Spezia – Inter 1:3 (kon.) | AC Miláno – CFC Janov 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (1:0)
CFC Janov
cz Piatok 15.04.2022, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Milánské AC nedovolilo třetí bezbrankovou remízu v řadě, Janov porazilo na domácí půdě 2:0 a zůstává tak v čele soutěže.

    Důležitý první gól vstřelil favorit už v 11. minutě a jmenovitě se o něj postaral Rafael Leão, který využil přetaženého centru Kalulua a skóroval střelou na zadní tyč. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem a odměna se dostavila v 87. minutě, kdy přidal pojistku na vítězství střídající Junior Messias, jenž nadvakrát propálil zkušeného Sirigua. V závěru měl možnost zapsat alespoň čestný úspěch hostů Hernani, proti jeho hlavičce se ovšem vyznamenal Maignan.

    Svěřenci kouče Pioliho odrazili útok městského rivala Interu, který zvítězil ve Spezii 3:1. Stále ovšem platí, že Rossoneri nemají situaci ve svých rukou, protože sice jsou o dva body napřed, ale nejbližší konkurent má utkání k dobru. Janov zůstává v sestupovém pásmu, manko na sedmnácté Cagliari zůstává tříbodové. (23:07:45)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:19.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu si ještě zblízka prohlédl Albert Gudmundsson, Islanďan měl zbytečné řeči na adresu arbitra Chiffiho, ten každou chvíli páteční předehrávku ukončí.
     
    90+4
    V závěrečných vteřinách zápasu měl na hlavě čestný úspěch Hernani! Po centru z volného přímého kopu zakončoval k levé tyčce, ovšem Mike Maignan se bleskově položil k zemi a míč udržel před brankovou čárou!
     
    90+3
    Brahim Díaz si rozmyslel zakončení, ještě si chtěl vylepšit pozici přes Lea Östigarda. Protihráč ovšem kličku protihráče přečetl a balón uzmul pro sebe.
     
    90+2
    Červeno-černí s fotbalem baví a závěr střetnutí tráví na útočné polovině. Ante Rebić zkusil oblouček na Tonaliho, před ním odvracel Gudmundsson jen za cenu rohového kopu.
     
    90+1
    Fodé Ballo-Touré využívá faktu, že má krátce po nástupu na hřiště sil na rozdávání. Vybojoval dva fauly v krátkém časovém sledu, nejprve na Melegonim, posléze na Vásquezovi.
     
    90+1
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Hernani.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Ještě se kontrolovalo, zda si Brahim Díaz při zpracování náhodou nepomohl rukou. Konzultace s videorozhodčím byla poměrně rychlá, gól zůstal v platnosti.
    87. Junior MESSIAS - 2:0
     
    87
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je to jasné, AC zvítězí! Badelj obranným skluzem poslal míč do Díaze. Španěl měl přehled o hře a skvěle poslal míč přes obránce na JUNIORA MESSIASE. První střelu vyrazil Sirigu exkluzivním zákrokem levou rukou před sebe, nicméně Brazilec dostal možnost dorážky, tu pověsil neomylně pod břevno.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ismaël Binnásir, přichází Brahim Díaz.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rafael Leão, přichází Fodé Ballo-Touré.
     
    84
    Kartónek žluté karty si vysloužil Sandro Tonali. Ve skluzu smolně minul balón, ba naopak zasáhl pravou nohu Johanu Vásquezovi, jenž se Italovi přimotal do cesty.
     
    84
    Chorvatský středopolař Ante Rebić sběhl hlouběji do pole, z jedničky chtěl zrychlit akci přihrávkou na Binnásira. Spoluhráče nenašel, naopak zařídil autové vhazování pro Janov.
     
    83
    Roh domácím nevyšel a do protiútoku vyrazil Albert Gudmundsson. Podporován Destrem vzal Islanďan zodpovědnost za sebe, Pierre Kalulu ovšem s kličkou k lajně počítal a soupeři ukázkově míč vypíchl.
     
    82
    Janovský kapitán Milan Badelj při snaze o obranný odkop podklouzl. Junior Messias už balón ve hře nestihl, ale dlouho smutnit nemusí, může se chytat na rozehrávku rohového kopu.
     
    81
    Rozběhla se základní desetiminutovka základní hrací doby. Milánské AC udržuje těsné jednobrankové vedení a je i nadále lepším týmem, o pojistku ale zatím bojuje marně.
     
