Manchester City – Liverpool 2:3 (kon.)
koniec
Manchester City
2:3 (0:3)
Liverpool FC
cz Sobota 16.04.2022, 16:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Nyní ještě následovaly brejky Liverpoolu do rozhozené obrany soupeře. Nejprve zakončoval levačkou těsně vedle Mohamed Salah, další šanci pak neproměnil Roberto Firmino.
     
    90+3
    Obrovský závěrečný tlak Citizens! V pokutovém území se dostal k míči nejprve Fernandinho, jehož rána z dobré pozice byla sražena nad. Po rohovém kopu zakončoval Raheem Sterling a Alisson balón vyrazil mimo svou bránu! Po dalším rohovém kopu pak střílel z levého rohu šestnáctky Jack Grealish a Alisson musel pokrýt přízemní střelu. To je závěr!
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o čtyři minuty!
    90+1. Bernardo SILVA - 2:3
     
    90+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Ještě je tu přeci jen zápletka! Rijád Mahriz se z pravé strany prodral až před bránu. Zakončoval už z ostrého úhlu, nicméně balón prošel mezi nohama Alissona na malé vápno, kde ho u vzdálenější tyče doklepl do sítě BERNARDO SILVA – 2:3.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází Curtis Jones.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Roberto Firmino.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Diogo Jota.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Rijád Mahriz.
     
    73
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Jordan Henderson.
    72. Salah nepotrestal chybu Zinčenka.
     
    72
    Červení mohli definitivně rozhodnout! Přihrávka za obranu hledala Luise Díaze. Toho stačil zakřižovat Nathan Aké. Balón po jeho zákroku směřoval k Zinčenkovi, jenž ho chtěl v pádu hlavou přihrát brankáři Steffenovi. Místo toho ho posunul jen k osamocenému Salahovi, jenž zakončoval přes padajícího gólmana těsně vedle bližší tyče!
    70. Unikajícího Jesuse vychytal Alisson.
     
    70
    To jsem Liverpoolu málem zakřikl! Stopeři mezi sebou nechali díru, do které si naběhl Gabriel Jesus. Ten dostal přesnou přihrávku do běhu a utíkal sám na Alissona, který jeho střelu na zadní tyč zlikvidoval levou nohou! Skvělý zákrok brazilského brankáře.
     
    61
    Sadio Mané dostal žlutou kartu za zatažení Fernandinha.
     
    57
    Nakonec žlutou. Fernandinho za ni asi může být rád.
    54. Jesus v dobré šanci nepřekonal Alissona.
     
    54
    Příležitost Manchesteru City! Cancelo přihrával od pravé postranní čáry míč dopředu. Tam ho převzal Sterling, který okamžitě vyslal do úniku Gabriela Jesuse. Toho ještě včas zakřižoval van Dijk a útočník Citizens se tak dostal do ostřejšího úhlu, ze kterého neprostřelil Alissona, jenž mu navíc dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    53
    Na centr Alexandera-Arnolda z přímého kopu si málem seběhl Virgil van Dijk! Gólovou šanci mu v poslední chvíli sebral Nathan Aké, který balón srazil na roh!
     
    48
    Žlutou kartu dostává Naby Keïta (Liverpool FC).
    47. Jack GREALISH - 1:3
     
    47
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup Citizens do druhého poločasu! Fernandinho na pravé straně vysunul průnikovou přihrávkou Gabriela Jesuse. Ten se neukvapil a v šestnáctce si zasekl míč více do středu přes bránícího Fabinha. Následně balón posunul na JACKA GREALISHE, který z první zamířil do pravého horního rohu brány z pohledu bezmocného Alissona – 1:3.
    45. Sadio MANÉ - 0:3
     
    45
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují v závěru první půle a vedou už 3:0! Liverpolští delší dobu obléhali prostor kolem pokutového území soupeře. Skvěle to pak udělal Thiago Alcântara, který dokázal pod tlakem posunout míč na Alexandera-Arnolda. Ten mu ho z první narazil, Alcântara nahrál doprava SADIOVI MANÉMU a ten překonal Steffena přízemní střelou z voleje k bližší tyči.
     
    37
    Gabriel Jesus vyvážel míč dopředu podél pravé postranní čáry a byl faulován Fabinhem. Záložník Liverpoolu obdržel žlutou kartu.
     
    27
    Luis Díaz si seběhl do díry mezi zálohou a obranou Manchesteru City. Přidržením za dres ho zastavil Gabriel Jesus, který za to dostal žlutou kartu.
    17. Sadio MANÉ - 0:2
     
    17
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelnou hrubku vyrobil Zack Steffen! Ten dostal malou domů, ovšem byl okamžitě napadán SADIEM MANÉM. Místo, aby balón odehrál do bezpečí hned, nesmyslně s ním na malém vápně vyčkával. Mané tak k němu dosprintoval a ve skluzu mu míč vypíchl přímo do sítě – 0:2.
    9. Ibrahima KONATÉ - 0:1
     
    9
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Liverpool se ujímá vedení! Červení udeřili po rohovém kopu. Ten zahrál Andrew Robertson a na hranici malého vápna si nejvýše vyskočil IBRAHIMA KONATÉ. Ten balón poslal hlavou pod břevno a brankář Steffen se za ním jen bezmocně ohlédl.

    Martin Augustin

    Góly: 47. Grealish, 90+1. B. Silva – 9. Konaté, 17. Mané, 45. Mané

    Karty:   27. Jesus (MAC), 57. Fernandinho (MAC) – 37. Fabinho (LIV), 48. Keïta (LIV), 61. Mané (LIV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:12.
    Manchester City: Steffen – Cancelo, Stones, N. Aké, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho (C), Foden – Grealish, Jesus (83. Mahrez), Sterling.
    Náhradníci: Ederson – Rúben Dias, Gündoğan, Laporte, Rodri, De Bruyne, Mahrez, Delap, R. Lavia.

    Tréner: Guardiola

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, V. van Dijk (C), Robertson – Fabinho, Th. Alcântara (87. Jones), Keïta (73. J. Henderson) – M. Salah, L. Díaz (85. Firmino), Mané (84. Diogo Jota).
    Náhradníci: Kelleher – Milner, Firmino, Joe Gomez, J. Henderson, Jones, Diogo Jota, Tsimikas, Matip.

    Tréner: Klopp

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett