamoto a Connor McDavid.
    25:23 Jeff CARTER - 1:1
     
    25:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Michael Matheson sice od modré čáry těsně minul branku, ale to bylo pro domácí nakonec dobře. Kotouč se totiž od zadního mantinelu odrazil zpátky do brankoviště a pohotový JEFF CARTER ho dorazil za záda ležícího Smithe – 1:1. Asistence: Michael Matheson a Kasperi Kapanen.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Derick Brassard – 2 min., hákování).
     
    23:22
    Domácí teď ale mohli srovnat! Od modré čáry střílel Kris Letang a puk, který ještě možná tečoval Evan Rodrigues, skončil na levé tyčce Smithovy svatyně! Navíc se bude vylučovat na straně Edmontonu...
    21:58 Rozhodčí neuznali gól na základě těchto záběrů.
     
    21:58
    Gól neplatí! Evan Bouchard z osy hřiště překonal DeSmithe a slavil svou druhou dnešní trefu. Mike Sullivan si vyžádal challenge na postavení mimo hru a rozhodčí toto provinění skutečně našli! Stav tedy zůstává 0:1.
    21:58 Trefa Boucharda, která však byla odvolána.
     
    21:58
    Hosté se radovali z druhého gólu, ovšem domácí střídačka si vzala trenérskou výzvu. Reklamuje, že situaci předcházelo postavení mimo hru!
     
    21:10
    Brock McGinn střílel z levé strany. Po zákroku Smithe se stejný hráč dostal k vyraženému puku a posunul ho na Jevgenije Malkina, jenž ho nedopravil do odkryté klece!
     
    17:57
    Crosby s Guentzelem nyní vytvořili závar před hostující brankou. U druhé tyčky pak netrefil puk Bryan Rust, který měl před sebou již odkrytou klec!
     
    16:08
    Po Brassardově nahrávce měl velkou šanci Cody Ceci. Ten měl mezi kruhy spoustu času, ovšem vystřelil jen do DeSmithe, který kotouč vyrazil před sebe. Brassardova dorážka se pak nevešla mezi tyče!
    12:47 Evan BOUCHARD - 0:1
     
    12:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté byli odměněni za další aktivní střídání své elitní formace vedoucím gólem! Connor McDavid se dostal k puku u pravého mantinelu. Poté ho posunul na EVANA BOUCHARDA, který se z kruhu pro vhazování trefil k bližší tyčce. Výbornou práci odvedl také Kailer Yamamoto, jenž DeSmithovi zastínil výhled. Asistence: Connor McDavid a Evander Kane.
     
    07:45
    Evander Kane ujel domácí obraně. Samostatný únik však neproměnil, vystřelil vedle pravé tyčky!
     
    06:57
    Síly na ledě se vyrovnávají. Dvě minuty za hákování dostal Sidney Crosby.
     
    06:12
    Dvě minuty za sekání dostal Zack Kassian. Pittsburgh si po reklamní pauze zahraje přesilovou hru.
     
    04:45
    První velká šance Pittsburghu! Rickard Rakell zajel s pukem za branku, odkud ho poslal do brankoviště. Tam byl nejprve Brock McGinn, který zblízka nepřekonal Mikea Smithe. K dorážce se ještě dostal Jevgenij Malkin, jenž pro změnu nepřehodil levý beton gólmana Edmontonu!
     
    00:16
    První šance Edmontonu! Do přečíslení 2 na 1 se dostali Kailer Yamamoto a Connor McDavid. Druhý jmenovaný chtěl ještě vracet svému spoluhráči před odkrytou branku, ovšem DeSmith situaci vyřešil ve spolupráci s obráncem Dumoulinem!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. J. Carter (Matheson, Kasperi Kapanen) – 13. Bouchard (McDavid, E. Kane), 26. E. Kane (Yamamoto, McDavid), 45. Hyman (Nugent-Hopkins, McDavid), 50. McDavid (Draisaitl, Barrie), 59. Kassian (Kulak, Ceci)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), B. McGinn – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – Rodrigues, Blueger, D. Heinen.
    Tréner: Sullivan

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, Ceci, K. Russell – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – Kassian, Devin Shore, Brassard.
    Tréner: Woodcroft

    Rozhodca: Furlatt, St. Laurent – Cormier, Tobias

    Diváci: 17 804