Podbrezová – Púchov 4:0 (kon.) | Košice – Šamorín 0:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
4:0 (1:0)
MŠK Púchov
Piatok 01.04.2022, 17:00 • Zelpo Aréna • MONACObet liga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Zelpo aréna v Podbrezovej bude v piatok večer hostiť zápas, ktorý má jasného favorita. Obom mužstvám ide o veľa. Podbrezová i Púchov bojujú na opačných póloch tabuľky. Kým domácim ide o postup, hosťom o záchranu.
     
    FK Železiarne Podbrezová
    Železiari majú formu ako hrom. Na jar nestratili ani bod, keď zdolali najskôr Banskú Bystricu (2:0), Skalicu (0:2), Námestovo (3:1) i Košice (3:1). Keď k tomu prirátame víťazstvo z posledného jesenného kola nad Humenným, výsledkom je šnúra piatich víťazstiev v sérii.

    Podbrezová je v laufe, verí si na každého súpera a jasne potvrdzuje, že pevným krokom kráča za postupom. Podceniť súpera ale nemôže, pretože aj marcový zápas s posledným Námestovom ukázal, že tímy z dolnej polovice tabuľky nemajú čo stratiť a na ihrisku nechajú všetko.

    Železiari majú druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď strelili až 49 gólov. Lepší sú len Košičania. Východniari rozvlnili sieť súpera celkovo 53-krát.
     
    MŠK Púchov
    Považania potrebujú každý bod, aby sa vyhli zostupu. Smelé ambície pred jarnou časťou potvrdili v úvodných troch kolách, keď postupne zdolali Slovan Bratislava B (4:3), Humenné (0:3) i Rohožník (1:0).

    Výbornú formu ale naštrbili dve prehry. Avšak obe s tímami bojujúcimi o postup. Najskôr v Banskej Bystrici (4:1) a následne aj doma so Skalicou (1:2).

    Púchov mal v marci nabitý program, keď účinkoval aj v Slovnaft Cupe. Stopku mu v osemfinále vystavili Zlaté Moravce (1:0). Púchov trápi defenzíva, inkasoval už 37 gólov.
     
    Len pre doplnenie informácie, v prvom vzájomnom súboji na pôde MŠK sa z víťazstva tešili podbrezovskí futbalisti v pomere 2:0. Presadili sa Kováčik a Timošenko. Druhý menovaný už na Horehroní nepôsobí.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha (C) – Bartoš, Godál, Oravec, Ďatko, Špyrka, Paraj, Kukoľ, Breznanik, Kuzma, Pavúk.
    Náhradníci: Rehák – Galčík, Bakaľa, Grendel, Issa, Barbora, Tatar.
    Trenér: Roman Skuhravý.

    MŠK Púchov: Strelčík – Pavlovič, Da Silva, Straňák, Mráz (C), Ullman, Pavlovčík, Michlík, Pucheľ, Krčula, Hundák.
    Náhradníci: P. Pilný – Lacko, Kopiš, Holiš, Šeroň, Chupáň, D. Pilný, Kubík, Kapusniak.
    Trenér: Vladimír Cifranič.

    Rozhodca: Očenáš – Straka, Hrebeňár.
     
    -5
    Vážení čitatelia, prajeme z Horehronia pekný podvečer.

    O malú chvíľu sa nám zápas začne. Hráči už vybiehajú na trávnik v sprievode trojice arbitrov. V Podbrezovej vládne nevľúdne a sychravé počasie, počas celého dňa prší, a tak je to aj v tejto chvíli. Hráčov tak čakajú náročné podmienky. Komfort nečaká ani divákov. Našťastie, bufety sú otvorené, tak si môžu kúpiť niečo na zohriatie. Zostaňte s nami, o malú chvíľu začíname.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci futbalisti, ktorí ihneď podnikli po pravej strane útočný výpad. Ďatko bol však zastavený. Už na prvý pohľad vidíme, že trávnik je premočený.
     
    2
    Prvý útok Púchova a hneď z toho bolo nebezpečenstvo. Rýchly výpad podnikol Ullman, spätne prihral Pucheľovi, lenže ten si zle spracoval loptu a z tejto snahy nebolo nič.
     
