Rennes – Lorient 5:0 (kon.) | Clermont Foot – Angers 2:2 (kon.) | Metz – Brest 0:1 (kon.)
Nantes – Bordeaux 5:3 (kon.) | Nice – Troyes 1:0 (kon.) | Lille – Štrasburg 1:0 (kon.)
Remeš – Marseille 0:1 (kon.)
koniec
Clermont Foot
2:2 (0:2)
Angers SCO
cz Nedeľa 24.04.2022, 15:00 • Stade Gabriel Montpied • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dny, kdy se oba týmy potkávaly v Ligue 2, jsou už nějaký čas tytam. Teď Clermont a Angers bojují v nejvyšší francouzské soutěži a v ní se chtějí za každou cenu udržet. Kdo záchranářský duel zvládne lépe?
    Pozvánka k utkání
     
    Bookmakeři mírně favorizují Clermont, v jehož prospěch hraje výhoda domácího prostředí. Tabulkově je však na tom hůř. Klub z města ležícího ve střední části země se teprve díky těsné výhře v Troyes dostal z barážové příčky. V případě dalšího vítězství by mohl na 14. místě vystřídat svého protivníka z Angers. Mezi oba soupeře se ještě vmáčkly Lorient a právě Troyes, zatímco St. Étienne spadlo o bod za Clermont. V nahuštěném spodku tabulky je jisté jen to, že předposlední Bordeaux a na chvostu krčící se Méty se v tomto kole ze sestupových pozic nevyhrabou.
     
    Angers a Clermont se naposledy střetly v prosinci. Utkání dlouho skoupé na gól rozhodla až penalta z 84. minuty, kdy tehdy hostujícímu Clermontu vystřelil tři body Mohamed Bayo. Na svého nejlepšího střelce bude tým spoléhat i teď, zatímco v dresu Angers by měl nejvíc zlobit Sofiane Boufal.
     
    Na dodržování pravidel bude dohlížet žena, a to ta nejlepší. Stéphanie Frappartová získala ocenění pro nejlepší ženskou rozhodčí světa už třetí rok po sobě. K ruce jí budou asistenti Mikael Berchebru a Julien Pacelli.
    Stéphanie Frappartová je zárukou kvality
     
    Čtyřicet minut před výkopem začala na hřišti Stade Gabriel Montpied rozcvička. Kromě rozhodčích se samozřejmě přepínají do kondice i hráči. Kteří? To se dozvíte už za chvíli.
     
    Úvodní sestavy:

    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Billong, Ogier (C), Mendy – Samed, Gastien, Magnin – Dossou, Kyei, Cháwí.
    Náhradníci: Margueron – Albert, Allevinah, Bayo, O. Busquets, Da Cunha, Jaby, N'Simba, Rašani.
    Trenér: Pascal Gastien.

    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré (C), Thomas – Bamba, Únáhí, bin Tálib, Capelle, Doumbia – Cho, Fulgini.
    Náhradníci: Petković – Kalla, Fatar, M. Jakoliš, Mangani, Manceau, Ninga, Mendy, Taïbi.
    Trenér: Gerald Baticle.

    Rozhodčí: Frappartová – Berchebru, Pacelli.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Angers se musí obejít bez svého nejlepšího střelce. Sofiane Boufal musel nuceně střídat už na začátku minulého zápasu a jeho zranění je natolik vážné, že dnes nenastoupí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Snažil se prosmýknout kolem svého strážce, ale ten ho poslal k zemi. Souleyman Doumbia vybojoval pro Angers přímý volný kop na útočné půlce.
     
    3
    Standardku rozehrál sám faulovaný hráč. Souleyman Doumbia vyprodukoval dalekonosný centr, který bez povšimnutí proletěl velkým vápnem.
     
    4
    Boje se přesunuly na území Clermontu, jeho pravý bek Akim Zedadka tam vhodí aut.
     
    5
    Následný přesun přes půlící čáru Clermontu nevyšel, stejně jako nákop na Souleymana Doumbiu. Ten byl pomalejší než míč, který doskákal mimo hřiště.
     
    6
    Po Gastienově tvrdším faulu na Fulginiho bude Angers kopat další standardku. Stéphanie Frappartová si ještě volá Gastiena k sobě, aby mu domluvila.
     
    7
    Zdálo se, že i tento centr bude přetažený, ale nakonec tomu tak nebylo. Na zadní tyči si na něj naskočil Angelo Fulgini a hlavičkou z úhlu poprvé ohrozil Djoca.
     
