Bordeaux – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Lorient – Metz 1:0 (kon.) | Monaco – Nice 1:0 (kon.)
Remeš – Lille 2:1 (kon.) | Troyes – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Angers – Paríž 0:3 (kon.)
Brest – Lyon 2:1 (kon.) | Lens – Montpellier 2:0 (kon.) | Marseille – Nantes 3:2 (kon.)
Štrasburg – Rennes 2:1 (kon.)
koniec
Angers SCO
0:3 (0:2)
Paríž Saint-Germain
cz Streda 20.04.2022, 21:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů bezy na shledanou. (22:58:35)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:10.
     
    Dnes ještě ne. PSG sice potvrdilo jasně roli favorita, mohlo klidně vyhrát i vyšším rozdílem, skolilo Angers, každopádně dění z Marseille se nakonec otočilo, a tak si na oslavy titulu bude muset počkat minimálně do dalšího víkendu. Už jen krůček mu ale zbývá k finálnímu prvenství. Domácí naopak musejí i nadále pokračovat v honbě za konečnou záchranou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. červená karta Michuta
     
    90+2
    Je tomu skutečně tak, Michut (PSG) trefil svého soupeře podrážkou kopačky, byť velmi nechtěně, a musel opustit hrací plochu předčasně. Každopádně poměrně přísná červená karta pro pařížského mladíka.
    90. v akci zase VAR, a to kvůli počínání Michuta
     
    90
    Tak do hry nakonec vstupuje VAR. Michut údajně fauloval svého soupeře příliš ostře. Na druhou stranu, těžko říci, jestli jeho zákrok byl natolik chtěný, za svůj pád na zemi totiž úplně nemohl. Přece jen padal poté, co ho atakoval zezadu Ebosse...
     
    89
    Na zemi se v bolestech nyní ocitl Thomas. Ale hodně nešťastně. V podstatě na něj Michut upadl poté, co ale do něj zaskluzoval Ebosse.
     
    88
    Simons byl nyní faulován zezadu Doumbiou (AGR), ten tak v závěru tohoto rozhodnutého stavu vyfasoval žlutou kartu. Bezpochyby zbytečnou.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ašraf Hakimí, přichází El Chadaille Bitshiabu.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Xavi Simons.
     
    83
    Pomalu a jistě mohou Pařížané směřovat pohledy do Marseille. Právě tam se také rozhoduje o tom, zda se rozdávat titul bude už nyní, nebo až v kolech následujících.
     
    81
    Angers se přece jaksi osmělilo, a to prostřednictvím Capelleho s Bambou, avšak ani jeden z nich nedokázal svou hlavičku usměrnit do potřebných končin. Snaha se ale cení. I tak stále platí, že domácí jsou na hřišti jasně horším týmem.
    79. šance Gueyeho
     
    79
    PSG nepolevuje ve své aktivitě! Gueye těsně po svém střídání zacílil, ve vápně se konal slušný biliár, k dorážce se ještě tlačil Mbappé, nakonec ale Angers situaci ustálo, francouzský forvard si totiž míč ukopl. Opravdu pořádný kolotoč, Angers se tahle pouť fakt líbit nemůže.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Thomas Mangani.
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Mohamed-Ali Cho, přichází Marin Jakoliš.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Idrissa Gueye.
    77. MARQUINHOS - 0:3
     
    77
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG se prakticky celý druhý poločas pokoušelo zaznamenat třetí přesný zásah a nakonec se ho opravdu dočkalo. Di María si připsal na své konto svou druhou asistenci v utkání, to když svým centrem našel hlavičku kapitána MARQUINHOSE, který zcela sám před Mandreou v koncovce nezaváhal. Asistence: Ángel Di María.
    76. lob Mbappého
     
    76
    Další geniální tah Mbappého! Ze střední vzdálenosti chtěl Mandreu překvapit táhlým lobem. Všiml si, že je ze sv brány poodstoupený více, než je zdrávo. Jen těsně nebylo jeho počínání úspěšné.
    75. střela Wijnalduma
     
    75
    A také Wijnaldum se poprvé ozval, hodlal se zapsat na střeleckou listinu! Poté, co se dostal k odraženému míči, ho cílil ke vzdálenější tyči, o kousek ale prostor brány minul. Tlak PSG sílí a sílí, jeho třetí branka fakt visí ve vzduchu.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Nabíll bin Tálib, přichází Batista Mendy.
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Pierrick Capelle.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Nuno Mendes.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Edouard Michut.
    69. odvolaná penalta, Cho nepadl k zemi po zákroku Kehrera v rozporu s pravidly fotbalu
     
    69
    ... jenom malou chvilku trvalo Hamelovi, aby přehodnotil svoje původní rozhodnutí. Kehrer evidentně zahrál prvně míč, až pak svého soupeře. Penalta byla odvolána. Angers zahrávalo rohový kop, ani z něho se však neprosadilo.
     
