Rennes – Lorient 5:0 (kon.) | Clermont Foot – Angers 2:2 (kon.) | Metz – Brest 0:1 (kon.)
Nantes – Bordeaux 5:3 (kon.) | Nice – Troyes 1:0 (kon.) | Lille – Štrasburg 1:0 (kon.)
Remeš – Marseille 0:1 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:0 (0:0)
ESTAC Troyes
cz Nedeľa 24.04.2022, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Nice je doma během posledních týdnů silné a v neděli odpoledne přivítá na stadionu Allianz Riviera hráče Troyes. Oběma týmům jde o hodně. Nice bojuje o účast v evropských pohárech, zatímco Troyes o záchranu.
     
    OGC Nice

    OGC Nice vyhrálo během posledních šesti zápasů pouze jednou, jenomže doma se mu daří. Domácí vyhráli ve všech soutěžích na svém hřišti pět z posledních šesti zápasů, a to na začátku března narazilo na Paris Saint-Germain. O body ovšem Nice neobralo PSG, nýbrž Rennes. Pro OGC je každý bod důležitý, protože bojuje o účast v evropských pohárech a na pátý Štrasburk ztrácí pouze dva body. Do konce zbývá odehrát pět kol.
     
    ESTAC Troyes

    Troyes bojuje v letošní sezóně francouzské Ligue 1 o záchranu a na poslední dvě příčky má aktuálně náskok šesti bodů. Hosté si musí dávat pozor, aby nemuseli hrát baráž o udržení, protože na osmnácté St. Étienne mají náskok pouhých tří bodů a potřebují v závěru soutěže pravidelně bodovat. Pokud by Troyes bodovalo proti Nice, bylo by to velké překvapení. Obzvlášť venku.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Dante (C), Amavi – Gouiri, Rosario, Búdawí, Kluivert – Delort, Dolberg.
    Náhradníci: Bulka – Daniliuc, Bard, Brahimi, Danilo, Lemina, Thuram, Stengs, Guessand.
    Trenér: Christophe Galtier

    ESTAC Troyes: Moulin – Kaboré, Biancone, Palmer-Brown, Y. Koné, Conté – Ripart, Tardieu (C), Kouamé, Chavalerin – Túzghár.
    Náhradníci: Renot – Dingomé, Chambost, Camara, Ugbo, Mothiba, Lefebvre, Kohon, N'jo.
    Trenér: Bruno Irles

    Rozhodčí: Hakim Ben El Hadj. Asistenti: Mohamed Benkemouche, Gilles Lang. Čtvrtý rozhodčí: Aurélien Petit. VAR: Romain Lissorgue. AVAR: Aurélien Berthomieu..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Kasper Dolberg se snažil na levé straně šestnáctky protlačit do zakončení, jenže Youssouf Koné ho skvěle pokryl tělem a razantním odkopem odpálil míč pryč.
     
    5
    Fotbalisté Nice dominují držení míče, zatím se ovšem do žádné brankové příležitosti nedostali. Troyes nastoupilo do dnešního střetnutí v defenzivním rozestavení 5-4-1.
     
    6
    Těžko říci, zda šlo o přízemní centr nebo střelu, míč každopádně z levé strany hřiště zamířil do rukavic Waltera Beníteze, který ho v pohodě sebral ze země.
     
    7
    Justin Kluivert rozehrál na pravé straně hřiště první rohový kop zápasu a Nice se mohlo dostat do zakončení po přetaženém centru, ten byl ale až příliš dlouhý.
     
    8
    Abdu Conté se snažil vybojovat ztracený míč na levé straně útočné poloviny Troyes, Justin Kluivert si ale skvěle pokryl míč tělem a vzápětí byl hosty faulován.
     
    10
    Amine Gouiri se chtěl dostat k odraženému míči a na levé straně pokutového území přepadl přes vybíhajícího brankáře, penalta se ovšem vzápětí nepískala. Naopak. Domácímu útočníkovi byl odpískán faul. Hra přerušena.
     
    11
    Amine Gouiri se nádherně protáhl na levé straně šestnáctky mezi dvěma protihráči a jeho prudká střela těsně minula přední levý horní roh brány!
    11. Amine Gouiri se parádně zbavil dvou protihráčů a vypálil!
     
    14
    Troyes po první velké šanci domácího týmu začalo lépe kontrolovat míč na svých kopačkách a hra se odehrává na jeho útočné polovině. Hosté se do šance nedostali.
     