    3
    Hostia začali odvážne a rozhodne sa nezavreli na vlastnú polovicu. Teraz to skúšali dlhou loptou, ale bol z toho ofsajd.
     
    4
    Registrujeme prvú strelu. K lopte sa dostal Paraj, napriahol a hoci Strelčíka natiahol, ten zasahovať nemusel.
     
    5
    Straňák urobil chybu, na hranici vápna stratil loptu. Dostal sa k nej Ďatko, snažil sa nahrať spoluhráčovi, ale MŠK sa ubránil.
     
    6
    Od úvodných minút počujeme najmä brankára Púchova Strelčíka. Ten hlasným a prenikavým hlasom neustále diriguje svojich spoluhráčov v poli. Vydrží s hlasivkami až do konca? Uvidíme...
     
    7
    Púchovčania to skúšajú nakopávanými loptami, ale zatiaľ tento recept na favorita neplatí. Na druhej strane skúšal šťastie Pavúk, jeho dravý prienik úspech nepriniesol.
     
    7
    Šanca Púchova. Na ľavej strane sa pekne predral jeden z hráčov MŠK, prízemnou prihrávkou hľadal v pätke Hundáka, ktorý tiesnený a v páde krkolomne zakončil. Ludha poľahky kryl.
     
    8
    Strelu medzi tri žrde registrujeme aj na domácej strane. Špyrka bol tiež dobre strážený, a tak Strelčík bezpečne zasiahol.
     
    9
    Podbrezová zahrávala rohový kop. Loptu si postavil skúsený Breznanik, na vzdialenejšej žrdi našiel Paraja, lenže ten bol v zákone a nedokázal ohroziť bránu súpera. Následná skrumáž už ďalšie nebezpečenstvo neznamenala.
     
    10
    Podbrezová má za sebou najlepšiu pasáž hry. Hoci sa do výraznejšej šance nedostala, súpera zatlačila. Ten odolal a pokúsi sa zaútočiť.
     
    11
    V úvodných minútach je hra Púchova naozaj sympatická. Zdá sa, že tréner Cifranič ušil dobrú taktiku. Vidieť však, že mokrý terén robí hráčom problémy, podobne ako teraz pri zahrávaní priameho kopu v podaní hosťujúceho kapitána Mráza.
     
    12
    K dlhej lopte sa nedostal Ďatko, ktorý je na pravej strane aktívny. Znovu sa pod to podpísal ťažký terén.
     
    13
    Žltá karta MŠK Púchov. Ondřej Ullman ťahal súpera za dres a rozhodca bol nemilosrdný.
     
    14
    Následný priamy kop zahrával Breznanik. Dlhá nakopnutá lopta nebola presná a skončila len v náručí brankára MŠK.
     
    15
    Ďalší nedovolený zákrok na strane hostí. Loptu si tento raz postavil Špyrka a v šestnástke bolo horúco. Pavúk priveľa špekuloval, domáci akciu prekombinovali, a tak sa skóre nemení.
     
    16
    Zdá sa, že v Zelpo aréne sa zišlo mnoho trénerov. Z tribún sa ozývajú rady, ako by mali futbalisti hrať, kedy nahrať, kedy strieľať a či zvoliť krátku alebo dlhú prihrávku.
     
    17
    Ďalší faul v nebezpečnom priestore. Púchovčanom pribúdajú nedovolené zákroky a tým dávajú možnosť súperovi na zakončenie.
     
    18
    Došlo na moje slová. Priamy kop Špyrku našiel na vzdialenejšej žrdi Bartoša, ktorý hlavou minul pravú tyč brány. Bola to najväčšia šanca favorita v dnešnom stretnutí.
     
    19
    Zdá sa, že Železiarne prevzali iniciatívu. Púchov iba odkopáva lopty, útoky domácich sú čoraz nebezpečnejšie.
     
    20
    Ďatko si ťukol loptu s Breznanikom, bývalý hráč Slovana Liberec aj zakončil. Jeho pokus obrana tečovala a uvidíme ďalší rohový kop.
     
