Neapol – AS Rím 1:1 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:2 (0:1)
Hellas Verona
cz Pondelok 18.04.2022, 21:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný pondělní večer. Vítám vás při sledování dohrávky 33. kola italské Serie A, u zápasu mezi Atalantou a Hellasem Verona.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Fotbalistům Atalanty zatím letošní ročník nevychází tak, jako ty předešlé, dokonce hrozí, že příští rok nebudou hrát ani v jednom z evropských pohárů. Nachází se totiž na osmém místě, přičemž na šesté Lazio ztrácí pět bodů, odehráli však o dva zápasy méně, takže stále ještě mají situaci ve svých rukách. Svěřencům kouče Gasperiniho se ale v posledních týdnech nedaří a napříč všemi soutěžemi čekají na výhru už čtyři zápasy. Naposledy padli výsledkem 0:2 s Lipskem, po venkovní remíze se tak rozloučili s Evropskou ligou ve čtvrtfinále. Nejlepším střelcem týmu je Duván Zapata s dvanácti góly.
     
    Hellas Verona FC

    Verona může zbytek sezóny odehrát poměrně v klidu. Sice má šanci dostat se na pohárové příčky, ale spíše už jen matematickou, protože z desáté pozice za Laziem zaostává rozdílem jedenácti bodů a lze těžko přepokládat, že by najednou Hellas začal všechno vyhrávat a římský celek naopak prohrávat. Navíc když Tudorova družina v předešlých pěti případech porazila pouze Janov, kromě toho zapsala dvě remízy a dvě porážky. Střelecké produktivitě celku vévodí šestnáctigólový Giovanni Simeone, syn slavného trenéra Atlética Madrid Diega.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Musso – Scalvini, Palomino, Demiral – Hateboer, de Roon (C), Koopmeiners, Zappacosta – Malinovskyj, Boga – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Cittadini, Djimsiti, Mihăilă, Al. Mirančuk, Muriel, Pašalić, Pessina, Gi. Pezzella.
    Trenér: Gian Piero Gasperini

    Hellas Verona FC: Montipò – Ceccherini, Günter, Casale – Faraoni (C), Tameze, Ilić, Lazović – Barák, Caprari – Simeone.
    Náhradníci: Boseggia, Chiesa – Bessa, Cancellieri, Depaoli, Frabotta, Hongla, Lasagna, Praszelik, P. Retsos, Šutalo, Veloso.
    Trenér: Igor Tudor

    Rozhodčí: Piccinini – Imperiale, Margani.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modro-černých dresech. Fotbalisté Hellasu Verona pro pondělní dohrávku zvolili dresy barvy bílé.
     
    3
    Jako první chtěl zahrozit Teun Koopmeiners, který vyslal zajímavý centr od levé lajny. Nejspíše hledal Zapatu, Nicolò Casale jej pokryl na jedničku.
     
    4
    Smolně zakročil domácí stoper José Luis Palomino. Balón směřoval od nohy Antonína Baráka do zámezí, ale hráč Atalanty neměl o situaci přehled a ještě kulatý nesmysl píchl do autu.
     
    5
    Hosté u míče dlouho nevydrželi. Ivan Ilić rozehrál nepřesně středem a brejk založil Ruslan Malinovskyj, adresát jeho pasu Marten de Roon nezvládl zpracování a nataženou pravačkou stoupl Faraonimu na nohu.
     
    6
    První velká příležitost střetnutí gólem neskončila! Duván Zapata vyslal do šance Ruslana Malinovského, jenž položil na zem Casaleho, načež střílel levačkou k bližší tyči, Lorenzo Montipò rychle zareagoval a míč do sítě nepustil.
    6. Malinovskyj na Montipa nevyzrál
     
    7
    Další útok Atalanty táhl středem hřiště Jeremie Boga. Přes dva protihráče vyzkoušel průnikovou přihrávku na Zapatu, tu v pokleku zastavil Federico Ceccherini.
     
    8
    S nelehkým zpracováním si Antonín Barák neporadil. Hrací předmět prodloužil pouze do míst, kde se nacházel pozorný stoper Giorgio Scalvini.
     
    9
    První žlutou kartu zápasu inkasoval obránce Hellasu Koray Günter. Nezachytil pohyb Zapaty a zezadu jej držel tak dlouho, dokud Kolumbijec nespadl na zem.
     
