Salernitana – Fiorentina 2:1 (kon.) | Bologna – Udinese 2:2 (kon.) | Empoli – Neapol 3:2 (kon.)
CFC Janov – Cagliari 1:0 (kon.) | Lazio – AC Miláno 1:2 (kon.)
koniec
Empoli FC
3:2 (0:1)
SSC Neapol
cz Nedeľa 24.04.2022, 15:00Talianska Seria A • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    SSC Neapol

    Hostující Neapol v letošním ročníku působí na čele tabulky. Po třiatřiceti odehraných duelech má na kontě šedesát sedm bodů a drží třetí místo ligové tabulky. Na vedoucí Inter ale Neapol pět kol před koncem ztrácí už pět bodů a v závěru ligy to tak bude mít velmi složité. Ze zadních pozic se navíc nenápadně přibližuje Juventus. V posledním kole Neapol jen remizovala 1:1 s AS Řím. V dubnu navíc porazila pouze Atalantu.
     
    Empoli FC

    Domácí Empoli je na tom mnohem hůře. Po třiceti třech odehraných duelech má na kontě třicet čtyři bodů a patří mu čtrnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové pozice už má domácí celek k dobru luxusní náskok a v závěru soutěže může hrát relativně v klidu. V letošním kalendářním roce ale ještě nevyhrálo. V posledním kole schytalo debakl 1:4 na půdě Udinese.
     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Viti, Luperto, Parisi – Żurkowski, Asllani, Bandinelli – Verre – Cutrone, Pinamonti.
    Náhradníci: Ujkani – N. Bajrami, Benassi, Cacace, Di Francesco, Fiamozzi, Fazzini, Henderson, Ismajli, S. Romagnoli, La Mantia, Štulac.

    SSC Neapol: Meret – Zanoli, Rrahmani, Juan Jesus, Rui – Anguissa, Ruiz – Lozano, D. Mertens, L. Insigne – Osimhen.
    Náhradníci: Marfella, Ospina – Demme, Malcuit, Únás, Petagna, Politano, Tuanzebe, P. Zieliński..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Neapol bude hrát v bílém, zatímco domácí Empolu oblékne modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Neapol obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté sice stále bojují o titul, ale v posledních týdnech si zkomplikovali život.
     
    2
    Lozano prošel po pravé straně do blízkosti velkého vápna, ale jeho centr skončil na hrudi prvního obránce v dresu Empoli.
     
    3
    Domácí Empoli se vydalo do zajímavého protiútoku. Cutrone dostal přihrávku do vápna, ale důrazný Insigne mu míč ukopl na roh.
     
    4
    Hra je přerušeno! Lozano zůstává po souboji ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Filippo Bandinelli (Empoli FC).
     
    6
    Domácí fanoušco od úvodu utkání ukazují hráčům Neapole, že to tady nebudou mít vůbec snadné. Při každém doteku hráčů v bílém s míčem se ozývá hlasitý pískot.
     
    7
    Patrick Cutrone si pohybem řekl o přihrávku na polovinu soupeře, nicméně si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do zámezí.
     
    8
    Filippo Bandinelli zůstává po dalším ze soubojů s Mertensem ležet na trávníku a může být rád, že také neviděl hned v úvodu žlutou kartu.
     
    9
    Szymon Żurkowski se na pravé straně dostal k míči, ale obránce Neapole proti němu rychle vystoupil a odehrál míč do bezpečí.
     
    10
    Mertens odcentroval z pravé strany do pokutového území, ale tam nenašel nikoho ze spoluhráčů v bílém dresu.
     
    11
    Valerio Verre procedil přihrávku do vápna, kam si naběhl Cutrone, nicméně druhý jmenovaný prudkou přihrávkou pod sebe spoluhráče nenašel.
     
    12
    Victor Osimhen sprintoval za přihrávkou za obranu domácího celku, nicméně domácí brankář prokázal výborné čtení hry a odkopl míč do bezpečí.
     
    13
    Szymon Żurkowski u postranní čáry poslal k zemi jednoho ze soupeřů přímo před očima rozhodčího. Rozehrávat tak bude hostující Neapol.
     
    14
    Dries Mertens dostal přihrávku na levou stranu, nicméně obrana Empoli se opět dokázala rychle srovnat. Empoli může hrát s naprostým klidem.
     
    15
    První obrovská šance pro Neapol! Do blízkosti velkého vápna se s míčem u nohy dostal Mertens, jehož přízemní dělovka prolétla kolem levé tyčky!
     
    16
    Mário Rui si na vlastní polovině poradil s napadajícím soupeřem a poslal pobídku za obranu domácích. Empoli si s vysokým nákopem poradilo.
     
