Bilbao – Elche 2:1 (kon.) | Real Betis – Osasuna 4:1 (kon.) | Granada – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
Valencia – Cadiz 0:0 (kon.) | Barcelona – Sevilla 1:0 (kon.)
koniec
Valencia CF
0:0 (0:0)
Cadiz CF
cz Nedeľa 03.04.2022, 18:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španielska LaLiga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:37:50)
     
    Další program:

    Valencia CF
    31. kolo – 11. 4. 2022, 21:00: Vallecano – Valencia

    Cádiz CF
    31. kolo – 9. 4. 2022, 14:00: Cádiz – Betis
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:3.
    Střely mimo: 3:1.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 11:18.
     
    Pokud byl první poločas taktickou bitvou, tak o tom druhém se dá říct jen, že stál za starou belu. Kromě hromady nepřesností, tvrdých soubojů a karet (nakonec i včetně červené pro střídajícího Mariho) jsme neviděli ve druhém dějství nic, co by stálo za zmínku. S blížícím se závěrem zápasu navíc začalo být úplně zřejmé, že Cádizu zisk bodu v boji o záchranu vyhovuje. Valencia jakoby neměla sílu dostat svého soupeře pod tlak a kromě hlavičky Gómeze do břevna ještě z prvního poločasu se nedostala před brankou hostů prakticky k ničemu. Bezbranková remíza je tak úplně zaslouženým a logickým výsledkem tohoto utkání.

    Valencia je díky zisku bodu v průběžné tabulce na 9. místě. Cádiz se nachází na 17. místě, hlavně se mu ale povedlo o další bod odskočit 18. Mallorce. Před ní má v této chvíli dvoubodový náskok.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává i Mouctar Diakhaby (Valencia CF), který při odchodu Mariho z trávníku fotbalistu Cádizu úplně nesmyslně a mimo hru srazil na trávník.
     
    90+5
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává José Mari (Cádiz CF), jenž v souboji o míč zasáhl vysokou nohou Solera do stehna.
     
    90+4
    Guedes pak sám fauloval Mariho, který mu čistým skluzem vypíchl míč. Brankář Cádizu s rozehrávkou po tomto faulu nijak nespěchá.
     
    90+3
    Hosté získali rohový kop, centr z něj ale odhlavičkoval hned první bránící hráč Valencie na přední tyči a v následném souboji o hrací předmět byl faulován Guedes.
     
    90+2
    Hra se v závěru zápasu dost kouskuje, což jednoznačně vyhovuje hostům. Další přerušení přišlo poté, co Mamardašvili trefil svým odkopem Pereu do obličeje.
     
    90+1
    Sobrino získal míč, který se mu odrazil do běhu ze souboje s Gayou, hlavní rozhodčí ale hru přerušil, protože správně viděl, že Sobrino zasáhl míč rukou.
     
    90
    Bude se hrát ještě šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Alberto Perea.
     
    88
    Soler se pokusil z této těžké pozice zaskočit brankáře Ledesmu přímou střelou. Gólman Cádizu si ale dal pozor a padající míč chytil.
     
    87
    Žlutou kartu za držení Diakhabyho dostává Anthony Lozano (Cádiz CF). Přímý kop z levého křídla pro Valencii.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Jesus Vázquez, přichází José Gayá.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Hugo Guillamón, přichází Hélder Costa.
     
    86
    Žlutou kartu za držení rozběhnutého Guedese za dres dostává střídající José Mari (Cádiz CF).
     
    85
    Hostům se rozehrávka nadále nedaří a opět přišla ve středu pole ztráta míče. Domácí vyrážejí do rychlého protiútoku.
     
    84
    Domácí pak po zisku míče hned přenesli hru na opačnou stranu. Soler si zpracoval nákop na pravé křídlo, jeho centr však chytil připravený brankář Ledesma.
     
    83
    Cádizu se povedlo uvolnit na pravé straně, odkud pronikl do šestnáctky Valencie rozběhnutý Sobrino. Jeho centr do středu pokutového území uklidil do bezpečí Paulista.
     
    82
    Domácí snad poprvé v zápase dostali možnost zaútočit do otevřené obrany hostů, tuto možnost ale zničila už přihrávka Dura na Guedese na křídlo, po které si nedokázal křídelník Valencie míč zpracovat.
     
    81
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Anthony Lozano.
     
    81
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází José Mari.
     
    79
    Diakhabyho přihrávku vystihl San Emeterio, jenž se s míčem rozběhl na útočnou polovinu. Centrem do šestnáctky se následně pokusil najít Negreda, před ním ale hrací předmět chytil brankář Mamardašvili.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Denis Čeryšev.
     