    68
    Byla nařízena penalta pro Angers! Že by došlo ke dramatu? Sudí Hamel nařídil pokutový kop poté, co se Cho dostal do vápna a Kehrer ho atakoval ve skluzu. Jenže podle opakovaných záběrů je vidět, že nejprve zahrál čistě míč. Uvidíme, co VAR...
    65. další nebezpečné podnikání Mbappého
     
    65
    A zase v akci Mbappé, neutavitelný, neúnavný, stále při chuti. Umně zakličkoval poté, co dostal přihrávku zleva, a cílil míč na zadní tyčku. Fantasticky ovšem zakročil Mandrea, který vyrazil balón do zámezí. jeho nejlepší zásah v tomto utkání, rozhodně ano.
    64. nepřesný pokus Mbappého
     
    64
    Jen to zahučelo na tribunách! Mbappé si z levé strany seběhl blíže do středu, za šestnáctkou vystřelil a jeho technický pokus skončil těsně vedle brány Mandrey. PSG i nadále hledá cestu za svým třetím přesným zásahem. Francouzský forvard je přitom neustále hladový.
     
    63
    ... Angers to myslelo moc dobře. Fulgini zahrál signál, vrátil míč za vápno, odkud jeho spoluhráč bin Tálib vypálil, avšak pařížská obrana si poradila. Zakončení bylo zablokováno Wijnaldumem.
     
    62
    Dvakrát během krátké chvíle neunikl pozornosti sudího Hamela stoper Sergio Ramos. A napodruhé svým počínáním daroval přímý volný kop svému soupeři. Nebezpečná situace pro PSG, bezpochyby ano. Ke standardce se již staví tradičně Fulgini...
    61. možnost Hakimího
     
    61
    Hakimí se mohl zapsat na listinu střelců! Parádně ho do běhu po pravé straně uvolnil Danilo Pereira, jenže Maročan jako by byl svou šancí trochu zaskočen, dostal se do těžkého úhlu, a tak z blízkosti neuspěl. Mandrea mezi třemi tyčemi pohotově zakročil.
     
    60
    Dvě třetiny zápasu za námi. Můžeme konstatovat, že PSG vede o dva góly zcela zaslouženě. A to přitom nemuselo do této chvíle vynaložit nějaké velké úsilí.
     
    57
    Simons, Michut, Bitshiabu či úplný novic Gassama, který vůbec poprvé v kariéře obsazuje lavičku pařížského giganta – ti všichni zkrátka čekají na svou možnost vběhnout na trávník. A někteří se už rozcvičují u střídaček.
    55. ofsajd Mbappého
     
    55
    A zase mohlo být pro Angers hodně zle! Di María vyslal kolmici na rozeběhnutého Mbappého, který nakonec vyslal zpoza vápna jedovatou přízemní střelu. Ta nakonec skončila těsně vedle. Ve finále by však další Mbappého branka neplatila pro domávnutý ofsajd.
     
    54
    PSG kontroluje dění na hrací ploše. V podstatě Angers do žádného podnikání nepouští, takové poměry mu aktuálně vůbec nevadí. Domácí zatím nenacházejí absolutně žádný recept na svého rivala.
     
    52
    ... Di María čechral centr do šestnáctky, hra ještě chvilku pokračovala, až ji nakonec zastavil ofsajd, v němž se ocitl po Marquinhosově pobídce právě argentinský reprezentant.
     
    51
    Mbappé nyní vybojoval rohový kop pro svůj tým. Připomeňme, že v první půli ukázalo PSG, že v téhle dovednosti je nesmírně silné...
     
    49
    Dina Ebimbe (PSG), který původně měl sedět jen na lavičce náhradníků, je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou ve druhé půli. Možná trochu přísné rozhodnutí sudího Hamela za jakési držení protihráče Fulginiho.
     