    21
    Do veľkého vápna lieta jedna lopta za druhou, ale defenzíva Púchova umne bráni. Fanúšikom sa to nepáči a radia domácim, aby to skúsili po zemi. Vypočujú ich?
     
    22
    Oravec katastrofálne rozohral a loptu len odovzdal súperovi. Ten nezaútočil a prišiel o ňu.
     
    22
    Podbrezová dala gól!
    Domáci pretavili zvýšenú aktivitu na úvodný gól. Marek Kuzma sa aj so šťastím dostal k lopte, rútil sa sám na bránu, ale stihol nezištne nahrať BORISOVI GODÁLOVI, ktorý nemal problém zakončiť do úplne voľnej brány.
     
    23
    Hostia sa snažili rýchlo odpovedať, ale Ludha včasným, hoci riskantným vybehnutím zmaril možnosť MŠK.
     
    25
    Uvidíme, čo bude tento gól znamenať a či sa domáci upokoja. V úvode pôsobili trošku rozhárane, ale tieto minúty už naplno ovládajú a neustále hrozia.
     
    26
    Púchov z ničoho nič pohrozil. Hráči Podbrezovej situáciu podcenili a takmer z tohto mráčika zapršalo. Celkovo si domáci počínajú pomerne odvážne a dlho sa hrajú s loptou pred vlastným vápnom.
     
    27
    Železiari zahrávali aut, ale príliš sa neponáhľali. Všetci hráči sú na polovici Púchova, ktorý sa musí brániť. Kuzma pekným centrom našiel Pavúka, jeho hlavička mierila mimo.
     
    28
    Bartoš si postrážil unikajúceho Krčulu, ktorý ho následne fauloval. Obaja hráči si priateľsky podali ruky a my pokračujeme.
     
    29
    Puchoľ zostrelil v strede poľa Špyrku, ktorý zostal ležať na trávniku. Už k nemu mieri lekár a mladý futbalista je v jeho opatere. Hra je prerušená.
     
    30
    Po krátkej pauze pokračujeme. Zdá sa, že Špyrka bude mať problémy rozchodiť zranenia. Stále je v predklone a my čakáme, či bude vôbec v zápase pokračovať.
     
    31
    Nepôjde to. Domáci budú musieť striedať, zranenie Špyrku je vážnejšieho charakteru.
     
    32
    Špyrka sa napokon na prekvapenie všetkých vrátil, ale kríva. Rozcvičuje sa Erik Grendel.
     
    33
    Ludha zaváhal, keď jeho vybehnutie súper vystihol. Lopta sa ale odrazila ďaleko od ktoréhokoľvek hráča Púchova. Na opačnej strane nespracoval dlhú loptu Pavúk.
     
    34
    Hundák skosil Paraja, ktorý s výkrikom padol ako podťatý. Rozhodca Očenáš kartu nevytiahol, ale rázne dohovoril hráčovi Púchova.
     
    35
    Púchov je aktívny, výsledkom čoho je rohový kop. Zahrával ho Pucheľ, ale Podbrezov sa ubránila.
     
    36
    Obrovská chyba Podbrezovej. Dlhú loptu do vápna nešikovne odvracal Kuzma a takmer bol z toho vlastný gól. Vidieť, že Marekovi to viac ide na opačnej strane ihriska.
     
    37
    Ani pokus Krčulu úspech nepriniesol. Každopádne, hra domácich nepripomína vedúci tím tabuľky. Diváci sú zjavne nespokojní a hráčom to dávajú patrične najavo.
     
    38
    Obrovská šanca Púchova. Séria veľkých domácich chýb sa takmer skončila gólom. Michlík sa dostal k lopte, mal veľa času i priestoru, ale lopta bola tečovaná a len tesne minula cieľ.
     
    39
    Hráčov MŠK Púchov musíme pochváliť. Hrajú odvážne, snažia sa útočiť a sú aj nebezpeční. Domácim sa v týchto chvíľach vyrovnajú.
     
