Bielefeld – Bayern 0:3 (kon.) | Hoffenheim – Fürth 0:0 (kon.) | Union Berlín – Frankfurt 2:0 (kon.)
Leverkusen – Lipsko 0:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
0:1 (0:0)
RB Lipsko
cz Nedeľa 17.04.2022, 19:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:7. (21:24:40)
     
    Je konec! Lipsko zvládlo duel na půdě Leverkusenu a vítězí 1:0. Jedinou obrovskou šanci měl po Schickově přihrávce domácí Diaby, ale z ostrého úhlu neprostřelil vyběhnutého brankáře. Po změně stran pokračovalo opatrné utkání. Rozhodující moment přišel dvacet minut před koncem, kdy se prosadil Dominik Szoboszlai. Domácí se v závěru snažili útočit, ale odpověď už nenašli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jožko Gvardiol si ve vápně skvěle splnil defenzivní povinnosti a přizvedl míč hlavou mimo šestnáctku.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Charles Aránguiz schytal nepříjemný zásah do choulostivých míst. Domácí hráč ale ukazuje, že je železný můž a pokračuje ve hře.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Piero Hincapié, přichází Sardár Azmún.
     
    88
    Domácí zahrávali rohový kop. K míči se ve vápně dostal Patrik Schick, jenže v klíčovou chvíli podklouzl a nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    87
    Moussa Diaby z levé strany načechral míč na malé vápno, ale skvěle postavený Orbán míč odehrál na rohový kop.
     
    86
    Lukas Klostermann poslal pobídku do pokutového území, jenže ve vápně byl jen Nkunku proti kvartetu obránců Leverkusenu.
     
    85
    Lucas Alario hlavou prodloužil míč na polovinu soupeře, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Lipsko si svůj náskok drží bez problémů.
     
    84
    Demirbay prudkým centrem z přímého kopu poslal míč na zadní tyč, kde číhal Tapsoba, ale osamocený hráč Leverkusenu nepovedeným zakončením minul branku.
     
    83
    Bakker neustál souboj na levé straně a poroučel se k zemi. Následně se strhla menší potyčka, ale sudí rychle uklidnil vášně.
     
    82
    Lipsko už se v závěru dnešního souboje nikam nežene. V případě vítězství se totiž hostující celek dostane před soupeře na třetí místo.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Robert Andrich, přichází Lucas Alario.
     
    80
    Bakker odcentroval deset minut před koncem utkání na značku pokutového kopu, ale tam neměl nikoho v červenočerném dresu.
     
    79
    Mukiele vhazoval na pravé straně, nicméně jeho pobídka skončila v moci prvního rivala. Gvardiol mu přišel pomoci, ale nedostal se k odcentrování.
     
    78
    Nkunku číhal na nákop na obranu Leverkusenu, ale Hincapie si jeho pohyb skvěle pohlídal a nepustil hráče Lipska do zakončení.
     
    77
    Diaby si navedl míč na levačku a zakončil zpoza velkého vápna. Jeho přízemní ránu ale hostující brankář Gulácsi bez problémů zastavil.
     
    76
    Mitchel Bakker se vrátil na vlastní polovinu a ostrým skluzem poslal k zemi jednoho z rivalů. Pokračuje velký boj.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Angeliño.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Paulinho.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jonathan Tah, přichází Kerem Demirbay.
     
    74
    Jonathan Tah si naběhl na přihrávku na pravou stranu, přehodil si míč na levačku a poslal míč dopředu. Schick neměl sám proti obraně Lipska nárok.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Robert Andrich (Bayer Leverkusen).
     
    72
    Domácí Leverkusen se ihned tlačí vpřed se snahou o odpověď. Lipsko ale proti domácímu mužstvu drží pevný defenzivní blok.
     
    70
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hostující Lipsko se dvacet minut před koncem dnešního souboje dostává do vedení! Nkunku narýsoval míč dopředu, kam si naběhl DOMINIK SZOBOSZLAI a jeho zakončení tečoval do sítě Tah!
     
    69
    Obrovská šance hostů! Do vápna se hnal Mukiele, který zkoušel dloubnout míč přes Hrádeckého, ale netrefil branku.
     
    68
    Lipsko zahrávalo přímý kop na polovině Leverkusenu. Po dlouhé přípravě ale hosté zvolili rozehrávku pouze do kombinace.
     