    15
    Hosté se snaží vyrážet do rychlých protiútoků, jenže jim chybí rychlost v kombinaci a navíc nějaká přesná finální přihrávka. Kombinačně se ale nedaří ani hráčům Nice.
     
    17
    Nice rozjelo na ose hřiště pěknou a rychlou kombinační akci a Kasper Dolberg se snažil v blízkosti šestnáctky nasadit protihráči housle, jenže neuspěl. Bez branek.
     
    18
    Kasper Dolberg se vzápětí do zakončení přece jen dostal, jeho střela ze střední vzdálenosti ale nabrala obrovskou výšku a zamířila vysoko nad hostující bránu.
     
    19
    Domácí útočník Justin Kluivert využil parádního sklepnutí vysokého míče hrudí od Andyho Delorta a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné pohotové střele, která skončila nad! Stále 0:0.
    19. Parádní sklepnutí Andyho Delorta a pokus Justina Kluiverta!
     
    21
    Brankář Jessy Moulin zahrál po malé domů rukama a následovala standardní situace, následný centr z úhlu ale dokázali hostující fotbalisté odvrátit hlavou pryč.
     
    23
    Troyes vyrazilo na levém křídle do protiútoku a do šestnáctky přilétl přízemní centr, který zamířil do území nikoho, a Walter Benítez si poté pro míč dobře došel.
     
    26
    Florian Tardieu rozehrál standardní situaci a jeho centr byl odvrácen, hosté ale vrátili míč do šestnáctky a na vzdálenější levé tyči se dostali k hlavičce, která byla zablokována. Jordan Lotomba zřejmě skvěle zasáhl.
     
    27
    Kasper Dolberg teď využil zpětné přihrávky od Justina Kluiverta a na pravé straně šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která těsně minula vzdálenější levou tyč! Jessy Moulin kontroloval.
    27. Kasper Dolberg je aktivní a nyní mířil těsně mimo bránu!
     
    31
    Po delší době se k něčemu dostalo Troyes, když Rominigue Kouamé napřáhl zpoza šestnáctky k prudké přízemní střele a o pořádný kus minul přední tyč.
     
    32
    Justin Kluivert rozehrál rohový kop na levé straně hřiště a na vzdálenější pravou tyč poslal centr, po kterém se snažil zakončovat Dante, jenomže fauloval Koného.
     
    33
    Vypadalo to, že se jeden z domácích hráčů bude řítit sám na bránu, jenže Jessy Moulin rychle vyběhl za šestnáctku a hrudí sklepl míč na jednoho ze spoluhráčů.
     
    36
    Renaud Ripart si naběhl na vzdálenější pravé tyči na nádherný centr z levé strany a ve skluzu míč poslal do sítě, gól ovšem neplatí kvůli ofsajdu!
    36. Renaud Ripart otevřel skóre, gól ovšem poté nebyl uznán!
     
    37
    Těsně před neuznaným gólem kvůli ofsajdu pálil zpoza šestnáctky Rominigue Kouamé a Walter Benítez snadno zasáhl. Renaud Ripart při gólové situaci také fauloval.
     
    39
    Hostující útočník Renaud Ripart se ocitl na pravé straně šestnáctky po nádherné kombinaci v další obrovské šanci, tentokrát ale pálil těsně vedle bližšího pravého horní rohu brány! Opět ofsajd?
    39. Renaud Ripart pálil z ostrého úhlu těsně mimo! Stále 0:0
     
    42
    Oba týmy zahrávaly v rychlém sledu rohový kop. Justin Kluivert ovšem nikoho nenašel, stejně jako hosté.
     
    43
    Kasper Dolberg teď krásně odcentroval z pravé strany a Andy Delort hlavičkoval na vzdálenější levé tyči těsně nad! Jessy Moulin míč podběhl!
    43. Moulin podběhl centr a Andy Delort málem chybu potrestal!
     
    44
    Kasper Dolberg vzápětí sám vystřelil, když se dostal do zakončení na pravé straně šestnáctky, míč ale nabral opačnou faleš a po zemi minul vzdálenější levou tyč.
     