    8
    Teď se hraje ve středu hřiště. Jednomu z hráčů Angers nevyšla přihrávka do uličky, takže se míče ujali Clermontští. Než Dossouovi zatarasil cestu Doumbia.
     
    10
    Pierrick Capelle si ušlapal cestu na pravou stranu vápna, kde svedl nelítostný souboj s obráncem. Ten ho rozhodil natolik, že se bude kopat od branky.
     
    11
    Při napadání domácí rozehrávky se Azzáedín Únáhí dopustil útočného faulu.
     
    12
    Clermontští roztáhli hru doprava, odkud posléze odcentroval Akim Zedadka. Jeho polovysoký pas nedoletěl daleko, soupeř ho zastavil ještě před velkým čtvercem.
     
    13
    Zcela se fotbalisté Angers osvobodili poté, co Enzo Ebosse kopl míč přes Mendyho. Domácí se po chvíli sice do útoku vrátili, jenže nešikovný Zedadka si nedal pozor na hru rukou.
     
    15
    Na druhé straně jsme po Únáhího přizvednuté střele viděli první roh. Pierrick Capelle z něj nikam necentroval, vybral si totiž rozehrávku nakrátko. A to byla chyba, protože z ní hosté nic nevytěžili.
     
    16
    Držení míče: 40% : 60%.
     
    17
    Několik domácích hráčů svírá hlavu v dlaních poté, co Grejonh Kyei hlavičkoval na hranici malého vápna kousek vedle tyče! Centr na jeho osobu byl přitom dokonalý, výskok střelce také. Ale ta muška...
    17. Kyei měl na hlavě první gól
     
    19
    Domácí teď zatlačili na pilu. Přes soupeře se soukal Jodel Dossou, ale vytěžil jen roh.
     
    20
    Po něm vznikl uvnitř pokutového území velký závar, střelu po zemi zblokoval Romain Thomas.
     
    22
    Po delším časovém úseku hosté opustili své území a vydali se na průzkum toho clermontského. Ve vyrovnaném souboji u lajny se hlásili o aut, jenže sudí Frappartová přisoudila balon soupeři.
     
    23
    Dobrou práci v obraně Angers odvádí Romain Thomas. Před pár minutama zablokoval střelu po zemi, teď se pro změnu postavil do cesty rozběhnutému soupeři a tím ho donutil zařadit zpátečku.
     
    24
    Mohamed-Ali Cho na levé straně přesprintoval Billonga a narýsoval kolmici do vápna pro Fulginiho, tomu bohužel pro Angers míč odskočil od nohy.
     
    26
    Tenhle útok už byl lepší. Hosté roztáhli hru doprava na Fulginiho, který tentokrát volil centr před branku. Její strážce Ouparine Djoco má vše pod kontrolou.
     
    27
    Grejonh Kyei nezažívá nejlepší chvíle ve svém životě, jelikož v hlavičkovém souboji inkasoval bolestivý úder míčem do tváře.
     
    28
    Naštěstí to nebylo nic vážného, Grejonh Kyei se dal rychle dohromady a bolest ho zanedlouho přebolí.
     
    30
    Souleyman Doumbia při novém tažení Angers neváhal oslovit Fulginiho. Přihrávka pod sebe šla přímo proti noze, ale jeden z obránců se stihl vrátit včas.
     
    31
    Držení míče: 45% : 55%.
     
    32
    Mendyho centr zblokován, roh pro Clermont. ALe ještě předtím dojde k ošetření Cháwího, jenž po předchozím souboji zůstal ležet na trávníku.
     
    33
    Ani v tomto případě nešlo o nic vážného a Enzo Ebosse už je zpátky na nohou. Ještě před návratem ošetřeného hráče Clermontští stihli kopnout roh, poněkud unáhlená střela z voleje cíl nenašla.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Romain Thomas (Angers).

    Levý bek podrazil u lajny Zedadku. K nařízené standardce, která je takovým trochu vylepšeným rohem, se staví Sajfeddín Cháwí.
     
    35
    Držení jako útočný faul. Takhle to viděla sudí Frappartová, takže ze zmíněného přímáku nic nebylo.
     
    37
    Angers právě vstřelilo branku!
    V Clermontu otevřeli skóre hosté! Souleyman Doumbia si na levé straně pohrál se Zedadkou, přes něhož odcentroval před branku. Následnou střelu do tyče dorazil z první MOHAMED-ALI CHO.
    37. Mohamed-Ali CHO - 0:1
     
    38
    Žlutou kartu dostává Nabíll bin Tálib (Angers).
     