    67
    Tempo hry je nadále hodně opatrné. Ani jeden z týmů se nedostává do pozic pro zakončení. Ojedinělá akce Lipska skončila centrem na hlavu Jonathana Taha.
     
    65
    Patrik Schick prodloužil míč do běhu aktivního Diabyho, jenže ten neměl proti přesile obránců v bílých dresech sebemenší šanci na úspěch.
     
    64
    Mitchel Bakker sprintoval za pobídkou na levé křídlo, jenže jeho centr levačkou skončil na bloku prvního obránce.
     
    63
    Leverkusen rozehrával přímý kop na polovině soupeře. Domácí nechtěli postupovat vpřed vysokým nákopem a raději rozehráli do kombinace v zadních řadách.
     
    62
    Právě Diaby se ujal rozehrávky následného rohového kopu. Jeho pobídku si našel Tah, ale při výskoku si podle arbitra pomohl faulem.
     
    61
    Diaby sprintoval za nákopem na polovinu soupeře a dostal se i k odcentrování. Jeho pobídku srazil vracející se obránce na roh.
     
    60
    Je za námi hodina šlágru německé ligy a zatím stále čekáme na úvodní branku dnešního střetnutí. Ani jeden z týmů se navíc ani po změně stran nedostává do šancí.
     
    59
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Konrad Laimer.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Dani Olmo.
     
    58
    Palacios hledal Patrika Schicka, který ještě zkoušel uvolnit Diabyho, nicméně poslední jmenovaný zůstal stát a nedostal se k zakončení.
     
    57
    Stopeři Lipska nyní uklidňují dění na hřišti postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů rivala rozehrávku nenapadá.
     
    56
    Diaby potáhl míč po pravé straně do vápna, ale v klíčovou chvíli si míč předkopl příliš daleko před sebe a už nestačil odcentrovat.
     
    55
    Edmond Fayçal Tapsoba trefil soupeře loktem do obličeje a může být rád, že za nešikovný manévr nebyl oceněn žlutou kartou.
     
    54
    Leverkusen zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Palacios, jehož nadýchaný centr nenašel nikoho v červenočerném dresu.
     
    53
    Defenziva hostujícího mužstva už opět hraje s míčem na kopačkách a nikam se nežene. Ani hráčů Leverkusenu soupeřovu rozehrávku nenapadají.
     
    52
    Schick se přes důrazného obránce tlačil do zakončení v pokutovém území, ale obránci Lipska mu nedali ani kousek prostoru.
     
    50
    Lipsko zahrávalo přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Halstenberg, který zakončil levačkou, ale jeho rána skončila nad břevnem.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Piero Hincapié (Bayer Leverkusen).
     
    48
    Nakonec se pokutový kop pískat nebude. Nkunku svému pádu v pokutovém území pořádně přidal.
     
    47
    Tak pozor! Nkunku se poroučel k zemi ve vápně po souboji s Jonathanem Tahem. Sudí ještě čeká na verdikt kolegy u videa.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Christopher Nkunku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrné utkání. Jedinou obrovskou šanci měl po Schickově přihrávce domácí Diaby, ale z ostrého úhlu neprostřelil vyběhnutého brankáře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Robert Andrich si výborně pokryl míč v blízkosti velkého vápna, přehodil si jej na pravačku a odcentroval. Jeho pobídku zablokoval dobře postavený Orbán.
     
    44
    Odilon Kossounou dostal přihrávku na pravou stranu a poslal nákop za obranu Lipska. Zatím sledujeme ofenzivně hodně dietní utkání.
     
    43
    Diaby se stáhl pomoci domácí defenzivě a před rozběhnutým Silvou odehrál do bezpečí prudký centr z pravé strany hřiště.
     
    41
    Hincapie poslal centr do pokutového území, kam se dostal Patrik Schick, ale centr byl o kousek delší a český útočník jej nedokázal uklidit mezi tři tyče.
     
    40
    Dominik Szoboszlai dostal přihrávku do těžké pozice a musel si pomoci přihrávkou na spoluhráče z defenzivy. Lipsko se jen těžko dostává dopředu.
     
    39
    Palacios si navedl míč do blízkosti velkého vápna a zakončil pravačkou. Jeho přízemní pokus si připravený Gulácsi bez problémů pohlídal.
     
