Feyenoord – Slavia 3:3 (kon.) | Bodö/Glimt – AS Rím 2:1 (kon.) | Marseille – Solún 2:1 (kon.)
Leicester – Eindhoven 0:0 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:1 (2:0)
PAOK Solún
cz Štvrtok 07.04.2022, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Európska konferenčná liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Střídající Omar El Kaddouri sice krátce po přestávce z ničeho nic snížil, Marseille si ale vítězství v prvním utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy uniknout nenechala. Během prvního poločasu se na domácí straně prosadili Gerson a výstavní trefou Dimitri Payet, jehož gól byl dnes nakonec vítězný. Konečný výsledek po dramatickém závěru. Marseille 2 PAOK 1. (23:02:58)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jasmin Kurtić (PAOK Soluň).
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Bamba Dieng (Olympique Marseille).
     
    90+4
    Gerson zbytečně nakopl jednoho z protihráčů do žeber a po druhé žluté kartě byl hned vyloučen!
     
    90+2
    Velice sympatické je, že Marseille pouze nebrání a naopak se snaží přidat ještě jeden gól, čímž by výrazně vylepšila svou pozici do odvetného utkání čtvrtfinále.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    89
    Boubacar Kamara viděl za ostrý šlapák žlutou kartu a stejně jako Gerson přijde o odvetné utkání v Soluni.
     
    89
    Cengiz Ünder rozehrál na pravém křídle rohový kop a na přední tyč poslal velmi nebezpečný centr, Alexandros Paschalakis se proti němu ale vydal a míč vyboxoval.
     
    87
    Marseille rozjela na levém křídle krásnou kombinační akci a hosté měli po zpětném přízemním centru obrovské problémy, nakonec ale míč odvrátili pryč.
     
    86
    Cengiz Ünder je po přestávce hodně vidět, jenže zatím se mu nepodařilo prosadit. Teď to zkoušel na pravém křídle, kde ho zastavil zdvižený praporek rozhodčího.
     
    84
    Domácí trenér Jorge Sampaoli je hodně nervózní a rozhodčí mu neváhal udělit žlutou kartu. Skóre 2:1.
     
    83
    Závěr utkání je hodně nervózní a není se třeba divit. Marseille měla vývoj zápasu pěkně pod kontrolou, jenže hosté hned po přestávce snížili a je to stále o gól.
     
    81
    Leftheris Lyratzis udělal v obraně velkou chybu, když hlavou nedokázal míč sklepnout do náruče brankáře a minul ho. Cengizovi Ünderovi poté nevyšlo zpracování.
     
    80
    Dimitri Payet předvedl před zraky obou střídaček velice ostrý zákrok a jako zázrakem neviděl žlutou kartu.
     
    78
    Cengiz Ünder předvedl na pravém křídle parádní sprint a na pravé straně šestnáctky napřáhl z ostrého úhlu k prudké přízemní střele, kterou Alexandros Paschalakis na přední tyči vyrazil!
     
    76
    Gerson poté fauloval v blízkosti středového kruhu a za taktický faul viděl žlutou kartu. V odvetě bude chybět.
     
    75
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Diego Biseswar, přichází Alexandru Mitriță.
     
    75
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Chuba Akpom, přichází Antonio Čolak.
    74. Alexandros Paschalakis vytáhl fantastický reflexivní zákrok!
     
    74
    Dimitri Payet napálil míč z volného přímého kopu do zdi a jeho následná přízemní střela už byla přesná, Alexandros Paschalakis ale míč vyrazil na rohový kop! Následoval ostrý centr na přední tyč, kde míč prodloužil Matteo Guendouzi a hostující brankář vytáhl v rychlém sledu druhý fantastický reflexivní zákrok! Marseille má teď velký tlak.
     
    73
    Diego Biseswar tak dlouho protestoval před rozehrávkou, až dostal od rozhodčího kartu.
     
    72
    Pape Gueye byl faulován v blízkosti šestnáctky a Marseille bude zahrávat volný přímý kop z velmi výhodné pozice. Míč už si staví kanonýr Dimitri Payet.
     
    69
    Dimitri Payet tentokrát dobře zapracoval v obraně, když si v blízkosti šestnáctky pokryl míč tělem a nechal ho doběhnout za čáru. Leftheris Lyratzis ho navíc dohrál.
     
    67
    Cengiz Ünder vypálil zpoza šestnáctky a jeho střela byla sražena na rohový kop. Následný centr způsobil hostům obrovské problémy a Dimitri Payet mohl na levém křídle skórovat z ostrého úhlu, jeho pokus ale minul vzdálenější pravý horní roh brány! Mohlo to být zase o dva.
     