    47
    Oba celky žádnou změnu v sestavách nepodnikly. Připomeňme jen, že oproti původním předpokladům se v sestavě PSG neobjevil Icardi, ale na poslední chvíli Dina Ebimbe. Dá se říci, že hostí hrají v jakémsi netradičním rozestavení 3-5-2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    PSG sice nepůsobí na hrací ploše žádným dominantním dojmem, i tak však potvrzuje roli favorita. A díky dvěma gólům cílí v Angers za ligovým titulem. Prozraďme totiž, jak se vyvíjí duel Marseille s Nantes, který je klíčový pro možné udílení prvenství v Ligue 1 už po tomto kole: výsledek hraje ve prospěch klubu z hlavního města, Kanárci vedou na jihu Francie nečekaně 2:1!
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Sergio RAMOS - 0:2
     
    45+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je SERGIO RAMOS, který se prosadil hlavičkou, tedy svým nejobvyklejším způsobem. Už dvakrát si Angers po rohových kopech v průběhu první půle o inkasování koledovalo, teď už hosté jejich nečinnost ztrestali. Mbappé rozehrál standardku nakrátko, Di María pak našel svého spoluhráče svým dalším umným centrem. A druhá branka Pařížanů je tak na světě. Asistence: Ángel Di María.
     
    45+1
    Hamel nastavil k prvnímu dějství tři minuty.
     
    45
    Di María jemným obloučkem oslovoval Mbappého, ten ale nemohl jeho pas zachytit. U míče zkrátka byl dříve gólman Mandrea.
     
    43
    Ačkoli centr z levé strany nezachytil Sergio Ramos, Keher přece jenom ano. A nakonec dokonce vybojoval odkop od brány pro PSG. Zatím si tenhle německý krajní bek či stoper počíná velmi solidně.
     
    42
    Hodně nepříjemný zákrok vyprodukoval Juan Bernat (PSG) vůči Bambovi a vysloužil si po právu žlutou kartu. Nezachránil ho ani fakt, že se okamžitě snažil svému rivalovi omluvit.
    40. pološance Únáhího
     
    40
    Další škoda pro Angers! Přece začíná nacházet skulinky v obraně svého protivníka. Na zadní tyči se Únáhí snažil propracovat k centru z pravé strany, ale o kousek na něj nedosáhl.
     
    38
    Hakimí dobře zapracoval na pravé straně. A do nějakého nebezpečného podnikání svého soupeře nepustil. Odkopávat od své brány bude Navas.
    37. tyčka zachránila Navase, orazítkoval ji Cho
     
    37
    Tyčka! Cho dostal parádní kolmici do běhu od tvůrce hry Fulginiho, snažil se technicky zacílit na vzdálenější tyčku, Navase vlastně i překonal, protože ten jeho střelu nezachytil, ale branková konstrukce ano. Dosud největší možnost Angers nakonec změnou skóre prostě nekončí.
     
    36
    Mbappé nakonec odešel za lajnu po svých, ale netvářil se nijak vábně. Přesto asi není pochyb o tom, že ho fanoušci budou moci sledovat i nadále.
     
    35
    Hamel přerušil hru, Mbappé se totiž svalil na zem poté, co se dostal do šprajcu s Ebossem. A bude muset být ošetřen. Hodně nepříjemný moment pro Pařížany. Uvidíme, zda možná budoucí historicky nejlepší střelec klubu bude moci pokarčovat.
     
    34
    Zhruba nějakých deset minut plus nějaké nastavení za ošetřování Búfala zkraje první části zbývá do konce tohoto poločasu. Ruku na srdce, žádný dechberoucí fotbal k vidění vážně není.
     
    32
    Angers bude muset v útoku zabrat, to je evidentní. Na druhou stranu PSG v defenzivních činnostech zatím nezaostává. A třeba stoper Sergio Ramos zatím pozičně hraje na výbornou.
     
    30
    Také Angers si nyní vybojovalo rohový kop, a to zásluhou Doumbiy. Jenže PSG ho poměrně v pohodě ubránilo. Domácí teď budou muset hru otevřít, to je jasné. Od té doby, co se zranil Búfal a opustil hrací plochu, se v útoku nijak nevyznamenali.
    28. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    28
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté do této chvíle nepůsobili vyloženě zářným dojmem, přesto se dokázali gólově prosadit. Udeřit vlastně nemohl po přihrávce zprava od Hakimího nikdo jiný než ve famózní formě se prezentující KYLIAN MBAPPÉ, jehož dělovka zpoza vápna skončila přesně u vzdálenější tyčky. Asistence: Ašraf Hakimí.
    27. hlavička Marquinhose
     
    27
    ... a zase se Pařížané po rohovém kopu osmělili! Di María vyslal další moc povedený pas do šestnáctky, na něj si naskočil kapitán Marquinhos, o kousek každopádně bránu soupeře přestřelil. Standardky zatím Angers nebrání nejlépe.
     
