Neapol – AS Rím 1:1 (kon.) | Bergamo – Hellas Verona 1:2 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:2 (0:1)
Hellas Verona
cz Pondelok 18.04.2022, 21:00 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia, Bergamo • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Hellasu Verona se na závěr 33. kola italské Serie A postarali o překvapení, když zvítězili na půdě Atalanty 2:1 a soupeři výrazně zkomplikovali boj o pohárovou Evropu pro příští rok.

    Skóre střetnutí otevřel v 17. minutě Federico Ceccherini, jenž pohodlně uklízel hlavou do prázdné brány nepřesné zakončení Simeoneho. Pojistku na vedení dal hostům v 55. minutě domácí středopolař Teun Koopmeiners, do jehož břicha gólman smolně vyrazil střelu Iliće a míč doskákal až do sítě. Gól naděje vstřelil v 82. minutě hlavičkující Giorgio Scalvini, avšak k vyrovnání již nedošlo, Verona si těsný náskok pohlídala až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci kouče Tudora si vítězstvím polepšili na devátou příčku před Sassuolo, šance na pohárové příčky je ale minimální. Atalanta je osmá i v jejím případě už to nevypadá s pohárovými ambicemi příliš slibně, na šesté Lazio ztrácí pět bodů. (23:05:45)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:9. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední příležitost ke srovnání zhatil Giuseppe Pezzella. U levé lajny měl poměrně dost času na kvalitní centr, k němuž však nedošlo, míč doputoval do boční sítě.
     
    90+3
    V akci znovu Kevin Lasagna. Opět na sebe neupozornil v příliš pozitivním světle, když nastavil stoličku Djimsitimu, domácí stoper bolestivě dopadl na trávník.
     
    90+2
    Rychlý brejk Verony rozhodnutí nepřinesl. Barák přihrál k pravé lajně Tamezemu, od nějž míč doputoval ke Kevinu Lasagnovi. Útočník se zakončením váhal příliš dlouho, Palomino balón píchl na roh.
     
    90+1
    Duván Zapata vyzval k souboji jeden na jednoho Nicolu Casaleho. Hostující obránce nabral rychlost kolumbijského konkurenta a odzbrojil jej čistě tělem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Tentokráte odvedl Antonín Barák o poznání lepší práci V blízkosti vlastního vápna si pokryl kulatý nesmysl a frustrovaný Giuseppe Pezzella českého protihráče povalil k zemi jen za cenu faulu.
     
    88
    Útočný faul vyprodukoval Antonín Barák. Příliš dlouho okopával Davideho Zappacostu, arbitr Piccinini nakonec byl nucen hru přerušit.
     
    87
    Duvánu Zapatovi k vyrovnání moc nechybělo. Do odraženého míče se opřel z vnitra velkého vápna, rychle letící balón prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    86
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Mario Pašalić.
     
    85
    Vrátit Hellasu dvoubrankový náskok mohl Martin Hongla. Zpracování uvnitř šestnáctky mu ale vůbec nevyšlo, hrací předmět odpálil do bezpečí José Luis Palomino.
     
    84
    Je zaděláno na drama. Atalanta se přiblížila na kontakt a psychická výhoda je na její straně. Lze očekávat, že Hellas zkusí z všech sil udržet těsné vedení.
    82. Giorgio SCALVINI - 1:2
     
    82
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Nedáš, dostaneš! Zatímco Lasagna orazítkoval tyčku, tak domácím se hned vzápětí podařilo snížit! Zappacosta nadýchaným centrem našel hlavu GIORGIA SCALVINIHO, za balónem směřujícím k levé tyči se Montipò natahoval marně. Pro stopera Atalanty se jedná o první kariérní gól v Serii A.
    81. Lasagnova rána skončila na tyči
     
    81
    Definitivní razítko na vítězství Hellasu mohl dát Kevin Lasagna. Napřáhl k zajímavé ráně zhruba osmnáct metrů od brány, skákající míč se odrazil od levé tyčky zpátky do hry.
     
    80
    Rohový kop vybojoval Giuseppe Pezzella. K jeho rozehrávce se postavil Marten de Roon a balónem hledal Duvána Zapatu, Kolumbijec vyskočil příliš pozdě.

    Milan Huppert

    Góly: 82. Scalvini (Zappacosta) – 45+2. Ceccherini (Simeone), 55. Koopmeiners (vla.)

    Karty:   25. Palomino (ABC), 30. Malinovskyj (ABC), 58. Koopmeiners (ABC) – 9. Günter (VRN), 21. Casale (VRN), 67. Ceccherini (VRN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:9. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:13.
    Atalanta Bergamo: Musso – Scalvini (86. Pašalić), Palomino, Demiral (57. Djimsiti) – Hateboer (56. Gi. Pezzella), de Roon (C), Koopmeiners, Zappacosta – Malinovskyj (34. Al. Mirančuk), Boga (56. Muriel) – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Cittadini, Djimsiti, Mihăilă, Al. Mirančuk, Muriel, Pašalić, Pessina, Gi. Pezzella.

    Tréner: Gian Piero Gasperini

    Hellas Verona: Montipò – Ceccherini (71. Veloso), Günter (31. Šutalo), Casale – Faraoni (C), Tameze, Ilić, Lazović (78. Depaoli) – Barák, Caprari (78. Hongla) – Simeone (77. Lasagna).
    Náhradníci: Boseggia, Chiesa – Bessa, Cancellieri, Depaoli, Frabotta, Hongla, Lasagna, Praszelik, P. Retsos, Šutalo, Veloso.

    Tréner: Igor Tudor

    Rozhodca: Piccinini – Imperiale, Margani