    66
    Andrija Živković a Omar El Kaddouri kombinovali na pravém křídle a vyráželi do nadějného protiútoku, jenže poté skončil jeden z nich na trávníku. Hraje se dále.
     
    65
    Po komunikaci s rozhodčím se nakonec rohový kop uskutečnil, domácí se ale do šance vzápětí nedostali.
     
    64
    Dimitri Payet hodně dlouho nechtěl rozehrát rohový kop, protože hostující fanoušci po něm něco házeli.
     
    63
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Pol Lirola, přichází Valentin Rongier.
     
    63
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Boubacar Kamara.
     
    61
    Střídání na straně Soluni je nádherným příkladem toho, jak příchod jednoho hráče může zvrátit zápas. Omar El Kaddouri rychle snížil a málem přihrál na druhý gól.
     
    60
    Marseille okamžitě reaguje a po obrovské šanci řeckého týmu už připravuje dvojité střídání. Mohlo to být 2:2!
    58. Chuba Akpom málem využil těsného ofsajdu a přihrávky!
     
    58
    Omar El Kaddouri mohl k úvodnímu gólu přidat parádní asistenci, když do šestnáctky poslal parádní kolmou přihrávku a Chuba Akpom poslal přízemní lob těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    56
    Z Thessaloniki přicestovaly do Marseille tři tisíce fanoušků, kteří už se jistě těší na domácí odvetu. Marseille čeká v Řecku horká atmosféra a bude to boj.
     
    55
    Oba týmy sáhly o přestávce k jednomu střídání a Soluni se změna v sestavě vyplatila hodně rychle. Navíc mohla vyrovnat, hosty ale zastavil zdvižený praporek. Ofsajd.
     
    53
    Marseille udělala při inkasovaném gólu velkou chybu v rozehrávce, takže se nyní snaží především o trpělivou rozehrávku a o kontrolování svého vedení. Stav 2:1.
     
    50
    Cengiz Ünder se pokusil vrátit Marseille dvoubrankový náskok po zpětném centru z levé strany šestnáctky, jeho střela zpoza šestnáctky ale byla hodně nepřesná.
    48. Omar EL KADDOURI - 2:1
     
    48
    PAOK právě vstřelil branku!
    OMAR EL KADDOURI si nádherně vyměnil míč na pravé straně šestnáctky s Andrijou Živkovićem a po jeho parádní patičce vymetl fantastickou střelou bez přípravy vzdálenější levý horní roh brány! Je sníženo. Asistence: Andrija Živković.
     
    47
    Olympique Marseille vstupuje do druhého poločasu s dvojnásobným vedením a je na nejlepší cestě, aby vyhrál šesté soutěžní utkání v řadě. Soluň se trápí.
     
    46
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Charis Tsingaras, přichází Omar El Kaddouri.
    46. Bamba Dieng přišel okusit dnešní fantastickou atmosféru
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Cédric Bakambu, přichází Bamba Dieng.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:06.
     
    Marseille zahájila čtvrtfinále skvěle, když se po necelé čtvrthodině hry prosadil Gerson a Soluň se marně snažila dostat do šance. Domácí naopak pokračovali v ofenzivním snažení a Dimitri Payet přidal v závěru prvního poločasu k úvodní asistenci výstavní gól. Skóre po prvním poločase tohoto duelu. Marseille 2 PAOK 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
    45. Dimitri PAYET - 2:0
     
    45
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Cengiz Ünder rozehrál rohový kop velice chytře, když zpětnou přihrávkou poslal míč před vápno a DIMITRI PAYET nádhernou bombou bez přípravy vymetl pravý horní roh brány! Absolutně úžasný gól – 2:0 pro Marseille. Asistence: Cengiz Ünder.
     
    44
    Marseille předvedla fantastické napadání a v obraně Soluně vznikl zmatek, po kterém jeden z hostujících obránců zbytečně odkopl míč na rohový kop. Zbytečně.
     
    42
    Dimitri Payet byl faulován nedaleko středového kruhu. Marseille neváhala a velice rychle rozehrála nakrátko.
     
    41
    PAOK rozjel nádhernou a rychlou kombinační akci a už to vypadalo, že se na hranici šestnáctky dostane ke střele Chuba Akpom, jenže se tak nestalo. Ofsajd.
     
    40
    Dimitri Payet si naběhl do šestnáctky na krásný kolmý diagonální pas a málem míč dokázal trefit, i kdyby se tak ale stalo, gól by neplatil kvůli mávanému ofsajdu.
     