    17
    K dalšímu centru z pravé strany se před brankou Empoli dostal Victor Osimhen, který musel hlavičkovat v záklonu, ale poslal míč nad břevno.
     
    18
    Victor Osimhen si znovu řekl o přihrávku do pokutového území, nicméně defenziva Empoli rychlonohého útočníka Neapole nepustila k zakončení.
     
    19
    Mertens z pravé strany centroval před branku domácího celku, jenže jeho pobídku odhlavičkoval do bezpečí hned první soupeř.
     
    20
    Mertens se zbavil obránce na levé straně pokutového území a přihrál pod sebe. Z hranice vápna pálil Anguissa, jenže ten trefil prvního soupeře.
     
    21
    Neapol zahrávala rohový kop, po kterém měla obrovskou šanci! Do zakončení se dostal Osimhen, jehož hlavička skončila těsně nad břevnem!
     
    22
    Aktivní Insigne táhl akci Neapole po levém křídle. Hosté ale nedokázali volný prostor využít a dalo domácí obraně čas, aby se srovnala.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Alessandro Zanoli (SSC Neapol).
     
    24
    Fabiano Parisi poslal dlouhý aut až do pokutového území, nicméně obrana Neapole si dokázala poradit a srazila míč na rohový kop.
     
    25
    Mário Rui poslal přihrávku na levou stranu, kde operoval Insigne, jehož následná pobídka skončila na hrudi obránce.
     
    26
    Neapol kombinuje kolem velkého vápna soupeře, nicméně kombinace hostujícího celku je zatím hodně zdlouhavá.
     
    27
    Dries Mertens dohnal míč na pravé straně, přehodil si jej na levačku a odcentroval. Ani jeho pobídka neoslovila nikoho v bílém dresu.
     
    28
    Empoli vhazovalo v blízkosti velkého vápna Neapole. Nadýchaná pobídka přilétla až do šestnáctky, ale stopeři Neapole jsou zatím důrazní.
     
    29
    Pinamonti se na malém vápně dostal k odraženému míči, který si chtěl zpracovat, jenže pod tlakem obránce mu míč odskočil od placírky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím stále čekáme na první branku. Neapol je o něco aktivnější, ale nedostává se do zakončení.
     
    31
    Szymon Żurkowski se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem, natlačil se před něj tělem a získal míč pro domácí Empoli.
     
    32
    Bandinelli z levé strany odcentroval na přední tyč, kde se od obránce odpoutal Valerio Verre, ale hostující brankář Meret jeho slabou ránu udržel.
     
    34
    Jesus v hlavičkovém souboji zatáhl za dres jednoho ze soupeřů a může být rád, že nevyfasoval karetní trest.
     
    35
    Osimhen sklepl míč na pravou stranu hrací plochy. Do vápna následně přiletěl přízemní centr, ale obrana Empoli si poradila.
     
    36
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů po souboji se soupeřem upadl a musí být ošetřen.
     
    37
    Insigne dostal prostor na levé straně. Do vápna se následně hnal Ruiz, ale Mertens jeho směrem vyslal příliš dlouhou přihrávku.
     
    38
    Další zraněný hráč Neapole. Na trávníku zůstává ležet Rui, který ale nebude potřebovat pomoc zdravotníků.
     
    39
    Valerio Verre se zjevil sám před brankářem Neapole, ale ukopl si míč daleko před sebe a pozorný Meret balón levačkou odkopl do autu.
     
    40
    Hirving Lozano se pět minut před přestávkou dostal do zakončení z nadějné pozice, ale jeho rána skončila sražená nad brankou.
     
    41
    Asllani se dostal k míči na levé straně pokutového území a snažil se zakončit v pádu. Pozorný Meret jeho dělovku srazil na roh!
     
    42
    Ani následný rohový kop Empoli nepřinesl domácím hráčům nějakou šanci. Nadýchaný centr se stáčel přímo do branky, ale Meret se nenechal zaskočit.
     
    43
    Empoli hraje v závěru prvního poločasu hodně aktivně. Zpoza vápna zakončil Valerio Verre, jehož dělovka skončila blokem Jesuse.
     
    44
    Neapol se po delší době dostala k míči a vydala se na polovinu Empoli. Ani kombinace hostujícího celku nyní nepřinesla zakončení.
     