    26
    Mbappé uvolnil Hakimího, ten posílal centr do šestnáctky, nicméně od hrudi bránícího Bamby nakonec skončil míč v zámezí. Další rohový kop pro PSG...
     
    25
    Hakimí se nyní čílil na sudího Hamela, evidentně si nemyslel, že Fulginiho fauloval. Ten měl každopádně míč pod kontrolou a byl Maročan evidentně hodně obtěžován. Asi správné rozhodnutí francouzského arbitra, který zatím moc práce neměl.
     
    24
    I Mbappé, zbylý mohykán z hvězdného tria MNM, se zatím trápí. Je vidět, že obrana Angers si na něj dává obrovský pozor.
     
    22
    V poslední desetiminutovce se nezaujatý fanoušek opravdu moc nebaví. Vše je takové příliš upracované ze strany PSG, není vidět lehkost, jakou se třeba prezentovalo v nedávných dudlech s Lorientem či Clermontem.
     
    20
    Di María ve spolupráci s Wijnaldumem dostával do šance Dinu Ebimbeho, ten se však z krkolomné pozice do zakončení nepropracoval. Je vidět, že dnes pařížský mladík dostane možnost ukázat naplno své schopnosti, jak by ostál třeba v případě absencí Neymara či Messiho, jež do dnešního klání zasáhnout nemohli (suspendace, respektive lehké zranění).
     
    19
    PSG je sice na útočné polovině, finální přihrávku do nějaké větší šance však vyprodukovat nedokáže. Angers stále pozorně brání, ať už se třeba na pravé straně může Di María snažit sebevíc.
     
    18
    Angers zatím velmi slušně brání, je vidět, že hodně okleštěná sestava PSG zatím nedokáže najít správný recept na Angers. Pro něj by samozřejmě jakýkoli bod z tohoto duelu byl velmi cenným úspěchem.
     
    15
    Zranění Búfala trochu vyhodilo oba týmy z rytmu. A bude zřejmě chvilku trvat, než se do nebezpečnějšího podnikání opět zapojí. Zatím jsme viděli dvě slušné příležitosti na obou stranách.
     
    14
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Sufján Búfál, přichází Casimir Ninga.
     
    13
    Búfal byl odnesen mimo hrací plochu za pomocí lékařů. U střídačky se už připravuje Ninga, jeho náhradník. Opravdu velká škoda pro Angers, marocký forvard dokázal hned v úvodu pořádně zaměstnat Navase.
     
    11
    Na hřišti už přispěchali nosítkáři. Je evidentní, že Búfal už si proti PSG dnes nezahraje.
     
    10
    Zranění na hrací ploše. Tohle nevypadá vůbec dobře. Z ničeho nic se na zem svalil jeden z hráčů Angers, konkrétně Búfal, který byl do této chvíle hodně aktivní. Velká ztráta pro domácí, pokud by ve hře nemohl pokračovat.
     
    8
    A znovu v akci Búfal. Tentokráte však mezi tři tyče nezamířil. Ačkoli se na první pohled zdá, že tenhle souboj nemá potřebný náboj, dvě gólovky už k vidění byly. Docela dobrý start od obou mužstev do tohoto vloženého kola.
    7. hlavička Kehrera
     
    7
    ... a první povedený zákrok musel vytasit ze svého klobouku i domácí gólman Mandrea. Po centru od rohového čtvrtkruhu od Di Maríy hlavičkoval velmi nebezpečně Kehrer, škoda pro něj, že mířil jen do prostoru, kde stál jeho protivník v rukavicích. Ten tak vyrazil balón do bezpečí.
     
    6
    Di María se pokoušel svým zakončením nějakým způsobem ohrozit bránu soupeře, ovšem bez úspěchu. Jeho pokus levačkou tečoval bránící Thomas do zámezí. Alespoň PSG vybojovalo svůj první rohový kop...
    5. dělovka Búfála
     
    5
    A Navas se nyní musel mezi třemi tyčemi mít na pozoru! Búfál ostře vypálil ze střední vzdálenosti svou levačkou a cílil pod břevno, narazil ale na soupeřovy rukavice. Pořádně provětrání, bezpochyby ano.
     
