Bordeaux – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Lorient – Metz 1:0 (kon.) | Monaco – Nice 1:0 (kon.)
Remeš – Lille 2:1 (kon.) | Troyes – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Angers – Paríž 0:3 (kon.)
Brest – Lyon 2:1 (kon.) | Lens – Montpellier 2:0 (kon.) | Marseille – Nantes 3:2 (kon.)
Štrasburg – Rennes 2:1 (kon.)
koniec
Angers SCO
0:3 (0:2)
Paríž Saint-Germain
cz Streda 20.04.2022, 21:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. červená karta Michuta
     
    90+2
    Je tomu skutečně tak, Michut (PSG) trefil svého soupeře podrážkou kopačky, byť velmi nechtěně, a musel opustit hrací plochu předčasně. Každopádně poměrně přísná červená karta pro pařížského mladíka.
    90. v akci zase VAR, a to kvůli počínání Michuta
     
    90
    Tak do hry nakonec vstupuje VAR. Michut údajně fauloval svého soupeře příliš ostře. Na druhou stranu, těžko říci, jestli jeho zákrok byl natolik chtěný, za svůj pád na zemi totiž úplně nemohl. Přece jen padal poté, co ho atakoval zezadu Ebosse...
     
    88
    Simons byl nyní faulován zezadu Doumbiou (AGR), ten tak v závěru tohoto rozhodnutého stavu vyfasoval žlutou kartu. Bezpochyby zbytečnou.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ašraf Hakimí, přichází El Chadaille Bitshiabu.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Xavi Simons.
    79. šance Gueyeho
     
    79
    PSG nepolevuje ve své aktivitě! Gueye těsně po svém střídání zacílil, ve vápně se konal slušný biliár, k dorážce se ještě tlačil Mbappé, nakonec ale Angers situaci ustálo, francouzský forvard si totiž míč ukopl. Opravdu pořádný kolotoč, Angers se tahle pouť fakt líbit nemůže.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Thomas Mangani.
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mohamed-Ali Cho, přichází Marin Jakoliš.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Idrissa Gueye.
    77. MARQUINHOS - 0:3
     
    77
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG se prakticky celý druhý poločas pokoušelo zaznamenat třetí přesný zásah a nakonec se ho opravdu dočkalo. Di María si připsal na své konto svou druhou asistenci v utkání, to když svým centrem našel hlavičku kapitána MARQUINHOSE, který zcela sám před Mandreou v koncovce nezaváhal. Asistence: Ángel Di María.
    76. lob Mbappého
     
    76
    Další geniální tah Mbappého! Ze střední vzdálenosti chtěl Mandreu překvapit táhlým lobem. Všiml si, že je ze sv brány poodstoupený více, než je zdrávo. Jen těsně nebylo jeho počínání úspěšné.
    75. střela Wijnalduma
     
    75
    A také Wijnaldum se poprvé ozval, hodlal se zapsat na střeleckou listinu! Poté, co se dostal k odraženému míči, ho cílil ke vzdálenější tyči, o kousek ale prostor brány minul. Tlak PSG sílí a sílí, jeho třetí branka fakt visí ve vzduchu.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Nabíll bin Tálib, přichází Batista Mendy.
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Pierrick Capelle.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Nuno Mendes.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Edouard Michut.
    69. odvolaná penalta, Cho nepadl k zemi po zákroku Kehrera v rozporu s pravidly fotbalu
     
    69
    ... jenom malou chvilku trvalo Hamelovi, aby přehodnotil svoje původní rozhodnutí. Kehrer evidentně zahrál prvně míč, až pak svého soupeře. Penalta byla odvolána. Angers zahrávalo rohový kop, ani z něho se však neprosadilo.
     
    68
    Byla nařízena penalta pro Angers! Že by došlo ke dramatu? Sudí Hamel nařídil pokutový kop poté, co se Cho dostal do vápna a Kehrer ho atakoval ve skluzu. Jenže podle opakovaných záběrů je vidět, že nejprve zahrál čistě míč. Uvidíme, co VAR...
    65. další nebezpečné podnikání Mbappého
     
    65
    A zase v akci Mbappé, neutavitelný, neúnavný, stále při chuti. Umně zakličkoval poté, co dostal přihrávku zleva, a cílil míč na zadní tyčku. Fantasticky ovšem zakročil Mandrea, který vyrazil balón do zámezí. jeho nejlepší zásah v tomto utkání, rozhodně ano.
    64. nepřesný pokus Mbappého
     
    64
    Jen to zahučelo na tribunách! Mbappé si z levé strany seběhl blíže do středu, za šestnáctkou vystřelil a jeho technický pokus skončil těsně vedle brány Mandrey. PSG i nadále hledá cestu za svým třetím přesným zásahem. Francouzský forvard je přitom neustále hladový.
    61. možnost Hakimího
     
    61
    Hakimí se mohl zapsat na listinu střelců! Parádně ho do běhu po pravé straně uvolnil Danilo Pereira, jenže Maročan jako by byl svou šancí trochu zaskočen, dostal se do těžkého úhlu, a tak z blízkosti neuspěl. Mandrea mezi třemi tyčemi pohotově zakročil.
    55. ofsajd Mbappého
     
    55
    A zase mohlo být pro Angers hodně zle! Di María vyslal kolmici na rozeběhnutého Mbappého, který nakonec vyslal zpoza vápna jedovatou přízemní střelu. Ta nakonec skončila těsně vedle. Ve finále by však další Mbappého branka neplatila pro domávnutý ofsajd.
     