    40
    Striedanie MŠK Púchov. Dohral Tomáš Kubík, prišiel Slavomír Kapusniak.
     
    42
    Až v týchto chvíľach domáci viac zatlačili súpera. Ale sami sa vytlačili a v strede poľa o loptu prišli.
     
    43
    Podbrezová kopí jednu nepresnosť za druhou. Výkon favorita rozhodne nie je ideálny a ak to pôjde takto ďalej, Púchov môže dnes pomýšľať aj na body.
     
    43
    Šanca Púchova a znovu v nej bol Michlík. Jeho pekná strela spoza šestnástky minula ľavú Ludhovu tyč. Každopádne, bola to sľubná pozícia.
     
    44
    Breznanik a Špyrka si nerozumeli a zahrali to tragikomicky. Diváci lídra nespoznávajú. Zdá sa, že trávnik robí Horehroncom veľké problémy.
     
    45
    Blíži sa nám záver polčasu. Loptu majú v moci domáci, ale sú ďaleko od šestnástky. Púchov aktívne bráni, napadá súpera a snaží sa čosi vymyslieť aj v ofenzíve.
     
    45+1
    Hrať budeme ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas. Hoci favorit vedie, jeho výkon je viac ako rozpačitý. V hre zverencov trénera Romana Skuhravého je množstvo nepresností. Naopak, hostia pôsobia živým dojmom a pri troche šťastia mohli skórovať. Zostaňte s nami, druhý polčas sa začne približne v čase 18.01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zdá sa, že spokojný nie je ani tréner domácich Roman Skuhravý. Ten urobil tri zmeny. Odišli Jozef Špyrka, Vladimír Kukoľ a Michal Breznanik. Prišli Erik Grendel, Roland Galčík a Issa Adekunle.
     
    47
    Krátko po polčasovej prestávke sa zastreľoval Galčík. Jeho pokus spoza veľkého vápna minul priestor troch žrdí.
     
    48
    Šťastie skúšal aj Grendel. Jeho pekná strela spoza veľkého vápna našla iba pozorného Strelčíka.
     
    48
    Veľké zmätky v defenzíve domácich. Ludha sa nedohodol s Kováčikom a bol z toho náznak šance. Diváci si opäť iba bezmocne povzdychli.
     
    49
    Výkon domácich nie je optimálny. Dá sa povedať, že do týchto chvíľ hrá Podbrezová najhorší zápas na jar. Uvidíme, či zmenu prinesie trojica striedajúcich hráčov.
     
    50
    Považania znovu faulovali v nebezpečnom území a uvidíme ďalší priamy kop. Pri lopte Grendel a Galčík.
     
    50
    Napokon centroval skúsenejší z dvojice, ale nepresne. Strelčík nemusel zasahovať a ani obrancovia sa nezapotili.
     
    51
    Issa faulovaný, rozhodca nechal výhodu. Loptu potiahol Grendel, prihrávka sa dostala až ku Galčíkovi, lenže ten nemá výšku na to, aby zakončil hlavičkou.
     
    52
    Domáci sú aktívnejší, ale nevedia sa dostať do ďalšej šance.
     
    53
    Galčík znovu nepresne. Úspešnosť domácich prihrávok je v dnešnom zápase pomerne nízka.
     
    54
    Galčík mal pred sebou úplne voľného Pavúka, ale čistú loptu poslal ďaleko od neho. Táto situácia iba podčiarkla rozpačitý, ba až zlý výkon lídra druhej ligy v dnešnom meraní síl.
     
    55
    Podbrezová dala gól!
    Tak predsa sa domáci dočkali aj druhého gólu. Loptu poslal vonkajším priehlavkom na nabiehajúceho MAREKA KUZMU Erik Grendel. Bývalému hráčovi Dubnice ešte zavadzal Issa, ale skúsený zakončovateľ to rutinérsky zvládol a šikovne prekonal brankára Púchova.
     
    56
    Železiari vedú a druhý presný zásah by im mohol definitívne pomôcť zbaviť sa deky, ktorá na nich dnes padla.
     
    58
    Veľmi pekným prienikom sa prezentoval Patrik Krčula, ale dostal sa trošku z uhla. Napriek tomu zakončil k bližšej žrdi a Ludha musel vyraziť na roh.
     
