Dunajská Streda – Žilina 2:0 (kon.) | Senica – L. Mikuláš 0:3 (kon.) | Pohronie – Trenčín 1:1 (kon.)
koniec
FK Senica
0:3 (0:1)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Sobota 16.04.2022, 18:00Niké liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš dnes celý zápas dominoval. Hlavne preto, že Senica kvôli problémom nastúpila s mnohými dorastencami. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:49:40)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    Namiesto centru z toho bola prihrávka pred šestnástku, kde sa nachádzal voľný Staš. Veľmi dobrú strelu ešte obtrel o jedného zo súperov a len tesne minul bránku.
     
    89
    Raphaël Anaba fauloval vedľa svojej šestnástky pri rohovej zástavke, takže Adrián Káčerík bude môcť z priameho kopu centrovať pred bránku.
     
    87
    Adrián Káčerík poslal z diaľky veľmi nebezpečnú a peknú strelu, ktorou iba o centimetre minul bránku Čermáka. Mohol z toho byť parádny gól.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Lukáš Koprna, prichádza Andrej Barcaj.
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marek Macho, prichádza Tomáš Ravas.
     
    85
    Liptovský Mikuláš ešte získal roh. Pavúk však poslal nízky center a defenzíva Senice loptu okamžite odvrátila do bezpečia.
     
    84
    Nikolas Stachovič vôbec nezvládol malú domov, takmer pripravil štvrtý gól, lenže Tomáš Staš sa nedostal k lopte skôr ako Dominik Čermák, ktorý dobre čítal hru.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Dragan Andrić, prichádza Tobias Diviš.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Dominik Sváček, prichádza Matúš Mikušiak.
     
    82
    Po centri z rohového kopu sa dostal k strele v dobrej pozícii Nikolas Stachovič a Liptovský Mikuláš zachránila žrď!
     
    81
    Lukáš Koprna sa postaral o prvú strelu Senice na bránku a teraz aj o úvodnú šancu domácich, pretože jeho štipľavú strelu z diaľky s námahou vytesnil na roh Dominik Sváček.
     
    80
    Dragan Andrić sa dral k hlavičke po centri z rohového kopu. Využil v päťke zaváhanie Čermáka, ale loptu nasmeroval v dobrej šanci tesne nad.
     
    79
    Jakub Švec strieľal spred šestnástky. Strela mu vôbec nevyšla, namieril to poriadne vysoko nad bránku Senice.
     
    78
    Neúspešná kombinácia hráčov Liptovského Mikuláša, lopta skončila mimo ihriska a Dominik Čermák bude rozohrávať päťku.
     
    77
    Po centri z rohového kopu síce defenzíva Liptákov zasiahla, ale následne strieľal na bránku Lukáš Koprna. Každopádne, pre Dominika Sváčeka to bola malina, prvú strelu na bránku do Seničanov pokryl.
     
    76
    Dominik Duda faulovaný na útočnej polovici ihriska. Ďaleko od bránky súpera, no Senica môže skúsiť ohroziť Sváčeka.
     
    75
    Momentálne sa hra už dosť kúskuje a nevidíme žiadne výraznejšie šance či ich náznaky na jednej alebo druhej strane.
     
    74
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Adam Bíly, prichádza Oskar Osvald.
     
    73
    Dragan Andrić sa určite pokúsi zaútočiť na hattrick. Mohol to skúsiť aj teraz, lenže hlavička zo záklonu mu nevyšla. Neohrozil bránku domáceho celku.
     
    71
    Pavúk poslal dlhý aut do pokutového územia súpera, kde sa k lopte dostal Voško. Zakončenie smerovala do hráčov Senice stojacich pred ním.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. O víťazovi je v podstate rozhodnuté, otázne ostáva konečné skóre.
     
    69
    Liptovský Mikuláš sa dlhým nákopom nedokázal presadiť, ale dostal sa k lopte naspäť. Švec prihral Voškovi pred šestnástku, vyriešil to odkopom Mihal.
     
    67
    Senica mala doposiaľ iba jednu strelu, zatiaľ čo hostia sa blížia k tridsiatke. Z tohto pohľadu je to ešte pekné skóre pre domácich.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Alexander Prelec, prichádza Nikolas Stachovič.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza David Kudláč, prichádza Ján Vrablic.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Patrik Pinte, prichádza Adrián Káčerík.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Kristián Flak, prichádza Jakub Švec.
     