    45
    Justin Kluivert poté na pravé straně šestnáctky nádherně zalepil míč mezi dvěma protihráči po parádním pasu z levé strany a přízemní střelou mířil ke vzdálenější levé tyči, vybíhající Jessy Moulin ale míč pravou rukou vytáhl těsně mimo!
    45. Justin Kluivert málem skóroval v závěru prvního poločasu!
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Nice a Troyes nabídl na obou stranách několik slibných brankových příležitostí. Na domácí straně byli hodně vidět Andy Delort, Kasper Dolberg a Justin Kluivert, zatímco na opačné straně Renaud Ripart, žádný z hráčů se ale prosadit nedokázal. Renaud Ripart sice jako jediný skóroval, gól ale neplatil pro ofsajd. Skóre po prvním poločase. Nice 0 Troyes 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Andy Delort se dostal po přetaženém centru z pravého křídla na vzdálenější levý tyči k hlavičce a jednoho z hostujících hráčů zasáhl do ruky. Penalta nikde! V zápase je samozřejmě video.
     
    50
    Po přestávce zajím sledujeme opatrnou hru z obou stran a především tuhý souboj o střed hrací plochy.
     
    51
    Issa Kaboré vzápětí krásně zasekl míč na pravé straně šestnáctky a levačkou napřáhl k technické střele, která zamířila přímo do náruče brankáře Waltera Beníteze.
     
    52
    Hišám Búdawí se nadechl na pravém křídle k velkému sólu a snažil se protáhnout mezi dvěma protihráči, jenomže zezadu povalil k zemi Xaviera Chavalerina.
     
    53
    Vypadalo to na nadějný protiútok domácích, jenže se jim nepovedlo hru přetáhnout na úplně pravou stranu a následná kolmá přihrávka do vápna šanci nepřinesla.
     
    55
    Florian Tardieu rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a jeden z hostů pálil na vzdálenější pravé tyči v krkolomné pozici z otočky hodně nepřesně. Míč ve hře.
     
    56
    Domácí Andy Delort si zpracoval na levé straně šestnáctky vysoký diagonální pas a z otočky napřáhl k přízemní střele, která rozvlnila na přední tyči boční síť! Ani tentokrát nepadl gól.
    56. Andy Delort byl teď blízko prolomení bezbrankového skóre
     
    59
    Issa Kaboré předvedl na pravém křídle skvělý sprint a jeho přízemní centr z úhlu byl sražen na rohový kop. Jeho pohyb stínoval celou dobu Jean-Clair Todibo.
     
    60
    Následný rohový kop Troyes žádnou šanci nepřinesl a po necelé hodině hry je skóre stále bezbrankové.
     
    61
    Kasper Dolberg dokázal v blízkosti pravého rohového praporku udržet míč pro své spoluhráče, ačkoliv byl ostře dotírán a poté skončil na kolenou. Skvělá práce.
     
    62
    Andy Delort se dostal opět do zakončení po přetaženém centru z pravé strany, jeho hlavička ale zřejmě přišla z ofsajdového postavení a hra byla přerušena. Stále 0:0.
     
    63
    Nice bylo napadáno hodně vysoko a Rominigue Kouamé vyrážel na ose hřiště do protiútoku, který zastavil faul.
     
    65
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Khéphren Thuram.
     
    65
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Billal Brahimi.
     
    66
    Billal Brahimi dokázal na pravé straně hřiště odcentrovat na poslední chvíli a Justin Kluivert poté hlavičkoval na vzdálenější levé tyči po skvělém náběhu vedle brány.
     
    69
    Hostující Abdu Conté zůstal sedět na hrací ploše poté, co podstoupil ostřejší zákrok. Troyes připravuje změnu.
     
    70
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Júhán Túzghár, přichází Lebogang Mothiba.
     
    71
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Abdu Conté, přichází Eric N'jo.
     
    72
    Jeden z členů realizačního týmu Troyes viděl žlutou kartu. A byl to člověk, který signalizoval střídání.
     
    73
    Issa Kaboré se nyní snažil z pravé strany prodrat do šestnáctky, jenže Jordan Amavi ho skvěle stínoval a po skluzu obou hráčů navíc dokázal vybojovat odkop.
     
    74
    Fotbalisté Nice vyvolali v pokutovém území Troyes velké zmatky, do zakončení se ovšem nedostali a přízemní centr byl na vzdálenější levé tyči odvrácen. Bez branek.
     
    75
    Erik Palmer-Brown zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti šestnáctky Troyes a hra byla na chvíli přerušena – 0:0.
     