    77
    Žlutou kartu za podražení Guedese dostává Rubén Alcaraz (Cádiz CF). Valencia získává další přímý kop.
     
    76
    Centr Solera do pokutového území vyboxoval brankář hostů Ledesma. Odražený míč se dostal na kopačky domácích, kteří mohou pokračovat v útoku.
     
    75
    Gil má zřejmě zraněný kotník, protože odkulhal s lékaři za autovou čáru na jedné noze. Jeho spoluhráči na hrací ploše se mezitím připravují na rozehrávku standardní situace.
     
    74
    Teď už ale přerušení přišlo, protože aktivně hrající Gil byl podražen před šestnáctkou Cádizu Alcarazem. Domácí křídelník navíc potřebuje ošetření.
     
    73
    Gil se znovu pokusil o průnik do šestnáctky Cádizu a na její hranici vrazil do Hernándeze. Ani tentokrát hlavní rozhodčí penaltu nenařídil.
     
    72
    U středového kruhu pak míč vybojovali jeho spoluhráči, kteří se kombinací na krátké přihrávky dostali k pokutovému území Cádizu.
     
    71
    Obránci Valencie se dostali pod tlak napadajících hostů a míč po malé domů musel odkopnout do středu pole brankář Mamardašvili.
     
    69
    Ne, dnes jakoby oba týmy nebyly ve formě. Další pokus Cádizu o rychlou rozehrávku ukončil ofsajd Lucase Péreze.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Omar Alderete, přichází Ilaix Moriba.
     
    68
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Maxi Gómez, přichází Hugo Duro.
     
    66
    Žlutou kartu za skluz do kolena Sobrina dostává Gabriel Paulista (Valencia CF).
     
    66
    Paulista zasáhl ve skluzu ve středu pole do kolena střídajícího Sobrina, kterého se vydali zastat jeho spoluhráči. Tuto šarvátku tak musí řešit hlavní rozhodčí.
     
    65
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Iván Alejo, přichází Rubén Sobrino.
     
    63
    Hosté odpověděli svým postupným útokem, kterým se postupně dostali před šestnáctku Valencie. Tam si však neporozuměli při kombinaci na křídle a míč se dokutálel do zámezí.
     
    62
    Akapo zazmatkoval, když se snažil zastavit kolmici na Gómeze a míč před vlastní šestnáctkou tečoval. Brankář Ledesma dokázal s menšími problémy míč chytit před hráčem Valencie.
     
    61
    Druhý poločas zatím změnu ve srovnání s prvním dějstvím nepřinesl a pořád sledujeme nezáživný fotbal, v němž dominuje taktika.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Omar Alderete (Valencia CF), jenž ostrým skluzem sestřelil Negreda.
     
    59
    Centr Solera tečoval jeden z hráčů v šestnáctce, míč ale směr letu nezměnil a nakonec skončil v rukou připraveného brankáře Ledesmy.
     
    58
    Žlutou kartu dostává za podkopnutí Guedese Iván Alejo (Cádiz CF). Valencia bude mít k dispozici přímý kop z levé strany útočné poloviny.
     
    56
    Oba týmy si teď nepřesnými přihrávkami vyměnily kontrolu nad míčem a ten se opět vrátil k hostům, kteří pokračují ve snaze o postupný útok.
     
    55
    Až teď se konečně povedlo hostům podržet míč pod kontrolou, kombinují ale zatím jen ve středu pole.
     
    54
    Guillamón vystihl rozehrávku hostů a hned vysunul do úniku na pravém křídle Gila. Ten si ještě chtěl vylepšit střeleckou pozici, kličku v šestnáctce mu ale obránce vystihl.
     
    53
    Ani další rozehrávka Cádizu nedopadla dobře a po krátké kombinaci domácích vystřelil z cca 25 metrů Guedes. Gólmanovi Ledesmovi míč nejdřív vypadl, napodruhé už ho ale chytil.
     
    52
    Gil se při snaze o průnik do šestnáctky Cádizu srazil s Alejem, podle hlavního rozhodčího a navzdory protestům domácích hráčů i fanoušků byl ale tento souboj vyhodnocen jako faul Gila.
     
    51
    Aktivita Valencie nakonec přinesla ovoce, když Akapovi odskočil u autové čáry míč od nohy. Domácí mají možnost založit svůj postupný útok.
     
    50
    Hosté se snaží o založení dalšího útoku, vysoký presink fotbalistů Valencie je ale drží na jejich polovině hřiště.
     