    39
    Matteo Guendouzi využil volného prostoru na pravém křídle k centru do šestnáctky, na přední tyči ale našel pouze hlavu z trojice hostujících obránců Soluni.
     
    38
    Oba fotbalisté vzápětí skončili na trávníku a museli být ošetřováni, takže se pár okamžiků nehrálo. Oba už jsou ale zpět na nohou a utkání v Marseille může pokračovat.
     
    36
    Cédric Bakambu běžel sám na bránu, jenže José Ángel Crespo ho dokázal v šestnáctce na poslední chvíli dostihnout a vložit mu před míč nohu. Penalta nikde.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a PAOK se snaží se zápasem něco udělat, jenže jeho zvýšená aktivita zatím k žádné příležitosti nevedla.
     
    33
    Jasmin Kurtić poté dobře zasekl míč na levém křídle v blízkosti šestnáctky a na vzdálenější pravou tyč posílal pěkný centr, Sead Kolašinac ho ale hlavou odvrátil pryč.
    31. Cengiz Ünder měl velkou šanci, Paschalakis ho ale vychytal!
     
    31
    Domácí Cengiz Ünder dostal krásnou diagonální přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde se ocitl v obrovské šanci, Alexandros Paschalakis proti němu ale rychle vyběhl z brány a vpádu ho pravou nohou vychytal! Velká šance Marseille!
     
    30
    Gerson, střelec úvodní a jediné branky dnešního utkání, skončil na levém křídle na trávníku a volal po odpískání faulu na jeho osobu, hra poté ale nadále pokračovala.
     
    27
    Dimitri Payet si v blízkosti šestnáctky nádherně navedl míč na pravačku a poté napřáhl k prudké technické střele, která minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    26
    Marseille se dostala na levé straně vápna do dalšího náznaku šance, ze kterého resultoval rohový kop. Dimitri Payet poslal míč do ohně, na střelu ale nedošlo.
     
    23
    Utkání zatím neschází tempo a gól, jenže žádné velké množství šancí k vidění není, ba naopak. Marseille se dostává do náznaků šancí a po jedné udeřila. Stav 1:0.
     
    22
    Andrija Živković se nyní snažil na pravém křídle drze proniknout do šestnáctky, jenže byl čistě odstaven od míče, se kterým vzápětí skončil za brankovou čárou.
     
    20
    Pol Lirola udělal vše, co bylo v jeho silách, aby na pravém křídle dostihl kolmou přihrávku a dokázal odcentrovat na přední tyč, míč už byl ale v zámezí.
     
    19
    Cengiz Ünder zvedl hlavu na pravém křídle a měl spoustu času na to, aby vymyslel něco kloudného, jenže se rozhodl pro přízemní střílený centr, který byl špatný.
     
    17
    Duje Ćaleta-Car bez problému pohlídal míč po nepřesné kolmé přihrávce hostujícího týmu a Steve Mandanda zatím zůstává v bráně domácí Marseille bez práce.
     
    15
    Fotbalisté Soluně mohli rychle odpovědět, jenže střela zpoza šestnáctky nabrala obrovskou výšku. Jen odkop.
    13. GERSON - 1:0
     
    13
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí Dimitri Payet načasoval parádní kolmou přihrávku na GERSONA, který si uprostřed šestnáctky zpracoval míč do vzduchu, poté na prsa a ze vzduchu nádhernou pohotovou střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Marseille se ujala vedení a vede teď 1:0! Asistence: Dimitri Payet.
     
    12
    Pape Gueye podstoupil ve středovém kruhu ostrý hlavičkový souboj, během kterého ho fauloval Chuba Akpom. Oba hráči si něco řekli a hraje se tedy dále.
     
    10
    Přetažený centr z pravé strany nadělal obraně Soluni obrovské problémy a na vzdálenější levé tyči mohla skórovat dvojice domácích hráčů, jenže míč nedokázal nikdo dobře trefit a gólman Alexandros Paschalakis ho lapil! Stále stav 0:0.
     
    9
    Dimitri Payet rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a na přední tyč poslal střílený centr, který byl hostující řeckou obranou sražen na další rohový kop.
     
    7
    Marseille nikam nespěchá a rozvážně kombinuje v oblasti středového kruhu. PAOK velice dobře brání a má za míčem všechny hráče, což domácím dělá problém.
     
    6
    Jeden z členů na střídačce viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu, bohužel ale nevíme kdo. Hra pokračuje.
     
    5
    Marseille předvedla parádní napadání, po kterém se míč dostal až k hostujícímu brankářovi, který míč následně odkopl za postranní čáru. Vhazování pro Marseille.
     