    49
    Dina Ebimbe (PSG), který původně měl sedět jen na lavičce náhradníků, je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou ve druhé půli. Možná trochu přísné rozhodnutí sudího Hamela za jakési držení protihráče Fulginiho.
     
    PSG sice nepůsobí na hrací ploše žádným dominantním dojmem, i tak však potvrzuje roli favorita. A díky dvěma gólům cílí v Angers za ligovým titulem. Prozraďme totiž, jak se vyvíjí duel Marseille s Nantes, který je klíčový pro možné udílení prvenství v Ligue 1 už po tomto kole: výsledek hraje ve prospěch klubu z hlavního města, Kanárci vedou na jihu Francie nečekaně 2:1!
    45+2. Sergio RAMOS - 0:2
     
    45+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je SERGIO RAMOS, který se prosadil hlavičkou, tedy svým nejobvyklejším způsobem. Už dvakrát si Angers po rohových kopech v průběhu první půle o inkasování koledovalo, teď už hosté jejich nečinnost ztrestali. Mbappé rozehrál standardku nakrátko, Di María pak našel svého spoluhráče svým dalším umným centrem. A druhá branka Pařížanů je tak na světě. Asistence: Ángel Di María.
     
    42
    Hodně nepříjemný zákrok vyprodukoval Juan Bernat (PSG) vůči Bambovi a vysloužil si po právu žlutou kartu. Nezachránil ho ani fakt, že se okamžitě snažil svému rivalovi omluvit.
    37. tyčka zachránila Navase, orazítkoval ji Cho
     
    37
    Tyčka! Cho dostal parádní kolmici do běhu od tvůrce hry Fulginiho, snažil se technicky zacílit na vzdálenější tyčku, Navase vlastně i překonal, protože ten jeho střelu nezachytil, ale branková konstrukce ano. Dosud největší možnost Angers nakonec změnou skóre prostě nekončí.
    28. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    28
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté do této chvíle nepůsobili vyloženě zářným dojmem, přesto se dokázali gólově prosadit. Udeřit vlastně nemohl po přihrávce zprava od Hakimího nikdo jiný než ve famózní formě se prezentující KYLIAN MBAPPÉ, jehož dělovka zpoza vápna skončila přesně u vzdálenější tyčky. Asistence: Ašraf Hakimí.
    27. hlavička Marquinhose
     
    27
    ... a zase se Pařížané po rohovém kopu osmělili! Di María vyslal další moc povedený pas do šestnáctky, na něj si naskočil kapitán Marquinhos, o kousek každopádně bránu soupeře přestřelil. Standardky zatím Angers nebrání nejlépe.
     
    14
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Sufján Búfál, přichází Casimir Ninga.
    7. hlavička Kehrera
     
    7
    ... a první povedený zákrok musel vytasit ze svého klobouku i domácí gólman Mandrea. Po centru od rohového čtvrtkruhu od Di Maríy hlavičkoval velmi nebezpečně Kehrer, škoda pro něj, že mířil jen do prostoru, kde stál jeho protivník v rukavicích. Ten tak vyrazil balón do bezpečí.
    5. dělovka Búfála
     
    5
    A Navas se nyní musel mezi třemi tyčemi mít na pozoru! Búfál ostře vypálil ze střední vzdálenosti svou levačkou a cílil pod břevno, narazil ale na soupeřovy rukavice. Pořádně provětrání, bezpochyby ano.

    Patrik Sandev

    Góly: 28. Mbappé (Hakimí), 45+2. Ramos (Di María), 77. Marquinhos (Di María)

    Karty:   88. Doumbia (AGR) – 42. Bernat (PSG), 49. Dina Ebimbe (PSG)   90+2. Michut (PSG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:10.
    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré, Thomas – Bamba, Ounahi (78. Mangani), bin Tálib (72. Mendy), Doumbia – Fulgini (72. Capelle), Boufal (14. Ninga) – Cho (78. M. Jakoliš).
    Náhradníci: Petković – M. Jakoliš, Capelle, Mendy, Kalla, Mangani, Manceau, Ninga, Taïbi.

    Tréner: Baticle

    Paríž Saint-Germain: Navas – Marquinhos, Ramos, Kehrer – Hakimí (86. Bitshiabu), Dina Ebimbe (71. Michut), Danilo Pereira, Wijnaldum (78. I. Gueye), Bernat (71. N. Mendes) – Di María (86. Simons), Mbappé.
    Náhradníci: G. Donnarumma – I. Gueye, Gassama, Simons, Michut, Dagba, Bitshiabu, N. Mendes.

    Tréner: Pochettino

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Luzi