    80
    Premiérovou žlutou kartu střetnutí vyfasoval hostující Kelvin Yeboah. Do souboje s Theem Hernándezem přiběhl příliš pozdě a šlapákem bolestivě trefil Francouzovu pravou nohu.
     
    79
    Salvatore Sirigu má na kontě druhý zákrok. Tentokráte o poznání jednodušší, protože rána Kessiého postrádala jak přesnost, tak razanci.
     
    78
    Ze záklonu pokusil štěstí Filippo Melegoni. Rána z osmnácti metrů se mezi tři tyče nevešla, hrací předmět proletěl zhruba o dva metry vedle levé části brankové konstrukce.
     
    77
    Janov se nevzdává. Ante Rebić zprava přenesl hru doleva na Rafaela Leãa, jenž se prodral do vnitra velkého vápna a střílel na zadní tyč, Sirigu byl na zemi včas a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    76
    Odvážná kličkovaná Fikaya Tomoriho, jemuž jako poslednímu hráči vyšel risk v podobě přehození si balónu přes Destra. Další kousky nepřidal a zapojil Tonaliho.
     
    75
    Dlouho Pablu Galdamesovi trvalo, než konečně nahrál k lajně Kelvinu Yeboahovi. Čerstvý hráč sáhl k centru do přehuštěné šestnáctky, kde úřadoval Pierre Kalulu.
     
    74
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Matteo Gabbia, přichází Rade Krunić.
     
    73
    Slibná akce milánského AC potřebným druhým gólem neskončila. Ante Rebić viděl nabíhajícího Tonaliho, nicméně středopolař by potřeboval ještě pár centimetrů navíc, aby na míč dosáhl.
     
    72
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Morten Frendrup, přichází Kelvin Yeboah.
     
    72
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Albert Gudmundsson.
     
    71
    Ofsajdové postavení odmáváno a odpískáno Mattiu Destrovi. Italský útočník se vydal napadat Maignana, který odkopl do zámezí, avšak z důvodu přerušení hry si rozehrávku zopakuje, a to z výrazně většího klidu.
     
    70
    Pierre Kalulu rozběhl Kessiého, jenž hrál pod sebe na Rafaela Leãa. Portugalskému útočníkovi se zachtělo střely, míč však napálil do Melegoniho.
     
    69
    Ani druhý dotek Antemu Rebićovi v utkání nevyšel. Obdržel zajímavou nahrávku od Messiase, ale stoupl si na balón a nechal ho za sebou pro Badelje.
     
    68
    Pohybem si řekl o nahrávku k pravé lajně Junior Messias. Pierre Kalulu si brazilského spoluhráče všiml, ale nahrávku mu vůbec nevyšla, míč nasměroval do zámezí.
     
    67
    Rafael Leão mohl střílet, leč zachoval se nesobecky a ještě posunul na Anteho Rebiće, Chorvat však stál v ofsajdovém postavení. Praporek pomezního okamžitě vyletěl vzhůru.
     
    66
    Další prohřešek z hostujících řad. V tomto případě fauloval Pablo Galdames, který dostal do úzkých Gabbiu, ale ve finále ho nešikovně podrazil.
     
    65
    V akci znovu Silvan Hefti, který poslal nepovedený centr za paty Melegonimu, ten pak při obtěžování Tomoriho vymyslel útočný faul.
     
    64
    Pěkně se Silvan Hefti obtočil kolem Hernándeze, aby posléze vyslal centr naslepo do vnitra pokutového území. Proti míči vyběhl Mike Maignan, za chvíli jej už třímal ve svých rukavicích.
     
    63
    Rafael Leão byl oproti Vásquezovi viditelně rychlejší a zdálo se, že by mohl postupovat sám na bránu. Jenže dobře vyběhl mimo pokutové území gólman Salvatore Sirigu, hrací předmět bez přemýšlení odpálil do autu.
     
    61
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Ante Rebić.
     
    61
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Junior Messias.
     
    60
    Aktivní Olivier Giroud prodloužil Tonaliho nákop za sebe, kde tušil Saelemaekerse. Belgický fotbalista zabral příliš pozdě, Johan Vásquez jej udržel na zádech.
     