    38
    Mukiele operoval na levé straně hřiště, ale důrazný Mitchel Bakker jej zastavil čistým zákrokem. Pokračuje utkání plné osobních soubojů.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Joško Gvardiol (RB Lipsko).
     
    36
    Lukáš Hrádecký rozhodně nespěchal s rozehrávkou přímého kopu na vlastní polovině. Finský brankář odevzdal míč zadákům Lipska.
     
    35
    Stopeři domácího Leverkusenu vytáhli těžiště hry na polovinu soupeře. Další oblouček směřující na hranici šestnáctky si pohlídal Mukiele.
     
    34
    Piero Hincapié potáhl míč na polovinu Lipska, jenže jeho následný dloubáček směřující za defenzivu Lipska postrádal přesnost.
     
    33
    Sudí si na kobereček zavolal domácího Bakkera a dal mu najevo, že se musí vyvarovat nedovolených zákroků na polovině hřiště.
     
    32
    Jonathan Tah poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Tapsoba, jenže jeho následná přihrávka směřující na spoluhráče nebyla dostatečně rychlá.
     
    31
    Bakker poslal přihrávku na levou stranu, ale Patrik Schick měl proti sobě dvojici soupeřů, kteří českého útočníka nenechali zakončit.
     
    29
    První obrovská šance Leverkusenu! Patrik Schick uvolnil přihrávkou za obranu Diabyho, který zakončoval levačkou, ale Gulácsi jeho ránu vyrazil!
     
    28
    Oba týmy v posledních minutách zlepšily svůj výkon a tlačí se do útoku. O něco aktivnější je směrem dopředu domácí Bayer Leverkusen.
     
    27
    Palacios vyčkával na pravé straně s odcentrováním a vracející se Marcal Halstenberg míč srazil skluzem na další rohový kop.
     
    26
    Patrik Schick v těžké pozici sklepl míč do křídla, kam spěchal Odilon Kossounou, jenže nedokázal odcentrovat kolem prvního obránce.
     
    25
    Z velké vzdálenosti se do míče opřel Charles Aránguiz, který pálil pravačkou, nicméně jeho razantní rána se vznesla vysoko nad břevno.
     
    24
    Mitchel Bakker dohnal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale v tísni soupeře neudržel míč na trávníku. Defenziva Bayeru míč dlouho neudržela.
     
    23
    Bayer Leverkusen zahrával přímý kop z levé strany hrací plochy. Důrazný Tapsoba vrátil míč na malé vápno, ale Gvardiol ve spolupráci s brankářem zažehnali nebezpečí.
     
    22
    Poulsen nešikovným skluzem podkopl rozběhnutého soupeře a může být rád, že za svou nešikovnost neobdržel žlutou kartu.
     
    21
    Gvardiol dostal přihrávku na levou stranu, potáhl si míč na polovinu Leverkusenu, ale opět musel otočit rozehrávku na spoluhráče z defenzivy.
     
    20
    Hincapie se na levé straně zbavil obránce a odcentroval levačkou do pokutového území. Jeho nadýchaná pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    19
    André Silva si pohybem řekl o přihrávku do běhu, nicméně pod tlakem důrazného rivala si míč předkopl příliš daleko před sebe a už nevypálil.
     
    18
    Domácí brankář Hrádecký vyrazil na hranici velkého vápna a před napadajícím soupeřem rozehrál na levou stranu.
     
    17
    Robert Andrich si znovu naběhl na vynikající přihrávku do pokutového území, ale z ostrého úhlu už v pádu nedokázal vrátit míč před branku.
     
    16
    Robert Andrich dostal prostor na pravé straně, krásně si míč přehodil na levačku a odcentroval. Ani jeho pobídka nikoho v červenočerném nenašla.
     
    15
    Robert Andrich zachytil náběh jednoho ze soupeřů, se kterým se stačil vrátit na vlastní polovinu a vypíchl míč do bezpečí.
     
    14
    Do zakončení zpoza velkého vápna se opřel Robert Andrich, jenže míč se mu svezl po vnějším nártu a skončil daleko vedle branky Lipska.
     
    13
    Jonathan Tah potáhl míč na polovinu soupeře, nicméně jeho pobídka směřující na křídlo skončila u soupeře v bílém dresu Lipska.
     
    12
    Lukas Klostermann poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Jožko Gvardiol. Chorvatský hráč ale nestačil odcentrovat kolem Tapsoby.
     