    59
    Striedanie MŠK Púchov. Dohral Daniel Hundák, prišiel Štefan Holiš.
     
    60
    Podbrezová dala gól!
    Po hodine hry prišiel najkrajší moment zápasu. K lopte sa dostal ERIK GRENDEL, obrana súpera mu nechala množstvo času i priestoru a skúsený stredopoliar nádherným gólom spoza šestnástky rozjasal tribúny.
     
    61
    Kto nevidel zápas, tak povie, že domáci jasne dominujú. Dianie na ihrisku nezodpovedá skóre, avšak Podbrezová ukázala skúsenosti aj efektivitu. Oživenie priniesol najmä Grendel, ktorý si po prestávke pripísal gól i asistenciu.
     
    63
    Zdá sa, že akékoľvek útočné snahy Púchova sú otupené. Výsledok hovorí jasnou rečou a domáci sa konečne bavia futbalom. Bartoš teraz pekne našiel Pavúka, ale Strelčík ho vychytal.
     
    64
    Nebyť brankára Púchova, skóre mohlo byť aj vyššie. Nevedno, čo sa stalo s defenzívou MŠK, pretože v týchto chvíľach je v nej dier ako v ementáli.
     
    65
    Podbrezová dala gól!
    Zdá sa, že hostia úplne rezignovali. Issa sa na ľavej strane presadil a hoci sa zdalo, že lopta skončí v aute, dokázal nájsť pred bránou úplne voľnú dvojicu hráčov. Šikovnejší v zakončení bol ROLAND GALČÍK, ktorý do prázdnej pridal štvrtý gól.
     
    66
    Striedanie FK Železiarne Podbrezová. Dohral Marek Kristián Bartoš, prišiel Mikuláš Bakaľa.
     
    67
    Ďalší pokus Galčíka zastavil blok hráčov v červených dresoch. S pokojom môžeme povedať, že o dnešnom víťazovi je už rozhodnuté.
     
    68
    Nevedno, kde je Púchov z prvého polčasu. Hostia sú neškodní, odovzdaní a nepripomínajú celok, ktorý v úvodnom dejstve poriadne hrýzol favorita.
     
    69
    Otázna je asi už len výška skóre. Považania sa musia mať na pozore, aby zo Zelpo arény neodchádzali s poriadnym világošom.
     
    70
    Diváci sa zahrievajú nesmelými chorálmi, ktorými sa prezentuje dvojica, možno trojica fanúšikov. Zdá sa, že aj v hľadisku už vládne spokojnosť.
     
    71
    Púchov sa predsa len osmelil. Krčula našiel centrom voľného Holiša, ktorý hlavou z dobrej pozície tesne minul priestor troch žrdí. Každopádne, najväčšia šanca hostí po zmene strán.
     
    72
    Domáci majú chuť útočiť, predbiehajú sa, kto si loptu skôr preberie. Železiarom futbal chutí a je možné, že uvidíme i ďalšie góly.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 412 divákov.
     
    74
    Vyzerá to tak, že Púchov odišiel aj po kondičnej stránke. Hráči FK vyhrávajú všetky súboje a neustále hrozia.
     
    75
    Issa vybojoval loptu, obišiel aj brankára, ale dostal sa trošku z uhla. Napriek tomu mohol nahrať, ukazovali sa mu niekoľkí spoluhráči. Legionár tmavej pleti sa ale ulakomil, zakončoval sám, ale mimoriadne nepresne. Na opačnej strane brejk, ktorý sa skončil rohovým kopom.
     
    76
    Z tejto štandardnej situácie nebolo nič, napriek tomu zverenci trénera Cifraniča zostávajú v útoku. Do ďalšej šance sa ale dostať nevedia.
     
    77
    Favorit obliehal veľké vápno, ale defenzíva MŠK bola dobre sformovaná. Napriek tomu z každého útoku Podbrezovej hrozí nebezpečenstvo.
     
    78
    Issa sa chytil a robí veľký prievan vo veľkom vápne. Aj teraz sa šikovne uvoľnil a hoci mohol strieľať, rozhodol sa prihrať. Nepresne.
     