    59
    Hostující forvard Mattia Destro naznačil zakončení, aby ještě zkusil patičkou posunout za sebe na Melegoniho. Do balónu vložil pravou nohu překvapený Tomori a Maignan měl štěstí, že míč směřoval přímo do jeho rukavic.
    58. Giroud zakončoval akrobaticky nad břevno
     
    58
    Olivier Giroud umí střílet parádní góly, o tom v průběhu kariéry několikrát dal vědět. Nyní se akrobaticky položil do vzduchu po centru Alexise Saelemaekersa, zakončil o pár čísel nad horní tyč!
     
    57
    Vysoký centr se stal kořistí Mikea Maignana. Francouzský gólman si křikl a kulatý nesmysl bez větších problémů zachytil, žádný z protihráčů s ním do souboje nešel.
     
    56
    Nejproduktivnější hráč Janova v sezóně Mattia Destro se okamžitě zapojil do hry. Jeho ránu nártem lehce tečoval Ismaël Binnásir, Janov si poprvé vyzkouší standardku v podobě rohu.
     
    55
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Caleb Ekuban, přichází Filippo Melegoni.
     
    55
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Mattia Destro.
     
    54
    Stoper Matteo Gabbia odpálil kulatý nesmysl před Piccolim do autu. Posléze se málem zranil o reklamní banner, k němuž doběhl a náraz kontroloval.
     
    53
    Ofsajdové postavení odpískání Olivieru Giroudovi. Francouz chtěl vypomoci spoluhráčům ve středu pole, jenže pas Kessiého přišel v momentě, kdy se Francouz ještě nacházel za posledním protihráčem.
     
    52
    Alexis Saelemaekers se nedočkal podpory od spoluhráčů. Sám proti třem si našel prostor na střelu, jenže při ní podklouzl, takže bránu výrazně minul.
     
    51
    Zkušenosti a šikovnost prodal Theo Hernández. Moc dobře věděl, že je v obležení dvou protihráčů, načež u lajny jednoho z nich nastřelil a vybojoval aut.
     
    50
    Na druhé straně zahrozil Morten Frendrup. Zvládl zpracování přetaženého centru, ale totéž nelze říct o zakončení, to poslal do blokujícího Binnásira.
     
    49
    Autor zatím jediného gólu Rafael Leão si píchl balón přes padajícího Heftiho, jenže moc daleko od nohou, balón na hrací ploše už nezastihl.
     
    48
    Pierre Kalulu si v defenzivě nepočínal úplně přesvědčivě. Hlavou hrál jenom před sebe k nohám protihráče Milana Badelje, překvapený hostující kapitán z první vypálil nad břevno.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:06.
     
    Nepříliš atraktivní první poločas zápasu mezi milánským AC a Janovem je minulostí. Domácí favorit disponuje nejtěsnějším možným jednobrankovým vedením, které zařídil Rafael Leão, když přetažený centr zprava uklidil placírkou na zadní tyč. Střela portugalského fotbalisty byla zároveň tou jedinou, jež směřovala mezi tři tyče. Domácí mají podle očekávání územní převahu, ale proti sestupem ohroženému soupeři se neprosazují tak, jak zřejmě sami očekávali. Nicméně vedou, a to je momentálně nejdůležitější, hosté každopádně stále zůstávají ve hře o body. Stačí jedna povedená akce a vše je jinak.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Doposud největší příležitost hostujícího celku měl v samotném závěru úvodního dějství Pablo Galdames. V pokutovém území domácího týmu si našel prostor ke střele, v lehkém záklonu mířil nad břevno.
     
    45+2
    Za Janov nejvíce zlobí Caleb Ekuban. Třiadvacetiletý reprezentant Ghany se po levé straně prosmýkl až do vápna soupeře, stříleným centrem trefil skluzujícího Tomoriho.
     
    45+1
    Premiérový rohový kop celého utkání milánskému AC vůbec nevyšel. Alexis Saelemaekers zkusil zajímavý signál na Kessiého, jeho ránu z první obětavě zblokoval Hefti.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    44
    Domácí nikam nespěchají, zřejmě jsou smíření se skutečností, že do kabin budou odcházet „pouze“ s jednobrankovým vedením. Rafael Leão místo pasu dopředu hrál za sebe na Gabbiu.
     
    43
    S dlouhým odkopem Mikea Maignana si Olivier Giroud neporadil. Prodlužoval kulatý nesmysl za sebe, kde však byli pouze fotbalisté Janova.
     