    76
    Andy Delort se snažil na ose hřiště proniknout do šestnáctky, proti sobě měl ale dvojnásobnou přesilu.
     
    77
    Po přestávce není zápas ani zdaleka tak atraktivní a příležitostí bylo ve druhém poločase k vidění minimum.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Amavi, přichází Melvin Bard.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Evann Guessand.
     
    79
    Na hrací ploše už tedy není Kasper Dolberg, který odehrál fantastický zápas a během střídání si vysloužil velký potlesk. Chyběl pouze gól, který by rozhodl.
     
    80
    Nice rozehrálo standardní situaci a Dante vrátil míč na vzdálenější pravé tyči před bránu, čehož mohl využít střídající Evann Guessand, jenže hlavičkoval z blízkosti do hrudi Jessyho Moulina!
    80. Evann Guessand hlavičkoval v obrovské šanci do brankáře!
     
    81
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Renaud Ripart, přichází Ike Ugbo.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Flavius Daniliuc.
     
    85
    Flavius Daniliuc se poté dostal na levé straně šestnáctky k odraženému míči a jeho tečovaná přízemní střela těsně minula vzdálenější tyč!
    85. I Flavius Daniliuc mohl po příchodu na hřiště rozhodnout!
     
    87
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát necelých pět minut a Rominigue Kouamé upadl na pravé straně šestnáctky, jednalo se ale o fér souboj a hraje se dál.
     
    89
    Flavius Daniliuc sice zasáhl přízemním centrem hráče ve skluzu do ruky, penalta se ale nepískala a následoval rohový kop, který Jessy Moulin vyboxoval do bezpečí.
     
    90
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Lebogang Mothiba, přichází Mamadou Camara.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 6 minut.
     
    90+3
    Do šestnáctky Troyes létá v nastaveném čase jeden centr za druhým a Jessy Moulin je zatím snadno sbírá.
     
    90+4
    Nice právě vstřelilo branku!
    KHÉPHREN THURAM využil uprostřed šestnáctky přiťuknutí Evanna Guessanda a přízemní střelou zamířil v obležení čtyř protihráčů k levé tyči! To je vítězný gól – 1:0! Asistence: Evann Guessand.
    90+4. Khéphren THURAM - 1:0
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Jordan Lotomba (OGC Nice).
     
    90+6
    Florian Tardieu dostal v závěru žlutou za protesty.
     
    90+6
    Ike Ugbo mohl v závěru dnešního zápasu vzkřísit hosty, když se po centru z pravé strany dostal k hlavičce, Walter Benítez předvedl spektakulární zákrok a tygřím skokem míč vyrazil! Neskutečné!
    90+6. Troyes ještě mohlo získat bod, Walter Benítez byl proti!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Nice měli proti Troyes obrovskou střeleckou převahu a velké množství šancí, jenže se dlouho trápili a hosté sahali až do nastaveného času po velmi cenném bodu. Ve čtvrté minutě z šesti nastavených poslal hosty do kolen střídající Khéphren Thuram. Nice 1 Troyes 0. (16:59:06)

    Tomáš Reiner

    Góly: 90+4. Thuram (Guessand)

    Karty:   90+5. Lotomba (NIC) – 90+6. Tardieu (TRY)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:11.
    OGC Nice: Benítez – Lotomba (82. Daniliuc), Todibo, Dante (C), Amavi (78. Bard) – Gouiri (65. Brahimi), Rosario, Búdawí (65. Thuram), Kluivert – Delort, Dolberg (78. Guessand).
    Náhradníci: Bulka – Daniliuc, Bard, Brahimi, Danilo, Lemina, Thuram, Stengs, Guessand.

    Tréner: Christophe Galtier

    ESTAC Troyes: Moulin – Kaboré, Biancone, Palmer-Brown, Y. Koné, Conté (71. N'jo) – Ripart (81. Ugbo), Tardieu (C), Kouamé, Chavalerin – Touzghar (70. Mothiba, 90. Camara).
    Náhradníci: Renot – Dingomé, Chambost, Camara, Ugbo, Mothiba, Lefebvre, Kohon, N'jo.

    Tréner: Bruno Irles

    Rozhodca: Hakim Ben El Hadj. Asistenti: Mohamed Benkemouche, Gilles Lang. Čtvrtý rozhodčí: Aurélien Petit. VAR: Romain Lissorgue. AVAR: Aurélien Berthomieu.