    61
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Neprešla ani minúta a hostia strieľajú ďalší gól. Strelu z hranice šestnástky Dominik Čermák vyrazil pred seba, kde sa nachádzal nepokrytý PETER VOŠKO. Pred prázdnou bránkou nemal problém.
     
    60
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Otvorený priestor na pravom krídle využil na presný center Patrik Pinte, ktorý loptu nasmeroval mimo dosah Čermáka za Koprnu a DRAGAN ANDRIĆ strieľa hlavičkou svoj druhý gól v zápase.
     
    60
    Lukáš Bielák to skúsil z diaľky, mieril vysoko nad bránku Senice. Tento pokus sa zapíše iba do štatistík striel.
     
    59
    Po centri z rohového kopu sa dostal k hlavičke v dobrej pozícii Martin Šindelář, lenže loptu nedokázal nasmerovať medzi tri žrde. Minul bránku.
     
    58
    Kristián Flak nízkym centrom z priameho kopu nenašiel spoluhráčov, avšak ešte zabojoval Peter Voško a získal pre svoj tím aspoň roh.
     
    57
    David Kudláč fauloval pri postrannej čiare na vlastnej polovici ihriska, Patrik Pinte získal pre svoje tím dobrú pozíciu na center pred bránku Senice.
     
    56
    Richard Nagy poslal dlhý pas na pravé krídlo, nebolo to presné. Lopta skončila mimo hracej plochy, vhadzovať bude Raphaël Anaba.
     
    55
    Patrik Pinte sa na krídle nepresadil, zastavil ho David Kudláč a navyše hosťujúci útočník fauloval.
     
    54
    Macho sa vybral napádať rozohrávku brankára Dominika Sváčeka, bol tam osamotený a neuspel. Dnes sú ofenzívni hráči Senice výrazne mimo hry.
     
    53
    Hra sa naozaj vôbec nemení, všetko patrí hráčom Liptovského Mikuláša. Tentoraz sa však František Pavúk dostal iba k nepresnému centru.
     
    51
    Tomáš Staš si dobre prebral loptu a pripravil si streleckú pozíciu po tom ako mu "prihral" na nohu Anaba. Zakončenie letelo priamo na Čermáka.
     
    50
    Liptáci získali rohový kop. Staš to poslal na prvú tyč, odkiaľ Seničania loptu odvrátila. Následná strela z diaľky nebola presná ako kúsok.
     
    48
    Hostia aj v druhej polovici stretnutia budú podľa všetkého aktívnejším tímom, aspoň tomu tak nasvedčujú úvodné minútky.
     
    47
    Peter Voško sa dostal k lopte v šestnástke súpera, svojim prvým dotykom v zápase ju nasmeroval na bránku a Dominik Čermák musel predviesť reflexívny zákrok.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Dávid Filinský, prichádza Peter Voško.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Liptovský Mikuláš mal prakticky celý čas zápas vo svojej moci, vypracoval si niekoľko šancí. Zatiaľ však padol iba jeden gól, postaral sa oň Dragan Andrić.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Rohový kop získal Liptovský Mikuláš v krátkom čase znova, tentoraz nezahrozil vôbec. Defenzíva Senicu situáciu ustála.
     
    43
    Po rohovom kope na krátko sa Liptáci dostali s loptou do šestnástky a na konci signálu bol František Pavúk. Technický pokus ľavačkou tesne minul bránku.
     
    42
    František Pavúk poslal dobrý center na zadnú žrď, kde si nabiehal Tomáš Staš. Mohol mať veľkú šancu, lenže Mihal v poslednej chvíli odvrátil na roh.
     
    41
    Kristián Flak znova v ťažkej pozícii na pravom krídle, tentoraz loptu na hracej ploche neudržal. Znova si vyskúša aut Raphaël Anaba.
     
    40
    Raphaël Anaba je dnes dosť v permanencii, hlavne v defenzíve, ale teraz aj zaútočil. Jeho centrovanú loptu nakoniec Dominik Sváček vyriešil.
     
    39
    Dominik Čermák s jednoduchým zákrokom. Pokus z diaľky od Lukáša Bieláka smeroval priamo do stredu bránky, kde sa mladík nachádzal.
     
    38
    Kristián Flak síce prihrávku na krídlo stihol, loptu iba posunul na aut, aby z toho nebol roh. Vhadzovať bude môcť obranca Raphaël Anaba.
     