    42
    Rohový kop chtěl vybojovat Theo Hernández. Měl ovšem velkou smůlu, že poté, co nastřelil Heftiho, se mu balón ještě odrazil do obličeje, až pak doskákal do autu.
     
    41
    Rafael Leão rozehrál na krátkou vzdálenost k Alexisi Saelemaekersovi. Belgičan volil lehký oblouček za obranu, Girouda udržel na zádech Östigard.
     
    40
    Chiffi si musí dát pozor, aby se mu průběh střetnutí nevymkl z rukou. Začíná se přiostřovat, nyní italský sudí odpískal nedovolený zákrok Badeljovi.
     
    39
    Dlouhý pas Mattea Gabbii nejspíše směřoval na Girouda, který šikovně pustil balón mezi nohama na Alexise Saelemaekerse, toho Johan Vásquez odzbrojil ukázkovým skluzem.
     
    38
    Moc práce zatím Mike Maignan neměl. Proto si určitě užil skutečnost, že mohl vyběhnout proti dlouhému nákopu Frendrupa, míč sebral s přehledem před Piccolim.
     
    37
    V souboji obou kapitánů Chiffi odpískal nedovolený zákrok Badeljovi. Srbský reprezentant se hodně divil a mohl být rád, že za zbytečné řeči neinkasoval žlutou kartu.
     
    36
    Mezi dva protihráče obdržel nelehkou nahrávku Alexis Saelemaekers. Neotálel a levačkou vypálil z první. Salvatore Sirigu mohl být klidný, pokus Belgičana prosvištěl nad břevnem.
     
    35
    Dobře si v obranné fázi počínal janovský kapitán Milan Badelj. Nejenže ubránil Girouda, ale ještě odkopl takovým způsobem, že se nebude kopat roh, nýbrž vhazovat aut.
     
    34
    Fikayo Tomori udržel na uzdě Piccoliho, aby vzápětí hlavou hrál na Hernándeze. Ten podklouzl, takže do šance mohl postupovat Milan Badelj, nicméně znovu příkladně zapracoval Tomori.
     
    33
    Po faulu Kessiého rozehrával Morten Frendrup přímý kop kousek za polovinou hřiště. Vysoký nákop mu nevyšel, žádný ze spoluhráčů, ale ani protihráčů na balón nedosáhl.
     
    32
    Olivier Giroud ani nezkoušel podstoupit hlavičkový souboj s Leem Östigardem, protože stihl zanalyzovat, že nemá komu nahrát. Hostující obránce naopak situaci zvládl na jedničku a zapojil do hry osamoceného Galdamese.
     
    31
    V mladém věku Sandro Tonali už stihl nasbírat dostatek zkušeností, což ukázal, právě teď, když dal míč před tělo a počkal si na kontakt s Ekubanem, ten soupeře atakoval nedovoleně.
     
    30
    Ale nakonec přeci jen muselo dojít k přerušení, protože Nadiem Amiri zůstal ležet na trávníku. Zvedl se bez potřeby lékařské pomoci, takže nemusí odejít za postranní čáru.
     
    29
    Výborný obranný zákrok v podání Ismaëla Binnásira, který sice trefil AMiriho, avšak nejprve vzal balón, proto sudí Chiffi správně nechal hru plynout dál.
     
    28
    V rychlostním souboji Milan Badelj předčil Saelemaekerse, načež došlo ke střetu nohou mezi oběma fotbalisty. Nezaviněnou srážku oba aktéři přestáli ve zdraví.
     
    27
    Za záchrannou brzdu zatáhl ještě na útočné polovině Sandro Tonali. Cítil, že by Morten Frendrup mohl postupovat do slibného brejku, soka proto zatáhl za dres.
     
    26
    Olivier Giroud zvládl těžké zpracování hlavou a patičkou posunul za sebe na Kessiého, jenž okamžitě přenesl hru doprava na Saelemaekerse, tomu nevyšla klička proti Vásquezovi.
     
    25
    Při presinku fauloval Roberto Piccoli. Cítil, že Fikayo Tomori je pod tlakem a moc nemá komu, ale místo toho, aby protihráče obral, tak mu pouze nedovoleně přišlápl levou nohu.
     