    45
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se v samotném závěru prvního poločasu dostává do vedení! Po nenápadné akci přihrál Hirving Lozano do pokutového území a DRIES MERTENS přízemní dělovkou překonal Vicaria!
    45. Dries MERTENS - 0:1
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe hostující Neapol. Favorizovaný celek byl v průběhu první půle aktivnějším týmem. V 15. minutě střílel Mertens, ale těsně minul branku. Následně hlavičkoval Osimhen, který poslal míč nad břevno. V závěru poločasu poslal Neapol do vedení prudkou přízemní střelou Dries Mertens.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Alessandro Zanoli, přichází Kévin Malcuit.
     
    47
    Empoli se hned v úvodu druhého poločasu vydalo do útoku, nicméně nákop za obranu Neapole skončil v moci obránců hostujícího mužstva.
     
    48
    Osimhen se hnal za nákopem na hranici velkého vápna, nicméně nikdo v bílém dresu jeho průnik nepodpořil.
     
    49
    Neapol ve vysokém počtu hráčů napadá rozehrávku soupeře. Defenziva Empoli má zatím při rozehrávce opravdu plno práce.
     
    50
    Victor Osimhen sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, nicméně brankář Vicario vyrazil na hranici šestnáctky a ukryl míč do rukavic.
     
    51
    Valerio Verre se otočil kolem obránce, poslal přihrávku na levou stranu, nicméně rozběhnutý Patrick Cutrone se k balónu nedostal.
     
    52
    Aktivní Victor Osimhen svedl další přetlačovanou s jedním ze soupeřů, ale tentokrát si jej nedokázal odstavit tělem.
     
    53
    Dries Mertens výborně napadal rozehrávku soupeře, nicméně jeho pobídka vnějším nártem směřovala k prvnímu soupeři.
     
    54
    Neapol právě vstřelila branku!
    Hostující Neapol přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k triumfu! Po rychlé aki dostal přihrávku na levé křídlo LORENZO INSIGNE, který přízemním pokusem prostřelil bezmocného brankáře!
    54. Lorenzo INSIGNE - 0:2
     
    56
    Empoli se ihned po rozehrávce snažilo s výsledkem něco udělat, jenže vysoké nákopy na hranici velkého vápna domácím zatím nefungují.
     
    58
    Fabián Ruiz poslal přihrávku na levou stranu hřiště, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů v bílých dresech. Pokračuje pořádný boj.
     
    59
    Ruiz dostal přihrávku do pokutového území, nicméně si nepotykal se zpracováním a domácí brankář Vicario mu míč schoval do rukavic.
     
    60
    Po hodině hry střílel z velké vzdálenosti Filippo Bandinelli, jehož dělovka levačkou skončila v rukavicích připraveného brankáře.
     
    62
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Filippo Bandinelli, přichází Liam Henderson.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Fabiano Parisi, přichází Liberato Cacace.
     
    63
    Osimhen pokračuje v aktivním výkonu a nadále se tlačí do zakončení. Útočník Neapole dnes obraně Empoli dělá moře problémů.
     
    64
    Jeden z domácích hráčů si v souboji na polovině Neapole pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    65
    Osimhen uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, nicméně jeho pobídka skončila v moci obránce.
     
    66
    Liam Henderson střílel zpoza velkého vápna placírkou, nicméně jeho projektil skončil vysoko nad břevnem.
     
    67
    Hra je přerušena. Hostující brankář Meret schytal po rohovém kopu úder do žeber a bude potřebovat ošetření.
     
    67
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Patrick Cutrone, přichází Federico Di Francesco.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Valerio Verre, přichází Nedim Bajrami.
     
    68
    Szymon Żurkowski dostal přihrávku na levou stranu, přenechal míč Hendersonovi, který to opět zkusil placírkou, ale trefil brankáře.
     
    69
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Piotr Zieliński.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a hostující Neapol zatím potvrzuje roli jasného favorita. Empoli se jen těžko dostává do ofenzivy.
     
    71
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Kristjan Asllani, přichází Leo Štulac.
     
    72
    Střídající Štulac se ihned po příchodu na trávník zapojil do napadání soupeřovy rozehrávky. Hráči v modrém ale balón nezískali.
     
    73
    Neapol zahrávala rohový kop. Mertens poslal nadýchaný centr na malé vápno, ale obrana domácího celku míč odkopla do bezpečí.
     
    74
    Mário Rui potřeboval po tvrdém střetu se soupeřem krátké ošetření, ale nadále může pokračovat ve hře.
     
    75
    Empoli se dostalo do pokutového území, nicméně hráči v modrém se tam dlouho neohřáli. Důrazný stoper Juan Jesus míč odkopl do bezpečí.
     
    76
    Lorenzo Insigne sprintoval za vysokým nákopem na pravou stranu hřiště, ale jeden ze soupeřů se s ním výborně vrátil a odehrál míč do bezpečí.
     