    37
    V posledných minútach sa nedialo nič zaujímavejšie, ale Liptovský Mikuláš naďalej drží loptu vo svojej moci a snaží sa diktovať tempo hry.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?
     
    34
    Tomáš Staš síce získal loptu vedľa šestnástky od Mihála a vošiel do vápna, proti presile sa mu individuálne nepodarilo vymyslieť nič zaujímavé.
     
    33
    Ďalší center Pavúka síce Pinteho nenašiel, odrazenú loptu si našiel ešte Kristián Flak. Jeho ľavačka pokus halfvolejom nenasmerovala medzi tri žrde.
     
    32
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    František Pavúk poslal zľava presný center na hranicu malého vápna, kde sa vo vzduchu presadil DRAGAN ANDRIĆ, zabudol ho tam jeden z obrancov. Hosťujúci útočník otvára skóre, úplne zaslúžene.
     
    31
    Adam Krčík centrom v šestnástke nenašiel nikoho zo spoluhráčov, Mario Mihal loptu okamžite odkopol do bezpečia.
     
    30
    Dragan Andrić si na hrote prebral loptu, vošiel do šestnástky. Daniel Filip Mašulovič ho dokázal čistým spôsobom zastaviť, napriek pádu ofenzívneho hráča nemôže byť o penalte ani reč.
     
    29
    Adam Krčík a Lukáš Bielák si nerozumeli pred šestnástkou súpera. Znova hrozila kontra Senice, faulovaný bol v strede poľa David Kudláč.
     
    28
    Dominik Duda po strate lopty získal tento predmet naspäť pre Senicu, navyše bol v strede ihriska faulovaný Daniel Filip Mašulovič.
     
    27
    Adam Bíly faulovaný na útočnej polovici ihriska. Je to síce ďaleko od bránky, ale Senica môže pobudnúť ďalej od vlastnej svätyne, kde sa hra primárne odvíja.
     
    26
    Dominik Sváček center na zadnú žrď vyboxoval, neujala sa ani ďalšia lopta pred bránku Liptovského Mikuláša.
     
    25
    Ďalšie menšie zmätky v šestnástke Senice, domáci to znova zvládli a nepustili Liptákov do šance. Dokonca z toho bola kontra, prvýkrát sa Záhoráci dostali k vápnu súpera. Zrazený center prináša roh.
     
    24
    Patrik Pinte si zbehol do šestnástky na presný pas za Anabu, strieľal z voleja. Síce mal dobrú pozíciu, lenže lopta mu vôbec nesadla a zakončil vysoko nad.
     
    23
    Roh Seničania odvrátili, z druhej vlny však zakončoval jeden z hráčov hostí. Zakončenie letelo priamo na brankára Čermáka, ten nemal so zákrokom problém.
     
    22
    Adam Krčík sa síce vedľa šestnástky nedostal cez Mihala, ale získal rohový kop, čo je ďalšia možnosť ako ohroziť bránku Čermáka.
     
    21
    Liptovský Mikuláš po strate lopty dobre zapracoval a rýchlo ju získal do svojej moci. Zahral si aj dnes nepoužitý brankár Dominik Sváček.
     
    20
    Raphaël Anaba zvládol ťažkú situáciu vedľa svojej šestnástky, nastrelil lopta do Staša a od neho ide na aut pre Senicu za postrannú čiaru.
     
    18
    Patrik Pinte sa na krídle dostal okolo jedného protihráča, následne ho zastavil Daniel Filip Mašulovič. Znova päťka pre Čermáka.
     
    17
    Aktívny Adam Krčík sa na krídle znova nepresadil, jeho center nebol presný a od svojej bránky bude rozohrávať Dominik Čermák.
     
    16
    Patrik Pinte sa na krídle cez Anabu nedostal, následne sa neujal ani center Adama Krčíka. Defenzíva Senice odvrátili ďalšie možné nebezpečenstvo.
     
    15
    Seničania vyhrali súboje vedľa ich šestnástky, následne domáci loptu iba odkopli, a tak zase kombinuje Liptovský Mikuláš.
     
    14
    František Pavúk síce strieľal z diaľky, jeho pokus pravačkou bol pre mladého Čermáka malinou. Výraznejšie ho nepreveril.
     
    13
    Adam Krčík dostal veľmi ťažký pas na pravé krídlo, nedokázal loptu udržať na hracej ploche. Vhadzovať teda môže Raphaël Anaba.
     
