Ottawa – NJ Devils 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Edmonton Oilers
cz Streda 27.04.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Zack KASSIAN - 1:5
     
    58:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tento gól už hostům nikdo nevezme! Po přihrávce Kulaka trefil z pravé strany útočného pásma prázdnou domácí klec ZACK KASSIAN – 1:5. Asistence: Brett Kulak a Cody Ceci.
    49:13 Connor MCDAVID - 1:4
     
    49:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají! CONNOR MCDAVID přidává ke třem asistencím i gól. Kapitán Olejářů převzal puk na ose, odkud si sjel do leva do už hodně ostrého úhlu. Přesto vystřelil a parádní trefou pod víko dokonale zaskočil klečícího DeSmithe – 1:4. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
    44:08 Zach HYMAN - 1:3
     
    44:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají a vedou o dva góly! Ryan Nugent-Hopkins vystřelil z osy hřiště. DeSmith vyrazil puk levou nohou jen před sebe a dorážející ZACH HYMAN poslal kotouč přes položený beton do branky – 1:3. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
    25:48 Evander KANE - 1:2
     
    25:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté potřebovali jen 25 sekund na to, aby si vzali vedení zpět! Connor McDavid vjel do útočného pásma z levého křídla. Následně nahrál na střed Kailerovi Yamamotovi, jenž jeho pas posunul na pravý kruh, odkud pálil do odkryté klece EVANDER KANE. Asistence: Kailer Yamamoto a Connor McDavid.
    25:23 Jeff CARTER - 1:1
     
    25:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Michael Matheson sice od modré čáry těsně minul branku, ale to bylo pro domácí nakonec dobře. Kotouč se totiž od zadního mantinelu odrazil zpátky do brankoviště a pohotový JEFF CARTER ho dorazil za záda ležícího Smithe – 1:1. Asistence: Michael Matheson a Kasperi Kapanen.
    12:47 Evan BOUCHARD - 0:1
     
    12:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté byli odměněni za další aktivní střídání své elitní formace vedoucím gólem! Connor McDavid se dostal k puku u pravého mantinelu. Poté ho posunul na EVANA BOUCHARDA, který se z kruhu pro vhazování trefil k bližší tyčce. Výbornou práci odvedl také Kailer Yamamoto, jenž DeSmithovi zastínil výhled. Asistence: Connor McDavid a Evander Kane.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. J. Carter (Matheson, Kasperi Kapanen) – 13. Bouchard (McDavid, E. Kane), 26. E. Kane (Yamamoto, McDavid), 45. Hyman (Nugent-Hopkins, McDavid), 50. McDavid (Draisaitl, Barrie), 59. Kassian (Kulak, Ceci)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), B. McGinn – Kasperi Kapanen, J. Carter, Zucker – Rodrigues, Blueger, D. Heinen.
    Tréner: Sullivan

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, Ceci, K. Russell – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – Kassian, Devin Shore, Brassard.
    Tréner: Woodcroft

    Rozhodca: Furlatt, St. Laurent – Cormier, Tobias

    Diváci: 17 804