    10
    Atalanta získala standardku v podobě rohového kopu. Proti centru na malé vápno kraloval Nicolò Casale, Palominovi nedal žádnou šanci k zakončení.
     
    11
    Hráči v bílém se snaží kombinovat, ale zatím se jim vůbec nedaří. Antonín Barák viděl nastartovaného Iliće, ale když už se rozhodl k nahrávce, tak spoluhráč zastavil.
     
    12
    Na hraně ofsajdu přebíral balón Jeremie Boga. Pomezní rozhodčí mu povolil ve hře pokračovat, takže reprezentant Poběží Slonoviny odcentroval, místo Zapaty našel jenom Faraoniho.
     
    13
    Pod tlakem si Teun Koopmeiners vůbec nekomplikoval život. Z otočky do kulatého nesmysl práskl nártem a usměrnil ho do zámezí.
     
    14
    Centr Gianlucy Caprariho na přední tyč mělo oči. Darko Lazović prodloužil za sebe, kde tušil Baráka, tomu těsně před zakončením levačkou odpálil balón před nosem Palomino.
     
    15
    Atalanta ukazuje, že brejky opravdu umí. Znovu sehrál důležitou roli Duván Zapata, když po pravé lajně nastartoval Malinovského, Adrien Tameze pak vystihl jeho kličku na střed.
     
    16
    Pěknou individuální akci předvedl Jeremie Boga. Na levé straně šestnáctky v malém prostoru si hodil míč mezi dva protihráče, posléze nepřesně nahrával Zapatovi.
     
    17
    Premiérový zákrok má Juan Musso úspěšně za sebou. Nemusel řešit nic moc složitého, pomalý přízemní pokus Iliće ze středu schoval v rukavicích.
     
    18
    Krásně se Davide Zappacosta uvolnil kolem svého osobního strážce, aby následně zleva vyprodukoval zajímavý centr, Davide Faraoni míč odvrátil na roh.
     
    19
    Nejvýše vyskočil útočící Giorgio Scalvini, leč mířil hodně nepřesně. Nestihl se dobře nastavit směrem k bráně a míč poslal o několik metrů vedle pravé tyče.
     
    20
    Taktický faul udělal na polovině hřiště Hans Hateboer. Byl si vědom, že Gianluca Caprari může postupovat do zajímavé příležitosti, sokovi lehce brnknul o nohy, tím jej podrazil.
     
    21
    Také druhá žlutá karta míří do hostujících řad. V tomto případě ji vyfasoval Nicolò Casale, který moc dobře věděl, že když se pravým loktem ožene za sebe, tak s velkou pravděpodobností zasáhne obličej protihráče.
     
    22
    Standardní situaci rozehrál Teun Koopmeiners. Polovysoký balón nebyl dobrou volbou, ještě před velkým pokutovým územím ho Darko Lazović odkopl do bezpečí.
     
    23
    Dobrou práci odvedl domácí gólman Juan Musso. Včas vystartoval proti průnikové přihrávce Baráka, aby míč odkopl do autu před sprintujícím Caprarim.
     
    24
    Tentokráte se Gianluca Caprari k zakončení dostal. Vypálil levačkou zhruba dvacet metrů od brány, avšak poměrně výrazně minul prostor tří tyčí.
     
    24
    Verona byla blízko překvapivému vedení! Darko Lazović zleva skvěle přetáhl centr na zadní tyč, kde akci uzavíral Davide Faraoni, ve skluzu napálil jenom levou tyč!
    24. Faraoni ve skluzu orazítkoval levou tyč
     
    25
    Velmi zajímavá standardka pro Hellas a žlutá karta pro Palomina k tomu. Pozdě šel stoper do skluzu, místo balónu zasáhl pouze nohy protihráče Ceccheriniho.
     
    26
    Mussa znovu podržela branková konstrukce! Exekuce volného přímého kopu se chopil Gianluca Caprari, jenž zvládl míč nasměrovat přes zeď, aby se vzápětí odrazil od břevna nad bránu.
    26. Caprari otřel střelu z přímého kopu o břevno
     
    27
    U pravé lajny si zkušeně počínal Davide Faraoni. Proti dvěma protihráčům pokryl balón tělem a doufal v nedovolený zákrok na svou osobu, ten vyrobil de Roon.
     
    28
    Koray Günter si pořádně zahrával. Přestože má na kontě žlutou kartu, tak zezadu chytil za dres Zapatu a může děkovat Piccininimu, že jej nevyloučil.
     