    49
    Domácí rychle rozehráli a po hezké přihrávce za obránce se na pravém křídle uvolnil Guedes. Jeho nákop však letěl do prostoru, kde nebyl ani jeden jeho spoluhráč.
     
    48
    Útok hostů zakončil střelou do středu branky San Emeterio. Gólman Mamardašvili míč s přehledem chytil.
     
    47
    Cádizu se hned povedlo usadit se na útočné polovině. Hosté se teď kombinací na krátké přihrávky přibližují k pokutovému území Valencie.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    První poločas byl taktickou bitvou, která přinesla především boj o střed pole a minimum zajímavých momentů před brankami. Do zápasu vstoupil aktivněji Cádiz, postupně ale domácí hru vyrovnali a závěr prvního dějství se odehrával už téměř výhradně jen na polovině hostů. Paradoxně v této části prvního poločasu si vytvořily oba týmy svoje nejlepší možnosti na skórování. Gómez však orazítkoval břevno branky Cádizu a poté na opačné straně vyrazil domácí gólman Mamardašvili výborným zákrokem Negredovu hlavičku. Doufejme tedy, že druhý poločas nám nabídne více fotbalové krásy.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 50 % : 50 %
    Střely na branku: 0:2
    Střely mimo: 3:1
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 5:6
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Závěr prvního poločasu se odehrává ve středu pole. Domácí sice mají míč na kopačkách, už se ale zřejmě k ohrožení branky Cádizu nedostanou.
     
    43
    Gil se rozběhl mezi dvojici obránců Cádizu do šestnáctky a v ní ho velmi diskutabilním způsobem odtlačil od míče Chust. Hlavní rozhodčí tento zákrok posoudil jako čistý.
     
    42
    Valencia nicméně pokračuje v obléhání pokutového území Cádizu. Hosté zatím disciplinovaně drží své obranné postavení.
     
    41
    Tam Cádiz o míč přišel. Correia pak dostal výbornou kolmici na pravé křídlo, kde se ale nedostal přes dvojici obránců ve žlutém.
     
    40
    Následný rohový kop rozehráli hosté nakrátko, domácím obráncům se ale jejich kombinaci povedlo vytlačit až do středu pole.
     
    39
    Hostům se konečně povedl naprosto ideální přechod středem pole a hned z toho byla velká možnost. Na centr Alcaraze si naběhl na zadní tyči Negredo a jeho hlavičku pod břevno musel výborným zákrokem vyrazit domácí gólman Mamardašvili.
     
    38
    Solerův další centr zleva tentokrát chytil brankář Ledesma. Ten se teď snaží hru uklidnit.
     
    37
    Valencia už začíná mít úplně jednoznačný tlak. Hosté v této chvíli jen odvracejí ze své šestnáctky jeden centr za druhým.
     
    36
    Ten rozehráli domácí nakrátko a nakonec se k centru z levé strany dostal Soler. Jeho nákop usměrnil Gómez hlavičkou do břevna Ledesmovy branky.
     
    35
    Presink Valencie nakonec zisk míče přinesl. Soler svým průnikem po levé straně získal pro domácí rohový kop.
     
    34
    Cádiz se snaží hru uklidnit přihrávkami mezi obránci na vlastní polovině. Domácí je zatím neúspěšně napadají.
     
    33
    První žlutou kartu zápasu dostává za podražení rozběhnutého Vázqueze Fede San Emeterio (Cádiz CF).
     
    31
    Tempo hry v první půlhodině nebylo nijak zvlášť vysoké. Ani jeden z týmů neotevírá hru, a tak jsme rychlé útočné akce téměř vůbec neviděli.
     
    30
    Hráči ve žlutém pak odkopli míč z vlastní šestnáctky a v následném souboji o něj fauloval domácí záložník Guillamón.
     
    29
    Guedesův centr z pravé strany se snažil Gil hlavou sklepnout na Gómeze, ten se ale přes dvojici obránců Cádizu k míči nedostal.
     
    28
    Valencii se výborným pohybem povedlo vytlačit hosty až do středu pole, odkud San Emeterio nepřesným pasem poslal míč k domácímu gólmanovi Mamardašvilimu.
     
    27
    Centr Lucase Péreze na přední tyč odhlavičkoval hned první bránící hráč Valencie. Odražený míč se dostal na kopačky hostů, kteří přecházejí do postupného útoku.
     
    26
    Po delší době se dostal Cádiz na útočnou polovinu a po faulu Vázqueze hned získal i přímý kop z pravé strany.
     
    25
    Přesně takto se teď dostal k míči Guedes, jenž bez váhání vypálil tvrdě vysoko nad Ledesmovu branku.
     
    24
    Zdá se, že Valencia přebírá iniciativu. Hosté mají obrovský problém založit pod tlakem napadajících domácích hráčů kvalitnější útočnou akci a poměrně rychle odevzdávají míč domácím.
     