    12
    Liptovský Mikuláš je naďalej usadený na útočnej polovici ihriska, postupne preberá naplno oprátky nad stretnutím. V podstate to ani netrvalo dlho.
     
    11
    Obrovskú šancu zahodil Tomáš Staš, toho centrom na päťke našiel Adam Krčík. Líder ofenzívy Liptovského Mikuláša osamotený trestuhodne minul hlavičkou bránku!
     
    10
    Dragan Andrić sa na päťke dostal k presnému centru od Pavúka. Jeho hlavička ale smerovala z dobrej pozície nad bránku Čermáka.
     
    9
    Začiatok zápasu je síce pomerne opatrný, ale vidieť, že Liptovský Mikuláš má herne navrch. Seničania sú smerom dopredu zatiaľ nuloví.
     
    8
    Do zakončenia sa Liptáci po rohu nedostali. Senica loptu dostala do bezpečia a pokúsila sa o protiútok, ktorý sa nepodaril.
     
    7
    Akcia hostí po ľavom krídle priniesla zisk rohového kopu, ten zrazeným centrom vybojoval dnes zatiaľ aktívny Pavúk.
     
    6
    Pinte sa na krídle uvoľnil cez Kudláča k centru, ten si našiel Staš. Pomohol si rukou, preto sa píska jeho previnenie sa voči pravidlám.
     
    5
    Liptovský Mikuláš drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť dopredu. Hostia sa zbrklo nikam neponáhľajú.
     
    4
    Mario Mihal si splnil defenzívne povinnosti, loptu nechal prejsť za bránkovú čiaru pred Pintem. Rozohrávať tak môže Dominik Čermák.
     
    3
    Dominik Duda sa nedostal zo stredu ihriska ďalej, pretože bol faulovaný. Senica sa môže pokúsiť prejsť k bránke hostí.
     
    2
    Pavúk získal na krídle priamy kop. Center do šestnástky poslal Staš, po pokuse o signál nebezpečne zakončil do bočnej siete Andrić.
     
    1
    Domáca Senica nastupuje s mladou zostavou v modrom, hostia majú biele prevedenie a vzhľadom na okolnosti sú dnes jasný favorit.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    FK Senica

    Senica sa nachádza na ôsmom mieste tabuľky, teda na druhej najlepšej pozícii v druhej polovici Fortuna ligy. Získala 33 bodov za 9 výhier, 6 remíz a 12 prehier. Iba o bodík zaostáva za siedmym Trenčínom, ktorý by do konca mohla teoreticky predbehnúť. Naposledy doma porazila Pohronie, predtým však prehrala práve proti Trenčínu a Zlatým Moravciam. Z posledných piatich duelov hrá až tri doma. Najlepší strelec tímu z aktuálneho kádra je Milan Jurdík, strelil päť gólov.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš

    Nováčik smeruje za záchranou, päť kôl pred koncom má na desiatom mieste sľubný náskok šiestich bodov pred barážovou priečkou, kde sú Zlaté Moravce a až 20 bodov dozadu je posledné Pohronie. Liptovský Mikuláš po rozdelení súťaže porazil Senicu, Zlaté Moravce a Michalovce, vyhral tri z piatich duelov. Navyše remizoval v Pohroní a nestačil iba na Trenčín. Napriek tomu, že zranených je niekoľko opôr, to tímu ide. Richard Bartoš ako najlepší strelec vsietil šesť gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Andrić (Pavúk), 60. Andrić (Pinte), 61. Voško


    FK Senica: Čermák – Prelec (66. Stachovič), Mihal, Koprna (86. Barcaj), Anaba – Škodáček, Mašulovič (C), Duda – Kudláč (65. Vrablic), Macho (86. Ravas), Bíly (74. Osvald).
    Náhradníci: Ondráška – Ravas, Surový, Osvald, Vrablic, Stachovič, Hegyi, Barcaj.

    Tréner: Libor Fašiang

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček (82. Mikušiak) – A. Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Bielák, Filinský (46. Voško), Flak (62. Švec) – Pinte (63. Káčerík), Staš (C), Andrić (82. Diviš).
    Náhradníci: Luksch, Mikušiak – Káčerík, Václavik, Bartoš, Diviš, Gerát, Švec, Voško.

    Tréner: Marek Petruš

    Rozhodca: Kráľovič – Štofik, Halíček – Ochotnický