    29
    Domácí halfbek Davide Zappacosta neměl komu přihrát, proto zkusil štěstí individuálně po pravé lajně. Davide Faraoni s touto možností počítal a protihráče odstavil tělem.
     
    30
    Na žluté karty máme vyrovnáno. Za ostrý skluz proti Tamezemu si ji vysloužil Ruslan Malinovskyj, paradoxně si při tom sám ublížil.
     
    31
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Koray Günter, přichází Boško Šutalo.
     
    32
    V souboji jeden na jednoho si bránící Giorgio Scalvini věděl rady. Natlačil tělo před útočícího Caprariho a pod tlakem volil malou domů na Mussa.
     
    33
    Poprvé se do hry zapojil střídající Boško Šutalo. Stažení Güntera je podle všeho taktickou volbou, hostujícího stopera totiž nedělilo moc od druhé žluté karty, a tedy vyloučení.
     
    34
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Alexej Mirančuk.
     
    35
    proč střídal Ruslan Malinovskyj je jasné. Ukrajinský reprezentant si ublížil při vlastním faulu, za nějž dokonce dostal žlutou kartu. Poranil si pravé koleno.
     
    36
    Nelepší střelec Hellasu v sezóně Giovanni Simeone je zatím velmi dobře bráněný. Nyní si přeci jen vytvořil alespoň malý prostor, střelu nártem zblokoval mimo tři tyče Palomino.
     
    37
    Po pravé straně směřoval do příležitosti Hans Hateboer. Prokličkoval se až do šestnáctky, ale s jeho střelou se Lorenzo Montipò zabývat nemusel, veškerou práci za něj odvedl blokující Casale.
     
    38
    Možností otevřít skóre střetnutí pohrdl Duván Zapata. Ke kolumbijskému forvardovi balón hlavou poslal Teun Koopmeiners, následovala rána levačkou z voleje těsně vedle brány.
     
    39
    Útočný prohřešek Jeremieho Bogy zhatil ofenzivní snahy Atalanty. Křídelník sice obešel Faraoniho, ale pak zaškobrtl a při pádu chytil soupeře za dres.
     
    40
    Boga chtěl zaváhání odčinit, leč na nahrávku Casaleho k Ilićovi nedosáhl. Akce Hellasu pokračovala stříleným centrem, proti němu výborně vystoupil Merih Demiral.
     
    41
    Rychlý protiútok mužstva z Bergama nedopadl příliš slavně. Alexej Mirančuk zaznamenal náběh Duvána Zapaty do vnitra šestnáctky, Kolumbijce ovšem udržel na uzdě Federico Ceccherini.
     
    42
    O žlutý trest si hlasitě řekl Davide Faraoni. Neměl ideální přehled o hře a pravou nohu zvedl až do obličeje Hateboera, arbitr Piccinini se spokojil pouze s odpískáním faulu.
     
    43
    Fotbalisté v modro-černých dresech kombinují, ale Montipòvu svatyni zatím dobývají marně. Na centr de Roona nejvýše naskočil bránící hráč.
     
    44
    Ke třem protihráčům se do vápna vrhnul Jeremie Boga. Šťastně se pak míč odrazil k nohám Hanse Hateboera, střela levačkou v pádu proletěla vysoko nad.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Duván Zapata viditelně vůbec nepočítal s průnikovým pasem Alexeje Mirančuka, za balónem se vůbec nerozběhl. V klidu mohl hrát Lorenzo Montipò.
     
    45+2
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Hosté v závěru úvodního dějství rozvlnili síť, ale jejich radost trvala jen chvilku. Giovanni Simeone přeloboval vyběhnuvšího gólmana, leč balón podle všeho směřoval mimo tři tyče. Do sítě ho poslal FEDERICO CECCHERINI, pomezní rozhodčí okamžitě zvedl praporek na znamení ofsajdu.

    Po konzultaci hlavního s videorozhodčím ale došlo ke změně verdiktu. Postavení Ceccheriniho bylo v pořádku, gól platí!
    45+2. Federico CECCHERINI - 0:1
     
    45+3
    Tak pozor, gól platí! Debata hlavního s videorozhodčím byla rychlá. Ve snadné pozici zakončující Federico Ceccherini nestál v postavení mimo hru ani náhodou, obránce, který se snažil zabránit v lobu Simeonemu, stál blíže vlastní svatyni.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je zaděláno na překvapení, Hellas Verona totiž na stadiónu Atalanty disponuje nejtěsnějším možným vedením 1:0. Gól padl těsně před odchodem do kabin, kdy Simeone nepřesně loboval přes Mussa, ale akci ještě doplnil Federico Ceccherini, který hlavou snadno doklepl hrací předmět do sítě. Náskok hostů rozhodně není nezasloužený, protože kromě gólu ještě dvakrát trefili brankovou konstrukci. Nejprve ve 24. minutě Faraoni, o dvě minuty později i Caprari. Domácí měli jedinou pořádnou šanci, s Malinovského ránou si věděl rady gólman Montipò.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Stále tak platí, že oba celky střídaly jednou.
     
    48
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Boško Šutalo. Brzy pochopil, že se rychlostně nemůže de Roonovi rovnat, protihráče zpomalil zatažením za pravou ruku.
     
    49
    Po pravé lajně nastartoval motory Jeremie Boga. Nestřílel, ale ještě volil nahrávku pod sebe, Teun Koopmeiners střílel z prvního doteku nepřesně.
     
    50
    Standardku pro Hellas způsobil domácí kapitán Marten de Roon. Nizozemec neodhadl dobře, kam Gianluca Caprari udělá kličku a podrazil ho.
     
    51
    Ztráta Atalanty zůstává jednogólová. Darko Lazović podle očekávání centroval, ale exekuce se mu vůbec nepovedla, napálil dobře postavenou tříčlennou zeď.
     
    52
    Duván Zapata bleskově převzal balón a pláchl Nicolòvi Casalem. Naslepo hrál střílený pas pod sebe, před adresátem Koopmeinersem odkopával Davide Faraoni.
     
    53
    Český reprezentant Antonín Barák nejspíše mohl střílet, ale ještě nesobecky volil nahrávku Giovannimu Simeonemu. Argentinec se marně pokoušel obtočit kolem Palomina.
     
    54
    S malou domů si Juan Musso poradil na jedničku. Nezdržoval se zbytečným zpracováním, kulatý nesmysl levačkou rovnou odpálil na útočnou polovinu.
     
    54
    Chuť Jeremiemu Bogovi nechybí, přesto v kolonce vstřelených gólů domácích stále svítí nula. Křídelník vystřelil pravačkou pouze do Faraoniho.
     
    55
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Parádní akce hostujících středopolařů vede k navýšení náskoku, Hellas udělal další důležitý krok k zisku tří bodů! Ivan Ilić si narazil s Adrienem Tamezem, střelu vyslal do nohy gólmana. Přesto se mohl téměř okamžitě začít radovat, protože vykopnutý balón schytal do břicha Koopmeiners a hrací předmět pomalu doskákal až za brankovou čáru.
    55. Teun KOOPMEINERS vlastní - 0:2
     
    56
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Luis Muriel.
     
    56
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Giuseppe Pezzella.
     
    57
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Berat Djimsiti.
     
    58
    Před chvíli si dal vlastní gól, nyní obdržel kartónek žluté barvy. Střední záložník Teun Koopmeiners na polovině hřiště tvrdě sestřelil Iliće, sám se s verdiktem arbitra Piccininiho okamžitě smířil.
     
    59
    Třetí gól hostujícího celku visel na vlásku! Do tutovku obdržel nahrávku už Antonín Barák, ještě ovšem vylepšil pozici pro Darka Lazoviće, jenž mířil do odkryté brány, ale vyznamenal se Musso, který v průběhu tygřího skoku fantasticky zakročil. Následoval přetažený centr zleva, Simeone hlavičkoval jen do boční sítě.
    59. Lazović nechal vyniknout Mussa, Simeone hlavičkoval nepřesně
     
    60
    Fanoušci na stadiónu jsou hodně nespokojení s výkonem svých oblíbenců. Atalanta vstupovala do utkání v roli velkého favorita, zatím to ovšem vypadá, že odejde s prázdnou.
     
    61
    Giuseppe Pezzella podpořil ofenzivní akci po levé lajně, kam obdržel přihrávku ideálně do nohy. Vzápětí centroval na penaltu, kde Davide Faraoni přehlavičkoval Muriela.
     
    62
    V blízkosti poloviny hřiště došlo k tvrdému střetu mezi Teunem Koopmeinersem a Adrienem Tamezem. Naštěstí jsou oba aktéři v pořádku.
     