    40
    Yohann Magnin to s přihrávkou za obranu myslel dobře, ale provedení už tak dobré nebylo.
     
    41
    Nucené střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pierrick Capelle, přichází Batista Mendy.
     
    42
    Doumbiův nízký pas ze strany domácí do vápna nepustili. Doumbia se později dostal znovu k míči, ale ani jeho střela do šestnáctky neprošla.
     
    43
    Clermontští brání po inkasovaném gólu opravdu zodpovědně, teď srazili Bambův centr na roh. A po něm uvidíme ještě jeden.
     
    44
    Angers právě vstřelilo branku!
    Teď už to Clermont neuhlídal a prohrává 0:2! Na zadní tyči zapomenutý ISMAËL TRAORÉ měl štěstí na odražený míč, kterým brankáře Djoca chladnokrevně podstřelil.
    44. Ismaël TRAORÉ - 0:2
     
    45
    Sudí Frappartová nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Hosté chtějí standardku za údajný faul na Fulginiho. Podle mezinárodně uznávané rozhodčí však Jean Claude Billong nejprve odehrál míč a teprve potom brnknul soupeři o kopačku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 41% : 59%.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 2:1.
    Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:7.
     
    V záchranářském duelu vedou hráči Angers. Do vedení je ve 37. minutě poslal Mohamed-Ali Cho, gólem do šatny pak zvýšil náskok Ismaël Traoré. To Clermontští za celých čtyřicet pět minut nevystřelili na branku a s ohledem na jejich hru i průběžný stav je po přestávce čeká těžká řehole.
    Po úvodním dějství platí stav 0:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkonem svých svěřenců rozladěný Pascal Gastien učinil během poločasové pauzy dva kroky k nápravě.
     
    46
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Salis Abdul Samed, přichází Jim Allevinah.
     
    46
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Arial Mendy, přichází Vital N'Simba.
     
    48
    Clermontský Yohan Magnin spáchal útočný faul.
     
    50
    Tahle překvapivá střela nadělala neplechu! Sajfeddín Cháwí ve snaze o snížení vyděsil Mandreu dalekonosným projektilem, který gólman Angers zneškodnil s vypětím všech sil.
     
    52
    Po přesunu hry do středu hřiště fauloval Mohamed-Ali Cho. Sudí Frappartová to nemohla v žádném případě přehlédnout, hru měla jako na dlani.
     
    53
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Grejonh Kyei, přichází Mohamed Bayo.

    Pascal Gastien posílá na hřiště svůj trumf, Mohamed Bayo je s jedenácti góly nejlepším střelcem Clermontu. Trefí se i do sítě Angers?
     
    55
    V souboji o míč si nebral servítky Nabíll bin Tálib a může vděčit rozhodčí, že neviděl žlutou kartu.
     
    57
    Domácí přidali na obrátkách a vidět je zejména Sajfeddín Cháwí. Na svou šanci z 50. minuty navázal nebezpečnou dorážkou, nicméně ani tu Anthony Mandrea za svá záda nepustil. Vypadá to, že úspěch Angers bude ve zbytku utkání záviset právě na něm.
     
    59
    Přihrávku do běhu poslal spoluhráči Abdoulaye Bamba, bohužel pro Angers příliš dlouhou.
     
    60
    Clermont ani zlepšené hře navzdory s nepříznivým stavem zatím nic neudělal a tak po hodině hry prohrává s Angers stále 0:2.
     
    61
    Držení míče: 44% : 56%.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Mohamed-Ali Cho (Angers).

    Hráč Angers po souboji s obráncem padá v pokutovém území a hlásí se o penaltu! Stéphanie Frappartová má na celou věc jiný pohled a trestá za nafilmovaný pád.
     
    63
    Ještě předtím se na opačné straně hřiště odhodlal ke střele z dálky Azzáedín Únáhí. Jeho střela paseku nenadělala, lze ji označit za vesmírnou.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Bamba (Angers).
     
    66
    Hosté ubránili dva rohové kopy. Oba z kopačky Johana Gastiena, který vždy odcentroval do ohně. V prvním případě obránci míč odhlavičkovali vedle vlastní branky, napodruhé už hlavičkovali směrem do hřiště.
     
    67
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Sajfeddín Cháwí, přichází Lucas Da Cunha.
     