    78
    Striedanie FK Železiarne Podbrezová. Dohral Samuel Ďatko, prišiel Vladimír Barbora.
     
    79
    Ak by sme mali vybrať najlepšieho hráča hostí, asi by anketu vyhral Patrik Krčula. Neustále sa snaží, bojuje a pred malou chvíľou takmer obral o loptu Godála.
     
    80
    Domáci zadák si počínal nedovolene a dostal žltú kartu.
     
    81
    Loptu si postavil Erik Pucheľ, ale jeho pokus končí nad brvnom. Futbalista Púchova sa hnevá sám na seba.
     
    82
    Domáci pekne zakombinovali, lopta sa dostala až ku Grendelovi, ktorý si ju parádne spracoval. Vybojoval pre svoje mužstvo ďalší rohový kop, ktorý aj sám zahrá.
     
    83
    Z rohu sa domáci nepresadili. Naopak, na opačnej strane sa k zakončeniu dostal spomínaný Krčula, ďalekonosný pokus narobil Ludhovi problémy, ktorý strelu iba vyrazil. Bol to však pekný futbalový moment.
     
    84
    Vladimír Barbora si počínal v jednom zo súbojov nedovolene a vidí žltú kartu.
     
    85
    Striedanie MŠK Púchov. Skončil Erik Pucheľ, prišiel Tomáš Kopiš.
     
    86
    Do konca duelu nám zostávajú už len minúty. O všetkom je dávno rozhodnuté, napriek tomu sa stále máme na čo pozerať.
     
    86
    Obrovská šanca Púchova, ale absolútne nepochopiteľný záver akcie. K lopte sa dostal Štefan Holiš a hoci sa mu núkal úplne voľný spoluhráč Krčula, striedajúci hráč sa rozhodol sám zakončiť spoza šestnástky, avšak úplne mimo. Krčula sa naň poriadne hneval, čo mu dal "vyžrať." Nečudujeme sa.
     
    87
    Na opačnej strane pekná strela Galčíka. Strelčík ju bravúrne vyrazil. Domáci fanúšikovia si pýtajú ďalší gól.
     
    88
    Čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavný rozhodca nemá zrejme v úmysle tento duel zbytočne naťahovať. Očakávame maximálne tri minútky.
     
    89
    Púchov sa v závere bráni, všetci hráči sú na jednej polovici.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil. Domáci potvrdili úlohu favorita, hoci sa dlho hľadali a nevedeli nájsť svoju tvár. Najmä v prvom polčase mohol Púchov viackrát skórovať, ale nepodarilo sa mu rozvlniť sieť súpera.

    Naopak, po zmene strán sa domáci rozbehli a aj vďaka striedaniam duel naplno ovládli a zaslúžene vyhrali. S konštatovaním, že FK Železiarne si pripísal ďalšie tri body, sa s Vami lúčime a prajeme ešte pekný večer. (18:50:04)

    Milan Gončár


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MŠK Púchov. Viac informácií tu.

    Góly: 22. Godál, 55. Kuzma, 60. Grendel, 65. Galčík

    Karty:   80. Godál (POD), 84. Barbora (POD) – 13. Ullman (PUC)


    FK Železiarne Podbrezová: Ludha (C) – Bartoš (66. Bakaľa), Godál, Oravec, Ďatko (78. Barbora), Špyrka (46. Grendel), Paraj, Kukoľ (46. Galčík), Breznanik (46. Issa), Kuzma, Pavúk.
    Náhradníci: Rehák – Galčík, Bakaľa, Grendel, Issa, Barbora, Tatar.

    Tréner: Roman Skuhravý.

    MŠK Púchov: Strelčík – Kubík (40. Kapusniak), Da Silva, Straňák, Mráz (C), Ullman, Pavlovčík, Michlík, Pucheľ (85. Kopiš), Krčula, Hundák (59. Holiš).
    Náhradníci: P. Pilný – Lacko, Kopiš, Holiš, Šeroň, Chupáň, D. Pilný, Kubík, Kapusniak, Pavlovič.

    Tréner: Vladimír Cifranič.

    Rozhodca: Očenáš – Straka, Hrebeňár