    63
    Přestože se ještě nezapsal do statistik zápasu, tak je Antonín Barák na trávníku hodně vidět. Teď vymyslel pěkný oblouček k lajně na Iliće, jemuž nevyšla klička na střed proti Djimsitimu.
     
    64
    Zkušeně si ve vlastním pokutovém území počínal Giorgio Scalvini. Natlačil tělo před Gianlucu Caprariho, který protihráče zezadu srazil k zemi. Jasný útočný faul.
     
    65
    Přihrávku na levé křídlo dostal Giuseppe Pezzella. Po narážečce s Martenem de Roonem došlo ke střílenému centru, Federico Ceccherini míč srazil na roh.
     
    66
    José Luis Palomino nebyl daleko od snížení! Naskočil si na přetažený centr nejvýše a mířil zajímavě k přední tyči, Lorenzo Montipò však spadl k zemi včas a předvedl pohotový zákrok rukama.
    66. Hlavičku Palomina pokryl Montipò
     
    67
    Nyní už Federico Ceccherini žluté kartě neunikl. Do skluzu šel hodně pozdě, již neměl žádnou šanci trefit balón. Naopak trefil kotníky Muriela.
     
    68
    Černo-modří sice mají v posledních minutách navrch, ale to nic nemění na skutečnosti, že i nadál ztrácí dva góly a k bodům tedy mají daleko.
     
    69
    Davide Zappacosta si vyměnil míč s Alexejem Mirančukem a pokračoval ve sprintu po levé lajně. V klíčovou chvíli si posunul balón až příliš a na hrací ploše jej nezastihl.
     
    70
    Čech Antonín Barák zvedl hlavu a po pravé straně nastartoval Adriena Tamezeho. Proti jeho střílenému centru šel Palomino nejistě do skluzu, nebezpečí přesto zažehnal.
     
    71
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Federico Ceccherini, přichází Miguel Veloso.
     
    72
    Své zaváhání Boško Šutalo okamžitě napravil. Po špatném zpracování přešel do sprintu a zamezil rohovému kopu, Atalanta bude jenom vhazovat.
     
    73
    Giuseppe Pezzella si vyměnil balón s Murielem, bez rozmýšlení potom vyslal vysoký balón do vnitra pokutového území. Mirančuk na míč nedoskočil.
     
    74
    Marně Giovanni Simeone čekal na poskakující hrací předmět. Výborně zapracoval José Luis Palomino, jenž protihráče předskočil a rozehrál k lajně na Zappacostu.
     
    75
    Kousek za velkým pokutovým územím Duván Zapata zvládl zpracování na jedničku. Posunul na de Roona, jenž sáhl k centru, Ivan Ilić přeskočil Muriela.
     
    76
    Lorenzo Montipò stále udržuje čisté konto. Teď se výrazně zapojil o hry, když vyběhl až na okraj pokutového území, aby sebral balón před Murielem.
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Kevin Lasagna.
     
    78
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Fabio Depaoli.
     
    78
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Martin Hongla.
     
    79
    Alexej Mirančuk už se chystal střílet, když se mu do cesty přimotal spoluhráč Teun Koopmeiners. k zakončení tedy nedošlo, Rus místo toho nepřesně nahrával Murielovi.
     
    80
    Rohový kop vybojoval Giuseppe Pezzella. K jeho rozehrávce se postavil Marten de Roon a balónem hledal Duvána Zapatu, Kolumbijec vyskočil příliš pozdě.
     
    81
    Definitivní razítko na vítězství Hellasu mohl dát Kevin Lasagna. Napřáhl k zajímavé ráně zhruba osmnáct metrů od brány, skákající míč se odrazil od levé tyčky zpátky do hry.
    81. Lasagnova rána skončila na tyči
     
    82
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Zatímco Lasagna orazítkoval tyčku, tak domácím se hned vzápětí podařilo snížit! Zappacosta nadýchaným centrem našel hlavu GIORGIA SCALVINIHO, za balónem směřujícím k levé tyči se Montipò natahoval marně. Pro stopera Atalanty se jedná o první kariérní gól v Serii A.
    82. Giorgio SCALVINI - 1:2
     
    84
    Je zaděláno na drama. Atalanta se přiblížila na kontakt a psychická výhoda je na její straně. Lze očekávat, že Hellas zkusí z všech sil udržet těsné vedení.
     