    22
    Soler rozehrál centrem do pokutového územií i rohový kop, který získala Valencia, tentokrát ale jeho nákop odhlavičkoval do bezpečí rovnou hráč Cádizu.
     
    21
    Valencia dvakrát za sebou přerušila rozehrávku Cádizu a opět útočí. Její postupný útok se prozatím zasekl na seřazené obraně hostů.
     
    20
    Tu opět rozehrál Carlos Soler. Jeho centr byl tentokrát mnohem lepší, na zadní tyči se ale Paulista nedokázal dostat do lepší pozice a ze záklonu z ostrého úhlu nasměroval míč mimo Ledesmovu branku.
     
    19
    Hosté se začínají dostávat pod tlak domácího týmu a faul na Gila před pokutovým územím Cádizu vedl k další standardce ve prospěch Valencie.
     
    18
    Jeho nákop do šestnáctky se ale vůbec nepovedl a míč doletěl vysokým obloukem až za brankovou čáru.
     
    17
    Domácí získali po faulu Alcaraze standardku na útočné polovině. Tu rozehraje domácí kapitán Carlos Soler.
     
    16
    Útočnou akci Cádizu pak definitivně ukončil faul na Correiu. Domácí obránci mají míč a s rozehrávkou zatím nespěchají.
     
    15
    Až po více než minutě se fotbalisté Cádizu konečně dostali k šestnáctce domácího týmu. Negredův centr zprava ale letěl tak vysoko, že skočil v zámezí na opačné straně hřiště.
     
    14
    Hra se teď trochu zasekla ve středu pole. Míč mají na kopačkách hosté, těm se ale nedaří proniknout na útočnou polovinu.
     
    13
    Valencia rozehrála roh nakrátko a po několika přihrávkách na křídle nacentroval do šestnáctky Correia. Jeho nákop ale letěl na spoluhráče v ofsajdu.
     
    12
    Soler vystihl rozehrávku Cádizu a otevřel se mu prostor na průnik do šestnáctky zprava. Jeho přihrávka před branku byla sražena na rohový kop.
     
    11
    Lucas Pérez se rozběhl za domácí obranu na oblouček od spoluhráče, míč si ale nezpracoval a nakonec slabou střelou namířil přimo do rukou brankáře Mamardašviliho.
     
    9
    Centr Lucase Péreze od rohového praporku se zakroutil velmi nepříjemně přímo do prostoru před domácího gólmana, obránci Valencie si ale poradili a míč odkopli.
     
    8
    Na opačné straně se na levém křídle hezky uvolnil Lucas Pérez, jenž nacentroval na zadní tyč. Vracející se Alderete odhlavičkoval kulatý nesmysl na rohový kop.
     
    7
    Alderete se dostal ve vzdálenosti zhruba 30 metrů od branky hostů k míči a okamžitě ho vypálil na branku. Tu tvrdou přízemní střelou nakonec minul.
     
    6
    Cádiz pokračuje ve své úvodní aktivitě. Diakhaby se dostal pod tlak ve vlastní šestnáctce a situaci musel vyřešit odkopem do bezpečí.
     
    5
    Hosté poté zacouvali s hracím předmětem dozadu a do rozehrávky svého útoku zapojili i brankáře Ledesmu. Jeho odkop od branky ve vzdušných soubojích získali hráči ve žlutém.
     
    4
    Obránci Valencie se následně ocitli pod velkým tlakem presujících hráčů Cádizu a Gómez musel srazit míč před soupeřem do zámezí.
     
    3
    Cádiz vystihl domácí rozehrávku ve středu pole a mohl vyrazit do rychlého protiútoku, ten se ale skončil nepřesnou přihrávkou za domácí obranu.
     
    2
    Aktivita Valencie střeleckým pokusem neskončila a poprvé v utkání mohli zaútočit hosté. Těm se povedlo přenést hru k šestnáctce Valencie, centr z pravého křídla ale skončil v rukou brankáře domácích Mamardašviliho.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí, kteří okamžitě nakopli míč na útočnou polovinu. Tam se na levé straně pokouší o průnik k šestnáctce Cádizu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Valencia bude hrát v bílých dresech, Cádiz ve žlutých.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
    Uvítání domácích fotbalistů při příjezdu na stadion
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Mamardašvili – Diakhaby, Paulista, Alderete – T. Correia, Carlos Soler I (C), Guillamón, J. Vázquez – Guedes, B. Gil – M. Gómez.