    24
    Červeno-černí kontrolují průběh hry. Kombinují, ale už to není jak v úvodních minutách za bezbrankového stavu, že se za každou cenu ženou za gólem. Nyní se jedná o trpělivou výměnu míče mezi jednotlivými hráči.
     
    23
    Sám proti třem Rafael Leão neměl moc šancí na úspěch, přesto sympaticky zabojoval. Odvážnou přihrávku středem vystihl nataženou levou nohou Nadiem Amiri.
     
    22
    Zabojoval, ale rohový kop Alexis Saelemaekers nevybojoval. Johan Vásquez sice dovolil protihráči hrát, avšak došlo pouze k prodloužení hracího předmět mimo hrací plochu.
     
    21
    K Hernándezovi byli přivoláni zdravotníci, naštěstí ani v tomto případě to nevypadá, že by se muselo střídat. Mezitím hra pokračuje janovským autem.
     
    20
    Zdravotní komplikace postihly Thea Hernándeze. Domácí levý bek narazil do Ekubana a nešťastně si o něj narazil pravé koleno. Arbitr Chiffi raději přerušil hru.
     
    19
    Nedovolený zákrok chtěl vybojovat Caleb Ekuban. Theo Hernández poslal soka k zemi, nicméně v rámci pravidel, do protivníka se totiž opřel tělem.
     
    18
    Statečně se Olivier Giroud, aby nakonec udržel míč pro milánské AC. Vásquezovi sice neutekl, ale šikovně jej nastřelil a získal alespoň autové vhazování.
     
    17
    Středopolař Ismaël Binnásir otočil hru dlouhým nákopem doleva na Rafaela Leãa. Portugalec po rychlém zpracování centroval do šestnáctky, ve vzduchu kralovala obrana Janova.
     
    16
    S pasem za obranu si Olivier Giroud neporadil. Nevyšel mu dobře krok a pravou nohu natáhl za hracím předmětem příliš pozdě. Hrát tak mohl Leo Östigard.
     
    15
    S problémy, ale přeci jen se Rafael Leão postavil na nohy po svých a odkulhal za postranní čáru. Bolest zkusí rozběhat, určitě nebude chtít skončit v utkání takhle brzy.
     
    14
    Hrdina z před pár chvil, Rafael Leão, schytal tvrdý kop na koleno od Heftiho, který jako kdyby jej chtěl potrestat za skutečnost, že mu pláchl a vstřelil gól. Arbitr Chiffi překvapivě nechal ve hře pokračovat.
     
    13
    Lze očekávat, že vstřelený gól dá domácím fotbalistům na kopačky výrazně větší klid. Naopak Janovští musí lehce překopat plány, určitě chtěli udržet bezbrankový stav co nejdéle.
    11. Rafael LEÃO - 1:0
     
    11
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Třetí bezbranková remíza se konat nebude, AC konečně prolomilo střelecké mlčení! Kalulu zprava parádně přetáhl centr na RAFAELA LEÃA, jehož marně stíhal Hefti. Portugalec zachoval v koncovce chladnou hlavu a placírkou sklepl míč nechytatelně ke vzdálenější tyčce, Sirigu se za balónem jenom podíval.
     
    10
    Stoper Fikayo Tomori udržel na zádech rozběhnutého Mortena Frendrupa. Nevymýšlel nic složitého a pomohl si nahrávkou gólmanovi Maignanovi.
     
    9
    Odvážný průnik Alexisi Saelemaekersovi po pravé lajně nevyšel. Zkusil si kulatý nesmysl obhodit podél Vásqueze, míč však píchl do autu.
     
    8
    Domácí fotbalisté si samozřejmě musí dávat pozor i na zadní vrátka. Do těch nakoukl Caleb Ekuban, přihrávku do vápna na Piccoliho zastavil před italským forvardem Gabbia.
     
    7
    Skvěle zapracoval Ismaël Binnásir, když předskočil pasivně stojícího Amiriho. Posléze si věřil i na Silvana Heftiho, ten však na alžírského reprezentanta našel recept.
     
    6
    Theo Hernández potvrzuje, že rád podporuje ofenzivní složku mužstva. Nyní vyzkoušel průnikový pas na Oliviera Girouda, který potvrdil, že rychlost nepatří mezi jeho nejsilnější stránky.
     
    5
    Potlesk fanoušků si vysloužil Fikayo Tomori. Anglický stoper natlačil tělo před Roberta Piccoliho, balón následně nechal dokutálet až mimo hrací plochu.
     