    69
    Po roztažení hry do strany odcentroval Abdoulaye Bamba, ze všech nejvýše pak vyskočil stoper Billong.
     
    70
    V pokračující akci se prezentoval centrem Souleyman Doumbia, jeho pas kdosi odvrátil na rohový kop.
     
    71
    K jeho rozehrávce přišel Angelo Fulgini. Odcentroval na přední tyč, kterou zavřel Ogier.
     
    73
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Tenhle tah trenérovi vyšel! Pascal Gastien vytřepal z rukávu eso, které se mu o dvacet minut později odměnilo kontaktním gólem. MOHAMED BAYO se nikým neatakován dostal k odraženému míči, který z metru doklepl do sítě. Kvůli domnělému ofsajdu mu sice zkazil radost asistent rozhodčího, vzápětí však systém VAR označil gól za regulérní.
    73. Mohamed BAYO - 1:2
     
    75
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Mohamed-Ali Cho (Angers).

    Heleďme se! Ještě pár minut nazpátek hráči Angers vedli o dvě branky a kráčeli za vítězstvím. Jenže teď se o svou výhru budou strachovat. Poslední čtvrt hodinku totiž odehrají v oslabení.
    75. Červená karta po 2. žluté
     
    76
    Držení míče: 44% : 56%.
     
    78
    Clermontští tlačí na své protivníky ze všech sil, vědomi si své početní převahy i potřeby vyrovnat.
     
    80
    A to se málem povedlo. Na pěkný centr si mezi malým vápnem a penaltovým puntíkem naskočil Lucas Da Cunha a hlavou zakončil. Bohužel pro Clermont jen doprostřed branky, kde stál připravený gólman Mandrea.
     
    81
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Marin Jakoliš.
     
    82
    Clermont Foot právě vstřelil branku!
    Co se LUCASI DA CUNHOVI nepovedlo před chvílí, to dokázal teď! Francouzský záložník (a mimochodem další střídající hráč) se ve střední vzdálenosti opřel do míče, který poslal nechytatelně dolů k tyči. Clermont srovnal na 2:2 a všichni fanoušci stojí na nohou.
    82. Lucas Da Cunha - 2:2
     
    84
    Fotbalisté Angers potřebují vylézt z ulity, jinak dobře rozehraný zápas ztratí úplně.
     
    85
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Jodel Dossou, přichází Elba Rašani.
     
    88
    Lišák Jim Allevinah to s průnikovou přihrávkou myslel chytře, pochopení od spoluhráčů se však nedočkal.
     
    90
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Thomas Mangani.
     
    90
    Ještě 4 minuty se Clermont bude snažit o obrat.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Batista Mendy (Angers).

    Hosté přišli s taktikou zdržování a právě za tento prohřešek je potrestán Mendy.
     
    90+1
    Ve střední vzdálenosti od brány zahrával domácí tým standardku. Nacvičeným signálem byla přihrávka za obranu, jenže Yohann Magnin uvízl v ofsajdu.
     
    90+3
    Elba Rašani napadal soupeřovu rozehrávku tak vehementně, až to bylo za hranicí pravidel. Asi chvíli potrvá, než si hosté z Angers balon postaví, ti totiž nemají kam spěchat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51% : 49%.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
     
    Záchranářský duel nemá vítěze. Přitom vše nasvědčovalo tomu, že zápas opanují fotbalisté Angers. Svěřenci Geralda Baticleho vedli po prvním dějství hned o dva góly, jenže závěr utkání se jim vůbec nepovedl. Dvacet minut před koncem dostali kontaktní gól, o chvíli později šel po druhé žluté kartě předčasně do sprch Cho a v početní výhodě hrající soupeř srovnal na 2:2.
    Clermont dohnal dvougólové manko a má cenný bod
     
    To je z mé strany vše, někdy zase na počtenou! (17:02:17)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 73. Bayo, 82. Da Cunha – 37. Cho, 44. I. Traoré

    Karty:   34. Thomas (AGR), 38. bin Tálib (AGR), 62. Cho (AGR), 65. Bamba (AGR), 90. Mendy (AGR)   75. Cho (AGR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Billong, Ogier (C), Mendy (46. N'Simba) – Samed (46. Allevinah), Gastien, Magnin – Dossou (85. Rašani), Kyei (53. Bayo), Khaoui (67. Da Cunha).
    Náhradníci: Margueron – Albert, Allevinah, Bayo, O. Busquets, Da Cunha, Jaby, N'Simba, Rašani.

    Tréner: Pascal Gastien.

    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré (C), Thomas – Bamba, Ounahi (90. Mangani), bin Tálib, Capelle (41. Mendy), Doumbia – Cho, Fulgini (81. M. Jakoliš).
    Náhradníci: Petković – Kalla, Fatar, M. Jakoliš, Mangani, Manceau, Ninga, Mendy, Taïbi.

    Tréner: Gerald Baticle.

    Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Pacelli