    Náhradníci: Doménech, Cillessen – Musah, Račić, Costa, Gayá, Čeryšev, Duro, Moriba, Cömert, Mosquera.

    Trenér: José Bordalás

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, L. Hernández, Chust, A. Espino (C) – Alejo, San Emeterio, R. Alcaraz, Idrissi – Negredo, Lucas Pérez.

    Náhradníci: Gil – Jönsson, Fali, Mari, Salvi, Álex Fernández, Lozano, Perea, Cala, Arzamendia, Sobrino, Parra.

    Trenér: Sergio González

    Rozhodčí: Escuderos – Fernández, Jiménez.
     


    Vzájemné zápasy

    Od návratu Cádizu do nejvyšší španělské soutěže v minulé sezoně odehrály tyto dva kluby čtyři vzájemné zápasy, z toho tři v LaLize. V lize se Valencii v těchto třech zápasech nepovedlo Cádiz porazit (2 remízy – 1 prohra), poslední vzájemný souboj na začátku února 2022 v poháru ale Valencia doma vyhrála 2:1.
     


    Cádiz CF

    Cádiz se v posledních týdnech rozehrál do velmi dobré formy a díky tomu, že bodoval v pěti ze šesti posledních zápasů, se dostal ze sestupové zóny. Před dneškem byl Cádiz na poslední nesestupové 17. příčce a před 18. Mallorcou měl náskok jediného bodu. Jelikož však Mallorca včera prohrála s Getafe, má Cádiz dnes možnost ještě výrazněji odskočit svému konkurentovi. Důvodem tohoto posunu vzhůru je především výrazné zlepšení obrany, protože v těchto šesti zápasech inkasoval Cádiz jen tři branky (z toho dva od Atlética Madrid). Venku se navíc Cádizu daří a na cizích hřištích získal skoro tolik bodů jako na vlastním trávníku.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Cádiz – Getafe 1:1
    Granada – Cádiz 0:0
    Cádiz – Vallecano 2:0
    Atlético Madrid – Cádiz 2:1
    Cádiz – Villarreal 1:0
     


    Valencia CF

    Valencia má za sebou 4 zápasy s týmy ze spodní poloviny tabulky, ve kterých získala 10 bodů. Díky nim se v tabulce posunula na 9. místo, ze kterého ztrácí na 6. Real Sociedad už 8 bodů. Poháry tak jsou pro Valencii pořád dosažitelné, navíc mají „netopýři“ šanci uspět i ve Španělském poháru. V něm se díky vyřazení Bilbaa dostali do finále, ve kterém budou proti Betisu usilovat o první trofej od roku 2019. Valencia v tomto ročníku patří mezi nejproduktivnější týmy španělské LaLigy, současně ale doplácí na špatnou obranu. Před dnešním utkáním není povzbuzením ani to, že z posledních pěti domácích utkání vyhrála Valencia jen jeden.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Valencia – Barcelona 1:4
    Mallorca – Valencia 0:1
    Valencia – Granada 3:1
    Getafe – Valencia 0:0
    Elche – Valencia 0:1
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Valencia CF – Cádiz CF. Utkání 30. kola španělské LaLigy začíná v 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   59. Alderete (VAL), 66. Paulista (VAL), 90+6. Diakhaby (VAL) – 33. San Emeterio (CAD), 58. Alejo (CAD), 77. R. Alcaraz (CAD), 86. Mari (CAD), 87. Lozano (CAD)   90+5. Mari (CAD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:18.
    Valencia CF: Mamardašvili – Diakhaby, Paulista, Alderete (68. Moriba) – T. Correia, Carlos Soler I (C), Guillamón (86. Costa), J. Vázquez (86. Gayá) – Guedes, B. Gil (78. Čeryšev) – M. Gómez (68. Duro).
    Náhradníci: Doménech, Cillessen – Musah, Račić, Costa, Gayá, Čeryšev, Duro, Moriba, Cömert, Mosquera.

    Tréner: José Bordalás

    Cadiz CF: Ledesma – Akapo, L. Hernández, Chust, A. Espino (C) – Alejo (65. Sobrino), San Emeterio (81. Mari), R. Alcaraz, Idrissi (90. Perea) – Negredo, Lucas Pérez (81. Lozano).
    Náhradníci: Gil – Jönsson, Fali, Mari, Salvi, Álex Fernández, Lozano, Perea, Cala, Arzamendia, Sobrino, Parra.

    Tréner: Sergio González

    Rozhodca: Escuderos – Fernández, Jiménez

    Diváci: 32 949