    10
    Fotbalisté Bayeru Leverkusen vybojovali volný míč na pravé straně a nasbírali sekundy na uklidnění rozehrávky. Bayer se od úvodního výkopu s míčem moc nepomazlil.
     
    9
    Fotbalisté Leverkusenu uklidnili hru kombinací na vlastní polovině. V úvodních minutách sledujeme z obou stran hodně nervózní duel.
     
    8
    Robert Andrich napadal hosty při kombinaci na polovině Lipska. Hráči v bílém si ale dali na domácí hráče pozor a rychle přenesli směr hry.
     
    7
    Stopeři hostujícího Lipska kombinují na polovině hrací plochy a číhají na skulinku v obraně Bayeru. Hráči Leverkusenu se zatím výborně přesouvají.
     
    6
    Poulsen se dral na pravém křídle k odraženému míči, nicméně důrazný Hincapie stačil míč odehrát mimo nebezpečné území.
     
    5
    Forsberg se výborně otočil na polovině soupeře a roztáhl hru na levou stranu. Akce Lipska ale skončila příliš dlouhým centrem do šestnáctky.
     
    4
    Jožko Gvardiol si nechtěl komplikovat rozehrávku na levé straně, otočil se s míčem a pomohl si malou domů. Pokračuje hodně trpělivá rozehrávka.
     
    3
    Robert Andrich našel Patrika Schicka, který měl proti sobě přesilu obránců Lipska, kteří českého kanonýra nenechali přesně přihrát.
     
    2
    Hostující Lipsko se vydalo vpřed po levé straně hrací plochy, ale nadýchaný centr doplachtil na hlavu domácího stopera.
     
    1
    Hostující Lipsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje o třetí místo Bundesligy. Forsberg úvodním nákopem odevzdal míč soupeři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tah, E. Tapsoba, Hincapié – Andrich, Ch. Aránguiz – Diaby, Palacios, Bakker – Schick.
    Náhradníci: Luňov, Grill – Azmún, Alario, Paulinho, Baumgartlinger, Demirbay, Fofana, Sinkgraven.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Gvardiol – Mukiele, Forsberg, T. Adams, Szoboszlai, Halstenberg – Y. Poulsen, André Silva.
    Náhradníci: Martínez – Henrichs, Raebiger, Angeliño, Nkunku, Olmo, Novoa, Simakan, Laimer..
     
    Bayer Leverkusen

    Domácí Bayer Leverkusen je na tom o něco lépe. Domácí zvládli několik týdnů bez kanonýra Patrika Schicka a po dvaceti devíti kolech mají na kontě padesát dva bodů. S tímto ziskem Leverkusen atakuje postup do prestižní Ligy mistrů. Doma navíc v lize častokrát neztrácí. V posledním kole ale remizoval 0:0 na půdě Bochumi, kde navíc zahodil pokutový kop.
     
    RB Lipsko

    Bohatý celek z Lipska odehrál v letošním ročníku dvacet devět zápasů a získal v nich padesát jedna bodů. S tímto ziskem patří Lipsku čtvrtá příčka německé ligy. Na svého dnešního soupeře ztrácí jediný bod. Ze zadních pozic se navíc na Lipsko tlačí nepříjemný Freiburg. V posledním kole Lipsko zvítězilo 3:0 nad Hoffenheimem. V týdnu navíc oslavilo postup do semifinále Evropské ligy po triumfu nad Atalantou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 70. Szoboszlai (Nkunku)

    Karty:   49. Hincapié (LEV), 73. Andrich (LEV) – 37. Gvardiol (RBL)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:7.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tah (75. Demirbay), E. Tapsoba, Hincapié (89. Azmún) – Andrich (81. Alario), Ch. Aránguiz – Diaby, Palacios (75. Paulinho), Bakker – Schick.
    Náhradníci: Luňov, Grill – Azmún, Alario, Paulinho, Baumgartlinger, Demirbay, Fofana, Sinkgraven.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Gvardiol – Mukiele, Forsberg (59. Laimer), T. Adams, Szoboszlai, Halstenberg (75. Angeliño) – Y. Poulsen (59. Olmo), André Silva (46. Nkunku).
    Náhradníci: Martínez – Henrichs, Raebiger, Angeliño, Nkunku, Olmo, Novoa, Simakan, Laimer.