    77
    Victor Osimhen prohnal na pravé straně Luperta, poslal přihrávku do vápna, ale Lorenzo Insigne v obrovské šanci selhal!
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Matteo Politano.
     
    79
    Hostující brankář nakopl míč na levou stranu, ale tam neměl nikoho v bílém dresu. Velmi aktivně nyní hraje Luperto.
     
    80
    Liberato Cacace si naběhl na přihrávku do pokutového území, nicméně špatným zpracováním daroval obráncům Neapole dostatek času.
     
    81
    Empoli právě vstřelilo branku! Tak pozor! Domácí Empoli v samotném závěru utkání snižuje na rozdíl jediné branky! LIAM HENDERSON se ve vápně dostal k odraženému míči a pravačkou jej poslal do dolního rohu!
    81. Liam HENDERSON - 1:2
     
    83
    Žlutou kartu dostává Petar Stojanović (Empoli FC).
     
    84
    Empoli právě vstřelilo branku! Neskutečné! Empoli dokázalo během několika minut smazat dvoubrankové manko! ANDREA PINAMONTI napadal rozehrávku soupeře. Alex Meret udělal obrovskou chybu a Pinamonti mohl jít slavit.
    84. Andrea PINAMONTI - 2:2
     
    86
    Domácí fotbalisté jsou po vyrovnání pořádně nabuzení a nadále se tlačí do ofenzivy. Naopak hráči Neapole teď kombinují velmi kostrbatě.
     
    86
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Adam Únás.
     
    87
    Aktivní Adam Únás prošel po levé straně do pokutového území, jenže si nedokázal obhodit prvního ze soupeřů.
     
    88
    Empoli právě vstřelilo branku! Neskutečný obrat domácího celku! Empoli během deseti minut otáčí zápas s adeptem na titul! ANDREA PINAMONTI si naběhl na fantastický přízemní centr z pravé strany a ve skluzu překonal Mereta!
    88. Andrea PINAMONTI - 3:2
     
    89
    Žlutou kartu dostává Andrea Pinamonti (Empoli FC).
     
    89
    Tak pozor! VAR ještě zkoumá možný ofsajd.
     
    90
    Branka nakonec platí a Empoli skutečně vede 3:2.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+2
    Domácí brankář Vicario si pohlídal nákop za obranu domácího Empoli a ukryl míč do rukavic. Jeho následný nákop navíc propadl do autu.
     
    90+4
    Victor Osimhen se znovu hnal za vysokým nákopem, ale tentokrát se nedokázal otočit kolem dobře postaveného obránce.
     
    90+5
    Domácí zahrávali přímý kop na polovině Neapole a jeho rozehrávkou rozhodně nespěchali. Hráči v modrém hrají s velkým přehledem.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Empoli díky skvělému obratu poráží Neapol 3:2. Favorizovaný celek byl v průběhu první půle aktivnějším týmem. V 15. minutě střílel Mertens, ale těsně minul branku. Následně hlavičkoval Osimhen, který poslal míč nad břevno. V závěru poločasu poslal Neapol do vedení prudkou přízemní střelou Dries Mertens. Krátce po přestávce navíc přidal další zásah Dries Mertens. Domácí ale v závěrečné desetiminutovce předvedli neskutečný obrat. Nejprve snížil střídající Liam Henderson. Po chybě Mereta navíc vyrovnal Andrea Pinamonti, který v závěru dokonal obrat po rychlém brejku.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8. (16:55:29)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 81. Henderson, 84. Pinamonti, 88. Pinamonti (N. Bajrami) – 45. D. Mertens (Lozano), 54. L. Insigne (Anguissa)

    Karty:   5. Bandinelli (EMP), 83. Stojanović (EMP), 89. Pinamonti (EMP) – 23. Zanoli (NEA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Viti, Luperto, Parisi (62. Cacace) – Żurkowski, Asllani (71. Štulac), Bandinelli (62. Henderson) – Verre (67. N. Bajrami) – Cutrone (67. Di Francesco), Pinamonti.
    Náhradníci: Ujkani – N. Bajrami, Benassi, Cacace, Di Francesco, Fiamozzi, Fazzini, Henderson, Ismajli, S. Romagnoli, La Mantia, Štulac.

    SSC Neapol: Meret – Zanoli (46. Malcuit), Rrahmani, Juan Jesus, Rui – Anguissa, Ruiz – Lozano (69. P. Zieliński), D. Mertens (78. Politano), L. Insigne (86. Ounas) – Osimhen.
    Náhradníci: Marfella, Ospina – Demme, Malcuit, Ounas, Petagna, Politano, Tuanzebe, P. Zieliński.