    85
    Vrátit Hellasu dvoubrankový náskok mohl Martin Hongla. Zpracování uvnitř šestnáctky mu ale vůbec nevyšlo, hrací předmět odpálil do bezpečí José Luis Palomino.
     
    86
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Mario Pašalić.
     
    87
    Duvánu Zapatovi k vyrovnání moc nechybělo. Do odraženého míče se opřel z vnitra velkého vápna, rychle letící balón prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    88
    Útočný faul vyprodukoval Antonín Barák. Příliš dlouho okopával Davideho Zappacostu, arbitr Piccinini nakonec byl nucen hru přerušit.
     
    89
    Tentokráte odvedl Antonín Barák o poznání lepší práci V blízkosti vlastního vápna si pokryl kulatý nesmysl a frustrovaný Giuseppe Pezzella českého protihráče povalil k zemi jen za cenu faulu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Duván Zapata vyzval k souboji jeden na jednoho Nicolu Casaleho. Hostující obránce nabral rychlost kolumbijského konkurenta a odzbrojil jej čistě tělem.
     
    90+2
    Rychlý brejk Verony rozhodnutí nepřinesl. Barák přihrál k pravé lajně Tamezemu, od nějž míč doputoval ke Kevinu Lasagnovi. Útočník se zakončením váhal příliš dlouho, Palomino balón píchl na roh.
     
    90+3
    V akci znovu Kevin Lasagna. Opět na sebe neupozornil v příliš pozitivním světle, když nastavil stoličku Djimsitimu, domácí stoper bolestivě dopadl na trávník.
     
    90+4
    Zřejmě poslední příležitost ke srovnání zhatil Giuseppe Pezzella. U levé lajny měl poměrně dost času na kvalitní centr, k němuž však nedošlo, míč doputoval do boční sítě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:9. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
     
    Fotbalisté Hellasu Verona se na závěr 33. kola italské Serie A postarali o překvapení, když zvítězili na půdě Atalanty 2:1 a soupeři výrazně zkomplikovali boj o pohárovou Evropu pro příští rok.

    Skóre střetnutí otevřel v 17. minutě Federico Ceccherini, jenž pohodlně uklízel hlavou do prázdné brány nepřesné zakončení Simeoneho. Pojistku na vedení dal hostům v 55. minutě domácí středopolař Teun Koopmeiners, do jehož břicha gólman smolně vyrazil střelu Iliće a míč doskákal až do sítě. Gól naděje vstřelil v 82. minutě hlavičkující Giorgio Scalvini, avšak k vyrovnání již nedošlo, Verona si těsný náskok pohlídala až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci kouče Tudora si vítězstvím polepšili na devátou příčku před Sassuolo, šance na pohárové příčky je ale minimální. Atalanta je osmá i v jejím případě už to nevypadá s pohárovými ambicemi příliš slibně, na šesté Lazio ztrácí pět bodů. (23:05:45)

    Milan Huppert

    Góly: 82. Scalvini (Zappacosta) – 45+2. Ceccherini (Simeone), 55. Koopmeiners (vla.)

    Karty:   25. Palomino (ABC), 30. Malinovskyj (ABC), 58. Koopmeiners (ABC) – 9. Günter (VRN), 21. Casale (VRN), 67. Ceccherini (VRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:9. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
    Atalanta Bergamo: Musso – Scalvini (86. Pašalić), Palomino, Demiral (57. Djimsiti) – Hateboer (56. Gi. Pezzella), de Roon (C), Koopmeiners, Zappacosta – Malinovskyj (34. Al. Mirančuk), Boga (56. Muriel) – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Cittadini, Djimsiti, Mihăilă, Al. Mirančuk, Muriel, Pašalić, Pessina, Gi. Pezzella.

    Tréner: Gian Piero Gasperini

    Hellas Verona: Montipò – Ceccherini (71. Veloso), Günter (31. Šutalo), Casale – Faraoni (C), Tameze, Ilić, Lazović (78. Depaoli) – Barák, Caprari (78. Hongla) – Simeone (77. Lasagna).
    Náhradníci: Boseggia, Chiesa – Bessa, Cancellieri, Depaoli, Frabotta, Hongla, Lasagna, Praszelik, P. Retsos, Šutalo, Veloso.

    Tréner: Igor Tudor

    Rozhodca: Piccinini – Imperiale, Margani