    4
    Do vápna se proháčkoval Rafael Leão, aby následně posunul míč po své levé ruce na Thea Hernándeze, s jeho stříleným centrem na penaltu si hostující defenziva poradila.
     
    3
    Olivier Giroud hned podstoupil jeden z hlavičkových soubojů, Francouze lze dnes očekávat ve vzduchu často. Nyní jej přehlavičkoval Nikola Maksimović.
     
    2
    Trenér Stefano Pioli musel těsně před utkáním sáhnout do sestavy, protože při rozcvičce se zranil Davide Calabria. Místo něj se doprava posunul Pierre Kalulu a na pozici stopera si stoupl Matteo Gabbia.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Maignan – Kalulu, Tomori, Gabbia, Hernández – Binnásir, Tonali – Saelemaekers, Kessié (C), Leão – Giroud.
    Náhradníci: Mirante, Tătăruşanu – Bakayoko, Ballo-Touré, B. Díaz, Krunić, Lazetić, Maldini, Messias, Rebić, Calabria.
    Trenér: Stefano Pioli

    Janov CFC: Sirigu – Hefti, Bani, Östigard, Vásquez – Badelj (C), Galdames – Frendrup, Amiri, Ekuban – Piccoli.
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Melegoni, Nikola Maksimović, Criscito, A. Gudmundsson, Ghiglione, A. Masiello, Destro, Portanova, Yeboah, Hernani.
    Trenér: Alexander Blessin

    Rozhodčí: Chiffi – Bottegoni, Vecchi.
     
    Janov CFC

    Janov bude mít plné ruce a nohy práce s udržením se mezi italskou elitou. V současné chvíli to s ním nevypadá dobře, protože je předposlední devatenáctý, nicméně nic není ztraceno, protože manko na sedmnácté Cagliari čítá pouhé tři body. Blessinova družina přitom v předešlých deseti střetnutích prohrála jen dvakrát, jenže hned sedmkrát remizovala a jedinkrát zvítězila, naposledy doma podlehla 1:4 římskému Laziu. Nejlepším střelcem týmu je Mattia Destro s devíti góly.
     
    AC Milán

    Milánské AC je jedním ze čtyř týmů, které mohou reálně usilovat o mistrovský titul. Aktuálně vede, avšak situaci nemá ve svých rukou, protože městský rival Inter ztrácí pouhé dva body a má jedno utkání k dobru. Třetí Neapol má stejný počet bodů jako Inter, čtvrtý Juventus je o čtyři body zpět. Rossoneri o víkendu překvapivě zaváhali, na stadiónu Turína nezvládli vstřelit gól a museli se smířit s bezbrankovou remízou, výsledek 0:0 se zrodil i předminulý víkend s Bolognou, právě tyto čtyři body by Pioliho svěřencům ve finále mohli hodně chybět. Střelecké produktivitě mužstva vévodí dvojice Rafael Leão, Olivier Giroud s jedenácti trefami.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 33. kola italské Serie A, u zápasu mezi AC Milánem a Janovem CFC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 11. Leão (Kalulu), 87. Messias

    Karty:   84. Tonali (ACM) – 80. Yeboah (JAN), 90+4. A. Gudmundsson (JAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:19.
    AC Miláno: Maignan – Kalulu, Tomori, Gabbia (74. Krunić), Hernández – Binnásir (86. B. Díaz), Tonali – Saelemaekers (61. Messias), Kessié (C), Leão (86. Ballo-Touré) – Giroud (61. Rebić).
    Náhradníci: Mirante, Tătăruşanu – Bakayoko, Ballo-Touré, B. Díaz, Krunić, Lazetić, Maldini, Messias, Rebić, Calabria.

    Tréner: Stefano Pioli

    CFC Janov: Sirigu – Hefti, Bani (90+1. Hernani), Östigard, Vásquez – Badelj (C), Galdames – Frendrup (72. Yeboah), Amiri (72. A. Gudmundsson), Ekuban (55. Melegoni) – Piccoli (55. Destro).
    Náhradníci: Marchetti, Šemper – Melegoni, Nikola Maksimović, Criscito, A. Gudmundsson, Ghiglione, A. Masiello, Destro, Portanova, Yeboah, Hernani.

    Tréner: Alexander Blessin

    Rozhodca: Chiffi – Bottegoni, Vecchi