    4
    Marquinhos přetáhl svůj centr na levou stranu, kde vyhledal Mbappého, ten pálil z docela nekomfortní pozice, a tak brankář Mandrea hravě zasáhl. První jaksi pološance utkání je na světě.
     
    3
    Utkání začalo hodně opatrně. PSG se evidentně nikam moc nehrne, Angers také ne. A spíše vyčkává, co udělá jasný favorit tohoto střetnutí.
     
    2
    Vypadá to, že těsně před startem utkání podnik hostující trenér Pochettino jednu změnu v sestavě. Tam se v ní totiž objevuje nečekaně Dina Ebimbe, alespoň tak se jevila v televizní grafice před utkáním. Zřejmě došlo u jednoho z hráčů ke zranění během rozcvičování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, Traoré, Thomas – Bamba, Únáhí, bin Tálib, Doumbia – Fulgini, Búfál – Cho.
    Náhradníci: Petkovič – Jakoliš, Capelle, Mendy, Kalla, Mangani, Manceau, Ninga, Taïbi.
    Trenér: Baticle

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Marquinhos, Sergio Ramos, Kehrer – Hakimí, Dina Ebimbe, Danilo Pereira, Wijnaldum, Juan Bernat – Di María, Mbappé.
    Náhradníci: Donnarumma – Gueye, Gassama, Simons, Michut, Dagba, Bitshiabu, Nuno Mendes.
    Trenér: Pochettino

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Luzi.
     
    Angers stále nemá vyřešenou otázku záchrany, potřebovalo by podniknout ještě poslední kroky k definitivní jistotě. Od pásma sestupu ho po dvaatřiceti odehraných kolech dělilo pět bodů, lépe řečeno od barážové pozice. Po celé jaro se prakticky hodně trápí, v poslední dvou zápasech každopádně přece zaznamenalo zlepšení, to když remizovalo s Lille a venku na půdě nedalekého Nantes.
     
    PSG se rozehrálo do parádní formy v ne úplně pravou chvíli. V době, kdy z Ligy mistrů, kde mělo jen ty nejvyšší ambice, vypadlo po krachu s Realem Madrid, v době, kdy nepůsobí ani v Coupe de France, a v době, kdy o jeho prvenství v Ligue 1 je prakticky rozhodnuto. Především velkou slinu chytilo často hodně kritizované trio ve složení Messi, Neymar a Mbappé. To teď, znovu připomínáme, nebude k dispozici, i tak však Pařížané budou plnit proti Angers roli jasného favorita.
     
    Ve Francii se může už po tomto vloženém, v pořadí třiatřicátém kole, rozdávat ligový titul. Vedoucí PSG, které má aktuálně patnáctibodový náskok na druhou Marseille, každopádně musí doufat, že Marseille zaváhá v souběžně hraném klání proti Nantes. Navíc Les Parisiens nečeká v Angers jednoduchý úkol. Bude se totiž muset obejít bez několika opor, lehké zdravotní potíže sužují Verrattiho, Messiho nebo Kimpembeho, přičemž suspendovaný je i Neymar. Dotáhne přesto těžko zastavitelný Mbappé své spoluhráče k další, už čtvrté ligové výhře v pořadí?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 28. Mbappé (Hakimí), 45+2. Ramos (Di María), 77. Marquinhos (Di María)

    Karty:   88. Doumbia (AGR) – 42. Bernat (PSG), 49. Dina Ebimbe (PSG)   90+2. Michut (PSG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:10.
    Angers SCO: Mandrea – Ebosse, I. Traoré, Thomas – Bamba, Ounahi (78. Mangani), bin Tálib (72. Mendy), Doumbia – Fulgini (72. Capelle), Boufal (14. Ninga) – Cho (78. M. Jakoliš).
    Náhradníci: Petković – M. Jakoliš, Capelle, Mendy, Kalla, Mangani, Manceau, Ninga, Taïbi.

    Tréner: Baticle

    Paríž Saint-Germain: Navas – Marquinhos, Ramos, Kehrer – Hakimí (86. Bitshiabu), Dina Ebimbe (71. Michut), Danilo Pereira, Wijnaldum (78. I. Gueye), Bernat (71. N. Mendes) – Di María (86. Simons), Mbappé.
    Náhradníci: G. Donnarumma – I. Gueye, Gassama, Simons, Michut, Dagba, Bitshiabu, N. Mendes.

    Tréner: Pochettino

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Luzi