    2
    Cédric Bakambu se dnes postaral o první velkou příležitost, jeho střela z hranice šestnáctky ale zamířila těsně nad břevno a kopalo se od brány!
    Na stadionu v Marseille byl v úvodu duelu pořádně hustý dým
     
    1
    Výkop dnešního utkání se o něco oddálil kvůli hustému dýmu, který se snášel nad trávníkem. V hledišti panuje fantastická atmosféra okořeněná o dýmovnice. Dým se pomalu rozléhá a hraje se.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola, Saliba, Ćaleta-Car, Kolašinac – Guendouzi, P. Gueye, Gerson – Bakambu, Payet, Ünder.
    Náhradníci: Ngapandouetnbu, Pau López – Kamara, Harít, B. Dieng, Rongier, Bertelli, Benyahia-Tani, Said M'Madi.
    Trenér: Jorge Sampaoli

    PAOK Soluň: Paschalakis – Lyratzis, Ingason, Crespo, Vieirinha (C) – Tsingaras, Kurtić – A. Živković, D. Augusto, Biseswar – Akpom.
    Náhradníci: Talichmanidis, Ž. Živković – Mihaj, El Kaddouri, Murg, Taylor, Sidcley, Schwab, Mitriță, Čolak, Soares.
    Trenér: Răzvan Lucescu

    Rozhodčí: Szymon Marciniak (POL). Asistenti: Paweł Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL). Čtvrtý rozhodčí: Paweł Raczkowski (POL).
     
    PAOK Soluň

    „Pokud jsme se dostali až sem, tak si tady zasloužíme být. Je přirozené, že v Evropě narazíte na silnější soupeře. Důležité je, jak se s tím popereme,“ nechal se slyšet před čtvrtfinále proti Marseille trenér řeckého týmu Răzvan Lucescu. PAOK chce ukázat svou sílu, jenže od třetího předkola soutěže nastřílel během 14 zápasů pouze 19 gólů. Od letošní sezóny nemají v Evropě góly vstřelené na hřištích soupeřů žádnou váhu.
     
    Olympique Marseille

    Bilance klubu Marseille proti řeckým týmům je více než pozitivní, když z osmi zápasů čtyřikrát vyhrála, dvakrát remizovala a dvakrát prohrála. Francouzský tým doma na evropské scéně neprohrál šestkrát za sebou, ale pouze v jednom z čtyř případů vyhrál rozdílem více než jednoho gólu. Domácí budou spoléhat na Arkadiusze Milika, který v Evropě během posledních šesti zápasů nastřílel osm gólů a nachází se ve velmi slušné formě.
     
    Marseille vyzve v úvodním zápase čtvrtfinále Evropské konferenční ligy PAOK Soluň a bude se snažit vytvořit si co nejlepší pozici do odvety, která bude na horké řecké půdě velice náročná. Odvetný duel se koná 14. dubna.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 13. Gerson (Payet), 45. Payet (Ünder) – 48. El Kaddouri (A. Živković)

    Karty:   76. Gerson (OMA), 84. Jorge Sampaoli (OMA), 89. Kamara (OMA), 90+4. B. Dieng (OMA) – 73. Biseswar (SOL), 90+4. Kurtić (SOL)   90+4. Gerson (OMA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 18:16.
    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Lirola (63. Rongier), Saliba, Ćaleta-Car, Kolašinac (63. Kamara) – Guendouzi, P. Gueye, Gerson – Bakambu (46. B. Dieng), Payet, Ünder.
    Náhradníci: Ngapandouetnbu, Pau López – Kamara, Harít, B. Dieng, Rongier, Bertelli, Benyahia-Tani, Said M'Madi.

    Tréner: Jorge Sampaoli

    PAOK Solún: Paschalakis – Lyratzis, Ingason, Crespo, Vieirinha (C) – Tsingaras (46. El Kaddouri), Kurtić – A. Živković, D. Augusto, Biseswar (75. Mitriță) – Akpom (75. Čolak).
    Náhradníci: Talichmanidis, Ž. Živković – Mihaj, El Kaddouri, Murg, Taylor, Sidcley, Schwab, Mitriță, Čolak, Soares.

    Tréner: Răzvan Lucescu

    Rozhodca: Szymon Marciniak (POL). Asistenti: Paweł Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL). Čtvrtý rozhodčí: Paweł Raczkowski (POL)
    Štvrtok 14.04.2022
    Solún - Marseille 0:1

    Góly: 34. Payet (Guendouzi)

    Karty:   66. D. Augusto (SOL), 90+3. Schwab (SOL)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:8.